تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 6 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):چیزى را بر زبان نیاورید که از ارزش شما بکاهد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1870461300




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كشف عميق‌ترين غار چهارمحال و بختياري با قدمت چند ميليون سال


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: كشف عميق‌ترين غار چهارمحال و بختياري با قدمت چند ميليون سال
در اين غار كه پيش‌بيني مي‌شود چند ميليون سال قدمت داشته باشد‌، قنديل‌هاي فوق‌العاده زيبا، خفاش‌، پروانه و نوعي حشره مشاهده شد.
هموطن آنلاين _تيمي از غارشناسان ايراني موفق به كشف غاري چاهي در كوه‌هاي زنگيان شهركرد شدند كه با پيمايش صورت گرفته اين غار كه «تانا» نامگذاري شده به عنوان عميق ترين غار استان چهارمحال و بختياري شناخته شد.
سميرا زارعي، سرپرست تيم اكتشاف و عضو انجمن غارنوردان و غارشناسان ايران درباره‌ كشف اين غار عميق اظهار كرد: سال گذشته‌، گروهي از غارنوردان شهركرد،‌ سوراخي را كه يك چوپان در كوه‌هاي زنگيان شهركرد پيدا كرده بود، بررسي و پيمايش‌ كردند. دهنه‌ اين غار از جنس كنگلومرا (سنگ ريزشي و قلوه سنگ در بستر خاك) و خاك منطقه نيز سست است، به همين علت سنگ‌هاي بطن خاك به راحتي جدا مي‌شوند.
وي افزود:‌ دهنه‌ اين چاه، كوچك و به عمق هفت متر است كه نماي اوليه‌ آن نيز ترسناك به نظر مي‌آيد. اين گروه غارنورد پس از پيش‌روي بخشي از مسير، به خاطر ريزشي بودن سنگ‌ها،‌ از ادامه‌ِ كار منصرف مي‌شوند.
اين غارنورد ادامه داد: امسال تصميم گرفتيم بررسي دوباره‌اي از اين غار داشته باشيم‌، به همين دليل گروه شش نفره‌اي از غارنوردان و غارشناسان شهرهاي اصفهان‌، شهركرد،‌ كرمانشاه و كرمان تشكيل شد كه در پيمايش اوليه از يك چاه هفت متري‌، تونل باريك 20 متري با شيب زياد‌، تونل ديگري با طول تقريبي 20 متر و در ادامه با حمايت طناب از يك چاه 15 متري عبور كرديم و پس از سه متر فرود،‌ به تونل تنگي رسيديم كه در اطراف آن قنديل‌هاي پفكي و استلاگتيت‌هاي زيبايي ديده مي‌شد، همچنين آب هم درون اين تونل جريان داشت.
زارعي ادامه داد:‌ ما هفت متر ديگر فرود آمديم و تا عمق 100 متري اين غار پيش رفتيم؛ ولي به دليل كمبود طناب و زمان‌، از ادامه‌ كار منصرف شديم.
وي گفت:‌ پس از مدتي دوباره تصميم گرفتيم با تجهيزات بيشتر‌، مسير اين غار چاهي را ادامه دهيم و در ضمن نقشه‌برداري هم كنيم. در ادامه‌ مسير قبلي، بعد از طي تونلي 10 متري به چاه 33 متري رسيديم كه با فرود از آن‌، مسير غار دو شاخه شد. يكي از اين راه‌ها به درياچه‌اي بسيار كوچك با قنديل‌هاي زيبا مي‌رسيد و مسير ديگر همچنان ادامه داشت.
سرپرست اين گروه اكتشاف ادامه داد: پس از طي تونل باريك به چاه 60 متري كاملا عمودي رسيديم كه به سوراخ خيلي تنگي منتهي مي‌شد و در آن آب نيز جريان داشت؛ به همين علت تصميم گرفتيم پيمايش را در فصل كم باران ادامه دهيم.
وي با بيان اين‌كه بر اساس كاوش و بررسي صورت گرفته‌، غار «گرز رستم» (تانا)،‌ عميق‌ترين غار چاهي شهركرد به حساب مي‌آيد‌، افزود:‌ در اين غار كه پيش‌بيني مي‌شود چند ميليون سال قدمت داشته باشد‌، قنديل‌هاي فوق‌العاده زيبا، خفاش‌، پروانه و نوعي حشره مشاهده شد.
زارعي گفت: ما تا عمق 210 متري اين غار را پيش رفتيم كه به پيشنهاد اعضاي گروه براي اين غار نام «تانا» انتخاب شد.

سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 212]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن