تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835271047
داستان ديتاسنتر ايراني
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری ورزش ایران: داستان ديتاسنتر ايراني
نوشته : آرش كريم بيگي
ناشر: ICTna.ir و روزنامه هموطن سلام
بعد از ظهر چهارشنبه گذشته در طبقه هفتم ساختمان مركزي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات جلسه اي با حضور دكتر صدري )معاون فناوري اطلاعات وزارت ICT (، مديران و نمايندگان سه شركت خصوصي و چندتن از خبرنگاران برگزار شد كه در پايان مجوز تاسيس و راه اندازي ديتاسنتر به سه شركت خصوصي داده پردازي ايران ، كنسرسيوم فن آوا-پتسا و پارس آنلاين اعطا شد.
اين شركت ها هر كدام مبلغ 5/1 ميليارد تومان ضمانت نامه اجراي طرح را به شكل تضمين در اختيار وزارت ارتباطات قرار داده و طي 4 تا 6 ماه موظف به راه اندازي مركز ديتا سنتر هستند.
وزارت ICT هم تسهيلات و تعهداتي در قبال اين سه شركت را برعهده گرفته است كه از آن جمله ميتوان به تامين پهناي باند و نقاط تماس با تخفيف ويژه، تامين ارتباطات Point to Point ، تامين ريگان لينكهاي فيبرنوري و همچنين ارايه وام 5/1 ميليارد توماني با بهره 10 درصد اشاره كرد. البته عدم حفظ حريم خصوصي كاربران، عدم رعايت موضوع مالكيت معنوي و عدم اجراي تعهدات اعلام شده موجب لغو مجوز IDC اين شركت ها خواهد شد.
ديتاسنتر چيست؟!
Data Center ، IDC به مجموعه اى از سرويس دهنده ها، زيرساختارهاى ارتباطى و تجهيزات دسترسى كه به منظور ارائه ، نگه دارى و پشتيبانى از ميزبانى سرويس هاى اينترنتى بكارگرفته شده اند گفته ميشود.
سازمانها،شركتها و اشخاص عادي ميتوانند با اجاره كردن فضا و تجهيزات در اين مراكز صفحات وب،اطلاعات و سرويس هاي مبتني بر وب خود را بر روي بستر اينترنت (يا اينترانت) راه اندازي كنند.
ديتاسنتر داخلي چه فايده اي دارد!؟
- حذف ترافيك بي مورد و كاهش ارزبري: دها سرويس پيشتاز مبتني بر وب مانند سرويس هاي وبلاگ نويسي،اتاق هاي گفتگو ، انجمنهاي تبادل نظر ، بانكهاي اطلاعاتي سازمانها و ادارات و نهادهاي دولتي و خصوصي و بانكها و دهها وب سرويس پيشتاز ديگر ايراني بعلت نبود ديتاسنتر و هاستينگ ايراني در سرورهاي خارجي و اكثر آمريكايي هاست شده اند كه موجب پيدايش ترافيك داخلي و بي موردي در دروازه نقاط تماس بين المللي شده است. بيش از 80درصد بازديدكنندگان و كاربران وبسايت ها و وبسرويس هاي ايراني (وفارسي) مقيم داخل كشوراند و با نصب و راه اندازي و هاست كردن اين سايت ها در داخل كشور ميتوان به مقدار قابل توجهي از ترافيك لوپ شده تقاضاهاي بازديد و استفاده از اين سايتها كاست و به اين ترتيب ترافيك و دروازه نقطه تماس بين الملل كشور را براي ديگر درخواستها خالي كرد. ضمن اينكه با كاهش ترافيك خروجي از نقاط تماس بين الملل ارز بري كمتري صورت خواهد گرفت.
- بالا رفتن ضريب ايمني : با راه اندازي ديتاسنترهاي ايمن داخلي بانكها ، نهادها و موسسات دولتي كه نياز به امنيت بالايي در ارتباطات خود دارند ميتوانند با استفاده از سرورهاي داخلي و قابليت سفارشي كردن سيستم هاي حفاظتي سرورها با اطمينان بيشتري اقدام به نگهداري ، تبادل و ارائه سرويس در بستر ICT بكنند.
- كاهش هزينه ها و جلوگيري از ارزبري: با استفاده از ديتا سنتر داخلي جز كاهش هزينه ها و جلوگيري از ارزبري بي مورد در هزينه هاي نقاط تماس بين الملل به سبب ارائه هاستيگ داخلي ديگر نيازي به خريد هاست از شركتهاي خارجي و خروج ارز از كشور نخواهد بود. مضاف بر اينكه در صورت مديريت درست اين مراكز و استفاده از دانش و نيروي ارزان متخصصان داخلي و كاهش هزينه هاي نگهداري ميتوان به رقابتي شدن قيمت هاي هاستهاي داخلي با خارجي انديشيد. بازار هاستيگ در كشورهاي درحال توسعه بازار بكر و پراستعدادي است كه در صورت هدايت و مديريت درست ميتواند سود كلاني را نصيب صاحبان مراكز داده بكند.
- توسعه فناوري اطلاعات: راه اندازي و استفاده از ديتا سنتر داخلي موجب افزايش توان و تخصص نيروهاي داخلي، جلوگيري از فرار مغزها و استفاده از توانشان در داخل كشور و توسعه IT از جهت توسعه زيرساختهاي آن ميشود.
- تبديل ايران به هاب مخابراتي منطقه : با توجه به موقعيت سياسي و جغرافيايي ايران از طرفي و وضعيت كشورهاي همسايه از طرف ديگر ميتواند ايران را به هاب مخابراتي منطقه تبديل كند و ديتاسنتر ايراني مجموعه زيرساختهاي مخابراتي لازم براي يك هاب منطقه اي را كامل ميكند.
- تحقق دولت الكترونيك : بعد از زيرساختهاي مخابراتي اولين و مهمترين چيزي كه براي راه اندازي و ارائه خدمات دولت الكترونيك به مردم مورد نياز است مراكز داده و سرورهاي استاني و ASP هاست.
- راه اندازي هاستينگ ملي: حتما شما هم جريان مسدود شدن سرور وبسايت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در زمستان گذشته توسط شركت آمريكايي The Planet و يا توقيف صدها دامنه (Domain) اينترنتي متعلق به ايراني ها توسط شركتهاي آمريكايي اي مثل RegisterFlye, Enom و Register.com را به ياد ميآوريد كه با استناد به قوانين تحريم ايالات متحده انجام شده بود. با راه اندازي ديتا سنتر ايراني و مهاجرت سايتهاي ايراني به اين سرورها ديگر اخبار ناراحت كننده اي از اين دست منتشر نخواهد شد.
ديتاسنتر در ايران
در بيستم ديماه 1381 مهندس محمد جعفر زارعى معاون اداره كل توسعه مهندسى ارتباطات ديتاى مخابرات اعلام كرد: به منظور پاسخگويى به نياز Hosting و ايجاد محيط مناسب براى (Contenet) محتواى فارسى در كشور آيين نامه IDC (Internet Data Center) در امور ارتباطات ديتاى مخابرات تدوين و مراحل نهايى تصويب خود را مى گذراند. آيين نامه IDC با توجه به نياز جهت ايجاد Hosting در داخل كشور تدوين شده است و اميد است بخش خصوصى فعاليت گسترده اين زمينه داشته باشد.
وي با اشاره به تامين امنيت سايت هاى ايرانى گفت: با آغاز به كار IDC در كشور ضمن افزايش سرعت و كاهش تاخير، امنيت سايت هاى ايرانى بيشتر تامين مى شود و ديگر مجبور نيستيم تا اطلاعات سايت ها را در اختيار سرورهاى خارجى قرار دهيم كه از اين بابت به ميزان قابل ملاحظه اى از هزينه نيز كاسته شود.
در روزهاي پاياني مرداد 83 و بعد از ماهها سكوت خبري در اين مورد حجتالاسلام سيدمحمدرضا حسيني دبير شوراي اطلاعرساني دفتر تبليغات اسلامي در حوزه علميه قم در گفتگو با خبرنگار ايسنا خبر جالب توجهي را اعلام كرد : "حوزه علميه قم نخستين ديتاسنتر ايران را راه اندازي ميكند!"
23شهريور 83 خسرو سلجوقي معاون فني شوراي عالي اطلاع رساني در مورد ديتا سنترايراني گفت: در حال حاضر ايجاد ديتاسنتر در كشور در حد يك پيشنهاد و طرح بوده و براي اجراي آن برنامهاي در نظر گرفته نشده است. در بحث علوم اسلامي، محتوياتي براي ايجاد Data center و ارائهي آن وجود دارد، اما در ساير بخشها تقريبا چيزي به نام اطلاعات نداريم تا براي آن Data center ايجاد كنيم. صرف ايجاد ديتاسنتر يا وجود هاستيگ و غيره كافي نيست، اگر محتوا وجود نداشته باشد اين مقوله بياستفاده خواهد بود، بنابراين وجود محتوا و اطلاعات لازم و قوانين و مقرراتي كه براي دسترسي آزاد به اطلاعات دستگاههاي مختلف كه در حال تهيه شدن است، در اين رابطه ضروري است.
12 روز بعد سلجوقي از حمايت تكفا از راهاندازي Data Center در حوزه علميه قم خبر داد!
اواسط آذر 83 مهندس رضا رشيدي مديرعامل شركت ارتباطات دادهها گفت: طرح Hosting داخلي و در حقيقت همان شارع 2 تا يك ماه آينده راهاندازي شده و به بهرهبرداري ميرسد، اين طرح آزمايشي است و در واقع يك پايلوت محسوب ميشود.
(چهارماه از پايان وعده مهندس رشيدي ميگذرد و هنوز طرح پايلوت شارع دو به بهره برداري نرسيده است!!!) در همان گفتگو مهندس رشيدي از اعلام شدن فراخوان ايجاد Data Center داخلي (IDC) خبر داد و افزود: طي دو هفته آينده اين فراخوان اعلام ميشود كه قرار است اين طرح به شركتهاي خصوصي واگذار شود.
اوائل بهمن 83 مركز تحقيقات مخابرات طي همايش دو روزه اي نقش مركز داده در توسعه فناوري ارتباطات و اطلاعات را بررسي كرد. در همان همايش مهندس نصرالله جهانگرد دبير شوراي عالي اطلاع رساني از تنگ نظري هاي موجود در زمينه طرح هاي توسعه فناوري اطلاعات انتقاد كرد.
موانع پيش رو
- پهناي باند: در حال حاضر مجموع پهناي باند موجود در كشور حتي به يك گيگا بايت هم نميرسد. البته پيش از نوروز اخباري مبني بر افزايش پهناي باند كشور به دوگيگابايت اعلام شد اما مجموع اين رقم بازهم براي ديتا سنتر (هايي) كه ميخواهند به ميزبانان هزاران وبسايت و وب سرويس ريز و درشت ايراني و هاب منطقه تبديل شوند بسيار ناچيز است!
- زيرساخت : براي راه اندازي سرورهاي استاني و ASPها به يك بكبون مخابراتي و ارتباطي قوي و ايمن به همراه بكبون ذخيره (براي استفاده در مواقع خاص) نياز هست. بايد ديد آيا شبكه زيرساخت مخابراتي كشور بخصوص در بخش فيبر نوري توان جوابگويي به اين هاب هاي استاني و منطقه اي و برقراري ارتباط بي دردسر بين سرورها را دارد يا نه ؟!
- هزينه ها: جز هزينه نصب و راه اندازي ، ديتاسنترها هزينه هاي از قيبل هزينه پهناي باند،هزينه نگهداري سرور، هزينه نيروهاي متخصص و پشتيباني شبانه روزي، هزينه نجومي برق و سوخت (براي تامين انرژيه الكتريكي در مواقع قطع شبكه سراسري برق) و دها هزينه پنهان و آشكار ديگر را در بر دارند. بايد ديد آيا مديران ديتاسنترهاي وطني ميتوانند از پس هزينه هاي اينچنيني برآيند و به سودآوري برسند يا نه ؟!
- موازي كاري : سه شركت خصوصي اي كه چهارشنبه مجوز راه اندازي ديتاسنتر در ايران را دريافت كردند مشكل ديگري هم پيش روي خود دارند و آن رقابت با دولت است : طبق تصميم وزارت ICT نصب و راه اندازي ديتا سنتر در ايران طبق مناقصه اي به سه شركت "خصوصي" واگذار شد اما بخش ديگري از حاكميت يعني سازمان تبليغات اسلامي (موسسه تبيان) و سازمان ثبت احوال كشور بدون توجه به تصميم وزارت ICT و مستقلا اقدام به برگزاري مناقصه راه اندازي IDC كرده اند كه اين پارادوكس و موازي كاري به هر صورت براي بخش خصوصي خطرناك است.
- جذب مشتري: جذب مشتري و قانع كردنش به مهاجرت از سرورهاي فوق پرسرعت و ايمن خارجي به ديتاسنترهاي ايراني بزرگترين مشكل مديران سرورهاي داخلي بعد از فائق آمدن بر موانع بالاست!
- امنيت شغلي : امنيت كاري شركتهاي فعال در اين حوزه اهميت زيادي دارد. متاسفانه در ايران همه خود را متولى IT مى دانند و به راحتى به خود اجازه دخالت در هر كارى را مى دهد. كانال هايي بدون محدوديت قانونى همچون كارتل هاي بزرگ مخابراتي و تجاري همواره براى سرويس دهندگان اين دلنگرانى را در پى خواهد داشت كه ممكن است يك شبه در راه فعاليتشان سنگ بزرگى انداخته شود و صبح فردايي همه كسب و كار و سرمايه شان به باد رفته باشد!
- امنيت : موضوع امنيت در IDCها از اهميت و جايگاه ويژه اي برخوردار است اما متاسفانه در ايران بحث امنيت در حوزه فناوري اطلاعات جدي گرفته نميشود كه در صورت ادامه اين روند آسيب پذيري امنيتي ديتاسنترهاي ايراني ميتواند مشكلات و بحرانهاي جدي و كمرشكني را برايشان به ارمغان بياورد تا جايي كه اين فناوري در نطفه خفه شود. موضوع امنيت فناوري اطلاعات و مديريت امنيت سيستم هاي رايانه اي در ايران موضوع نسبتا تازه ايست اما كم نيستند نفوذگران ايراني و خارجي اي كه از حالا براي راه اندازي IDCهاي ايراني لحظه شماري ميكنند تا با نفوذ و اخلال در آنها به شهرت يا اطلاعات برسند. مديران Data Centerها بايد براي جلوگيري از بحرانهاي امنيتي "سر كيسه"شان را شل كنند و مخارج نسبتا هنگفت "مشاوران امنيت اطلاعات" و "مديران امنيتي" را تامين كنند.
در مراسم اعطاي مجوز تاسيس و بهره برداري از مراكز IDC از دكتر صدري در مورد نظارت و تضمين امنيت اين مراكز پرسيدم كه با پاسخ مبهم " چارچوبهاي امنيتي در حوزه اطلاعات براساس استانداردها پيشبيني شده و شركتها ملزم به اجراي آن هستند" مواجه شدم.
در همان جلسه در مورد خطر بلاك شدن سايت هاي هاست شده روي سرورهاي وطني به وسيله ISPهاي آمريكايي صحبت كردم كه دكتر صدري اينچنين پاسخم را دادند كه: براي ورود به جامعه اطلاعاتي همواره بايد چالشهاي سياسي و بينالمللي را تجربه كرده و با تعامل با ساير كشورها، مشكلات خود را رفع كنيم!!!"
لينك ثابت || اضافه شده توسط آرش كريم بيگي|| نسخه قابل چاپ || بازگشت به صفحه اصلي || آرش كريم بيگي
| More
براي عضويت در خبرنامه روزانه ايستنا؛ نشاني پست الكترونيكي خود را در فرم زير وارد نماييد. پس از آن به صورت خودكار ايميلي به نشاني شما ارسال ميشود، براي تكميل عضويت خود و تاييد صحت نشاني پست الكترونيك وارد شده، مي بايست بر روي لينكي كه در اين ايميل برايتان ارسال شده كليك نماييد. پس از آن پيامي مبني بر تكميل عضويت شما در خبرنامه روزانه ايستنا نمايش داده ميشود.
ictna/BHwZen_US
ثبت نام
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری ورزش ایران]
[مشاهده در: www.peonews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 339]
-
گوناگون
پربازدیدترینها