واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تحليل انديشكده آمريكايي
خبرگزاري فارس: پايگاه تحليلي "توديز ديفنس" آمريكا، در مطلبي به پيش بيني نوع درگيري ميان ايران و آمريكا در صورت شروع هر نوع منازعه ميان اين دو كشور در خليج فارس پرداخت.
به گزارش فارس، "توديز ديفنس" در گزارش خود نوشت: جنگ لفظي ميان ايران و آمريكا كماكان اين هفته رو به افزايش است، اما چه رخ ميدهد اگر ايران واقعا تنگه هرمز در نزديكي خليج فارس را مسدود كند و آمريكا نيز به راستي بكوشد تا اين محاصره را بشكند؟ قطعا اين تسليحات و تاكتيكها هستند كه نقش ايفا خواهند كرد.
در اين گزارش آمده: به دنبال رزمايش 10 روزه اخير در ايران و تهديد به بستن تنگه هرمز كه مهمترين راه دريايي براي حمل و نقل نفت به شمار مي رود، ايران يك بار ديگر سهم خود را در بن بست با آمريكا بالا برد. تهران همچنين هشدار داد اگر آمريكا ناو جنگي USS جان سي استنيز را بار ديگر به خيلج فارس باز گرداند، ايران مقابله به مثل خواهد كرد. هر چند آمريكا درخواست ايران در اين زمينه را رد كرده است، با اين حال دولت آمريكا اعلام كرد كه خواستار درگيري نظامي با ايران در منطقه نيست. جرج ليتل، سخنگوي پنتاگون سه شنبه در اين باره گفت: هيچ كس در دولت آمريكا به دنبال رويارويي بر سر تنگه هرمز نيست و بسيار حائز اهميت است كه فضا را آرام كنيم.
در اين گزارش با طرح اين سوال كه اگر ارتش آمريكا در تنگه هرمز با ايران درگير شود، اين منازعه چگونه خواهد بود؟ آمده: طبق گفته تحليلگران نظامي يك چيز قطعي است و آن اينكه اين درگيري بسيار متفاوت از زماني خواهد بود كه ايران و آمريكا در اواخر دهه 80 با يكديگر درگير شدند و آن زماني بود كه آمريكا در تلافي آسيبي كه مين ايران به يك ناو محافظ آمريكايي وارد كرد، طي عمليات "پريينگ مانتيس"، به اهداف ايران در خليج فارس حمله نظامي كرد.
در اين مطلب آمده: اين درگيري دريايي، كشتيها و جنگندههاي ايران را در گود مبارزه عليه نيروهاي نظامي آمريكا قرار داد. مايكل روبين، كارشناس موسسه آمريكن انترپرايز در واشنگتن بر اين باور است اين جنگ كه در 20 سال پيش رخ داد، از همان زمان استراتژي ايران را تغيير داد. وي افزود: "بعد از آن ايران تصميم گرفت ديگر به طور مستقيم با آمريكا درگير نشود. در واقع آنها قصد دارند كه به طور نامتقارن با ما برخورد كنند".
در ادامه اين مطلب تاكيد شده: در واقع هدف از حملات نامتقارن شكست دادن آمريكاي مجهز به فناوري برتر نيست، بلكه تحميل صدمات كافي به اين كشور است تا خطرات حضور آمريكا در منطقه را افزايش دهد. از اين رو به گفته ميشل كونل، مدير برنامه مطالعات ايران در مركز تحليلهاي دريايي، اين به معناي به كارگيري تسليحات و تاكتيكهايي است كه به دنبال افزايش صدمه به نيروهاي آمريكايي آنهم با هزينه كم براي ايران است. وي افزود: "تهديد مين چيزي است كه همه درباره آن متعجب شدند اما ايراني ها داراي موشك هاي كروز ضدناو، قايق هاي كوچك، و زيردريايي نيز هستند".
اين گزارش افزود: در گزارش سال 2008 كه از سوي "موسسه واشنگتن براي سياست خاورنزديك" منتشر شد، فريبرز حق شناس، يك كارشناس نظامي ايران، فناوري هاي متنوع و گوناگوني را توصيف كرد كه ايران مي تواند در درگيري با نيروهاي آمريكايي از آنها استفاده كند. به گفته او، ايران مي تواند حملات هماهنگي را آغاز كند كه شامل به كارگيري قايق هاي كنترل از راه دوري است كه مملو از مواد منفجره هستند، همين طور گروه هاي قايق هاي تندرو، قايقهاي نيمه زيردريايي، ناوهاي حمله سريع، زيردريايي، موشكهاي ضد ناو و آتش توپخانه كه همگي بر روي كشتيهاي محافظ آمريكايي متمركز مي شوند كه قصد عبور از تنگه هرمز را دارند.
بر اساس اين گزارش، اين تهديد با توجه به اينكه ايران داراي دو نيروي دريايي است، افزايش يافته. طبق ادعاي كونل، "ناوگان ايران تهديد چنداني براي كشتي هاي جنگي آمريكا به شمار نمي رود و به احتمال زياد در روزهاي نخست درگيري تخريب خواهند شد. به علاوه ظرفيت هاي آنها چندان پيچيده نيست". اما ايران داراي نيروي دريايي ديگري تحت نظارت سپاه پاسداران است كه در سال هاي اخير نقش خود را افزايش داده و در فناوري هايي نظير قايق هاي سريع كه ميتوانند براي حملات انتحاري به كار روند، سرمايهگذاري كرده است.
در ادامه اين مطلب آمده: به علاوه ايران موشكهاي ضدناو خود را ارتقا داده است. طبق گزارش "مركز مطالعات بين المللي و استراتژيك" ، سپاه پاسداران ايران قايقهاي گشت زني را به موشك هاي ضد ناو C-802 مجهز كرده است. اين نهاد همچنين داراي موشك هاي ضدناو H-2 Seersucker مي باشد. شايد اين موشك ها بهتر از موشكهاي آمريكا نباشند اما مهم نيست چرا كه موقعيت جغرافيايي به نفع ايران است. تنگه هرمز كم عمق و باريك است.
طبق اين گزارش، همين موضوع درگيري در تنگه هرمز را نگران كننده ميسازد. توانايي ارتش آمريكا براي تضعيف كردن اقدام ايران در بستن تنگه هرمز به توانايي اين كشور در اعزام گسترده نيرو بستگي دارد اما همين نيروها در مقابل حملات نامتقارن ايران آسيب پذير خواهند بود. ميشل ايسنستادت، عضو ارشد "موسسه واشنگتن براي سياست خاورنزديك" در اين باره گفت: سناريو هراس انگيز سناريويي است كه خشم ايراني ها خارج از كنترل شده و به درگيري گسترده در خليج فارس منجر شود. اگر چنين شود ايران مي تواند نيروي دريايي آمريكا را از برخي مسيرهاي هوايي و دريايي مورد هدف قرار دهد و برخي حملات مي تواند به خوبي به قدرت دفاعي آمريكا آسيب برساند. وي در ادامه مدعي شد: در پايان ما پيروز خواهيم بود و نيروي دريايي ايران در ته خليج فارس خواهد بود با اين حال ما صدمات غيرقابل پيش بيني خواهيم ديد.
پايان پيام/ 200954/ص
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 259]