واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: جزئيات نحوه ارسال پيامك با تلفن ثابت
با راهاندازي سيستم ارسال پيامك از طريق تلفن ثابت كه در مركز مخابراتي وليعصر تهران رسما افتتاح شد، ايرانيها هم قادر خواهند بود از طريق تلفن ثابت پيامك ارسال كنند؛ افتتاح اين سرويس در استان تهران كه بيش از 6 ميليون و 100 هزار مشترك دارد در شرايطي ميسر شد كه براي استفاده از آن بايد گوشيهاي تلفن ثابت به امكان دريافت و ارسال پيامك مجهز باشند.
به گزارش ايسنا، وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات اوايل سال جاري با اشاره به تلاش مجموعه اين وزارتخانه براي ارائه خدمات جديد در سال شكوفايي و نوآوري اعلام كرد كه يكي از سرويسهايي كه ارائه آن در سال جاري آغاز خواهد شد، ارسال پيامك روي تلفن ثابت است.
به گفته محمد سليماني تعرفه اين سرويس نيز در جلسه كميسيون تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي بررسي شده و مجوزهاي لازم به شركتهاي مخابرات استاني براي ارائه اين سرويس داده شد كه اميدواريم، امكان ارسال پيامك روي تلفن ثابت در سال جاري براي تمامي مشتركان اين نوع از تلفن فراهم شود.
پس از آن معاون سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي از تصويب تعرفه پيامك از شبكه تلفن ثابت خبر داد و گفت: تعرفه پيامك از شبكه ثابت به ثابت در ارتباط شهري، يك پالس و در ارتباط بين شهري معادل 2 پالس محاسبه خواهد شد؛ تعرفه پيامك از شبكه همراه به ثابت و از تلفن ثابت به همراه در شهري و بين شهري معادل 2 پالس در نظر گرفته شده است.
به گفته لطفالله سبوحي تعرفه پيامك از تلفن ثابت و همراه به خارج از كشور 5 پالس تعيين شده است؛ لازم به ذكر است كه تعرفه يك پالس به ميزان 7/44 ريال است.
در همين زمينه مدير عامل شركت مخابرات ايران اعلام كرد بر اساس مذاكرات انجام شده با سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ميزان هر پيامك از طريق تلفن ثابت، 160 كاراكتر به تصويب رسيده است و طبق اظهارات صابر فيضي حدود سه هزار مركز تلفن در كشور وجود دارد كه تجهيزات مربوط به پيامك تلفن ثابت بايد در آنها نصب شود بنابراين مخابرات هر استان بايد اين آمادگي را ايجاد كرده و با نصب تجهيزات اين امكان را براي مشتركانش فراهم كند.
طبق اعلام او سيستم ارسال پيامك از طريق تلفن ثابت سيستم متمركزي نيست و امكان ارسال پيامك سيستم مورد نظر بايد در تك تك مراكز تلفني ايجاد شود و به نسبت نصب تجهيزات در شهرهاي مختلف اين امكان براي آنها ايجاد خواهد شد. با توجه به اينكه اين سيستم ارتباطي از عموميت بيشتري برخوردار است، بنابراين افراد بيشتري از جمله در روستاها از آن منتفع ميشوند.
فيضي پيش از راهاندازي نهايي سامانه پيامك تلفن ثابت در تهران با تاكيد بر اين كه اين سرويس جديد بوده و براي مخابرات چندان سودآور نيست گفته بود: در شش استان تهران، فارس، اصفهان، مازندران، آذربايجان شرقي و خراسان رضوي اين سيستم راهاندازي و تست شده و در حال آزمايش براي مشتركان محدودي است و زمان ارائه اين سرويس براي تمام مشتركان در سراسر كشور به مخابرات خود استانها بستگي دارد و زمان مشخصي براي آن تعيين نشده است.
شماره مركز 0007179SMS اعلام شده است و مشتركان متقاضي استفاده از اين سرويس بايد اين شماره را در گوشيهاي خود تنظيم كرده، پيام را بنويسند، شماره مخاطب را وارد كنند تا پيامك ارسال شود. اما با توجه به اينكه گوشيهاي داراي توان ارسال پيامك از طريق تلفن ثابت تنها امكان ارسال اين پيام به زبان انگليسي را دارند فعلا پيامها به زبان انگليسي ارسال ميشود اين در حالي است كه از نظر فني اين سامانه امكان ارسال پيامهاي فارسي را نيز داراست و زماني پيامها به زبان فارسي ارسال خواهد شد كه گوشيهاي تلفن اين امكان را فراهم كنند كه در اين باره توليدكنندهها بايد اقدام كنند.
نكته مهم در اين جريان لزوم استفاده از گوشيهايي است كه اين قابليت را دارا باشند، در حال حاضر برخي گوشيها قابليت ارسال پيامك تلفن ثابت را دارند اما به گفته مسئولان بايد تعداد اين نوع گوشيها افزايش يابد كه البته امكان توليد آن در كشور نيز وجود دارد و يا ميتوان آن را از خارج از كشور نيز وارد كرد.
اما محمد روحاللهي - مديرعامل شركت مخابرات استان تهران - درباره سرويس ارسال پيامك از طريق تلفن ثابت گفت: گوشيهاي تلفن ثابت بايد علاوه بر ارقام قابليت ارسال حروف را نيز داشته باشد كه گوشيهاي معمولي نوعا اين گونه نيست و يكي از مشكلات اين پروژه همين است.
به گفته او در دنيا قيمت ترمينال انتهايي اين گوشيها رو به كاهش بوده و آخرين قيمت حدود 30 هزار تومان است كه نسبت به بسياري از گوشيهايي كه مردم استفاده ميكنند زياد نيست اما به نظر ميرسد زماني كه سرويس انبوه شود قيمت گوشيها نيز پايينتر ميآيد و در نهايت ارائه سرويس با مخابرات است اما تهيه ترمينال انتهايي با متقاضي خواهد بود.
او درباره توان ارسال پيامك از تلفن همراه به تلفن ثابت گفت: از نظر فني امكان ارسال پيامك از تلفن همراه به تلفن ثابت امكانپذير است اما از آن جايي كه در مورد تعرفه آن با شركت ارتباطات سيار به توافق نرسيدهايم فعلا اين امر صورت نميگيرد تا مساله مالي آن به طور كامل حل شود؛ بعد از ارسال پيامك از طريق تلفن ثابت گيرنده پيام، شماره خط ثابتي كه از آن ارسال پيام صورت گرفته است را خواهد ديد.
به گفته مسئولان مربوطه همچنين امكان ارسال پيامك از طريق كيوسكهاي تلفن سطح شهر وجود ندارد زيرا براي ارسال پيامك نياز به دستگاههاي تلفن خاصي است؛ بنابراين از لحاظ ارسال پيامكهاي ناشناس از طريق كيوسكهاي تلفن نگراني وجود ندارد.
با استفاده از اين سيستم چنانچه پيامكي ارسال شود و به هر دليلي خط تلفن مقصد اشغال باشد، پيامك در مركز پيامك نگهداري و چندين بار به سمت مقصد ارسال ميشود تا به محض آزاد شدن خط به مقصد برسد؛ همچنين فرستنده پيامك ميتواند با پيامي كه در صفحه نمايشگر تلفنش ظاهر ميشود از رسيدن پيام به مقصد اطمينان حاصل كند.
سرمايهگذاري در اين پروژه از سوي بخش خصوصي و شبكه مخابراتي از طرف شركت مخابرات استان تهران تامين ميشود. سرويس پيام كوتاه در تلفن ثابت از تمامي ويژگيهاي اين سرويس در تلفن همراه برخوردار بوده و اعلام موفق و يا ناموفق بودن ارسال، همچنين تكرار عمليات ارسال تا فرستان پيام از جمله ويژگيهاي آن محسوب ميشود.
طبق اعلام مسئولان شركت مخابرات ايران، ارسال پيامك از طريق تلفن ثابت ترافيك شبكه را افزايش ميدهد ولي درحدي نيست كه مشكلي براي مشتركان ايجاد كند.
پنجشنبه|ا|1|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]