تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خشم از شيطان و شيطان از آتش آفريده شده است و آتش با آب خاموش مى شود، پس هرگاه يكى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837164589




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

لاوروف: جنگ گرجستان به دليل تحريك ساآكاشويلي بود


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: لاوروف: جنگ گرجستان به دليل تحريك ساآكاشويلي بود
وزير امور خارجه روسيه گفت: جنگي كه در گرجستان شكل گرفت، شكل جديدي از جنگ سرد نبود بلكه بيشتر به دليل تحريك‌هايي بود كه از سوي رييس جمهور گرجستان انجام شد.
وزير امور خارجه روسيه اظهار داشت: جنگي كه در گرجستان شكل گرفت، شكل جديدي از جنگ سرد نبود بلكه بيشتر به دليل تحريك‌هايي بود كه از سوي رييس جمهور گرجستان انجام شد.
سرگئي ويكتوروويچ لاوروف وزير امور خارجه‌ روسيه، در گفت‌وگو با پايگاه اينترنتي نشريه آلماني اشپيگل اظهار داشت: جنگ گرجستان با مقاصد شخص رييس جمهور گرجستان در ارتباط بود.

متن مصاحبه لاوروف با اشپيگل:
اشپيگل: به نظر شما آيا جنگ گرجستان و روسيه كه در اوت سال گذشته اروپا را تكان داد در واقع رويارويي آمريكا و روسيه بعد از جنگ سرد بود؟
لاوروف: اين رويارويي در ارتباط با شخص رييس جمهور گرجستان يعني ميخاييل ساآكاشويلي بود. ساآكاشويلي يك بازي‌ را شروع كرد كه نتوانست برنده‌ آن باشد. وي فكر مي‌كرد كه به قدرت كافي جهت تهاجم نظامي به اوستياي جنوبي دست يافته است. از ديگر سو در كنفرانس سران ناتو در بخارست در آوريل گذشته به گرجستان وعده داده شد كه به عضويت ناتو درآيد، اين وعده وعيد‌ها نيز در ساآكاشويلي تصورات اشتباهي بوجود آورد و وي را فريب داد. ساكاشويلي اين وعده وعيد‌ها را با چك سفيد امضا، اشتباه گرفت.
اشپيگل: يعني فكر مي‌كنيد كه غرب مسوول اين جنگ بود؟
لاوروف: من اميدوارم كه همه از اين جنگ درس بگيرند. بسياري از كشورهاي ناتو و هم چنين مابقي كشورهاي اروپايي، گرجستان را با سلاح‌هاي بسياري مجهز كردند. اين اقدام آن‌ها تخطي از تمام قوانين و چارچوب‌هاي اتحاديه اروپا و شوراي امنيت و همكاري اروپا (OSCE) بود. البته اين جنگ سابقه‌ تاريخي بسيار طولاني دارد. كمي قبل از شكل‌گيري اتحاد جماهير شوروي در اوايل دهه بيست، سربازان گرجي در اوستياي جنوبي هزاران غير نظامي را كشتند. بعد از فروپاشي شوروي سابق نيز كشورهاي مستقل جديدي بوجود آمدند. در آن شرايط گرجستان بسيار تلاش كرد اوستياي جنوبي و آبخازيا را با زور و اعمال خشونت به كنترل خود در بياورد. با آنكه گرجستان با استقلال آبخازيا و اوستيابي جنوبي موافقت كرد، اما به طور همزمان از برگزاري انتخابات ملي در آبخازيا و اوستياي جنوبي جلوگيري مي‌كرد. دولت تفليس استقلال اين دو جمهوري را سلب كرد و از همان زمان نيز سعي مي‌كرد كه بر اين دو جمهوري تحكم كند.
اشپيگل: در سال 2004 نيز دشمني‌ها و تنش‌هايي بين گرجستان و اين دو جمهوري شكل گرفت.
لاوروف: در آن زمان يعني اوت سال 2004 هم ساآكاشويلي جنگ عليه اوستياي جنوبي را به راه انداخت. البته نيروهاي دفاعي اوستياي جنوبي به كمك ارتش آزادي بخش كشورهاي مستقل مشترك المنافع توانستند آتش اين جنگ را بخوابانند.
اشپيگل: به جنگ اخير برگرديم. ما تصور مي‌كنيم كه اين جنگ به منزله‌ تعيين حد و حدود و مرز مناطق نفوذ آمريكا و روسيه است.
لاوروف: دوستان آمريكايي‌ ما ادعا مي‌كنند كه آن‌ها اجازه‌ تقسيم جهان را ندارند و اجازه ندارند كه برخي از اين مناطق را به منطقه‌ نفوذ و تاثير گذاري خود تبديل كنند. ديدگاه من هم چنين موضع و نگرشي است. مناطق نفوذ باعث شكل‌گيري و سرچشمه‌ جنگ سرد هستند.
اشپيگل: اكثر كشورهاي شوروي سابق معتقدند مسكو درصدد بازيابي نقش قديمي و مسلط خود بر اين كشورها مي‌باشد.
