واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: گرمايش كره زمين چيست
يكي از بزرگترين تهديدات محيط زيست گرم شدن كره زمين است.در اين ستون اين مشكل از ديدگاه موسسه تعادل گرمايش كره زمين بررسي مي شود.
---
در دهه هاي گذشته گرم شدن هواي كره زمين دغدغه هاي امروزي را نداشت و اين گونه ذهنيت دانشمندان و محققان را به خود مشغول نكرده بود. انسان به فكر دست يافتن به كرات ديگر در آن سوي كهكشان ها بود به همين دليل بي رويه به ساخت انواع وسايل پيشرفته تر مشغول شد. اما با گذشت زماني نه چندان زياد متوجه تغييرات دماي كنوني هواي كره و مشكلات پيش آمده براي نوع بشر شد كه به دست خود بشر انجام شده بود. تغييرات دماي هوا در گذشته در يك حدس و گمان بود و حالا در مقابل چشمان ما خودنمايي مي كند.
آب شدن عظيم ترين يخچال هاي يخي و بالا آمدن سطح اقيانوس ها، پديده هاي بزرگي چون سونامي در آسيا، بارش هاي سهمگين و سيلاب هاي مرگ آور، آتش سوزي هاي عظيم در جنگل ها و موج هاي غول آسا در اروپا، همه از نشانه هاي گرمايش زمين است.
دانشمندان پيامد گرم شدن كره زمين را در حلقه هاي درختان و گياهان روي خشكي و در اقيانوس ها با مرگ مرجان هاي قديمي و آبزيان درياها و تغيير شكل آنان همچنين حباب هاي نمايان در هسته يخ ها شاهد هستند و تمام اين موارد نشان دهنده آن است كه جهان براي هزاران سال بدين حد گرم نبوده است.
طبق گزارش ها؛ سه مورد از گرم ترين سال ها از سال 1998 اتفاق افتاده و در زماني كه انتظار مي رفت تاثيرات طبيعي مانند فرآيندها و انفجارهاي خورشيدي زمين را سرد كنند، زمين در 30 سال گذشته بدين اندازه گرم شدن را تجربه نكرده بود.
گزارش هواشناسان براي سازمان جهاني (IPCC) (دفتر جهاني تغييرات آب و هوايي) حاكي از آن است كه علت گرمايش بيش از حد كره زمين به دليل فعاليت هاي بشر تسريع شده و اين ترس را ايجاد مي كند كه اين گرما و روند گرمايش را تسريع كند.
بايد ديد گلخانه جهاني چيست
انسان با انعقاد و سوزاندن مقدار وسيعي از انبارهاي زغال سنگ، نفت، سوخت هاي فسيلي و گازهاي طبيعي موجب اين تغييرات شده و اين امر باعث آزاد شدن هر ساله بيليون ها تن از CO2 دي اكسيد كربن در هوا شده و عده يي معتقدند ممكن است به دليل كمبود جنگل ها و آغاز كشاورزي باشد.
CO2 يك گاز گلخانه يي است كه اشعه هاي خورشيد را در لايه زيرين اتمسفر به نام تروپوسفر محصور و در اين لايه گازهاي ديگري كه ساخت دست بشر هستند مانند متان و كلروفلور و كربن ها (CFCS) جمع مي شوند كه در صورت ادامه پيدا كردن اين روند مقدار دو برابر غلظت دي اكسيد كربن صنعتي تخمين زده شده در اتمسفر در اين قرن را خواهيم داشت.
اين مقدار غلظت باعث بالا رفتن دماي كره زمين بين 2 تا 5 درجه سانتيگراد خواهد شد.
اين گرما، آب شدن يخ ها و طغيان بعضي رودخانه ها و برعكس در بعضي ديگر از آنها بر اثر تبخير زياد خشك شدن را به همراه دارد. بيماري هاي عفوني منتشر مي شوند، رشد بي رويه گياهان، توفان هاي بسيار قوي و ويرانگر و... به همراه خواهد داشت.
بيشتر گونه هاي جانوري در حال نابودي هستند و براي زنده ماندن قادر به كوچ كردن نخواهند بود در حالي كه بعضي گونه ها در واكنش به گرما در حال نمو هستند.
در اين قرن فعاليت هاي انسان باعث به راه انداختن و آب شدن قطعات يخي گرينلند و يخچال هاي Antarctic خواهد شد و اين اتفاق دنيا را تحت تاثير قرار خواهد داد به طوري كه سطح آب درياها تا شش متر بالا آمده و تمام سرزمين هايي را كه انسان ها روي آن زندگي مي كنند، خواهد پوشاند.
گرمايش زمين هنگامي متعادل خواهد بود كه ذرات گوگرد معلق و جذب CO2 توليدشده توسط انسان از طريق درياها و جنگل ها در حال كنترل باشد اما ميزان كنترل كننده هاي طبيعي CO2 در طبيعت رو به كاهش است.با نگاهي عميق تر در مي يابيم بيشتر دانشمندان و محققان خواستار نگاه و فعاليتي عميق تر شامل پرورش و توسعه دادن آگاهي ملت هاي در حال توسعه يا پرجمعيت هستند.
در سال 1992 دنيا براي جلوگيري از تغييرات خطرناك آب و هوايي به توافق رسيد. اولين حركت در سال 1997 بود كه پيمان كيوتو در مورد متعادل كردن ميزان توليدي زباله هاي آلاينده توسط كشورهاي صنعتي را صادر كرد و در سال 2005 طي فشارهاي وارده قانون كاهش و متعادل كردن آن به اجرا درآمد.
در اين پيمان (كيوتو)، امريكا، استراليا و ديگر هم پيمانان بيشترين تكنولوژي سوخت هاي پاكيزه را كه در حقيقت راه حلي براي از بين بردن آلاينده ها است، مطرح كردند. در اين بين راهكارهاي عرضه شده از طريق دانشمندان به انسان اميدواري هايي را مي دهد؛ استفاده از انرژي هايي پاك كه طبيعت در اختيار ما قرار داده است؛ انرژي خورشيدي، بادي، آبي و انرژي اتمي. جاي بسي تعمق دارد كه بدانيم يكي ديگر از راه حل هاي پيرامون طرح تعادل گرمايش زمين، مهندسي مگا است. آينه هاي غول پيكر براي منحرف كردن اشعه خورشيد، بذركاري اقيانوس با آهن براي به وجود آوردن شكوفه هاي جلبك و خزه يا دفن كردن گازهاي گلخانه يي در كف درياها و استفاده از سوخت سلول هاي هيدروژني در ماشين ها.
چهارشنبه|ا|7|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]