واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: اولين لغزش اوباما در پرونده خاورميانه
اقدام باراك اوباما در استفاده از واژه"خليج"در حكم انتصاب"دنيس راس"، بي اعتنايي به شواهد و اسناد تاريخي معتبر بين المللي كه بر نام "خليج فارس" تأكيد دارند، تلقي شده و سرآغاز بي اعتمادي مردم ايران به او محسوب مي شود.
باراك اوباما رييس جمهور ايالات متحده در حالي "دنيس راس" ديپلمات باتجربه آمريكايي را به عنوان مشاور ويژه وزارت خارجه اين كشور در امور منطقه خليج فارس از جمله ايران و جنوب غربي آسيا منصوب كرد كه در حكم او با بي اعتنايي به شواهد و اسناد تاريخي از "خليج فارس" با عنوان "خليج" نام برده است.
خليج فارس كه پس از خليج مكزيك و خليج هودسن سومين خليج بزرگ جهان به شمار ميآيد، به استناد مدارك تاريخي سده ها پيش از ميلاد مسيح با نام پارس از آن ياد مي شده و در سفرنامه هاي يونانيان نيز با عنوان "پرسيكوس سينوس" يا "سينوس پرسيكوس" نام برده شده است.
سازمان ملل متحد نيز در چندين نوبت در بيانيهها، اصلاحيهها و مصوبههاي گوناگون و با انتشار نقشههاي رسمي، نه تنها بر رسمي بودن نام خليج فارس تاكيد كرده ، بلكه از هيأتهاي بينالمللي خواسته كه در مكاتبات رسمي به ويژه در اسناد سازمان ملل از نام كامل "خليج فارس" استفاده نمايند كه از اين ميان ؛ مي توان به اسناد شماره 61 نشست بيست و سوم سازمان ملل متحد در وين مورخ 28 مارس تا 4 آوريل 2006 ، نقشه رسمي غرب آسيا شماره 3978 چاپ سازمان ملل (نوامبر 1998) ، نقشه رسمي ايران شماره 3891 چاپ سازمان ملل (ژانويه 2004) و نقشه رسمي كميسيون اقتصادي و اجتماعي غرب آسيا شماره 3978 چاپ سازمان ملل (سپتامبر 2007) اشاره كرد.
اوباما كه با شعار "تغيير" توانست به خانه شماره 1600 خيابان پنسيلوانيا قدم گذارد با انتخاب دنيس راس كه در دوران بوش پدر و دولت بيل كلينتون از مذاكره كنندگان صلح بين اعراب و اسرائيل و از معماران طرح "حبرون" براي واگذاري شهر الخليل به فلسطيني ها در دهه 90 ميلادي بود به عنوان مشاور ويژه وزيرخارجه در امور خاورميانه و عدم التفات به شواهد گوياي تاريخي ، قدم در مسيري نهاده كه بي شك، سرآغاز بي اعتمادي به وي محسوب مي شود چه؛ ناديده انگاشتن حقايق تاريخي و بي اعتنايي به كنوانسيون ها و منشورهاي بين المللي از سوي فردي كه داعيه متفاوت بودن با رؤساي جمهور پيشين ايالات متحده را دارد، نمي تواند مانع از زدودن خاطره تلخ جامعه بشري از رويكرد جورج بوش باشد.
افزون بر اينها ، باراك اوباما بايد اين نكته را در نظر بگيرد كه منطقه خاورميانه از اهميت بسياري در معادلات جهاني برخوردار است و هيچ يك از رؤساي جمهور پيشين نسبت به تحولات اين منطقه با بي توجهي عبور نكردند. از اين رو ، جلب حس اعتماد مردم در قالب احترام به تاريخ و فرهنگ آنها يكي از مواردي است كه شعار "تغيير" را عينيت مي بخشد.
نظرات كاربران:
چهارشنبه|ا|7|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]