واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: درگفت وگوي اختصاصي با خراسانفرمانده نيروي دريايي ارتش : براي برقراري امنيت نيازي به حضور ديگران در خليج فارس نيست
امير دريادار حبيب ا... سياري، فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در گفت وگوي اختصاصي با خراسان به سوالات خبرنگار ما درباره حضور نيروهاي فرامنطقه اي در منطقه خليج فارس، برگزاري رزمايش هاي دريايي مشترك و مهم ترين دستاوردهاي رزمايش «ولايت ۹۰» كه به تازگي پايان يافت، پاسخ گفت.
موضع صريح و شفاف ما اين است كه براي برقراري امنيت نيازي به حضور ديگران در منطقه نيست
فرمانده نيروي دريايي ارتش در اين گفت وگو درباره حضور نيروهاي فرامنطقه اي در خليج فارس تصريح كرد: به نظر من، ما ثابت كرده و نشان داده ايم كه توانمندي نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران براي تامين امنيت منطقه كافي است.
امير دريادار سياري افزود: اين كه ما پيام صلح و دوستي را در رزمايش اخير خود پيش بيني كرديم نشان دهنده اين موضوع است كه مي توانيم در ارتقاي امنيت پايدار در منطقه موثر باشيم. فرمانده نيروي دريايي ارتش تاكيد كرد: اين موضع صريح و شفاف ماست كه براي برقراري امنيت نيازي به حضور ديگران در منطقه نيست و آن ها توانمندي برقراري امنيت را ندارند. وي در همين زمينه اظهار داشت: حضور ديگران در منطقه موجب ناامني است و تجربه نشان داده است كه حضور آن ها در منطقه امنيتي در پي ندارد. امير دريادار سياري ادامه داد: آن ها بدون دليل به عراق حمله كردند و در اين كشور مرتكب كشتار و تخريب زيادي شدند كه نتيجه اي جز ناامني در پي نداشت. وي افزود: اين تجربه در افغانستان نيز تكرار شده است. فرمانده نيروي دريايي ارتش با رد ادعاي نيروهاي فرامنطقه اي مبني بر اين كه براي حفظ منافعشان در منطقه حضور دارند، تصريح كرد: آن ها حقي در اين منطقه ندارند كه بخواهند براي حفظ منافع خود در منطقه حضور داشته باشند. منافع منطقه متعلق به كشورهاي اين منطقه است.فرمانده نيروي دريايي ارتش همچنين در پاسخ به اين سوال كه با توجه به حضور ناظران خارجي در رزمايش هاي نيروي دريايي و مباحثي كه پيش از اين براي برگزاري رزمايش هاي دريايي مشترك مطرح مي شد، آيا نتايجي در اين زمينه حاصل شده است، گفت: اقدامات اوليه در اين زمينه انجام شده است و ما با تاكيد بر مشاركت در برقراري امنيت منطقه، در پي برگزاري رزمايش هاي مشترك هستيم.
به اهداف پنج گانه رزمايش ولايت ۹۰ دست يافتيم
امير دريادار سياري، افزون بر اين، در تشريح مهم ترين دستاوردهاي رزمايش دريايي «ولايت ۹۰» اظهار كرد: ما در رزمايش «ولايت ۹۰» به تمامي اهداف از پيش تعيين شده دست يافتيم. فرمانده نيروي دريايي ارتش در تبيين اين اهداف به موارد پنج گانه اي اشاره كرد كه در رزمايش «ولايت ۹۰» محقق شده است:
۱ - نشان دادن عزم و اراده و اقتدار نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران در حفظ و حراست از مرزها و منافع و منابع كشور در درياها
۲ - نمايش قدرت دفاعي و توان بازدارندگي نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در عرصه درياي آزاد
۳ - نشان دادن توانمندي نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران براي برقراري امنيت پايدار در منطقه
۴ - ارسال پيام صلح و دوستي به كشورهاي منطقه
۵ - آزمايش سلاح ها و تجهيزات در جريان رزمايش، تبادل تجارب بين نيروهاي قديمي و جديد و انجام موفقيت آميز تمرين ها و تاكتيك هاي اطلاعاتي، عملياتي و ارتباطي و همچنين آماد و پشتيباني و جنگ هاي الكترونيك و...
فرمانده نيروي دريايي ارتش با تاكيد بر اين كه رزمايش «ولايت ۹۰» نقش بسيار مفيدي در ارتقاي توان رزمي اين نيرو داشته است، اظهار اميدواري كرد كه نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران بتواند در راستاي تدابير فرمانده معظم كل قوا مبني بر حضور مقتدرانه اين نيرو در آب هاي آزاد، حضوري مقتدرانه در اين عرصه براي تامين منافع كشور داشته باشد.
رزمايش دريايي سپاه در تنگه هرمز و خليج فارس بهمن ماه برگزار مي شود
فارس - سردار دريادار علي فدوي فرمانده نيروي دريايي سپاه كه در برنامه «ديروز، امروز، فردا» سخن مي گفت، در پاسخ به اين سوال كه آيا ايران توانايي بستن تنگه هرمز را دارد يا خير، يادآور شد: تنگه هرمز طبق كنوانسيون سال ۱۹۸۲ از تنگه هايي است كه حقوقي را براي كشورهاي ساحلي فراهم مي كند، به ويژه زماني كه عليه يكي از كشورهاي ساحلي اين تنگه جنگي صورت بگيرد؛ اقداماتي كه در اين تنگه انجام مي شود و مي تواند به نفع دشمن تمام شود، براي ما حقوقي ايجاد مي كند و ما توانسته ايم از تمام حقوق خود براي كنترل و بستن تنگه و هم براي مورد اصابت قرار دادن تعداد زياد هدف هاي دشمن در تنگه و حتي غرق كردن كشتي هاي زيادي در تنگه استفاده كنيم؛ ما اين كار را در سال ۶۶ و ۶۷ به مرحله اجرا در آورديم.وي در ادامه خبر داد: مانور نيروي دريايي سپاه پاسداران در قالب رزمايش پيامبر اعظم(ص) ۷ در بهمن ماه و در خليج فارس، بعد از آن كه به ما ابلاغ شود، انجام خواهد شد. مركز ثقل عزيزان و برادران ارتش در درياي عمان بود و مركز ثقل رزمايش سپاه در تنگه هرمز و خليج فارس خواهد بود. وي افزود: در اين رزمايش مطمئنا دنيا متوجه تفاوت هاي اساسي با رزمايش سال گذشته ما خواهد شد.
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]