لاوروف: در سال 2004، ولاديمير پوتين رييس جمهور سابق ما، به هنگام ورود به وزارت امور خارجه‌ روسيه تصريح كرد كه كشورهاي همسايه‌ ما، يعني كشورهاي مستقل مشترك المنافع براي همكاري با ما اولويت اول را دارند. وي به طور همزمان اعلام كرد كه البته اين به معناي آن نيست كه ما در اين منطقه حق انحصاري داريم. وي گفت همه اين كشورها مستقل هستند و اين حق را دارند كه به دنبال شركاي مستقل باشند. پوتين توضيح داد كه ما با منافع و علايق شركاي غربي درمنطقه‌ي شوروي سابق آشنا هستيم. در منطقه قفقاز و در آسياي مركزي مساله‌ امنيت انرژي، مبارزه با تروريسم، قاچاق مواد مخدر و سازمان‌هاي جنايي از مسايل بسيار مهم به شمار مي‌روند.
اشپيگل: آيا مسكو از فعاليت‌هاي غرب در حيات خلوت خود رضايت دارد و از آن خشنود است؟
لاوروف: ما خواهان اين هستيم كه علايق و منافع غرب با روش‌هاي قانوني صلح آميز و شفاف بيان شود. منافع اين كشور‌ها در آسياي مركزي و قفقاز نبايد از مسير درست خود خارج شود. غرب اجازه ندارد و نبايد كشورهاي اين منطقه را در دو راهي قرار دهد. دو راهي‌اي كه شعار آن اين است "يا به جمع ما و كشورهاي دموكراتيك بپيونديد و يا همكاري با روسيه را انتخاب كنيد".
اشپيگل: چه كسي در جنگ اخير مقصر بود؟ درست است كه اولين شليك‌ها از سوي گرجستان صورت گرفت، اما دو طرف براي اين جنگ از قبل آماده شده بودند.
لاوروف: شليك اول به چه معناست! اين گونه توصيف‌ها تنها پرده پوشي واقعيات است، پرده پوشي از چيزي كه عملا روي داد. وانمود مي‌شود كه جنگ اخير و علت به وقوع پيوستن آن شبيه اقدامي بود كه توسط گاوريلو پرينسيپ روي داد؛ ناسيوناليستي كه در سال 1914 در سارايوو وليعهد اتريش را به قتل رساند. در آن شرايط نيز يك شليك صورت گرفت و بعد از آن انسان‌هاي شرور به اين بهانه، جنگ جهاني اول را به راه انداختند. اما اينگونه ادعاها درست نيست و وضعيت در اوستياي جنوبي كاملا به گونه‌ي ديگري بود. دلايل بسيار زيادي وجود دارد كه نشان مي‌دهد گرجستان در حمله خود از تانك، توپ و خمپاره انداز استفاده كرده است.
اشپيگل: پيامدهاي اين جنگ چه بود؟
لاوروف: ساآكاشويلي با اين اقدامش به ضرر خود عمل كرد و وحدت و يكپارچگي ارضي‌اش را زير سوال برد. البته ساآكاشويلي قبل از اين در سال 2006 ادعا كرده بود كه هرگز به زور و خشونت متوسل نخواهد شد، چرا كه وي مي‌داند هر گونه خونريزي در منطقه‌ قفقاز نه تنها دهه‌ها بلكه سده‌ها در خاطره‌ها باقي خواهد ماند.
اشپيگل: بسياري معتقدند روسيه با اولويت دادن به منافع خود به تحريك اين تنش پرداخت .اين كشور با صدور پاسپورت‌هاي روسي در آبخازيا و اوستياي جنوبي به آتش اين جنگ دامن زد.
لاوروف: اين طور نيست. دميتري مدودف در ششم ژوئن سال گذشته در سن پترزبورگ با ساكاشويلي ديدار كرد. در اين ديدار وي بر وحدت ارضي گرجستان تاكيد كرد. مدودف توضيح داد كه روسيه تلاش مي‌كند از وضعيت اوستياي جنوبي و آبخازيا رفع تنش كند و خواهان كمك به آرامش شرايط است. هر دو رييس جمهور توافق كردند كه از طريق امضاي توافقنامه‌هاي رفع تنش بايد از اعمال خشونت جلوگيري شود.
اشپيگل: روسيه چگونه براي جلوگيري از چنين رخدادهاي مشابهي سهيم خواهد بود؟ لاوروف: روسيه به دنبال آن است كه با كمك تمام كشورهاي اروپايي به راه‌حلي پايدار و هميشگي به صلح در منطقه دست يابد. دميتري مدودف نيز در پنجم ژوئن سال گذشته در سخنراني خود در برلين تعهدنامه‌هاي جديدي را براي امنيت اروپا پيشنهاد كرد، البته در توافقات قبلي ناتو و روسيه نيز آمده است كه امنيت تقسيم شدني نيست و كسي حق ندارد امنيت خود را به بهاي نابودي و تخريب امنيت ديگران ايجاد كند.
اشپيگل: از تعهدات و موافقتنامه‌هاي جديد چه انتظاري مي‌رود، آيا كشورهاي اروپايي نيز از پيشنهاد روسيه پيروي مي‌كنند؟
لاوروف: در گذشته تعهدات و موافقت‌نامه‌هاي امنيتي تنها در حد يك سند سياسي بود كه متاسفانه قابليت عملي شدن نداشت. ما اكنون پيشنهاد مي‌كنيم كه اصل "تقسيم ناپذيري امنيت" تحت تعهد حقوقي و قضايي نيز در آيد. كنفرانس اخير امنيتي مونيخ نيز نشان داد كه بحران مالي اخير همه كشورها را مجبور به تمركز بر سر مشكلات واقعي كرده است. ما بيش از اين نمي‌توانيم خود را با مسايلي چون بازي‌هاي ژئوپليتيكي سرگرم كنيم.

جمعه|ا|2|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 212]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن