واضح آرشیو وب فارسی:الف: ارزيابي رسانه هاي تركيه از سفر داوداوغلو به ايران
داود اوغلو در سفرش به ايران درباره تحولات منطقه با نگاه شيعه و سني اظهارات قابل تاملي به مقامات ايراني گفته است.
به گزارش فارس در تركيه، به دنبال سفر اخير آقاي احمد داوداوغلو وزير امور خارجه تركيه به ايران و تماس هاي وي با مقامات تهران، رسانه هاي تركيه اقدام به ارزيابي اين سفر و نتايج آن كردند.
در حالي كه طبق معمول انتظار مي رفت رسانه هاي غربگرا و ضد اسلامي تركيه اين سفر را با موضعي خصمانه و ضد ايراني و در راستاي جانبداري از سياست هاي آمريكا در قبال ايران ارزيابي كنند، موضع گيري برخي رسانه هاي به ظاهر اسلام گرا عليه ايران نيز از نظرها پنهان نماند.
تحليل رسانه هاي تركيه از سفر داوداوغلو نشان مي داد كه تلقين هاي آمريكا در زمينه وجود درگيري بين دو محور شيعه و سني در منطقه بر روي محافل رسانه اي تركيه اثر گذاشته و به همين دليل حتي برخي رسانه هاي مدعي اسلام گرايي نيز سفر داوداوغلو را حول همين محور ارزيابي كردند.
اين رسانه ها مدعي شدند كه داوداوغلو به مقامات ايراني گفته اگر معلوم شود كه در پس پرده درگيري هاي جاري در لبنان و سوريه ايران قرار دارد، در اين صورت سني ها نير در مقابل ايران جبهه گيري خواهند كرد. داود اوغلو در گفتگو با روزنامه يني شفق در ارزيابي سفرش به ايران اظهار داشت كه بيداري جهان عرب در منطقه را با مقامات تهران به بحث و تبادل نظر گذاشته است. وي گفت كه اين روند يك جنبه مثبت و يك جنبه منفي دارد و جنبه مثبت آن اين است كه از مصر تا مراكش انتخابات برگزار مي شود و در اين انتخابات مسلمانان سني پيروز مي شوند و اما جنبه منفي اين روند، درگيري هاي جاري در سوريه و لبنان است و وي به مقامات ايراني گفته است كه اگر معلوم شود كه در پس پرده درگيري هاي جاري در لبنان و سوريه ايران قرار دارد، در اين صورت سني ها نير در مقابل ايران جبهه گيري خواهند كرد و آنها بايد حساب اينكار را نيز بكنند.
وي در ادامه خاطرنشان كرد تحولات منطقه بهار عرب نيست، بلكه بيداري منطقه است و اين روند يا باعث توسعه و رونق كشورهاي منطقه و افزايش سطح رفاه اين جوامع مي شود، يا اينكه به همراه تحولات عراق و سوريه باعت بروز جنگ سرد و يا موردي نظير جنگ ايران و عراق مي شود و در اين صورت كشورهاي مسلمان منطقه به جان يكديگر مي افتند. وي تاكيد كرد كه تركيه مايل است مانع اين امر شود، اما يكي از كشورهايي كه مي تواند مانع اين روند شود ايران است و لذا هركس بايد بار ديگر حساب كار خود را بكند و بر اين اساس تصميم گيري نمايد.
وزير امور خارجه تركيه در مورد مسئله هسته اي ايران نيز يادآور شد كه آخرين دور مذاكرات هسته اي با ايران در ماه ژانويه سال گذشته به ميزباني تركيه برگزار شد و در حال حاضر نيز غرب و ايران آمادگي خود را براي از سرگيري مذاكرات اعلام كرده اند و تركيه نيز آماده هرگونه همكاري در اين زمينه و ميزباني مذاكرات هسته اي است.
به نوشته رسانه هاي تركيه داوداوغلو در زمينه برطرف شدن خطر درگيري شيعه و سني در منطقه خاورميانه نيز گفت كه اين تهديد در عين حال مي تواند تبديل به يك فرصت شود و ايران و تركيه دو كشوري هستند كه مي توانند اين كار را انجام دهند.
رسانه هاي تركيه همچنين ديدار داوداوغلو با مقتدا صدر رهبر حركت صدر در عراق در تهران را مهم ارزيابي كردند.
دوشنبه|ا|19|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]