تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هان! ميان حق و باطل جز چهار انگشت فاصله نيست. از آن حضرت درباره معناى اين فرمايش س...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840325134




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تبريز، شهر بي‌دفاع در برابر زلزله


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تبريز، شهر بي‌دفاع در برابر زلزله
خبرگزاري فارس: زلزله در كمين ما نشسته و دير يا زود بر سر تبريز و همه كلانشهرها و روستاهاي ايران آوار خواهد شد و تبريز شهري است بي‌دفاع در برابر زلزله.


به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، دهم دي ماه امسال از سوي مركز اطلاع‌رساني دبيرخانه دائمي كنفرانس مقاوم‌سازي ايران خبري مبني بر اينكه سفير ژاپن در تهران با ارسال نامه‌اي به دبيرخانه اين كنفرانس خواستار انتقال دانش فني مهندسان آذربايجان ‌شرقي به اين كشور شده است، منتشر شد.
يوسف زندي رئيس اين دبيرخانه اظهار كرد: كين‌جي‌اومانو پس از حضور دو روزه خود در تبريز، بازديد از دانشگاه اين شهر و پروژه‌هاي عمراني آن، پس از عزيمت به تهران با ارسال نامه‌اي رسمي خواستار افزايش ارتباط فني و مهندسي كارشناسان و مهندسان آذربايجان‌ شرقي با ژاپن در عرصه مهندسي زلزله و مقاوم‌سازي شد.
وي گفت: بتن‌هاي زيرآبي، مصالح فوق سبك، انواع بتن‌هاي سبك، تكنولوژي‌هاي ويژه مقاوم‌سازي و مصالح ويژه مقاوم‌سازي جزو مواردي هستند كه توسط پژوهشگران دبيرخانه دائمي اين كنفرانس اختراع شده و مورد توجه سفير ژاپن در ايران قرار گرفته است.

* خبر واقعي يا ژست تبليغاتي
خبر درخواست سفير ژاپن از كنفرانس مقاوم‌سازي ايران مبني بر انتقال تكنولوژي مقاوم‌سازي در آذربايجان شرقي به ژاپن مي‌تواند يك خبر واقعي باشد.
اما بيشتر به يك ژست تبليغاتي شبيه است تا يك خبر افتخارآميز و بدتر از همه اينكه به يك طنز تلخ مي‌ماند كه بخواهيم دست به خودفريبي و يا خودشيفتگي بزنيم، ژاپن را همه ما كم و بيش مي‌شناسيم. كشور آفتاب تاباني كه به طور متوسط روزانه حداقل دو زلزله بزرگ‌تر از پنج ريشتر در شهرهاي آن اتفاق مي‌افتد اما آب از آب هم تكان نمي‌خورد، نه خبري در مطبوعات و رسانه‌هاي آن منتشر مي‌شود و نه خون از دماغ كسي مي‌آيد. براي آنكه اين چشم بادامي‌ها ارزش جان خود و هموطنان خود را به عنوان سرمايه‌هاي معنوي مي‌دانند.
در اين گير و دار و همزمان با حوادث روي داده در طي روزهاي گذشته باور حرف‌هاي تعارفاتي آقاي سفير! را كمي سنگين و مشكل مي‌كند. به قول معروف دم خروس را باور كنيم يا قسم حضرت عباس را؟
در حالي خبر درخواست عجيب اومانو (سفير ژاپن) منتشر شد كه اين روزها با سه خبر تلخ و مرگبار در شهر تبريز روبه‌رو شديم و در همه اين سه خبر يك عنصر و مهمان ناخوانده خود را بر زندگي ما شهروندان تبريزي تحميل كرد، ريزش آوار و مرگ تاسف‌بار چند نفر.
به راستي ما در كجاي اين صفحه شطرنج زندگي شهري ايستاده‌ايم كه مرگ را به چشم خويش مي‌بينيم و هنوز باور نداريم.
در كدام كهكشان سير مي‌كنيم كه بر شاخه نشسته و بن مي‌بريم، جهان بر حماقت ما خواهد خنديد اگر در هاله‌اي از غرور كاذب خود ساخته شده و با چشم پوشيدن بر واقعيت‌ها راه تبليغ و عوام‌فريبي در پيش گيريم.

سوم دي ماه امسال ريزش آوار باعث مرگ دو تن در تبريز شد
هفتم دي ماه بار ديگر ريزش يك ساختمان نوساز و سست پي باعث مرگ چهار كارگر شد
دوازدهم دي ماه ريزش يك ديوار باعث مرگ انساني ديگر شد
و تاسف بارترين بخش گزارش ما جايي است كه بدانيم اين حوادث نه در زمان زلزله و رانش زمين و نه در هنگام بارش شديد باران و جاري شدن سيل و طوفان كه در يك روز آفتابي و جو پايدار و آرام اتفاق افتاده است.
با اين توصيف ديگر وضعيت و آمادگي ما براي مقابله با حوادث احتمالي كاملا روشن است. اگر 48 ساعت زمان طول مي‌كشد تا نيروهاي امدادي ما جسد چهارمين كارگر كشته شده را از زير آوار بيرون بكشند، از آسيب‌پذير بودن شهر تبريز در مواقع بحراني حكايت دارد.
اگر مردي راست راست راه مي‌رود و سحر هنگام با هزاران آرزو و اميد خانه را ترك كرده اما ساعتي بعد به خاطر ريزش نابهنگام ديواري فرسوده حياتش به پايان مي‌رسد، مقصر كيست.
چه بخواهيم و چه نخواهيم زلزله در كمين ما نشسته و دير يا زود بر سر تبريز و همه كلانشهرها و روستاهاي ايران آوار خواهد شد. با ارزيابي شرايط كنوني و رصد اتفاقات چند روز گذشته بي‌هيچ دليل و برهان و بهانه‌اي بايد بدانيم كه شهر ما چه‌قدر آسيب‌پذير و بي‌دفاع است.
اتفاقات اخير آمادگي ما را در دو جنبه به بوته آزمون سپرد.
اول، قبل از حادثه، بسيار گفته‌اند و گفته‌ايم كه بافت‌هاي فرسوده شهري ما ديگر توان تحمل اين همه فشار و قدمت و كهنگي را ندارد. نوسازي، بازسازي و مقاوم‌سازي بايد به يك نهضت ملي و بسيج عمومي تبديل شود وگرنه زلزله با هيچ احدالناسي سر تعارف و شوخي ندارد. ثواب بازسازي و مقاوم‌سازي يك خانه مسكوني متعلق به يك شهروند مستمند كمتر از ثواب اهداي هزينه تزئينات ميليوني برخي مراسم‌ و تشريفات آنچناني نيست.
دوم، بعد از حادثه، تلنبار شدن خروارها خاك و بتن و سيمان و ميلگرد بر روي هم و سختي و مشقت خارج ساختن مصدومان و اجساد حادثه ديدگان خود به خوبي گوياي بسياري از ناگفته‌هاست.
استرس و اضطراب شهروندان در طي اين روزها و پخش شايعات متعدد و انداختن توپ تقصيرات به زمين ديگران بر عدم آمادگي ما صحه گذاشته است، ما هنوز نمي‌توانيم با اصول برخورد با حادثه مرگ چهار كارگر كنار بياييم، چگونه خواهيم توانست بر فاجعه احتمالي مرگ هزاران شهروند بي‌دفاع فائق آييم.

* نظام مهندسي مسئول كنترل ضوابط و نظارت بر روند احداث ساختمان است
معاون شهرسازي و معماري شهرداري تبريز گفت: برابر قانون، سازمان نظام مهندسي مسئول مستقيم كنترل و نظارت بر روند احداث ساختمان مبتني بر نقشه‌ها و ضوابط ابلاغي شهرداري است.
محمد عزتي اظهار كرد: شهرداري‌ها طبق ماده 30 قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان، براي صدور پروانه موظف به پذيرش و قبول نقشه‌هايي هستند كه از سوي اشخاص حقيقي و حقوقي دارنده پروانه اشتغال در حد صلاحيت و مورد تأييد سازمان نظام مهندسي استان به امضا رسيده باشند.
وي در ادامه همچنين با اشاره به نص صريح ديگر قانون در اين خصوص خاطرنشان كرد: علاوه بر اين به استناد تبصره 7 ماده 100 قانون شهرداري‌ها، مهندسان ناظر موظف به انطباق عمليات ساختماني ساختمان تحت نظارت و مسئوليت خود با مشخصات و ضوابط مندرج در پروانه ساختماني، نقشه‌ها و محاسبات صورت گرفته و نيز اعمال نظارت‌هاي مستمر و دائمي بر روند احداث بنا هستند و بايد نسبت به مطابقت روند اجرا با مشخصات و ضوابط مندرج در اين موارد اقدام كرده و هرگونه تخلف يا عدول از اين مقررات را گزارش كنند.
معاون شهرسازي و معماري شهرداري تبريز در بخش ديگري از سخنان خود با تأكيد بر لزوم اعمال نظارت‌هاي قانوني مهندسان ناظر نظام مهندسي بر روند احداث ساختمان‌ها در تمام مراحل و مقاطع به عنوان يك اصل قانوني افزود: هرگاه تخلفي در روند احداث ساختمان صورت گيرد و اين تخلف گزارش نشود، موضوع منتهي به طرح و تشكيل پرونده در كميسيون ماده 100 مي‌شود و مهندسين مربوطه نيز كه اقدام به ارائه گزارش تخلف نكرده‌اند به شوراي انتظامي مستقر در سازمان نظام مهندسي استان معرفي مي‌شوند.
وي ادامه داد: طي يك سال گذشته بالغ بر 500 نفر از مهندسان ناظر از سوي شهرداري تبريز به دليل قصور مهندسي و عدم گزارش به موقع تخلف در ساخت و سازهاي شهري به شوراي انتظامي مذكور معرفي شده‌اند.
عزتي در عين حال با اشاره به حوادث اخير رخ داده در ريزش دو واحد ساختمان مسكوني طي روزهاي گذشته و ابهامات ايجاد شده در اين خصوص نزد افكار عمومي گفت: با وجود اينكه گودبرداري محل ساختمان 15 طبقه واقع در نظام پزشكي بر اساس نقشه‌هاي تهيه شده از طرف مهندسان ذي‌صلاح و تأييد نقشه‌ها از طرف سازمان نظام مهندسي بوده با اين حال مهندسان مربوطه هيچ گزارشي مبني بر وقوع تخلف يا عدم رعايت اصول فني به شهرداري ارائه نكرده‌اند.
معاون شهرسازي و معماري شهرداري تبريز همچنين با اشاره به حادثه ريزش ساختمان پنج طبقه خيابان بهار نيز تصريح كرد: در مورد ساختمان پنج طبقه تخريب شده در خيابان بهار كه زير نظر مهندسين ناظر داراي پروانه اشتغال اجرا مي‌شد نيز تاكنون هيچ گزارشي دال بر وقوع تخلف در روند ساخت و يا عدول از ضوابط و مقررات تأييدي به شهرداري واصل نشده است.
عزتي ابراز اميدواري كرد با رعايت دقيق قوانين و اصول فني در ساخت و سازها از سوي متوليان امر، از اين پس شهروندان تبريزي شاهد هيچ حادثه مشابه ناگواري نباشند.

* عدم رعايت اصول فني در اجرا علت اصلي ريزش ساختمان بهار بود
ايرج شهين‌باهر رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان استان آذربايجان‌ شرقي گفت: طبق بررسي‌هاي اوليه انجام گرفته علت اصلي ريزش ساختمان پنج طبقه بتن آرمه در خيابان بهار تبريز، عدم رعايت اصول فني اجرا و بي‌توجهي به تعطيلي عمليات ساختماني و ادامه آن در فصل يخبندان توسط مالك بوده است كه به دليل نبود استحكام و مقاومت لازم در طبقات پايين و به جهت عدم گيرش كامل بتن و ادامه بارگزاري موجب فرو ريختن اسكلت ساختمان كه در حال بتن‌ريزي سقف آخر بوده، شده است.
وي خاطرنشان كرد: اين ساختمان كمتر از هفت طبقه و بدون مهندس مجري بوده و سازمان نظام مهندسي ساختمان آذربايجان شرقي هيچ نقشي در كنترل نقشه‌ها و محاسبات و نظارت عاليه بر اجراي آن نداشته است.

* فروش مصالح غيراستاندارد در بازار مشكل اصلي ساخت ‌و ساز است
رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان آذربايجان شرقي فروش مصالح غيراستاندارد در بازار را دغدغه اصلي اين نظام دانست و اظهار كرد: كنترل و نظارت بر توليد و عرضه مصالح ساختماني بر عهده سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي است و بايد علت آن به صورت ريشه‌اي بررسي و با متخلفان برخورد قانوني شود.
وي با اشاره به حوادث دلخراش هفته گذشته در تبريز و تخريب دو باب ساختمان بزرگ كه منجر به كشته و زخمي شدن تعدادي از شهروندان شد، عنوان كرد: آنهايي كه در رسانه‌ها فقط سازمان نظام مهندسي را مقصر اين حوادث مي‌دانند، بدانند كه اين سازمان از احداث ساختمان‌هاي تخريب شده هيچ خبري نداشته و ساخت و ساز آنها غيرمجاز بوده است.
شهين‌باهر علت اصلي اين حادثه را ورود افراد غيرمتخصص به ساختمان‌سازي و بي‌توجهي به اصول فني و مهندسي ساختمان دانست و اذعان كرد: در اين حادثه ضعف مديريت مقابله با بحران در نجات حادثه‌ديدگان بيشتر معلوم شد، چون كه پيدا كردن افراد از زير آواري كه فقط سقف و ستون بود، بيش از دو روز طول كشيد. بنابراين اگر روزي چنين اتفاقي براي 6 هزار ساختمان موجود در شهر تبريز اتفاق بيافتد، آن وقت فاجعه خواهد شد.

* سخن آخر
اكنون مقصر قلمداد كردن اين و آن دردي را دوا نمي‌كند. خوشا به حال آنان كه از حوادث گذشته پند گرفته و با قبول واقعيت‌هاي موجود اجازه نمي‌دهند كه حادثه غيرمترقبه بر سرنوشت آنها مستولي شود بلكه خود افسار اين توسن سركش را به دست مي‌گيرند.
بايد باور كنيم كه شهر ما بيش از آنكه تصور مي‌كنيم بي‌دفاع و آسيب‌پذير است.
----------------------------------
گزارش از محمدامين خوش‌نيت
----------------------------------
انتهاي پيام/آ10

شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن