واضح آرشیو وب فارسی:موج: 90 درصد حمل و نقل جهاني، دريايي است
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد اجتماعي معاون وزير راه و ترابري و مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي گفت: 90-80 درصد حمل و نقل جهاني، دريايي است
به گزارش خبرنگار موج، علي طاهري مطلق معاون وزير راه و ترابري و مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي در نخستين همايش بين المللي بررسي آثار بحران جهاني و راهكارهاي مقابله با آن در كشورهاي خاورميانه و C.I.S با اعلام اين مطلب افزود: بحث حمل و نقل دريايي به دليل ماهيت كاري و تعاملات بين المللي بسيار حائز اهميت است.
وي يافتن راهكارهاي محكم و مطمئن براي برون رفت از شرايط كنوني را انتظاري بيش از حد توصيف كرد و افزود: ابعاد بحران اقتصادي جهان در رشته هاي مختلف هنوز ناشناخته است و مرور زمان مسايل را روشنتر خواهد كرد.
طاهري با اشاره به سند چشم انداز گفت: بر اساس اين برنامه طرح جامع بنادر كشور در دست اجراست كه 12 بندر را شامل مي شود. زير ساختها و تجهيزات بنادر در دهه گذشته به اوج شكوفايي خود رسيده كه ناشي از همراهي تحولات اين عرصه با تغييرات پيش آمده در تجارت جهاني است.
وي افزود: بي شك بنادر ايران از نقش ساده تخليه و بارگيري عبور كرده و به يك نيروي محركه اقتصادي تبديل شده است. سرمايه گذاران بخش خصوصي به خوبي در اين عرصه فعال شده اند.
معاون وزير راه و ترابري و مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي ناوگان نفتي ايران را داراي رتبه 4 در سطح جهان معرفي كرد و گفت: ظرفيت ناوگان تجاري ايران حدود 12-11 ميليون تن است كه به سرعت به مرز 19 ميليون تن خواهد رسيد.
وي از افزايش 2 برابري ظرفيت ناوگان دريايي خزر خبر داد و افزود: تحولات تجاري بنادر كشور به گونه اي است كه همچنان رشد 17 درصدي ساليانه خود را حفظ خواهد كرد. ظرفيت سازي براي عبور كالا و ارتباط كشورهاي شمال و جنوب شرق آسيا فراهم شده است.
طاهري ظرفيت خالي ناوگان دريايي كشور را 30-20 درصد دانست و خاطر نشان كرد: در بنادر ايران انتظار نوبت براي كشتي وجود ندارد. حضور فعال بخش خصوصي و واگذاري امور به آن در اين روند موثر بوده است.
وي از واگذاري كامل بنادر به بخش خصوصي خبرداد و افزود: تعاملات خوبي در سطح بين المللي در دست انجام است. مقررات تا حد امكان در بخش دريايي تسهيل شده است. در بحث استاندارد و ايمني با توجه به الزاماتي كه در قالب 24 كنوانسيون بين المللي تصويب شده است رعايت مي شود.
معاون وزير راه و ترابري و مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي بحران پيش آمده كنوني را طي 29 سال گذشته بي سابقه توصيف كرد و گفت: عمق اثرات اين بحران در كشورهاي توسعه يافته بيشتر است و به تدريج به سمت ساير كشورها گسترش مي يابد. پيش بيني مي شود اين بحران طي 8 سال آينده ادامه يابد.
وي به بررسي آثار اين بحران در بحث حمل و نقل پرداخت و گفت: انتظار مي رود شاهد كاهش چشمگير كرايه حمل، كاهش تقاضا و لغو سفارشات ساخت شناور در عرصه جهاني باشيم. كشورهاي خاورميانه به دليل اقتصاد تك محصولي و وابستگي به نفت و هماهنگي نامناسب با سطوح جهاني بايد راهكارهايي براي برون رفت از بحران در نظر بگيرند.
طاهري وجود چند چالش اساسي را عامل ايجاد ابهام در تعيين زمان خروج از وضعيت بحراني دانست و افزود: كمبود كالاها و مواد خام مصرفي، كاهش سفارشات و خريد كشتي، اضافه شدن ظرفيت كشتي هاي ساخته شده به ناوگان حمل و نقل و عدم تمايل واحدهاي مالي به سرمايه گذاري در بحث حمل و نقل مهمترين چالش هاي پيش روي اين صنعت است.
وي كل ظرفيت شناورهاي در حال سرويس دهي دنيا را يك ميليارد و 200 ميليون تن اعلام كرد و گفت: سفارش ساخت 50 درصد از اين ظرفيت به دليل رونق سالهاي اخير بوده و تاريخ تحويل اين شناورها پايان سال جاري ميلادي است.
معاون وزير راه و ترابري و مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي استقلال كشور، ارتباط عميق با كشورهاي اسلامي به دليل شباهتهاي مذهبي و پشرفتهاي علمي ايران را مهمترين عوامل توفيق كشور در برون رفت موفق از اين بحران دانست.
يکشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]