واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نشست انديشههاي راهبردي/سياستهاي اشتغال زنان با نگاه فمينيستي تنظيم شده است
سياستهاي اشتغال زنان با نگاه فمينيستي تنظيم شده است
معاون آموزشي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با تأكيد بر اينكه سياستهاي اشتغال بانوان با نگاههاي فمينيستي تنظيم شده و با نگرشي است كه زنان را از پرداختن به اولويت اصلي آنها باز ميدارد گفت: چه لزومي دارد زنان به همان اندازه مردان كه وظيفه آنان كار كردن و تأمين هزينه و مسئول نفقه خانواده هستند كار كنند.
دكتر سيد ابراهيم حسيني در مورد ضرورت فعاليتهاي اجتماعي زنان به خبرنگار مهر گفت: زنان نيمي از جامعه را تشكيل ميدهند و آن نيمه مهم را هم، به جهت اينكه سعادت، شقاوت، خوشبختي و بدبختي يك جامعه به واسطه تربيتي است كه زنان انجام ميدهند. اگر آن حديث شريف كه پيامبر(ص) فرمود بهشت زيرپاي مادران است را در نظر بگيريم رسول خدا ميخواستند بفرمايند كه انسان با تربيت است كه خوشبخت ميشود تربيت هم عمدتا به وسيله مادران صورت ميگيرد. به نظر من جهنم هم زير پاي مادران است. زيرا اگر مادر به وظيفه خود خوب عمل نكند نتيجه آن بدبختي جامعه است.
وي افزود: بايد فرصتها و بسترها و زمينههاي فعاليت اجتماعي زنان در جامعه را فراهم كنيم و اينكه زنان به وظيفه خود كه همان تربيت جامعه است خوب عمل كنند، سياستهاي اشتغال زنان بايد اصلاح شود. من بعنوان كسي كه حداقل ده سال در حوزه حقوق زن كاركردهام ميگويم كه سياستهاي اشتغال بانوان با نگاههاي فمينيستي تنظيم شده و با نگرشي است كه زنان را از پرداختن به اولويت اصلي آنها كه همسرداري و فرزند داري و تربيت آنها است باز ميدارد.
حسيني گفت: چه لزومي دارد زنان به همان اندازه مردان كه وظيفه آنان كار كردن و تأمين هزينه و مسئول نفقه خانواده هستند كار بكنند، امروزه غربيها هم به اين نتيجه رسيدهاند كه فشار مضاعف روي زنان است زيرا زن هم در خانه و هم در خارج از خانه كار ميكند.
معاون آموزشي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در ادامه تصريح كرد: زنان به فرموده اميرالمؤمنين گلهاي خوشبو جامعه هستند اگر زير بار سنگين اجتماع بروند شاخههايشان ميشكند و نبايستي از طراوت و لطافت آنها كاسته شود تا اينكه خداي نكرده حوصله نگهداري و تربيت از همسر و فرزندانشان را نداشته باشند. اگر زنان به وظيفه اصلي خود كه تربيت جامعه است خوب عمل نكنند جامعه دچار خسارتهاي جبران ناپذيري خواهد شد.
حسيني در مورد اينكه آيا الگوهاي اجتماعي مناسب براي فعاليتهاي بانوان در كشور تدوين شده نيز اظهار داشت: اينرا بايد از شوراي اجتماعي زنان پرسيد بنده به عنوان يك پژوهشگر كتابي با عنوان " نقش زن در قرآن با رويكرد تاريخي" نوشتم كه الگوهاي مثبت و منفي زنان را از قرآن استخراج كردهام . بياييم با توجه به قرآن اين كار را انجام دهيم البته كاري كه به درد جامعه معاصر بخورد اين كار شوراي اجتماعي زنان است كه آن را پياده كند البته بايستي از كارشناسان مختلف در اين زمينه استفاده شود.
اين محقق و پژوهشگر حوزه فعاليتهاي بانوان در مورد اينكه مسئوليت تدوين انديشههاي راهبردي اجتماعي زنان در كشور به عهده كدام نهاد است گفت: دو قسمت بايد اين كار را انجام دهند، يكي شوراي اجتماعي زنان است كه فلسفه وجودي آن همين كار است، ديگري شوراي عالي انقلاب فرهنگي است. گويا اينها خوب كار نميكنند مگر اينكه مقام معظم رهبري موارد را متذكر شوند.
حسيني افزود: مسئولين بايد بدنبال پياده كردن اين فرمايشات در جامعه باشند شوراي انقلاب فرهنگي متصدي امور فرهنگي كشور است كه در اين مسئله خاص شوراي اجتماعي زنان هم ميتواند كمك كند.
وي در مورد مقايسه فعاليهاي اجتاعي بانوان ايران با زنان كشورهاي پيشرفته هم گفت: بعد از انقلاب شاهد تحول ژرفي در اين حوزه بودهايم. عالي نبوده ولي يك تحول جدي صورت گرفته است.
حسيني يادآور شد: سالم سازي و حفظ شخصيت زن در اين سالها مد نظر بوده است، استاد مطهري فرمود قرآن اولين كاري كه كرد احياي شخصيت انساني زنان است . غرب نقش انسان سازي براي زن قائل نيست و استفاده ابزاري از زن ميكند در حاليك در جمهوري اسلامي با طرد نقش ابتذالي زن در خيلي از كارها از او استفاده شد و در صحنههاي زيادي زنان به خوبي نقش ايفا كردند .
© 2003 Mehr News Agency .
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]