تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): با علما معاشرت كن تا علمت زياد، ادبت نيكو و جانت پاك شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815426748




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نيم نگاهي به گسترش شبكه علمي كشور


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نيم نگاهي به گسترش شبكه علمي كشور
شبكه علمي كشور يا IROST به منظور تقويت و تسريع جريان اطلاعات علمي بين مراكز آموزشي ، تحقيقاتي ، اساتيد ، دانشجويان و محققان از طريق ايجاد شبكه ارتباطي و اطلاع رساني اختصاصي ، راه اندازي شده است.


با توجه به نياز روزافزون دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي به منابع اطلاعاتي موجود در شبكه اينترنت و همچنين نياز به ارايه خدماتي از جمله درگاه ، مديريت شبكه و امنيت شبكه ، افزايش كارآيي و مديريت شبكه و بهبود خدمات ضروري به نظر مي رسد كه براي دستيابي به اين اهداف شالوده ايجاد يك شبكه گسترده براي برقراري پيوند براي مراكز تحقيقاتي و آموزشي با نام شبكه اختصاصي دانشگاهها در سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران پي ريزي و به عنوان يك پروژه ملي در سالهاي اخير در وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري آغاز و عملياتي شد.
ايجاد اينترنت ملي با تكيه بر زيرساخت مستقل مخابراتي با مزاياي فراهم كردن پهناي باند مناسب و اختصاصي بين مراكز دانشگاهي داخلي ، افزايش سرعت انتقال اطلاعات همراه با كاهش هزينه ارتباطات ، ارتقاي توانايي مديريت شبكه در ايجاد و ارائه خدمات متنوع اطلاعاتي ، گسترش خدمات اطلاع رساني و ارتباطي شبكه هاي محلي دانشگاهها از طريق پيوند بين شبكه ها و امكان اجراي برنامه هاي توسعه در سطح ملي به صورت يكپارچه و هماهنگ با نظام هاي استاندارد صورت گرفته است .
همچنين در اين پروژه امكان حمايت از عوامل توليد و توزيع اطلاعات در داخل از طريق ايجاد محيط نرم افزاري و سخت افزاري مناسب براي تبادل و اشتراك منابع ، امكان ايمن سازي شبكه در برابر حملات ويروسي و نفوذ مهاجمين با نصب نرم افزارهاي مناسب و امكان مديريت نرم افزاري و سخت افزاري شبكه از وب گاه مركزي كه شناسايي سريع و دقيق مشكلات ،قطعي خطوط ارتباطي و رفع برخي عيوب از راه دور را ممكن مي سازد ، مورد توجه قرار گرفته است .
بررسي هاي انجام شده نشان مي دهد كه فراهم كردن پي بستر ( BACKbone) مناسب بين دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي در داخل ( اينترانت ) و ارتباط آنها با مراكز علمي خارج از كشور ( اينترنت ) ، گسترش كاربرد فناوري اطلاعات در حوزه پژوهش و آموزش عالي ، گسترش نظام مندي محتوي ،مديريت و خدمات متنوع اطلاعاتي بر بستر شبكه علمي و ارائه خدمات ارتباطي و اطلاع رساني منسجم و روز آمد با كيفيت مناسب به مشتركين در سراسر كشور از اهداف مطرح در اين پروژه بوده است .
در چنين شرايطي طراحي سامانه انتقال جهت توزيع اينترنت ، طراحي لايه " آي پي " جهت توزيع اينترنت ، تعيين مشخصات دقيق دريافت پهناي باند ، تعيين مشخصات تجهيزات سخت افزاري و نرم افزاري مورد نياز ، مستندسازي ، نصب و راه اندازي سامانه هاي انتقال جهت توزيع اينترنت ، نصب و راه اندازي ايستگاههاي زميني ، راه اندازي خدمت دريافت و ارسال اينترنت ، تعيين مشخصات دقيق پايگاههاي اطلاعاتي مورد نياز و نحوه ارائه خدمات آنها ، تعيين محدوديتها و شناسايي سامانه هاي مورد نياز ، ايجاد وب گاههاي اطلاع رساني دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي و همچنين طراحي و پياده سازي نرم افزار مديريت درگاه شيوه فني حل مساله در اين پروژه بوده است .
در همين راستا ايجاد بستر مناسب جهت توليد و ارائه اطلاعات علمي به صورت داده ، ايجاد زيربناي ارتباط داده اي بين دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي داخل و خارج كشور ، ايجاد زمينه لازم براي استفاده از امكانات و منابع علمي و اطلاعاتي داخلي و خارجي ،ارائه خدمات متنوع اطلاع رساني به كاربران مراكز آموزشي ، علمي و تحقيقاتي كشور و ايجاد ارتباط صنعت و دانشگاه از طريق ارتباطات داده اي و يا سامانه اي مكانيزه اطلاعاتي جهت تسهيل همكاري مشترك از نتايج مورد انتظار در پروژه IROST بوده است .
همچنين طراحي سامانه انتقال جهت توزيع اينترنت ، نصب و راه اندازي سامانه هاي انتقال جهت توزيع اينترنت ، راه اندازي خدمت دريافت و ارسال اينترنت ،طراحي و پياده سازي نرم افزار مديريت درگاه ، نصب و راه اندازي ايستگاه هاي زميني ، تعيين مشخصات دقيق دريافت پهناي باند و... از دستاوردهاي پروژه گسترش شبكه علمي كشور ( IROST ) مي باشد .
آموخته ها و تجارب كسب شده در اين پروژه را مي توان اينگونه عنوان كرد كه هريك دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي متصل به شبكه به عنوان توليد كننده اطلاعات قادر هستند كه در اين شبكه نقش اساسي داشته باشند و در پردازش اطلاعات مربوط به خود اقدام كنند و در واقع اطلاع رساني علمي و تحقيقاتي به صورت همه جانبه بر روي شبكه اينترانت به صورت توزيع شده ، ميسر مي گردد .
به اين ترتيب بانكهاي اطلاعاتي موجود و يا در حال بوجود آمدن در سطح كشور به عنوان منابع اوليه و اصلي شبكه تلقي مي شوند. به همين منظور با توجه به افزايش قدرت مديريت شبكه ضمن بحث ايمن سازي آن، نسبت به ارائه امكانات و اطلاعات خارجي قابل ارائه به صورت متمركز اقدام مي شود.
يادآوري مي شود، وب گاه پروژه يادشده WWW.Iranscience.net مي باشد.
اطلاع /**

چهارشنبه|ا|7|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 290]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن