واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: گزارش فرانس پرس از داخل اولین پارک ویژه زنان در تهران این دو وسایل خود را بر روی چمن های داخل پارک پهن کردند و همزمان گروهی از زنان با زیر پیراهن های رکابی و شلوارک های لاکرا از کنارشان رد شدند...برای دور نگه داشتن این پارک از نگاه مردان فضول، گرداگرد آن با ورق های آهنی به بلندای 4 متر احاطه شده است.
عصر ایران؛ وحید جعفریان - خبرگزاری فرانسه در گزارشی به بررسی افتتاح اولین پارک مختص بانوان در تهران پرداخت. به گزارش عصر ایران (asriran.com) فرانس پرس از داخل این پارک در تهران گزارش داد: "نسرین و کیمیا به محض آنکه از درب ورودی پارک که توسط محافظان مرد مراقبت می شد عبور کردند، روسری های اسلامی خود را درآوردند و به سرعت دکمه مانتوهای خود را باز کردند." این مادر و دختر، وسایل پیک نیک خود را بر روی چمن های داخل پارک در زیر گرمای نور خورشید بهاری پهن کردند و همزمان گروهی از زنان با زیر پیراهن های رکابی و شلوارک های لاکرا از کنارشان رد شدند. خبرنگار فرانس پرس در توصیف این وضعیت می نویسد: "یک منظره غیر عادی در ایران؛ کشوری که در آن همه زنان ملزم به پوشاندن موها و برجستگی های بدن خود در ملاءعام برای تمکین به قوانین پوشش اسلامی هستند." با این حال ماه گذشته شهرداری تهران اقدام به افتتاح پارک «بهشت مادران» کرد تا یک محیط عاری از مردان را هر روز هفته به جز جمعه ها برای بانوان پدید آورد. این پارک در مکانی ایده آل بر روی تپه ها ساخته شده و مملو از درخت های سرسبز و پرشاخ و برگ است. در حال حاضر برای دور نگه داشتن این پارک از نگاه مردان فضول، گرداگرد آن با ورق های آهنی به بلندای 4 متر احاطه شده است. نسرین 39 ساله که در همان نزدیکی زندگی می کند و رفت و آمد به این پارک جزو برنامه روزانه اوست می گوید: "اینجا مکانی خوب برای استنشاق هوای تازه و نهایتا پوشیدن لباسی است که شما مایل به تن کردن آن هستید." براساس این گزارش در جوامع اسلامی با هدف جلوگیری از تحریک جنسی مردان از طریق مشاهده جنس مخالف، زنان روسری بر سر می کنند تا به این وسیله از عفت و پاکدامنی خود مراقبت کنند. با این وجود حتی در ایران که رعایت حجاب در آن الزامی است نیز قواعد پوشش اسلامی در مورد مکان های خصوصی بانوان – مکان هایی که ورود مردان ممنوع است - اجرا نمی شود.
محمد باقر قالیباف شهردار تهران ماه گذشته همزمان با افتتاح پارک بانوان گفت: "با در نظر گرفتن اعتقادات مذهبی در جامعه باید به طور هوشمندانه از همه ظرفیت های خود برای مراقبت از سلامت بانوان استفاده کنیم." در پارک 20 هکتاری بانوان کلاس های هوازی (ایروبیک)، یک مسیر دوچرخه سواری، یک باشگاه ورزشی برای بازی های تیمی و حتی زمین های تیراندازی با تیر و کمان دایر شده است. ناهید فوادی، 50 ساله، مشغول بازی بدمینتون با دوستان خود است. وی می گوید: "به ویتامین D نیاز داریم و در طول همه این سال ها به اوضاع سلامتی و تندرستی ما بی توجهی شده است. آنها (مسوولان) باید چنین پارک هایی را در هر نقطه ای بسازند." به نوشته فرانس پرس برخی زنان از آزار و اذیت ها و توزیع مواد مخدر در سایر پارک ها گلایه دارند و معتقدند: آنها در پارکی که همه خدمه آن شامل رفتگران، باغبان ها و نیروهای امنیتی، زن هستند احساس امنیت بیشتری می کنند. پارک زنان توسط کارکنان مرد که در خارج از محدوده پارک قرار دارند، مراقبت می شود و تعطیلی پارک در ساعات پس از 8 بعدازظهر برای اکثر زنان، «بسیار زود» تلقی می شود. فریده نبوی یک تاجر 45 ساله در این باره می گوید: "بستن زودهنگام پارک به منزله توهین به ماست در حالی که خیلی از زنان مایلند فقط از پیاده روی لذت ببرند و پس از کارهای روزمره به ورزش بپردازند." برخلاف سایر مکان های مختص زنان همچون استخرهای شنا، باشگاه های ورزشی و تالار برگزاری کنسرت، بازدیدکنندگان از پارک زنانه در تهران ملزم به تحویل دادن تلفن های همراه و دوربین های خود نیستند.
پلیس ایران اکنون با معضل توزیع فیلم های خصوصی از زنان که به طور مخفیانه بر روی گوشی تلفن همراه ضبط شده و بر روی اینترنت یا از طریق سی دی در سراسر ایران به فروش می رسد، دست و پنجه نرم می کند. طرح ساخت پارک های زنانه در پایتخت تقریبا به یک دهه قبل و زمان پیدایش اولین شورای شهر تهران که توسط اصلاح طلبان اداره می شد، برمی گردد. نسرین می گوید: "به نظر من قالیباف تصمیم گرفته با ساخت این پارک خود را در نزد زنان محبوب کرده و آرای آنها را پیش از انتخابات ریاست جمهوری 2009 بدست آورد." فرانس پرس می نویسد: "به رغم محبوبیت سریع این پروژه، پارک زنانه با برخی مخالفت ها نیز روبرو شده است به نحوی که منتقدان می گویند تفکیک و جداسازی زنان و مردان پاسخ درستی به مشکلات اجتماعی از قبیل آزار و اذیت های موجود در مکان های عمومی نیست." سوگل زند، یک دانشجوی فوق لیسانس در مطالعات جنسیتی می گوید: "مردان باید آموزش ببینند شبیه شهروندان مسوول رفتار کنند و به زنان احترام بگذارند." این زن مجرد 38 ساله همچنین با نام پارک – بهشت مادران – که می تواند به معنای آن باشد که «زن هیچ هویتی به جز مادر بودن ندارد» مخالف است.
منتقدان همچنین نگران اعمال تفکیک های جنسیتی بیشتر بین زنان و مردان در جمهوری اسلامی هستند. در اتوبوس های ایران زنان در عقب خودرو سوار می شوند. در محیط های اغذیه فروشی، راهروها و برخی کلاس های دانشگاه نیز این تفکیک جنسیتی اعمال می شود. با این حال قوانین سختگیرانه مانع از اختلاط زنان و مردان در کافی شاپ و رستوران ها، قدم زدن آنها و گرفتن دست های یکدیگر در پارک ها نشده است. شهردار تهران می گوید: "یک هزار و 500 پارک در تهران وجود دارد و هزاران ورزشگاه تنها مختص مردان است. ایجاد چند پارک برای زنان که 50 درصد جمعیت را تشکیل می دهند یک ضرورت انکارناپذیر است."
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 412]