واضح آرشیو وب فارسی:مهر: قاسمي فرزاد:خانواده عامل مؤثري در ترويج فرهنگ كتابخواني است
خانواده عامل مؤثري در ترويج فرهنگ كتابخواني است
دماوند – خبرگزاري مهر: فرماندار شهرستان دماوند اظهار داشت: خانواده عامل بسيار مؤثري در ايجاد عادت به مطالعه و ترويج فرهنگ كتابخواني است.
به گزارش خبرنگار مهر، عليرضا قاسمي فرزاد ظهر سه شنبه در جلسه ستاد نهضت مطالعه مفيد كه با حضور اعضاي ستاد شهرستان دماوند در فرمانداري اين منطقه برگزار شد، افزود: محيط و شرايط خانواده، روش تربيتي و آموزشي والدين، طرز تفكر و نگرش والدين در رابطه با مطالعه و كتابخواني و ديگر موارد نقش بسزايي در تقويت عادات مطالعه و كتابخواني دارد.
وي تاكيد كرد: در ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني مسئولان بايستي با دو مقوله مهم فراهم سازي مراكز مختلف براي ترويج مطالعه مفيد و ايجاد كتابهايي با مزامين مطلوب و قابل پذيرش براي گروههاي سني متفاوت در اين مهم، گام بردارند.
توسعه جامعه منوط به گسترش فرهنگ مطالعه است
اين مسئول افزود: جامعه اي مي تواند به سوي توسعه فرهنگي سوق داده شود كه فرهنگ كتابخواني و مطالعه مفيد در آن جامعه روبه گسترش باشد.
وي يادآور شد: اهميت مطالعه و علم اندوزي در دين مبين اسلام را مي توان در كتاب آسماني يعني قرآن كريم و احادث و روايات از پيامبر عظيم الاشأن و ائمه اطهار(ع) مشاهده كرد و همين بس كه خداوند متعال پيامبر خود را با نداي وحي كلمه "اقراء"به پيامبري مبعوث ساخت.
نماينده عالي دولت در شهرستان دماوند ادامه داد: آنچه در شاخص فرهنگي به عنوان توسعه و رواج كتابخواني و مطالعه مفيد مورد توجه مي باشد، ميزان مطالعه و نوع نگاه هر فردي به كتاب و كتابخواني است.
وي عنوان كرد: مطالعه زمينه بهتر و بيشتر دانستن و بهتر سخن گفتن، انديشيدن و بهتر عمل كردن را به فرد مي آموزد و مي توان گفت مطالعه تنها راه رسيدن به علم است چراكه اگر مطالعه نباشد، علمي هم در كار نخواهد بود كه لازم است اين مهم را به عنوان يك فرهنگ در جامعه خود رواج دهيم.
قاسمي فرزاد افزود: كتابهايي كه زمينه بسياري از انحرافات فكري را براي جوان و يا نوجوان ايجاد مي كند كه در راستاي جلوگيري از اثرات عميق آن لازم است زمينه و بستر جامعه را به سوي مطالعه مفيد هدايت كرد.
وي بيان داشت: كتابهايي مفيد هستند كه كه زمينه رشد علمي، عملي، فرهنگي ، فرهنگي و اجتماعي را داشته باشد و آنچه ايجاد انگيزه و زمينه ارتقاي توانايي ذهني و توسعه دانش كاربردي و ارتقاي مهارتهاي عملي و در نهايت براي پرورش و تعالي فرد در راستاي به فعليت رساندن استعدادهاي وي به صورت كاربردي دارد، همين مطالعه مفيد خواهد بود.
فرماندار دماوند با اشاره به سند چشم انداز بخش فرهنگ عمومي در افق 1404 ايران اضافه كرد: در اين سند ارتقاي شاخصهاي كتابخانهاي در ابعاد مختلف همچون نهادينه كردن مطالعه مفيد، فراهمسازي زيرساختهاي فيزيكي، مجازي و انساني و ديگر موارد ما را بر اين مي دارد كه به اين مقوله مهم توجه ويژه ايي داشته باشيم.
ميزان مطالعه مفيد در جامعه بسيار كم و محدود است
وي يادآور شد: ميزان مطالعه مفيد در جامعه ما بسيار كم و محدود است كه اگر بخواهيم زمينه ارتقاء سطح مطالعه را در جامعه افزايش دهيم توجه به پنج محور خانواده، مدرسه و مراكز آموزشي، كتابداران و كتابخانه ها، رسانه هاي گروهي و ملي و در نهايت ناشران و مؤلفان مورد تاكيد و توجه هستند.
اين مسئول افزود: اين خانواده است كه مي تواند با توجه به سطح اقتصادي، فرهنگي، اعتقادي و ديگر موارد اعضاي آن خانواده را به توانمندي هاي برتر و سطوح بالاتر علمي هدايت كند.
وي با بيان اينكه كتابداران كتابخانهها، از عوامل مؤثر در ترويج فرهنگ مطالعه و كتابخواني به شمار ميروند، گفت: كتابداران با روشهاي خلاقانه خود ميتوانند فعاليتهاي كتابخواني را رشد داده و حتي به حوزههاي بيرون از كتابخانه بكشانند.
وي تأكيد كرد: اگر كتابداران كتابخانهها از حيث علم كتابداري و اخلاق انساني، رشد كاملي داشته باشند، بدون ترديد، همچون معلمان و استادان در ترويج فرهنگ مطالع مؤثر خواهند بود.
قاسمي ادامه داد: كتابخانههاي عمومي در صورت برخورداري از كتابهاي مناسب و كتابداران متخصص و توجه به نيازهاي مراجعان، ميتوانند عامل مؤثري در تشويق اقشار مختلف مردم به مطالعه شوند.
رسانه ها نقش مهمي در گسترش فرهنگ مطالعه ايفا مي كنند
وي با اشاره به نقش رسانه هاي گروهي در سوق دادن مخاطبان به فرهنگ مطالعه عنوان كرد: رسانه ها با ايجاد تبليغات در زمينه كتاب و كتاب خواني براي گسترش فرهنگ مطالعه، نقش مهمي را ايفا مي كنند كه لازم است اين مهم را در موفقيت كميته ستاد نهضت مطالعه مفيد شهرستان مورد توجه قرار داد.
مدير عالي اجرايي شهرستان دماوند افزود: ناشران و مولفان را نيز در اشاعه فرهنگ كتابخواني و ميزان تمايلات و نيازهاي خوانندگان چون استانداردهاي چاپ و نشر و همچنين گسترش قلمرو نمايش و توزيع كتاب توسط كتاب فروشيها مورد توجه قرار داد.
© 2003 Mehr News Agency .
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 273]