واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدير پايگاه منطقهاي انتقال خون آذربايجان غربي: توليد انبوه داروهاي مشتق از پلاسماي خون سبب صرفه جويي ارزي ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - اروميه
سرويس: استانها
مدير پايگاه منطقهاي انتقال خون آذربايجان غربي گفت: با توجه به نيازهايي كه براي توليد دارو از پلاسماي خون وجود دارد، بهتر است كه در خود كشور اين داروها توليد شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر امير اوليائيرضايي، صبح امروز، دوشنبه 19 دي ماه جاري در جمع خبرنگاران با بيان اين كه فرايند انتقال خون از شاخصهاي مهم علم پزشكي بوده و اهميت آن همانند پيوند اعضاء است، افزود: با توجه به ارتقاء مناسب سازمان انتقال خون استان در شاخصهاي مختلف كمي و كيفي و ارزيابي مطلوب از طرف بازرسان خارجي (آلمان و هلند) و داخلي، مجوز ارسال پلاسماي خون براي بيماران نيازمند داده شده است.
به گفته اولياييرضايي، با اينكه از بيماران نيازمند به داروهاي مشتق از پلاسماي خون مقداري هزينه دريافت ميشود، اما با توليد انبوه آن سبب صرفه جويي ارزي در كشور ميشود.
اين مقام مسوول با بيان اينكه از هر سه نفر در دنيا يك نفر به خون و فراوردههاي خوني نيازمند است، اظهار كرد: مشكل فعلي سازمان انتقال خون استان كمبود نيروي انساني فعال و متخصص است.
اولياييرضايي با تاكيد به اينكه در هر جامعهاي بايد به پديده اهداء خون توجه جدي شده و مورد حمايت همه مسئولان باشد و با سرمايهگذاري و پشتيباني مناسب، مراكز اهدا خون ايجاد شود، گفت: با توجه به اينكه خون حيات بخش بوده و كليدي براي سلامتي نسلهاي كنوني است، براي طيف گستردهاي از بيماران نيازمند از جمله بيماران مبتلا به سرطان، هموفيلي، تالاسمي، كم خوني، بيماران آسيب ديده ناشي از سوانح و غيره به كار ميرود.
وي با تاكيد بر اينكه لازم است مردم با شناخت صحيح از اهميت موضوع اهداي خون، در اين فرايند شركت كنند، افزود: خون به عنوان دارو در جامعه پزشكي مطرح بوده و به سبب عدم قابليت نگهداري طولاني مدت آن و نيازي كه روز به روز در جامعه به آن احساس ميشود، بهتر است كه مردم در اين عمل پسنديده و انسان دوستانه حضور فعال داشته باشند.
اولياييرضايي با اشاره به موفقيتها و پيشرفتهاي اين سازمان در سالهاي آتي گفت: در بعد كمي، ميزان اهداي خون در پايان سال 86 از 39 هزار واحد به 56 هزار واحد در پايان سال 89 ارتقاء يافته است.
وي با بيان اينكه اهدا كنندگان مستمر خون از سرمايههاي اصلي سازمان هستند، گفت: در سال 89 اين سازمان حائز رتبه نخست در امر اهداي خون بوده و در سال 87 به لحاظ ارتقاء خون از لحاظ كيفي رتبه برتر كشوري را به دست آورد.
اولياييرضايي با بيان اينكه از لحاظ تجهيزات در سازمان مدرن گرايي در دستور كار قرار گرفته است، اظهار كرد: تمامي فرآيند آزمايش خون به صورت اتوماتيك و در مركز استان متمركز شده است.
وي با ابراز خرسندي از اين كه تعداد موارد مثبت در آزمايشهاي خونهاي اهدايي كاهش يافته است، تصريح كرد: با توجه به گستردگي فعاليتهاي پايگاه و به لحاظ اينكه اين سازمان متولي سلامت عمومي در جامعه است، اگر در آزمايش خون كسي ثابت شود كه مثبت است، اين سازمان آمادگي دارد كه با ارسال دعوتنامه خصوصي و رسمي و با معاينه پزشكان مشاور در سازمان، آنها را نسبت به بيماري خود آگاه كنند.
مدير پايگاه منطقهاي انتقال خون آذربايجان غربي در خصوص موانع و مشكلات پيشروي اين سازمان گفت: آذربايجان غربي به سبب مرزي بودن و مشكلاتي كه به لحاظ دسترسي به مردم دارد و نيز به سبب طولي بودن و كمبود امكانات و بحث توريست درماني كه در اين استان مطرح بوده، با مشكلاتي مواجه است.
وي ميانگين سني افراد اهداكننده خون در استان را 24 الي 25 سال عنوان كرد و گفت: براي يك واحد اهدايي خون، اين سازمان 100 هزار تومان هزينه ميكند، چرا كه بايد اين خونها به صورت دقيق و كاملا تخصصي مورد آزمايش قرار گرفته و از لحاظ سلامتي تاييد شوند.
مدير پايگاه انتقال خون استان با تاكيد بر اين كه هرگونه اجبار در اهداي داوطلبانه خون خطراتي از لحاظ سلامتي خون در بر دارد، خاطر نشان كرد: اهداي خون داوطلبانه از دو جهت "رفاه حال عمومي مردم " و "سلامتي" مهم بوده و خوشبختانه با وجود اينكه در سال 89، چهل درصد از خونهاي اهدايي جايگزين بود، اما امسال 100 درصد اين خونها به صورت داوطلبانه اهدا شدهاند.
وي در پايان گفت: در سالروز اربعين حسيني از تمامي مسئواين استاني اعم از استاندار و معاونان و همچنين مديران كل تمامي دستگاههاي اجرايي، جهت اشاعه فرهنگ اهداي خون در جامعه دعوت به عمل ميآوريم.
انتهاي پيام
دوشنبه|ا|19|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]