واضح آرشیو وب فارسی:مهر: زراسوندي:سند چشم انداز پژوهش و فناوري دانشگاه چمران تدوين مي شود
سند چشم انداز پژوهش و فناوري دانشگاه چمران تدوين مي شود
اهواز - خبرگزاري مهر: معاون پژوهش وفناوري دانشگاه شهيد چمران اهواز گفت: تدوين سند پژوهش و فناوري دانشگاه براي پنج سال آينده در دستور كار و اولويت اين دانشگاه قرار دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، عليرضا زراسوندي صبح چهارشنبه در نشست مشترك با اعضاي هيئت علمي فعال در طرحهاي تحقيقاتي با بخش صنعت، اظهار كرد: در اين سند چشم انداز، وضعيت موجود و افق پنج سال آينده دانشگاه با توجه به اسناد بالادستي و اقبال عمومي جامعه به سمت كاربردي كردن تحقيقات در حوزه پژوهش ترسيم خواهد شد.
وي با اشاره به افزايش ميزان قراردادهاي منعقد شده با دستگاه ها در سالهاي اخير، تصريح كرد: دانشگاه شهيد چمران در عقد قرارداد با دستگاه هاي اجرايي و صنايع در ميان دانشگاه هاي مراكز استانها در سالهاي اخير همواره در رديف اول تا سوم قرار داشته است.
زراسوندي يادآور شد: طبق قانون بودجه، دستگاه هاي اجرايي و صنايع مكلف به صرف نيم درصد بودجه خود در امور پژوهشي هستند و البته به آنها اختيار داده شده كه تا سه درصد بودجه را به اين كار اختصاص دهند. علاوه بر اين دستگاه هاي اجرايي استان مجاز هستند تا 40 درصد اعتبارات پژوهشي خود را با تصويب شوراي برنامه ريزي استان در ايجاد زيرساختهاي پژوهشي مورد نياز در دانشگاه ها و مراكز تحقيقاتي استان هزينه كنند.
وي تاكيد كرد: با توجه به مصوبه هيئت دولت، دستگاه هاي اجرايي خوزستان موظفند حداقل 70 درصد اعتبارات پژوهشي خود را در استان از طريق عقد قرارداد با دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي هزينه كنند و اين فرصت خوبي براي اساتيد است.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه شهيد چمران اهواز در بخش ديگري از اين نشست، سياستها و رويكردها، دستورالعملهاي حاكم، امتيازات تشويقي طرحهاي پژوهشي با صنعت را تشريح كرد و با اشاره به تاكيد شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري در راه اندازي شركتهاي دانش بنيان اظهار كرد: ايجاد شركتهاي دانش بنيان توسط اعضاي هيئت علمي مورد توجه دولت و مندرج در قانون بودجه است كه به زودي آئين نامه داخلي آن در هيئت رئيسه دانشگاه تصويب و ابلاغ خواهد شد.
زراسوندي، پشتيباني از نظام علمي و فناوري كشور، حمايت از پژوهشهاي كاربردي با رويكرد حل مسئله با هدف تقويت ارتباط موثر ميان دانشگاه و صنعت، افزايش نقش صنعت در تامين بودجه هاي تحقيقاتي، گسترش انتقال فناوري از دانشگاه به صنعت با تقويت تجاري سازي فناوري، توسعه روشهاي نهادي مانند بازارسازي براي محصولات نوآورانه، ايجاد مناطق آزاد حمايت از اين نوع محصولات، تقويت نقش مراكز سرمايهگذاري خطر پذير و صندوقهاي تامين مشترك، حمايت از ايده هاي نو و مبتكر را ازجمله سياستهاي كلي شوراي علوم، تحقيقات وفناوري عنوان كرد.
وي بر توسعه پژوهشهاي بنيادي و معرفتي در حوزه علوم انساني مرتبط با برنامه هاي راهبردي تاكيد كرد و گفت: علوم ديني و معرفتي، علوم پايه، علوم كاربردي، فناوري اطلاعات و ارتباطات، حمل و نقل، عمران، فناوري هسته اي، حوزه بهداشت و سلامت، كشاورزي، آب و منابع طبيعي، برق و انرژي، علوم نوظهور مهمترين اولويتهاي تحقيقاتي هستند كه لازم است اعضاي هيئت علمي در اين بخشها وارد شوند و تعاملاتي با دستگاه هاي اجرايي وصنايع برقرار كنند.
زراسوندي با اشاره به اخذ موافقت اوليه تاسيس سه قطب جديد آموزش مداوم، دامپروري و كتابداري، تصريح كرد: قطبها اكنون ابزاري توانمند در دانشگاه ها به شمار مي روند و به عنوان مشاوران ارشد و مشاوران علمي طرحهاي تحقيقاتي محسوب مي شوند.
© 2003 Mehr News Agency .
چهارشنبه|ا|21|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 330]