تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از شما منكرى ببيند بايد با دست و اگر نتوانست با زبان و اگر نتوانست با قلبش آن ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826624971




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هزاران لاك پشت، مار و پرنده در تالاب پريشان سوختند


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: هزاران لاك پشت، مار و پرنده در تالاب پريشان سوختند


سرمايه،نرگس جودكي:آتش زدن نيزارهاي اطراف درياچه پريشان باعث شد هزاران لاك پشت و پرنده هاي مهاجر زنده زنده در آتش بسوزند.آتش زدن نيزارهاي اطراف درياچه به منظور ساخت جاده اي انجام شد كه در ماه هاي گذشته بحث هاي فراواني درباره آن مطرح بود و كارشناسان محيط زيست بارها نسبت به اين اقدام واكنش نشان داده و خواستار توقف جاده سازي در تنها درياچه آب شيرين ايران شده اند. شرح پريشاني آتش زدن نيزارهاي اطراف درياچه در دو ماه اخير باعث بروز اين فاجعه زيست محيطي شد و هزاران پرنده مهاجر و لاك پشت بومي، مار و جانوران ديگر جان دادند.

به گزارش مهر و به نقل از شاهدان عيني در زمان تخمگذاري پرندگان مهاجر و بومي در تالاب پريشان تخم اين پرندگان نيمروي نيمروز كارگران و راهسازان شده بود.
نزديك به 30 هكتار از نيزارهاي اطراف درياچه پريشان در يك سال گذشته به شكل سازمان يافته اي طعمه آتش خودساخته مسببان اصلي تخريب تالاب پريشان شده است كه نزديك به 20 هكتار آن در سال گذشته و بيش از هشت هكتار آن نيز در يك ماه و نيم گذشته آتش گرفته است.
خبرگزاري مهر عكس هاي متاثركننده اي از بقاياي جانوران آتش گرفته منتشر كرده است. نرگس روحاني كارشناس ارشد محيط زيست و از فعالان سازمان هاي غيردولتي محيط زيستي با تاييد خبر آتش گرفتن جانوران درياچه به «سرمايه» مي گويد: «فرصت طلبي برخي شركت هاي راه سازي دليل اصلي بروز اين فاجعه است وگرنه اين جاده هيچ منفعتي براي ساكنان منطقه ندارد و اگر درست و دقيق به تبعات آن نگاه كنند، درمي يابند كه ساخت جاده به ضررشان است.»
او ادامه مي دهد: «پرندگان مهاجر در نيزارهاي اطراف «پريشان» لانه كرده بودند. اين تنها درياچه بزرگ آب شيرين است كه به اين حال و روز گرفتار شده است.»
پرندگان در روزهاي پاياني آذر و شروع فصل به درياچه پريشان كازرون كوچ كرده بودند. آيا احتمال سوختن اين پرندگان قابل پيش بيني نبود؟»
دكتر اسماعيل كهرم استاد دانشگاه با تاسف پاسخ مي دهد: «بدون شك قابل پيش بيني بود پس مي توان گفت اين فاجعه عمدي بوده است.»
او درباره حوادث اخير جاده سازي درياچه پريشان و جلب موافقت ساكنان و امضاي طومار مي گويد: «اين اتفاق حاصل نگاه منفعت طلبانه و فعاليت انتخاباتي افرادي است كه به منافع جمعي در طول زمان توجهي ندارند. آنها به مردم كه اطلاعات كافي از تبعات اين جاده سازي نداشته اند از فوايد تالاب چيزي نگفتند و مردم براي اينكه به راحتي بتوانند از مسير حسين آباد به امامزاده برسند فريب اين تبليغات را خوردند. آنها توانستند از مسيرهاي مختلف در وزارت راه هم نفوذ كنند و نتيجه آن مي شود جاده اي كه اكنون در حال گذر از وسط نيزارهاي اين درياچه است؛ جايي كه محل اختفاي لاك پشت ، مار و پرندگان بود.»
به گفته اين كارشناس شن ريزي براي احداث جاده باعث كور شدن چشمه هاي آب شيرين درياچه پريشان شده است: «10 سانت شن ريزي و عبور غلتك باعث شد آب درياچه ديگر توسط اين چشمه ها شيرين نشود. اين نيزار حكم نگهبان و يقه درياچه را داشت كه مانع از ورود آلاينده ها به درياچه مي شد.»
كهرم انتقاد ديگري هم به روند جاده سازي در پريشان دارد: «840 حلقه چاه در اطراف اين درياچه موجود است كه 500 حلقه آن غيرمجاز است. مگر چقدر مي توان از درياچه آب كشيد. سفره آب هاي زيرزميني به اين شكل نابود شده، بخش عمده اي از درياچه هم خشك شده است.»

