تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838113018




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

40 ميليارد دلار گوشي همراه وارداتي در دست۵۰ ميليون ايراني


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری ورزش ایران: 40 ميليارد دلار گوشي همراه وارداتي در دست۵۰ ميليون ايراني
روزنامه خراسان - نزديك به ۱۷ سال از ورود اولين خط و گوشي موبايل به ايران مي گذرد و اكنون نزديك به ۵۰ ميليون ايراني، گوشي موبايل دارند. در اين ۱۷ سال، هر روز، انواع و اقسام گوشي هاي مختلف به صورت قانوني و غيرقانوني وارد كشور شده است و چشم و همچشمي ها در خريد انواع و اقسام گوشي هاي موبايل مد روز هم باعث شده است كه تب بازار فروش گوشي موبايل همچنان داغ باشد و به تعبير برخي از خريداران در اين بازار «بلبشو» گاهي فروشندگان گوشي ها با خواندن«جبين» خريداران، قيمت ها را رقم مي زنند و بازار واردات گوشي هاي قاچاق هم داغ است.

روايت هاي آماري
ميزان واردات گوشي تلفن همراه در ۸ ماه گذشته در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 40.43 درصد به لحاظ وزني افزايش يافته است.
طبق آمار و گزارش هاي گمركي، در حالي كه در ۸ ماه سال گذشته ميزان واردات گوشي تلفن همراه به كشور ۲۰۰ تن به ارزش ۲۰ ميليون دلار بوده است، اين ميزان در مدت مشابه امسال به ۲۸۰ تن به ارزش ۴۱ ميليون دلار رسيده كه براين اساس 40.43 درصد از نظر وزني و 105.10 درصد از نظر ارزشي افزايش يافته است.
عمده ترين مبادي واردات گوشي تلفن همراه به كشور در اين مدت، منطقه آزاد چابهار، امارات عربي متحده و چين بوده است كه ميزان واردات از منطقه آزاد چابهار ۱۳۹ تن به ارزش ۱۹ هزار و ۵۳۹ دلار و ميزان واردات گوشي تلفن همراه از امارات در اين مدت، ۱۱۲ تن به ارزش ۱۷هزار و ۹۵۵ دلار بوده است. در ۸ ماه گذشته همچنين ۱۳ تن گوشي تلفن همراه به ارزش يك هزار و ۶۴۱ دلار از چين خريداري شده است.
همچنين «ايسنا» در گزارش آماري در چهار ماه نخست امسال، مبلغ تعداد گوشي هاي وارد شده به كشور را حدود ۱۲ ميليون دلار ذكر مي كند و مدير استاندارد و تاييد نمونه اداره تدوين استاندارد سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي به «موج» در اين باره گفت:هم اكنون ۵۰ ميليون ايراني روزانه گوشي هايي را در دست مي گيرند كه بيش از ۹۰درصد آن به صورت قاچاق وارد كشور مي شود. بنابراين هيچ اطميناني از استاندارد بودن آن ها وجود ندارد و كاربران نيز آن چنان كه بايد درباره عواقب امواج و غيراستاندارد بودن اين وسيله اطلاعي ندارند.
رئيس اتحاديه فروشندگان لوازم صوتي و تصويري تهران هم مي گويد فقط در دو ماه گذشته حدود ۲۷۴ تن واردات قانوني به ارزش ۳۱ ميليون دلار در كشور صورت گرفته است. ابراهيم درستي افزود:به راحتي و با يك حساب سرانگشتي مي توان تخميني از گردش مالي يك ماهه بازار گوشي تلفن همراه به دست آورد چرا كه اگر نياز ماهانه كاربران موبايل را ۸۰۰هزار دستگاه گوشي با ميانگين قيمت ۱۵۰هزار تومان فرض كنيم گردش مالي ماهانه بازار تلفن همراه كشور حدود ۱۲۰ ميليارد تومان است.

خريدهاي مد روز
آمار نشان مي دهد تا پايان سال ۲۰۱۰ حدود 67.5 ميليون مشترك تلفن همراه با ضريب نفوذ ۹۱ درصد در ايران وجود داشت و پيش بيني مي شود كه تا سال ۲۰۱۵ متوسط رشد ساليانه ايران8.4 درصد باشد كه مجموع مشتركان تلفن همراه به ۱۰۱ ميليون نفر معادل ضريب نفوذ ۱۲۸ درصد خواهد رسيد.
بنابراين با اين وضع هر روز شاهد افزايش تعداد گوشي موبايل به دستان در جامعه خواهيم بود و با اين فرض «ايسنا»اگر قيمت متوسط هر گوشي تلفن همراه در بازار ايران را فقط ۱۰۰هزار تومان در نظر بگيريم ارزش بازار موبايل در ايران سالانه به بيش از 6.5 ميليارد دلار خواهد رسيد و اگر متوسط قيمت هر گوشي در بازار ايران حدود ۲۰۰ هزار تومان فرض شود ارزش بازار موبايل ايران با جهش خيره كننده به بيش از ۱۳ ميليارد دلار خواهد رسيد.
همه اين عرضه ها دلالت بر ميزان تقاضا در بازار دارد و اين تقاضاها باعث شده است كه هر روز در بازار شاهد برند انواع و اقسام گوشي هاي نوكيا، سوني اريكسون و... باشيم.
امير كشاورز كه به دنبال تعويض گوشي كه يك سال قبل خريده و جايگزين كردن گوشيD2-X3 به جاي آن است مي گويد: اين گوشي لمسي است و حافظه داخلي آن با كارت حافظه microSD تا ۱۶ گيگابايت ارتقا مي يابد. علاوه بر اين، دوربين ۵ مگاپيكسلي آن تا چهار برابر بزرگنمايي ديجيتال دارد همچنين اين گوشي ها جمع و جور و خوش دست و سبك است از همه اين ها كه بگذريم چند ماهي است كه مد شده است. در واقع من هم اگر چه گوشي قبلي را يك سال پيش خريدم ولي تلاش مي كنم كه به روز گوشي داشته باشم. شايد اين كه گوشي مد روز در دست داشته باشم مهم تر از اين باشد كه كارايي آن را مدنظر داشته باشم.
مقداد كريمي كه گوشC2-00 نوكيا خريداري كرده، مد روز بودن اين گوشي را عاملي مهم در خريد خود مي داند و مي گويد: علاوه بر مد روز بودن اين گوشي ها، صفحه نمايش لمسي 4.2اينچي با قابليت نمايش ۲۵۶هزار رنگ، دوربين عكاسي و فيلم برداري ۵مگاپيكسلي و ارتقاي حافظه داخلي به مموري كارت تا ۳۲گيگابايت و پشتيباني ازSMS MMS،Email ،IM دارد.
«جميلي» شهروند مشهدي كه يك سال است از گوشي تلفن همراه توليد داخل استفاده مي كند با اشاره به كيفيت مناسب و برخي خدمات منحصر به فرد اين نوع گوشي ها مي گويد: قيمت ارزان اين گوشي ها و كارايي آن ها از يك سو و لزوم مصرف كالاي ايراني انگيزه من براي خريد اين نوع گوشي بوده و از انتخاب خودم راضي هستم.
وي مي افزايد: امروز خيلي از توليدات داخلي ما توليدات مرغوب و مطلوبي است كه متاسفانه به دليل عادت بدي كه مردم دارند فقط توليدات خارجي را انتخاب مي كنند و اين به ضرر اقتصاد كشورمان است.
به گفته وي يك سري تغييرات اساسي و تامين خواسته مصرف كنندگان و كاربران داخلي گوشي هاي تلفن همراه وطني مي تواند در افزايش بازار فروش و قانع كردن مشتريان آن موثر باشد.
محسن احمدزاده كه گوشي G1 جي ال ايكس ايراني خريداري كرده اين گوشي را مناسب مي داند و مي گويد: اين گوشي را با هدف مصرف توليدات داخلي خريداري كردم. بنابراين دنبال گوشي هاي خارجي نيستم چرا كه ممكن است خيلي از گوشي هاي خارجي به صورت قاچاق وارد كشور شود و من هم ناخواسته نمي خواهم وارد آشفته بازار گوشي موبايل شوم كه هر روز به بهانه مد روز بودن انواع و اقسام گوشي هاي خارجي بخواهم گوشي كه يك سال قبل خريداري كردم رادوباره تعويض كنم تا گوشي به روز داشته باشم در واقع پرداخت پول براي گوشي هاي گران قيمت كه ممكن است قاچاق وارد كشور شود توجيه ندارد و به همين دليل بايد تلاش كنيم تا جايي كه ممكن است اين گوشي ها را در داخل توليد كنيم.

تفاوت قيمت ها
گوشي هاي موبايل، گاهي با قيمت هاي متفاوت در بازار عرضه مي شود و بعضي ها به همين دليل از آشفتگي قيمت در بازار موبايل سخن به ميان مي آورند.
مهديزاده دبير اتحاديه فروشندگان لوازم صوتي و تصويري تهران درباره اختلاف قيمت در بازار گوشي مي گويد: بازرسان به طور مرتب در بازرسي هايي كه از بازار گوشي موبايل دارند، فروشندگاني را كه داراي باركد نباشند يا به عبارت ديگر گوشي آن ها داراي باركد شناسايي نباشد از ويترين فروش خارج مي كنند. بنابراين وقتي تعداد ي گوشي از بازار خارج شود ممكن است اين خروج در افزايش يا به تعبير ديگر نوسان قيمت ها تاثيرگذار باشد و گوشي هايي هم كه باركد نداشته باشد ممكن است به صورت قاچاق وارد شود و هر نوع كالاي قاچاق باعث نوسان قيمت در بازار مي شود.
وي به نوسانات قيمت ارز در بازار اشاره مي كند و مي گويد: اين روزها قيمت ارز در بازار نوسان دارد و اين نوسانات روي قيمت كالاي وارداتي تاثير دارد و با اين وضع نوسان قيمت در بازار گوشي موبايل مثل بازار هر كالاي ديگر تا حدودي قابل پيش بيني است.
اما نكته قابل توجه اين كه تمام تلاش ها به كار گرفته مي شود تا از عواملي كه به شكل ناخواسته در نوسان قيمت گوشي موبايل تاثير دارد جلوگيري شود بنابراين با خروج حدود ۱۰درصد گوشي هاي موبايل كه باركد ندارند و همچنين تعادل در قيمت ارز، مي توان به سمت ثبات قيمت ها در بازار گوشي هاي موبايل حركت كرد. رئيس اتحاديه موبايل فروشان در مشهد هم مي گويد: قيمت ها ممكن است در بازار فروش موبايل در برخي از شهرستان ها آشفته باشد. علت آن هم اين است كه نزديك به ۹۰تا۹۵ درصد گوشي هاي موبايل وارداتي است و نوسانات قيمت ارز در اين بازار تاثيرگذار مي باشد.
يك كارشناس مسئول ديگر درباره نوسانات قيمت گوشي موبايل در بازار مي گويد:در يك مقطع زماني تصميم گرفته شد كه ۶۰ درصد بر تعرفه هاي گوشي هاي وارداتي افزوده شود و اين در حالي بود كه قبل از اين تصميم، تعرفه ها ۴ درصد بود. در واقع وقتي تعرفه ها به شكل غيرقابل پيش بيني افزوده و زمينه براي واردات گوشي هاي قاچاق فراهم شد و در شرايط فعلي تعرفه ها ۴ درصد و ۱۰ درصد هم ماليات بر ارزش افزوده گرفته مي شود و واردات گوشي با اين شرايط به شكل قانوني شايد براي برخي ها توجيه نداشته باشد بنابراين در بازار فروش گوشي قاچاق نوسانات قيمت طبيعي است.

ضعف توليد
يك نظر اين است كه چرا گوشي هاي موبايل در داخل كشور توليد نمي شود و استدلال هم اين است كه اگر توليد داخلي داشته باشيم به موازات اين توليدات نه تنها مي توانيم از ورود قاچاق اين كالا به كشور جلوگيري كنيم بلكه از واردات رسمي آن هم كه با خروج ارز صورت مي گيرد كاسته خواهد شد.
اكبري رئيس اتحاديه موبايل فروشان مشهد در بيان چراي اين موضوع مي گويد: اين كه ما تلاش كنيم تا با تحقيق و پژوهش هاي مناسب بستر توليد كالاهاي مختلف از جمله توليد گوشي موبايل را در كشور فراهم آوريم كار بسيار پسنديده و خوبي خواهد بود.
در واقع داشتن قابليت توليد گوشي موبايل در كشور مي تواند باعث اشتغال زايي در كشور شود.
همچنين اين راهكار باعث خواهد شد كه از خروج ارز از كشور براي واردات گوشي موبايل جلوگيري شود. اما نكته اساسي داشتن فناوري هاي لازم است. چرا كه فناوري گوشي موبايل بسيار به روز است و ما بايد توان به دست گرفتن اين فناوري را به روز داشته باشيم. در واقع اگر اين فناوري را به دست آوريم مي توانيم در توليد گوشي موبايل بي نياز شويم و با داشتن اين فناوري از واردات گوشي موبايل جلوگيري كنيم.
وي مي افزايد: هم اكنون اقداماتي صورت گرفته است تا زمينه ساخت گوشي در كشور فراهم شود. به عنوان مثال قطعات گوشي هاي جي ال ايكس بر اساس استانداردهاي لازم وارد مي شود و كار تكميل آن ها در داخل صورت مي گيرد و ادامه اين وضع زمينه توليد گوشي موبايل را در كشور فراهم خواهد آورد.
يك كارشناس مسئول در حوزه بازار فروش گوشي هاي موبايل در كشور در پاسخ اين سوال كه آيا مي توان گوشي هاي موبايل را در داخل توليد كرد مي گويد: فناوري ها در صنعت گوشي موبايل به روز است و ما توان فراهم كردن اين فناوري را هنوز به روز نداريم و به همين دليل نمي توانيم با توجه به نيازها و تقاضاها گوشي هاي مورد نظر را توليد كنيم و آنچه هم كه با عنوان گوشي توليد داخل مطرح است به اين معنا نيست كه تمام فناوري اين گوشي ها را در دست داريم بلكه قطعات اين گوشي ها از چين وارد مي شود و ما در اتصال نهايي اين قطعات به شكل مونتاژ عمل مي كنيم. بنابراين در اين كه بايد گوشي موبايل توليد كنيم ترديدي وجود ندارد اما اين كه بتوانيم با مقتضيات روز اين گوشي ها را توليد كنيم ترديد وجود دارد.
رئيس اتحاديه فروشندگان لوازم صوتي و تصويري تهران هم مي گويد كه بخش عمده بازار مصرف گوشي موبايل از طريق قاچاق تامين مي شود، اما اگر توليد اين كالا در داخل صورت بگيرد با عرضه اين كالا، اشتغال زايي بالايي در كشور صورت خواهد گرفت بنابراين مي توان با كمك گرفتن از نهادهاي دولتي و با خارج كردن بازار تلفن همراه از دست قاچاقچيان به توسعه اين امر كمك شاياني كرد.
مدير استاندارد و تاييد نمونه اداره تدوين استاندارد سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي هم با بيان اين مطلب كه در زمينه گوشي هاي تلفن همراه استانداردهايي تدوين شده است به «موج» گفت: همه تجهيزاتي كه در كشور توليد مي شوند بايد با استانداردها تطبيق داده شوند بر همين اساس، آزمايشگاه SAR تلفن همراه در دانشگاه علم و صنعت داير شد.
دبير اتحاديه فروشندگان لوازم صوتي و تصويري تهران در بيان توليد گوشي موبايل در داخل مي گويد: هم اكنون فناوري مطلوب براي توليد گوشي هاي موبايل كه بتواند با گوشي هاي خارجي رقابت كند نداريم و آنچه را كه هم در داخل مونتاژ مي كنيم در حد تامين نيازهاي داخلي نيست. بنابراين براي تامين نيازهاي بازار بايد تا حدودي گوشي هاي مورد نياز را وارد كنيم و هرچه اين واردات بر اساس استانداردها باشد به همان ميزان از نوسان قيمت مي توان جلوگيري كرد.
به هر حال هر روز بر تعداد موبايل به دستان در كشور اضافه مي شود و به دليل تنوع طلبي هاي مشتريان، ممكن است بازار گوشي هاي وارداتي قاچاق بيشتر بر نوسانات قيمت بازار بيفزايد.

چكيده گزارش
آمار نشان مي دهد در مدت ۱۷ سالي كه از ورود گوشي موبايل به ايران مي گذرد اكنون نزديك به ۵۰ ميليون ايراني انواع و اقسام گوشي هاي موبايل در دست دارند و همين آمارها نشان مي دهد كه در ۸ ماه امسال در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۰درصد به لحاظ وزني رشد واردات گوشي تلفن همراه داشته ايم.حجم بالاي واردات گوشي تلفن همراه كه برخي تا ۹۰درصد آن را قاچاق اعلام مي كنند و خروج ميلياردها دلار سرمايه از كشور مهم ترين دغدغه اي است كه متاسفانه تاكنون براي آن راهكاري پيدا نشده است. با اين حال متاسفانه گوشي هاي توليد داخل هم به دليل اين كه اغلب نرم افزار و سخت افزار آن چيني است كيفيت لازم را ندارد. چشم و همچشمي ها نيز بازارخريد و فروش گوشي موبايل را در طول سال گرم نگه داشته است و در اين موضوع سود فقط به جيب واردكنندگان و فروشندگان مي رود و به نظر مي رسد با توجه به توانمندي ها و فراهم بودن زيرساخت هاي لازم بايد به سمت و سوي توليد محصول داخلي حركت كنيم.

لينك ثابت || اضافه شده توسط آرش كريم بيگي|| نسخه قابل چاپ || بازگشت به صفحه اصلي || آرش كريم بيگي

| More

براي عضويت در خبرنامه روزانه ايستنا؛ نشاني پست الكترونيكي خود را در فرم زير وارد نماييد. پس از آن به صورت خودكار ايميلي به نشاني شما ارسال ميشود، براي تكميل عضويت خود و تاييد صحت نشاني پست الكترونيك وارد شده، مي بايست بر روي لينكي كه در اين ايميل برايتان ارسال شده كليك نماييد. پس از آن پيامي مبني بر تكميل عضويت شما در خبرنامه روزانه ايستنا نمايش داده ميشود.

ictna/BHwZen_US

ثبت نام

سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری ورزش ایران]
[مشاهده در: www.peonews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن