واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: زشتي هايي كه در پس ظاهر زيباي BRT پنهان شده اند
راه اندازي خطوط تندرو اتوبوسراني يا همان BRT از جمله تمهيدات ترافيكي است كه اخيرا در دستور كارشهرداري تهران قرار گرفته كه با وجود ظاهر زيباي اتوبوس هاي فعال در اين خط مشكلات و مصائب بسياري را براي شهروندان به دنبال داشته است.
به گزارش خبرنگار ايرنا، اين طرح كه هم اكنون در دو مسير تهرانپارس - آزادي و خاوران - آزادي فعال شده و در مسير خاوران - دانشگاه علم و صنعت چند روزي است به طور آزمايشي آغاز به كار كرده با مشكلاتي روبهروست كه هر روز بر ميزان نارضايتي مردم مي افزايد.
در حالي كه خطوط سريع السير BRT در بسياري ازكشورهاي پيشرفته جهان به منظور تقويت ناوگان حمل ونقل عمومي، كاهش ترافيك و نيز آلودگي هوا به اجرا درآمده و با رعايت استانداردهاي لازم ، از آن بطور گسترده بهره برداري مي شود اما در تهران به دلايل مختلف راه اندازي آن كوله باري از مشكلات را به دنبال داشته است.
تماس هاي گلايه آميز شهروندان با ايرنا از وضعيت فعلي خطوط اتوبوس هاي تندرو و نگاهي به ستون پيام هاي مردمي روزنامه ها حكايت از آن دارد كه اقدام نمادين شهرداري تهران در راه اندازي اين خطوط تنها در حد يك نماد براي تهران بوده و در دل آن مشكلات زيادي نهفته است:
** چون مسافر هميشگي اتوبوس هاي سريع السير مسير آزادي- چهارراه تهرانپارس هستم معايب و مشكلات خطوط اتوبوس هاي تندرو را تاييد مي كنم وقتي در طول مسير به دليل پر از مسافر بودن اين اتوبوس ها امكان سوار شدن و پياده شدن وجود ندارد هرچند دقيقه رسيدن آنها به ايستگاه چه فايده اي دارد.(شهروندي از تهران)
** مسير اتوبوسراني "بي.آر.تي" اشكالات بسياري دارد. بهتر بود درب ها سمت راست قرار مي گرفتند و خط سريع السير عادي ايجاد مي كردند. همچنين الگوبرداري از كشورهاي غربي براي يك كشور مسلمان چندان شايسته نيست.
** اتوبوسهاي بي.آر.تي. با هزينه بسيار بالايي كه داشته، كاربري بسيار پاييني دارد. اما متاسفانه هيچ نهادي نيست كه مشكلات آن را بيان كند. حتي صدا و سيما هم در وظيفه خود كوتاهي مي كند و از اين خط تمجيد مي كند. با توجه به مشكلات مردم در اين خط، شايد 30 درصد فقط رضايت داشته باشند، ضرورت دارد انتقاد مردم منعكس شود.
** ضمن تقدير و تشكر از راه اندازي خط يك اتوبوس هاي تندرو (بي آر تي) چند تذكر داشتم: 1- اتوبوس هايي كه قبلاً در اين خط فعال بودند به كجا منتقل شده اند؟ 2- صندلي هاي اين اتوبوس ها به شدت خشك و سخت هستند به طوري كه باعث خستگي شديد مسافران مي شود و بهتر است از صندلي هاي چرمي استفاده شود.
** انتقال خانم ها به جلو در اتوبوس هاي «بي آر تي»، يك اقدام غيرفرهنگي است. اميدوارم مسئولين مربوطه جهت حل آن اقدام فرمايند.
** راه اندازي خط اتوبوسراني بي آرتي موجب بوجود آمدن چند مشكل شده از جمله اينكه خطوط جانبي حذف و حجم مسافر دراين مسير چند برابر شده است. ثانياً در جلو قرار گرفتن خانم ها باعث گرديده بعضي از آقايان چشم چراني بكنند. از همه مهمتر اينكه خود اتوبوس هاي بي آرتي ترافيك سنگيني را بوجود آورده اند كه خود نوعي نقض غرض است.
... و اينها تنها بخشي از گلايه هاي مردمي از وضعيت اتوبوسهاي بي.آر.تي بود كه مشاهدات خبرنگار ايرنا از حضور در اين اتوبوس ها حكايت از مشكلات متعدد ديگري نيز در اين خطوط دارد.
شايد مهمترين مشكل موجود در اين اتوبوس ها تعداد زياد مسافر و بسته شدن درهاي اتوبوس با "هل دادن" و صلوات فرستادن باشد كه در طول مسيرهاي سه گانه اتوبوس هاي تندرو كيف، چادر، مانتو و كت هاي مسافران كه از لاي در بيرون مانده است به وضوح خود نمايي مي كند.