آنچه بر پريشان گذشت

در روزهاي عاشورا و تاسوعا با اينكه هنوز مجوزي براي ساخت راه روستايي صادر نشده بود ماموران و مهندسان راه سازي فعاليت خود را آغاز كردند. در طول يك هفته تنها درياچه شيرين كشور كه بر اثر خشكسالي بخش زيادي از ذخيره آبي خود را از دست داده بود جايگاه بيل و بولدوزر شد.
پريشان از جمله اكوسيستم هاي پايداري است كه در اثر عوامل تكتونيك به وجود آمده و ميليون ها سال است كه خود را با شرايط موجود حفظ كرده است. اين درياچه چهار گونه ماهي بومي دارد. وسعت اين تالاب چهار هزار هكتار است. مهم ترين گونه هاي گياهي اطراف آن شامل ني، لويي، گز، بلوط جنگلي، زالزالك و بادام كوهي است. پريشان در سال 51 براساس مصوبه شوراي عالي حفاظت از محيط زيست به عنوان منطقه حفاظت شده ثبت شد و از سال 53 بخشي از آن تحت عنوان دشت ارژن به پارك ملي ارتقا يافته است.
اين تالاب همچنين از سال 55 به عنوان تالاب بين المللي در سايت كنوانسيون رامسر ثبت شده است.
در همان روزهايي كه مسوولان و فعالان محيط زيستي مي رفتند كه روز جهاني تالاب ها را گرامي بدارند «پريشان» با اقدامات گوناگون راه سازي سرگشته تر شد.
در نشستي كه به مناسبت اين روز در منطقه برگزار شد، حاضران بر اين نكته تاكيد كردند كه حيات درياچه پريشان حيات حاشيه نشينان و كل منطقه كازرون است.
چندي بعد نماينده مردم كازرون اعلام كرد: «در سال هاي گذشته بين روستاي پريشان و روستاي شاهيجان در حوالي اين منطقه يك راه بين مزارعي وجود داشته كه نقشه آن موجود است.» او با اشاره به ضرورت توسعه گردشگري منطقه واكنش به راه سازي در اين درياچه را بزرگ نمايي دانست.
اما از سويي رئيس محيط زيست شهرستان كازرون به خبرنگار مهر گفت: چنين نقشه اي در مورد راه مذكور مربوط به سال 57 در محيط زيست موجود است اما به اين خاطر كه اين راه مال رو بوده و به صورت خاكي طراحي شده ضربه اي به محيط زيست درياچه نمي زد اما با احياي اين راه و آسفالت و تعريض آن به طور حتم محيط زيست اطراف درياچه تخريب خواهد شد.»
انتقادها به اين جاده سازي تا به آنجا ادامه يافت كه دادستان كل كشور هم در نامه اي به رئيس سازمان حفاظت محيط زيست خواستار پيگيري علت و تخريب تالاب پريشان و معرفي متخلفان شد.
پس از اولين آتش سوزي ها و تخريب در منطقه در روزهاي 28 و 29 دي ماه هم مديركل دفتر زيستگاه ها و امور مناطق سازمان حفاظت محيط زيست اعلام كرد: «اين اقدام از سوي پيمانكار انجام شد و اداره كل محيط زيست فارس اقدام به تشكيل پرونده و صدور حكم توقف پروژه كرد.»
حتي قرار شد تمامي خسارت وارده به تالاب كه متوجه پيمانكار بود پرداخت شود و حالا درياچه پريشان باز طعمه آتش شده و هزاران جانور آن نابود شده اند. چه بايد كرد؟ آيا طبيعت تخريب شده ترميم مي شود؟
دكتر اسماعيل كهرم در اين باره به «سرمايه» مي گويد: «طبيعت مي تواند خود را ترميم كند اما به شرطي كه ما ابتدا اين زخم را بخيه بزنيم. چشمه هاي كور شده را باز كنيم. چاه هاي غيرمجاز بسته و متوليان آن جريمه شوند و از همه مهم تر اينكه پروژه راه سازي متوقف شود.»

پنجشنبه|ا|1|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن