واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: قاچاق شبيخون اقتصادي و پديده اي شوم در جامعه
خبرگزاري آريا- فرمانده انتظامي آذربايجان غربي صبح امروز در جمع كاركنان انتظامي استان از قاچاق به عنوان شبيخون اقتصادي و يك پديده شوم و چند وجهي ياد كرد كه آثار آن فقط در بعد اقتصادي خلاصه نشده بلكه طيف وسيعي از آثار مخرب سياسي، اجتماعي و فرهنگي را نيز به دنبال دارد.
به گزارش آريا به نقل ازپايگاه اطلاع رساني پليس ،سردار "نصرتي" فرمانده انتظامي آذربايجان غربي در جمع كاركنان انتظامي استان گفت: پديده قاچاق كالا در كشور ما واقعيتي است كتمان ناپذير كه به دلايل مختلف اجتماعي، اقتصادي و سياسي آثار نامطلوب و زيانباري را بر نظام اقتصادي كشور وارد مي سازد، چرا كه قاچاق كالا با ايجاد بي ثباتي و اختلال در برنامه ريزي كشور، ساير ابعاد حكومتي را نيز تحت تاثير خود قرار مي دهد.
كلمه قاچاق و تعريف آن:
واژه قاچاق در لغت به معني ربوده، پنهان عمل كردن و گريزاندن آمده است و در اصطلاح به عنوان تقلب گمركي و نقل و انتقال كالا بدون پرداخت عوارض گمركي و سود بازرگاني ناميده شده است.
قاچاق يعني متاعي كه معامله يا ورود آن به كشور ممنوع مي باشد و عملي است بر خلاف قانون كه پنهاني انجام مي شود. به طور كلي هر نوع معامله يا مبادله كالا با پول يا كالاي ديگر كه محدوديت و يا ممنوعيتي به وسيله دولت براي آن ايجاد شده باشد، قاچاق محسوب مي شود و اين موضوع بر مي گردد به تجارت و مبادله كالاها كه قدمتي به قدمت تاريخ دارند.
آثار منفي قاچاق كالا و ارز:
قاچاق و امنيت ملي: يكي از ابعاد منفي بسيار مهم قاچاق كالا، اثرات منفي آن بر روي امنيت ملي مي باشد، قاچاق كالا به طور مستقيم و غيرمستقيم امنيت ملي هر كشور را تهديد مي نمايد و قاچاقچيان به خاطر فعاليتهاي پنهان خود براي رخنه كردن بر اقتصاد، فرهنگ، بهداشت و ... در جامعه كانال بسيار خوبي هستند.
اصولا بيشترين هدف و انگيزه قاچاقچيان سودآوري است و اين هدف اصول اخلاقي و ملي و مذهبي را براي اين افراد تحت الشعاع قرار داده و به عنوان تنها هدف اصلي و مهم مورد نظر قاچاقچيان و با بهانه سودآوري، قاچاقچيان را قانع نموده و آنها را در جهت اهداف خود سوق دهند.
قاچاق و سرمايه گذاري:
قاچاق كالا، ابعاد اقتصادي كشور را از نظر توليد، صادرات، سرمايه گذاري، اشتغال و ... تحت تاثير قرار داده و آثار مخربي بر روي اين پارامترها دارد كه يكي از مهمترين تاثيرات منفي و تاثير آن بر سرمايه گذاري است.
يكي از مهمترين ابزارهاي موجود در دست دولت به منظور حمايت از توليد و سرمايه گذاري داخلي، اعمال تعرفه هاي موثر است. در كشورهاي پيشرفته دنيا كه اساس اقتصاد بر مبادله است كالاها نهاده شده ايجاد تعرفه و حمايت از صنايع و سرمايه گذاري داخلي مشاهده مي گردد. به طور مثال؛ اعمال تعرفه براي واردات فولاد در ايالت متحده از همين دسته اقدامات مي باشد اين امر نشان مي دهد كه در هيچ جاي دنيا، اعمال تعرفه را به منظور حمايت از صنايع داخلي و سرمايه گذاري ناديده نمي گيرند در عين حال مقدار قاچاق « عدم پرداخت تعرفه » در ورود و خروج كالا مي ت واند اين چتر حمايتي « تعرفه موثر » از صنايع داخلي و سرمايه گذاري را از بين ببرد.
قاچاق و تهاجم فرهنگي:
يكي از مهمترين ابعاد منفي قاچاق ورود كالاهاي غيرمجاز و مغاير با ارزشهاي حاكم بر جامعه است. در اغلب موارد آنچه كه در زمينه قاچاق و نوع كالاي قاچاق شده مهم مي باشد، سودآوري آن است و اصولا قاچاقچي توجهي به ساير پارامترها از جمله همخواني كالاي قاچاق با مباني ارزشي و اعتقادي كشور ندارد. به همين دليل است كه در بسياري موارد ديده مي شود كالايي كه مغاير با ارزشها و سنتها و اعتقادات مردم مي باشد، به صورت قاچاق وارد كشور شده و در ميان اقشار جامعه به خصوص نسل جوان و فعال ترويج مي گردد.
قاچاق و بهداشت جامعه:
يكي از بزرگترين تبعات منفي قاچاق كالا در كشور موضوع تاثيرگذاري آن بر بهداشت جامعه مي باشد. اصولا كالاهاي قاچاق به دليل نبود نظارت و با هدف سود بيشتر فاقد هرگونه استاندارد مي باشند وارد كشور مي شوند.
متاسفانه محصولات غدايي، آرايشي – بهداشتي، جزء كالاهايي مباشد كه به حد زياد و به طور غير قانوني وارد كشور مي شوند و نبود استاندارد مشخص براي اين كالاها به خصوص كالاهاي بهداشتي و آرايشي موجب شده است اين كالاها در سطح جامعه بطور گسترده اي خريد و فروش شوند.
پولشويي و قاچاق كالا و ارز:
كلمه پولشويي به معناي تطهير پولهاي حاصل از سه نوع درآمد خلاف مي باشد:
ا- پول كثيف؛ عبارت است از پولهاي حاصل از قاچاق مواد مخدر و فحشاء است.
2- پول خاكستري؛ شامل پولهايي است كه از طريق رشوه خواري و فساد مالي دولتي به دست مي آيد.
3- پولهاي سياه؛ پولهايي هستند كه از طريق فرار مالياتي، قاچاق كالا و بازار زير زميني حاصل مي شوند.
بنابراين پولشويي به مجموعه عملياتي اطلاق مي شود كه اشخاص حقيقي طي اين فرايند سعي دارند پولهايي را كه داراي سرمنشاء غيرقانوني هستند قانوني جلوه دهند اين پولها را وارد سيستم بانكي كرده و با تبديل آن به ارز از كشور خارج نمايند.
علاوه بر تنوع فعاليتهاي غيرقانوني قاچاق و حجم وسيع پولهاي كثيف و غير قانوني حاصل از قاچاق كالا و ارز و تطهير اين پولها در اقتصاد كشورها، امروزه، ابعاد وجود مافيا در كل فعاليتهاي اقتصاد زير زميني كه وسعت زياد پيدا كرده اقتصاد كشور ما را تحت تاثير قرار داده است.
وي افزود: ايران اسلامي به علت موقعيت خاص جغرافيايي و وضعيت نامناسب اقتصاد داخلي اش به يك هدف مناسب براي تهاجم باندهاي مافيايي براي تطهير پولهاي كثيف و همچنين ترانزيت مواد مخدر تبديل شده و از آنجا كه بخش غير رسمي، قسمت عظيمي از اقتصاد ايران را تشكيل مي دهد مكانيزمي را كه باندهاي مافيايي در كشور ما به كار مي برد به اين صورت است كه پولهاي حاصل از فروش مواد مخدر را در خارج از كشور تبديل به كالا كرده و اين كالاها را به صورت اماني در اختيار قاچاقچيان در ايران مي گذارند و از طريق صندوقها و موسسات اعتباري، به دور از نظارت بانك مركزي پول حاصل از فروش كالاهاي قاچاق را وارد سيستم بانكي كشور مي نمايندو
سردار فرماندهي انتظامي آذربايجان غربي ادامه داد: پس از مرحله مذكور اين پولها تبديل به چك شده و پس از خروج از سيستم بانكي از طريق صرافيها و مكانيزمهاي مختلفي مانند گشايش اعتباري صوري به دلار تبديل و از كشور خارج مي شود به اين ترتيب نكته مهم، رابطه ميان پولشويي، مواد مخدر و قاچاق كالا در ايران است به عبارت ديگر قاچاق كالا، مواد مخدر و پولشويي سه جرمي هستند كه در كشور ما به هم گره خورده اند و مكمل يكديگر و اقتصاد كشور را هر روز بيشتر دچار تزلزل مي كنند.
نقش مصرف توليدات داخلي در پويايي اقتصاد كشور:
1- فراهم آوردن زمينه هاي توسعه همه جانبه كشور تحت عنوان توسعه و عزم ملي با مشاركت مردم.
2- فضا سازي و فراه آوردن امنيت رواني براي ايجاد پس انداز و مشاركت در فعاليتهاي توليدي.
3- ايجاد يك محيط و فضاي ملي و مناسب براي سرمايه گذاري.
4- توسعه نهادها و كارگاههاي كوچك و متوسط و اشتغال زا.
5- ايجاد مانع در كسب درآمدهاي كاذب در بخش اقتصادي.
6- كاهش تورم از راه انتخاب سازكارهاي مناسب پولي و مالي و تقليل نسبي رشد فزاينده سطح عمومي قيمت ها.
7- ايجاد فرصت شغلي.
8- تقويت ساختارهاي توليدي كشور.
9- تعميق و گسترش فرهنگ اسلامي و دوري از تجملات.
10- حمايت از صنايع نوپا.
11- تامين نظرات مصرف كننده در زمينه كالاهاي توليد شده.
12- خارج شدن اقتصاد كشور از تك محصولي بودن.
13- كاهش فقر در كشور و توزيع عادلانه درآمدها.
14- اصلاح الگوي مصرف خانوارهاي ايراني.
قاچاق مشروبات الكلي در خارج از كشور يك جريان متشكل و سازمان يافته اي با هدف حمله به ارزشهاي فرهنگي ما و با هدف كسب درآمد اقدام به قاچاق مشروبات الكلي مي نمايند و اين افراد علي رغم وجود موانع بسيار و حجم نسبتا زياد مشروبات الكلي همواره سعي مي نمايد تا مشروبات الكلي را به داخل كشور قاچاق نمايند و در سطح كشور توزيع نمايند قيمت پايين مشروبات الكلي نسبت به محصولات الكترونيكي و لوازم خانگي با توجه به ورود آنها از كانالها و جريانهاي غير قانوني و پر مخاطره و قابل تامل است.
عوارض فردي و اجتماعي مصرف مشروبات الكلي:
- مصرف مشروبات الكلي موجب تخريبهاي جهارگانه جسمي، روحي، معنوي و اجتماعي مي شود.
- اشاعه مشروبات الكلي و تشويق جوانان براي مصرف الكل باعث نابودي ميليونها نفر از انسانهاي فعال كه سرمايه جامعه بشري هستند مي شوند.
- كودكاني كه پدر و مادرشان از مشروبات الكلي استفاده مي كنند غالبا ضعيف، عليل و ناقص الخلقه مانند كر و لال، عدم تقارن صورت و ... به انواع اختلالات رواني دچار مي شوند.
- انواع جرايم مثل سرقت، فحشاء، خشونت، تجاوز، قتل در مصرف كنندگان مشروبات الكلي شايع است.
- اعتياد به الكل يكي از عوامل مهم در بروز اختلافات و از هم پاشيدگي و نفاق در خانواده ها بوده و اطفال و جوانان را به ارتكاب جرائم مختلف سوق مي دهد.
- استفاده از الكل باعث احساس افسردگي عميق مي گردد.
- عوارض جسمي به علت مسموميت بدن از الكل، مصرف كنندگان مشروبات الكلي به بيماريهاي كبدي، قلبي، عروق، اختلال غده تروئيد، بي اشتهايي، حالت تهوع و ... دچار كرده و طول عمر را كاهش مي دهد.
الكل نزديك به 50 درصد در حوادث كشنده اتومبيل 25 درصد در سقوطهاي مرگ آور و 35 تا 50 درصد در آتش سوزيها و غرق شدگيها منجر به فوت نقش دارد.
چنانچه مي توان نتيجه گرفت علي رغم توجه قاچاقچيان به سودآوري هدف ديگري نيز در پس ورود محصولات ضد فرهنگي و اخلاقي و ضد اسلامي نهفته است و آن هم چيزي به جز تهاجم فرهنگي نيست كه يكي از اهداف شوم استكبار جهاني جهت استحاله فرهنگي، دور كردن جوانان و قشرهاي مولد در جهت فعاليتهاي سالم اجتماعي اقتصادي پيشرفت ايران اسلامي در عرصه هاي مختلف مي باشد. ميزان كشف ساليانه مشروبات الكلي در مرزها نشان از گسترش و توسعه فتنه انگيزيهاي نظام سلطه در جهت استحاله فرهنگي ايران اسلامي مي باشد.
ماده 703 قانون مجازات اسلامي مصوب سال 1357
هر كس مشروبات الكلي را بسازد يا بفروشد يا در معرض فروش قرار دهد يا از خارج وارد كند يا در اختيار ديگري قرار دهد به سه ماه تا يك سال حبس و تا 74 ضربه شلاق و از يك ميليون و پانصد هزار تا شش ميليون ريال جزاي نقدي يا يك يا دو مورد آن به طور مستقيم ارتباط دارد.
چهارشنبه|ا|21|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 434]