از سويي برخوردهاي نه چندان مناسب رانندگان اين اتوبوس ها كه به دليل حجم بالاي مسافر، ترافيك در خطوط اتوبوس و زمان بالاي فعاليت نيز مزيد بر علت شده تا شهروندان با نارضايتي و از روي ناچاري سوار بر اين اتوبوس ها شوند.
برخي شهروندان در گفت وگو با خبرنگار ايرنا از كيفيت نامناسب صندلي هاي اتوبوس هاي بي.آر.تي كه فقط ظاهر زيبايي دارند گلايه داشته و برخي از سيستم تهويه اين اتوبوس ها كه در بسياري اوقات كار نمي كند ابراز نارضايتي مي كردند.
يكي از مسافران خط يك اتوبوس هاي تندرو نيز با انتقادت از اينكه اسم شهدا در ايستگاههاي اتوبوس هاي بي.آر.تي حذف شده است گفت: اين اتوبوس ها به سمبلي از عدم رعايت فرهنگ تبديل شده و زنان و مردان متدين در اين اتوبوس ها راحت نيستند.
محمد انوري با بيان اينكه جابه جا شدن جايگاه زنان و مردان در اتوبوس هاي بي.آر.تي مشكلات زيادي را براي مسافران به دنبال داشته است تاكيد كرد: متاسفانه اين مساله موجب شده تا شاهد حركاتي از سوي برخي مسافران در خطوط اتوبوسراني باشيم كه هرگز در شان مردم تهران نيست.
ايجاد ترافيك اتوبوس ها در مسيرها و تقاطع هايي كه باريك است، نبود چراغ هاي راهنمايي هوشمند براي گذر اتوبوس ها و نيز تبديل اتوبوس هاي تندرو به اتوبوس هاي كندرو در ساعات پيك ترافيك به دليل مناسب نبودن وضعيت شهرسازي و معماري خطوط از ديگر مشكلات خطوط بي.آر.تي است.
گروهي از شهروندان نيز از نبود پلهاي عابر پياده در ايستگاههاي خطوط بي.آر.تي گلايه داشته و مي گويند: وقتي در هر يك از ايستگاهها پياده مي شويم، چون ايستگاه در وسط خيابان است براي گذر از عرض خيابان پلي وجود ندارد و اين مساله ميزان تصادفات عابران و خودروها را افزايش مي دهد.
عرض باريك برخي معابر خطوط بي.آر.تي نيز موجب شده تا علاوه بر وجود مشكلات فراوان در خطوط اتوبوسراني ترافيك سنگين خودروهاي شخصي در اطراف اين خطوط ايجاد شود.
اين مساله در خط سوم اتوبوس هاي تندرو به حدي بود كه ترافيك سنگين در بزرگراه بسيج و نارضايتي هاي مردم كه گوشي در شهرداري تهران بدهكار آن نبود، وزير كشور را به بررسي اين مشكلات واداشت.
به اعتقاد كارشناسان ترافيك، خطوط سريع السير اتوبوسرانيBRT، مديريت زمان و تحولي نوين در رفاه و جابجايي مسافران را در بسياري از شهرهاي دنيا به دنبال داشته كه در تهران به دليل تصميمات شتابزده و بدون مطالعات كارشناسي لازم در بررسي وضعيت شهرسازي و چگونگي اجراي خط مشكلات و تبعات بسياري را در پي داشته است.
مسير تردد اتوبوس هاي BRT از "خطوط مياني" خط ويژه است وبه صورت ناوگاني سه دستگاهي، حركت كرده و طبق طراحي هاي انجام شده ازسمت چپ پهلوگيري و نسبت به سوار و پياده نمودن مسافران اقدام مي كنند.
اين درحالي است كه اين مدل از اتوبوسراني شهري فقط در خط يك اين اتوبوس ها از تهرانپارس تا ميدان آزادي اجرايي شده و دو خط بعدي با وجود يدك كشيدن عنوان خطوط تندرو هيچ نشاني از استانداردهاي خطوط بي.آر.تي ندارد.
اتوبوس هاي BRT طبق استانداردهاي حمل و نقل روز دنيا داراي طراحي مدرن، استاندارد با ظرفيت بالا (250 تا 300 نفره) دو يا سه كابينه بوده و به سيستم هاي اطلاع رساني تابلوهاي متغير نمايشگر اعلام مسير، كولر و ديگر امگانات رفاهي مسافران مجهز هستند، اما در تهران كولرهاي اين اتوبوس ها اكثرا خاموش بوده و هيچ نشاني از نمايشگر ديجيتالي مسيرها نيست.
تمامي ايستگاه هاي BRT بايد سرپوشيده و مجهز به دوربين متصل به اتاق كنترل ايستگاه هاي مبداو مقصدبوده و امكانات رفاهي مناسبي نظيرسيستم هاي اطلاع رساني نقشه مسيريابي و تلفن نيز براي مسافران در اين ايستگاه ها فراهم مي شود، اما در تهران....
9100//
جمعه|ا|2|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 316]