تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه (مستحبى) بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838042562




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش خبري/دارو در سفره غذايي مردم جاي گرفت/ جلب رضايت بيمار دليل تجويز دارو


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري/دارو در سفره غذايي مردم جاي گرفت/ جلب رضايت بيمار دليل تجويز دارو
دارو در سفره غذايي مردم جاي گرفت/ جلب رضايت بيمار دليل تجويز دارو
بيرجند - خبرگزاري مهر: ميزان مصرف دارو و آنتي بيوتيك در كشور به مرز هشدار رسيده بطوريكه ميانگين مصرف دارو در خراسان جنوبي از ميانگين كشوري نيز بالاتر است و جلب رضايت بيماران از مهمترين علل افزايش سرانه دارو عنوان مي شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مصرف بي رويه و خودسرانه اقلام دارويي نه تنها نمي تواند مفيد و موثر باشد، بلكه آثار و عوارض ناگواري به دنبال دارد كه از جمله آنها مي توان به مقاومت ميكروبها در مقابل داروها اشاره كرد.

با روندي كه در مصرف بي رويه آنتي بيوتيكها در دنيا طي مي شود اين تهديد وجود دارد كه ديگر آنتي بيوتيكها اثرگذار نبوده و يك بيمار با سرما خوردگي ساده ديگر به هيچ دارو و آنتي بيوتيكي جواب ندهد و در پي آن شاهد مرگ و مير گسترده‌ اي باشيم.

در منزل بسياري از ما، انبوهي از داروهاي به جا مانده از نسخه هاي قبلي وجود دارد كه بسياري از ما با اندكي احساس سرماخوردگي، سردرد و يا گلودرد به سراغ داروهاي موجود در منزل مي رويم و خود درماني مي كنيم، غافل از آنكه مصرف نادرست و خودسرانه دارو از جمله آنتي بيوتيكها توسط افرادي كه تمايل ندارند به سراغ پزشك بروند، عوارض ناگواري به دنبال دارد.

به اعتقاد اكثر كارشناسان، ناآگاهي جامعه و فرهنگ و باورهاي غلط رايج در ميان مردم، دليل افزايش تجويز و مصرف دارو نسبت به استانداردهاي جهاني است، اما اگر بپذيريم كه علت درخواست دارو از سوي بيماران نا آگاهي آنها و باورهاي غلط رايج ميان مردم است، اين سوال مطرح مي ‌شود كه چرا پزشكان آگاه به اين درخواست نابجا پاسخ مثبت مي‌ دهند؟

ميانگين مصرف داروي خراسان جنوبي از نرم كشوري بالاتر است

معاون درمان تامين اجتماعي خراسان جنوبي در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: در شيوه آموزش فعلي پزشكي كه كاملا متكي به منابع و كتب ترجمه شده خارجي است، براي حفظ منافع كمپاني هاي بزرگ داروسازي بيش از هر چيز تاكيد بر درمان هاي دارويي است و ساير روش هاي درماني نقش بسيار كم رنگي دارد.

فرزاد فيروزي در خصوص ارزيابي سرانه مصرف دارو در استان افزود: در صورت مقايسه سرانه مصرف دارو با متوسط مصرف كشوري، خراسان جنوبي قدري بيش از ميانگين كشوري است.

وي در پاسخ به اين سوال كه سرانه مصرف دارو در استان چگونه ارزيابي مي شود، افزود: اگر منظور رعايت اصول و موازين منطقي و علمي است مشكلات عديده و متعددي وجود دارد، كه ميانگين ريالي، تعدادي، تزريقي، درصد كورتون، درصد آنتي بيوتيك و تداخلات دارويي از جمله پارامترهاي قابل طرح و بحث هستند.

فيروزي به علل افزايش تجويز دارو در استان اشاره كرد و بيان داشت: قطعا يك علت به تنهايي نمي تواند عامل تجويز بي رويه و غير منطقي باشد و بايد علل مختلف آن بررسي شود.

بي‌ فرهنگي دارويي از علل مصرف بي رويه

معاون درمان تامين اجتماعي خراسان جنوبي اظهار داشت: فرهنگ مردم به ويژه در مناطق روستايي و نا آگاهي از اصول درمان بيماري ها از مهمترين و علل مصرف بيش از حد دارو ها است.

به گفته وي عوامل بهداشتي و پر رنگ شدن نقش درمان به جاي بهداشت، علل مربوط به تغذيه، پرخوري، بدخوري و مشكلات ناشي از آن بخش عمده اي از تجويز داروها را شامل مي شود.

عدم كيفيت آب شرب بيرجند عامل تجويز داروهاي گوارشي/ برتري علمي اساس تجويز دارو

وي تاكيد كرد: بدي آب شرب بيرجند و عوارض گوارشي آن به تنهايي باعث وفور تجويز داروهاي گوارشي شده است.

فيروزي در خصوص علت اينكه هم اكنون پزشكان گاهي اوقات بر اساس ميل بيماران دارو تجويز مي كنند، اظهار داشت: رقابت منفي برخي پزشكاني كه براي اثبات برتري علمي خود مبادرت به تجويز داروهاي جديدتر، متنوع تر و بيشتر مي كنند و همچنين جلوگيري از مراجعه بيمار به پزشكي ديگر از مهمترين علل اين امر است.

وي حمايت برخي داروخانه ها از نسخه هاي سنگين تر و تبليغ براي پزشكاني كه با اين متد كار مي كنند را از ديگر علل تجويز بي رويه دارو عنوان كرد و بيان داشت: همچنين بيمه هاي مكمل با پوشش دادن هزينه فرانشيز دارو سهم بسزايي در افزايش مصرف دارو داشته اند.

به گفته وي همچنين كاهش كيفيت داروها و نياز به مصرف بيشتر، متنوع تر و تعويض دارو به علت عدم اثر كافي و ريشه در نبود نظارت قوي در مراحل توليد و فرمولاسيون داروها دارد.

جلب رضايت بيمار عاملي ديگر براي تجويز دارو

فيروزي جايگزين شدن جلب رضايت بيمار به جاي رعايت اصول علمي در برخي موارد را از ديگر مشكلات اين حوزه برشمرد و افزود: برخي پزشكان به منظور نگهداري بيماران خود و جلوگيري از مراجعه آنها به پزشك ديگر، مطابق ميل بيمار رفتار مي‌ كنند و داروهايي كه مورد نياز بيمار نيست را بنا به تقاضاي فرد بيمار برايش تجويز مي ‌كنند.

به گفته وي وجود برخي محدوديت هاي غير منطقي تجويز دارو بين گروه هاي مختلف پزشكان، عدم اطلاع كافي برخي پزشكان از بهاي روز داروها و اطلاع اندك مردم و كادر پزشكي از روش هاي درمان غير دارويي از ديگر علل افزايش مصرف دارو در استان است.

نبود نظارت قوي علت شاخص افزايش مصرف دارو

فيروزي ادامه داد: از ميان تمام علل موجود نبود مكانيزم هاي نظارت قوي و ضعف مفرط روش هاي فعلي و اهرم هاي اجرايي ضعيف كليدي ترين عامل در شرايط حاضر است.

وي با بيان انيكه هم اكنون مسكن ها و آنتي بيوتيك ها بيشترين مصرف خودسرانه را به خود اختصاص داده اند، افزود: در حال حاضر درصد افرادي كه در استان مصرف خودسرانه دارو دارند بدرستي معلوم نيست و هيچ پژوهش و مطالعه اي در استان براي آن صورت نگرفته، اما برآوردهاي تخميني كارشناسي تا حدود 30درصد را ذكر مي كند.

فيروزي به مهمترين عوارض مصرف خودسرانه دارو اشاره كرد و ادامه داد: تغيير شرايط و علايم و در نتيجه تاخير در تشخيص بيماري ها، طولاني شدن طول درمان، عوارض كبدي، كليوي، قلبي و ساير ارگان هاي بدن بيمار و مقاومت ميكروبي كه يكي از بزرگترين چالش هاي پزشكي است.

وي با بيان اينكه با توجه به آغاز فصل زمستان آنتي بيوتيك ها و مسكن ها بيشترين دارو مورد استفاده مردم هستند، افزود: خطرات گوارشي و كليوي در مورد مسكن ها و بروز مقاومت ميكروبي در برابر داروها از عوارض مصرف خودسرانه اين نوع داروها است.

اجراي برنامه كنترل نسخ در خراسان جنوبي

وي از اجراي برنامه كنترل نسخ در راستاي كاهش تخلفات دارويي در اين استان خبر داد و گفت: البته اگر اين طرح پشتوانه قوي داشته، وقت و نيروي بيشتري صرف شده و اهرم هاي اجرايي قويتري داشته باشد و فرآيند كار اصلاح شود مي تواند نقش موثرتري داشته باشد.

وي با اشاره به اينكه آماري از بيماراني كه به صورت خودسرانه دارو مصرف كرده و موجب مسموميت مي شود وجود ندارد، افزود: علايم مسموميت دارويي نيز طيف وسيع و متنوعي داشته و از ناراحتي هاي گوارشي، كبدي، كليوي تا عوارض جدي قلبي، عصبي و حتي معلوليت يا مرگ متغير است.

همجواري با افغانستان عامل ورود داورهاي غيرمجاز به استان

وي ورود داروهاي غير مجاز و غير استاندارد را از ديگر مشكلات حوزه درمان استان اعلام كرد و افزود: همجواري با مرز افغانستان از مهمترين و موثرين علل ورود داروي غير مجاز به اين استان است.

26 ميليارد ريال صرف تجويز دارو در خراسان جنوبي شد

معاون درمان تامين اجتماعي خراسان جنوبي در خصوص مبلغ هزينه شده براي تجويز دارو طي سال گذشته، تصريح كرد: تنها براي بيمه شدگان تامين اجتماعي حدود 26 ميليارد و 100 ميليون ريال در سال 1389 صرف هزينه دارو شده است.

وي با بيان اينكه حدود 30 درصد هزينه هاي درمان در بخش مستقيم بوده است، افزود: همچنين بيش از 70 درصد هزينه ها در بخش غير مستقيم صرف شده و هزينه دارو در بخش درمان غير مستقيم به معناي مراكز ملكي سازمان كه هزينه دارو در آن ثبت شده است.

معاون درمان تامين اجتماعي خراسان جنوبي بر فرهنگ سازي مصرف منطقي دارو در بين مردم تاكيد كرد و ادامه داد: مصرف خودسرانه دارو علاوه بر خطرات احتمالي باعث از دست رفتن سرمايه هاي ملي مي شود.

فيروزي در پايان به مردم توصيه كرد: دارو غذا نيست و مصرف آن حتما بايد بر اساس نياز و تجويز توسط پزشك انجام شود حتي مصرف داروهاي OTC بهتر است با آگاهي كامل از اثرات درماني و عوارض جانبي آن تحت نظر پزشك مورد استفاده قرار گيرد و همچنين براي جلوگيري از عوارض ناشي از مصرف داروها حتما بايد دارو بر اساس دستور پزشك به مدت زمان كافي و دوز مشخص مصرف شود.

نسخ پزشكان توسط كميته تجويز نظارت مي شود

معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند نيز در گفتگو با مهر، از نظارت مستمر بر نسخ پزشكان توسط كميته تجويز و مصرف منطقي دارو دانشگاه علوم پزشكي خبر داد.

غلامرضا آهني اظهار داشت: نسخ پزشكان سطح استان در نرم افزار اين كميته ثبت و پردازش مي شود، كه اين نرم افزار قابليت ارائه بازخورد و پردازش نسخ و تعيين شاخص هايي از قبيل ميانگين اقلام دارويي تجويز شده در مورد تجويز آنتي بيوتيك ها، كورتيكواستروئيدها، داروهاي خوراكي، تزريقي و ..... را دارد و بطور مرتب اين اطلاعات پالايش مي شود.

تجويز سه قلم دارو در هر نسخه پزشكي استان

وي در خصوص ميانگين تجويز اقلام دارويي در هر نسخه، بيان كرد: در حال حاضر ميانگين اقلام تجويز شده در 9 ماهه اول امسال 3.03 قلم بوده است.

آهني با اشاره به اينكه هم اكنون معياري براي ارزيابي شاخص مصرف بي رويه و خودسرانه دارو در استان وجود ندارد، افزود: اين در حالي است كه مصرف خودسرانه آنتي بيوتيك باعث ايجاد مقاومت ميكروبي به اين دسته از داروها و بي اثر شدن آنها مي شود.

معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند به اقدامات اين دانشگاه در راستاي كنترل تخلفات دارويي در سطح استان اشاره كرد و يادآور شد: در 9 ماهه اول امسال حدود 180 مورد بازديد انجام و خدمات داروخانه ها در حد قابل قبول بوده و با تعداد معدودي تخلفات مشاهده شده برخوردهاي قانوني لازم انجام گرفته است.

© 2003 Mehr News Agency .

دوشنبه|ا|19|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 352]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن