واضح آرشیو وب فارسی:آی تی ایران: گكفا به جاي تكفا ميآيد
- دولت با تهيه و تصويب آيين نامه اي براي تسهيل اجراي پروژه هاي فاواي كشور مي خواهد طرح تكفا را از نو بنويسند.
به گزارش عصر ارتباط، دولت با تهيه آييننامه جديدي در صدد ايجاد بسترهاي اجرايي سادهتري براي اجرايي كردن مفاد حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات در قانون برنامه پنجم برآمده است كه اين كارش بيشباهت به گرفتن مصوبه تكفا نيست. اين آييننامه تحت عنوان «گسترش كاربردهاي فناوري اطلاعات» تاكنون توانسته مصوبه كميسيون تخصصي كارگروه فاوا را بگيرد و در حال حاضر هم كه به كارگروه راه يافته با كلياتش موافقت شده و جزييات آن توسط اعضا در حال بررسي است.
اين آييننامه در واقع به منظور ارائه تسهيلاتي براي اجراي مفاد مرتبط با فناوري اطلاعات و ارتباطات در قانون برنامه پنجم نوشته شده است.
آييننامه گسترش كاربردهاي فناوري اطلاعات كه يك آييننامه فرادستگاهي است با همكاري مستقيم وزارت فناوري اطلاعات و ارتباطات، دفتر فناوري اطلاعات نهاد رياستجمهوري و دبيرخانه شوراي عالي فناوري اطلاعات تدوين شده اگرچه دستگاههاي ذيربطي كه در قانون برنامه پنجم متولي اجراي پروژههايي در حوزه ICT هستند هم در تهيه اين آييننامه دخالت داشتهاند.
آييننامه گسترش كاربردهاي فناوري اطلاعات كه به زودي در كارگروه فاوا به تصويب ميرسد به عنوان مصوبه دولت براي تسهيل فعاليتهاي فناوري اطلاعات كشور مورد استفاده قرار ميگيرد.
در قانون برنامه پنجم 15 ماده به طور مستقيم به فناوري اطلاعات و ارتباطات اشاره دارد و حدود 45 ماده نيز به صورت غيرمستقيم با اين حوزه در ارتباط است. از همين رو همزمان با ابلاغ قانون برنامه پنجم از ابتداي سال جاري، فكر تدوين اين آييننامه هم روي كار آمد تا جايي كه يكي از مباحث مطروحه دروندستگاهي در طول يك سال اخير اين بود تا دولت بسترهاي اجرايي شدن مفاد قانوني آمده در برنامه پنجم را در وزارتخانهها و دستگاههاي دولتي مهيا كند.
بر اساس آييننامه گسترش كاربردهاي فناوري اطلاعات، تسهيلاتي اعم از تخفيفهاي مالياتي، حمايتهاي اعتباري و بيمهاي در اختيار دستگاههاي مجري قرار ميگيرد و كمبودهاي قانوني- مقرراتي كه در اجراي برخي پروژهها پيشبيني براي آن صورت نگرفته جبران ميشود.
در اين آييننامه كه به تعبيري، ترجمه تخصصي قانون برنامه پنجم در حوزه فاواست، تقسيم وظايف پروژهها صورت گرفته و مواردي كه در قانون جا مانده از نو نوشته شده است. اگرچه در برنامه پنجم مجري پروژهها مشخص است اما در اين آييننامه در كنار اينكه تفكيك وظايف دوبارهاي صورت گرفته، دستگاههاي همكار در اجراي پروژهها هم مشخص شدهاند؛ درست مشابه آنچه در طرح تكفا وجود داشت.
تكفا كه مخفف عبارت «توسعه كاربردي فناوري اطلاعات و ارتباطات» است، در حقيقت نامي غيررسمي است براي تبصره 13 قانون بودجه كه در تدوين قانون بودجه سال 81 گنجانده شد و به تصويب هيات دولت رسيد.
اين برنامه با حمايت كامل سازمان مديريت برنامهريزي وقت كشور در سه سال پاياني برنامه سوم توسعه وارد چرخه اجرايي و اقتصادي كشور شد؛ برنامهاي كه براي بهكارگيري IT در ابعاد اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي يكي از هفت برنامه محوري دوره دوم اصلاحات بود. در آن زمان وظايف تمامي دستگاهها براي پيشبرد و توسعه كاربردي فناوري اطلاعات با تعريف پروژههاي كلان و جزء در اين حوزه مشخص شد اما همگي آنها به نتيجه نرسيد و بخش عمدهاي از اين پروژهها به قانون برنامه چهارم و سپس پنجم توسعه راه يافت. حالا پس از گذشت 9 سال تكفا در نقاب گكفا ظاهر شده و اين بار به جاي توسعه كاربردهاي فناوري اطلاعات، گسترش اين كاربردها را نشانه گرفته است.
اما نكتهاي را كه نبايد از ياد برد تدوين سند ديگري همسو و همجهت با همين آييننامه است. نقشه راه دولتالكترونيكي كه بيش از 260 پروژه را در دل خود جاي داده و دستگاهها و وزارتخانهها بيشتر از يك سال است كه انتظار ابلاغش را ميكشند هم مشابه آييننامه گسترش كاربردهاي فناوري اطلاعات، تفكيك وظايفي را براي دستگاههاي دولتي در اجراي پروژههايشان مشخص كرده است. به زعم نويسندگان آييننامه گسترش كاربردهاي فناوري اطلاعات، اين آييننامه همپوشاني با آنچه در نقشه راه دولتالكترونيكي آمده ندارد و ارتباط مستقيمي هم بين اين دو نيست.
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آی تی ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 320]