تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837984093
/گزارش كامل بارگذاري سوخت مجازي در راكتور نيروگاه بوشهر/ آقازاده: ايران ٦٠٠٠ سانتريفيوژ در حال كار دارد كرينكو: كار نصب و راهاندازي در سايت شروع شده است
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /گزارش كامل بارگذاري سوخت مجازي در راكتور نيروگاه بوشهر/ آقازاده: ايران ٦٠٠٠ سانتريفيوژ در حال كار دارد كرينكو: كار نصب و راهاندازي در سايت شروع شده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هستهيي
سرگئي كرينكو رييس آژانس فدرال انرژي اتمي روسيه بامداد روزچهارشنبه در راس هياتي به منظور بازديد از سايت نيروگاه اتمي بوشهر و ديدار با همتي ايرانياش در سفري يك روزه وارد تهران شد كه در جريان اين سفر ضمن بازديد از نيروگاه، مذاكراتي را با رييس سازمان انرژي اتمي كشورمان انجام داد و مرحله سوختگذاري مجازي در راكتور نيروگاه بوشهر(پيشراهاندازي) آغاز شد.
كرينكو در جمع خبرنگاران:
فعاليتهاي بزرگ را براي راهاندازي سايت نيروگاه بوشهر ترتيب خواهيم داد
وي در جمع خبرنگاران ايسنا، واحد مركزي خبر و شبكه خبر با تاكيد بر اينكه " اكنون مرحله مهمي را در نيروگاه بوشهر در پيش داريم" تصريح كرد: يك مجموعه فعاليتهاي بزرگ را براي راهاندازي سايت نيروگاه ترتيب خواهيم داد كه اين امر از اقدامات مهم در روند كار است.
وي خاطرنشان كرد: در اين مرحله كار سوختگذاري مجازي انجام خواهد شد تا ببينيم راكتور به چه شكل جواب ميدهد.
وي روز چهارشنبه افزود: ما به اتفاق كارفرماي ايراني در حال نزديك شدن به مراحل پاياني كار هستيم و اميدوارم در بازديد امروز به اين نتيجه برسيم كه چه اقداماتي را بايد انجام دهيم تا هرچه زودتر سايت راهاندازي شود.
رييس آژانس فدرال انرژي اتمي روسيه كه چهارشنبهشب تهران را به مقصد مسكو ترك خواهد كرد، سفرش به تهران و بوشهر را فشرده خواند و در پاسخ به سوال ايسنا مبني بر اينكه طبق جدول زمانبندي تعيين شده سوختگذاري مجازي چه مدت زمان به طول مي انجامد تا به سوخت گذاري اصلي برسيم؟ گفت: در حال حاضر يك برنامه مشخص طبق جدول زمانبندي وجود دارد.
وي ادامه داد: در ماه فوريه كارهاي مهمي در جهت مقصد فعلي انجام گرفته و مرحله بعد از سوختگذاري مجازي تست هيدروليكي نيروگاه است.
وي گفت: ترجيح ميدهم به اين سوال شما در كنفرانس خبري كه در پايان مذاكرات و بازديد از نيروگاه انجام ميشود پاسخ دهم.
رييس شركت دولتي روس اتم در پاسخ به سوال ديگر ايسنا مبني بر اينكه آيا تست سرد ( سوختگذاري مجازي) به معناي تكميل نصب صددرصد تجهيزات نيروگاه است؟ با بيان اينكه " كارهاي اصلي به انجام رسيده است" گفت: من اينجا هستم تا ببينم گزارشهايي كه درباره فعاليتها در نيروگاه در مسكو دريافت كردهام با آنچه امروز در بازديد ميبينم هماهنگ هستند يا خير. صددرصد تكميل كار زماني است كه نيروگاه راهاندازي شود.
وي ادامه داد: ما به نصب و راهاندازي تا پايان پروژه نياز داريم. به همين دليل بوده است كه در چندين ماه آخر، با كمك كارفرماي خود (ايران) تعداد پرسنل را افزايش داديم كه كار مثبت و خوبي بود.
وي تصريح كرد: الان كاري با مسووليت زياد در انتظار ماست و چندين بار به اين نكته اشاره كردهايم كه نيروگاه بوشهر پروژه منحصر به فردي است؛ چراكه سعي كرديم تجهيزات باقي مانده از پيمانكار قبلي را متناسب سازيم، شايد به يك سري كارهاي تكميلي در بخش نصب نياز داشته باشيم ولي در كل در حال حاضر در مرحله نصب و راهاندازي هستيم.
در اين سفر نيكولاويچ ليسينكو مدير روابط بينالملل، سرگئي گنادوويچنويكوف مدير اداره مطبوعات، سرگئي سرگويچ سانتسوف معاون كرينكو و پنج شبكه خبري روسيه وي را همراهي كردند.
آغاز بارگذاري سوخت مجازي در راكتور نيروگاه بوشهر
روز چهارشنبه و در جريان سفر كرينكو به ايران سوختگذاري مجازي در داخل راكتور نيروگاه بوشهر آغاز شد.
به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا، ميلههاي سوخت مجازي به لحاظ مشابه سوخت اصلي كه حاوي اورانيم كمغني شده است، ميباشد.
يكي از كاركنان بهرهبردار نيروگاه بوشهر در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي با ا علام اين مطلب تصريح كرد: تفاوت اين سوختگذاري اين است كه به جاي سوخت اصلي در ميلههاي سوخت، سرب قرا دارد كه اين ميلهها را كاملا هموزن سوخت اصلي ميكند.
وي ادامه داد: هدف از اين كار شبيهسازيكردن شرايط هيدروليكي مدار اول براي انجام تست سرد و گرم راكتور است.
شيرازي كه توضيحات لازم را در مورد عملكرد فعاليت وقت ساختمان توليد آب دمين (آب تصفيهشده) به خبرنگاران ارايه ميكرد، افزود: در بارگذاري سوخت اوليه 80 تن سوخت بارگذاري خواهد شد كه هرسال يكسوم آن تعويض ميشود.
سرگئي كرينكو رييس آژانس فدرال انرژي اتمي روسيه و رضا آقازاده رييس سازمان انرژي اتمي كشورمان از بخشهاي مختلف نيروگاه بوشهر بازديد كردند تا پس از آن نتايج آخرين مذاكراتشان درباره راهاندازي نيروگاه بوشهر را در جمع خبرنگاران ارايه كنند.
گفتني است بازديد هيات خبري از بخشهاي مختلف نيروگاه به طور جداگانه از هيات مقامات ايراني و روسي انجام ميشود.
معاون سازمان انرژي اتمي:
كنترل قلب راكتور از اتاق كنترل توسط بهرهبرداران ايراني انجام ميشود
به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا، محمد سعيدي معاون سازمان انرژي اتمي نيز در جريان بازديد از نيروگاه بوشهر به همراه هيات روسي به سرپرستي كرينكو كه آقازاده رييس سازمان انرژي اتمي كشورمان وي را همراهي ميكند، گفت: كنترل قلب راكتور از اتاق كنترل توسط بهرهبرداران ايراني كه در روسيه آموزش ديدهاند، انجام ميشود.
وي خاطرنشان كرد: امروز راكتور نيروگاه را با سوختي كه بدون اورانيوم است تست ميكنيم. همه تستهايي كه نياز است تا نيروگاه در مسير راهاندازي قرار گيرد را انجام ميدهيم تا از مسائل ايمني نيروگاه كاملا مطمئن شويم.
وي اظهار كرد: تمام لولههاي سوختي مجازي حاوي قرصهاي بدون اورانيوم است كه به جاي اورانيوم از سرب در آنها استفاده شده است اما جنس ميلههاي سوختي از زيركونيوم است. همچنين پس از اين تستها وارد مرحله راهاندازي ميشويم.
سعيدي در پاسخ به سوال ايسنا مبني بر اينكه بنابراين دو محموله سوخت يكي محتواي سوخت مجازي و ديگري سوخت اصلي در مراحل آزمايش سرد و گرم در قلب راكتور قرار ميگيرد، گفت: سوخت مجازي در هر راكتور اتمي كه براي تست استفاده ميشود، توسط كشور يا شركت سازنده سوخت اصلي تامين ميشود تا براي تنظيم و آمادهسازي از سوخت اصلي استفاده كنيم.
معاون سازمان انرژي اتمي تاكيد كرد: سوخت مجازي در مقياس سوخت اصلي است با اين تفاوت كه حاوي اورانيوم نيست.
به گزارش ايسنا، مدير تعميرات نگهداري نيروگاه بوشهر در جريان بازديد كرينكو و آقازاده از اتاق كنترل اصلي نيروگاه اتمي بوشهر به خبرنگاران، گفت: در مرحله بارگذاري سوخت مجازي تمام پارامترهاي مدار اول و دوم و سيستمهاي جانبي كنترل و براي راهاندازي نشانهگذاري ميشوند و تمام نشانهها از عملكرد راكتور و ساير بخشها به اين اتاق ارسال ميشود.
وي تاكيد كرد: سوخت مجازي از لحاظ پارامترهاي فيزيكي مشابه سوخت اصلي است و تنها تفاوتش اين است كه با بارگذاري آن در قلب راكتور واكنش هستهيي صورت نميگيرد.
رييس سازمان انرژي اتمي ايران:
امروز اطمينان يافتيم نيروگاه بوشهر به مرحله بهرهبرداري نزديك شده است
به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا همچنين رضا آقازاده رييس سازمان انرژي اتمي ايران در آغاز مذاكرات دوجانبه با همتاي روسياش پس از بازديد دو ساعته بخشهاي مختلف نيروگاه بوشهر گفت: امروز اطمينان يافتهايم نيروگاه بوشهر بعد از تلاشهايي كه انجام شده به مرحله بهرهبرداري نزديك شده است.
وي با بيان اينكه " قطعا امروز يكي از روزهاي مهم براي مردم ايران است" افزود: اين روز كه اولين روز پيشراهاندازي نيروگاه بوشهر است را جشن ميگيريم و اطمينان يافتيم كه به بهرهبرداري نهايي نزديك شدهايم.
وي با تقدير از تلاشهاي سرگئي كرينكو، گفت: با تلاشهايي كه در ماههاي اخير صورت گرفته است كار پيش رفته و روند پيشرفت نيروگاه از شرايط مطلوبي برخوردار است.
آقازاده با بيان اينكه " در طول بازديد امروز اين دريافت را داشتم كه تمام واحدها كارشان خوب انجام شده به ويژه در بخش سوختگذاري مجازي كه از بخشهاي اصلي است" ادامه داد: من در طول بازديد از تمام متخصصان ايراني و روسي سوالاتي را كه داشتم، پرسيدم و خوشبختانه در تمام مراحل دوستان اين اطمينان را به من دادند كه هيچ مشكلي در روند كار وجود ندارد.
رييس سازمان انرژي اتمي ايران اذعان كرد: تغيير تكنولوژي يك راكتور غربي به شرقي (روسي) از پيچيدگيهاي خاصي برخوردار است و اين اولين نيروگاه در دنياست كه به اين شكل و با اين كيفيت خوب به انجام ميرسد.
رييس روساتم:
به مرحله نصب و راهاندازي رسيدهايم
به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا، همچنين سرگئي كرينكو رييس روساتم در ابتداي مذاكرات با همتاي ايرانياش گفت: عمده كارهاي احداث به اتمام رسيده و ما به مرحله نصب و راهاندازي كه مرحله جدي و مسوولانهاي است رسيدهايم.
وي با اشاره به سخنان آقازاده، تصريح كرد: پروژه بوشهر منحصر به فرد است كه با عجين كردن تكنولوژي غربي و تكنولوژي ما به انجام رسيده است. انجام اين كار نيازمند يك مجموعه تصميمگيري تكنولوژيك بود كه ما به آن رسيديم و امروز بايد مسوولانه به مرحله آزمايشها و تستهاي مورد نياز وارد شويم.
وي اظهار كرد: من به همراه آقاي آقازاده تفاهم داشتيم كه اقدامات انجام شده در ماههاي اخير را ثابت نگه داريم.
كرينكو تاكيد كرد: اطمينان و امنيت نيروگاه در اولويت اول قرار گرفته است و براي مرحله بعدي كه مقاومت بهرهبرداري نيروگاه است خود را آماده ميكنيم.
رييس روساتم، گفت: ما امروز شاهد نحوه آموزش پرسنل ايراني بوديم كه كارشناساني زبده هستند كه با موفقيت اين مرحله را طي ميكنند؛ با توجه به اينكه اين كار (آموزش پرسنل ايراني) نيازمند زمان است و بنا بر مفاد قرارداد ميان ايران و روسيه تضمين آموزش يك سال اول به عهده پيمانكار است، بايد همانطور كه با كمك هم تلاش كرديم تا به مرحله نهايي برسيم بايد اين تلاش را انجام دهيم كه پرسنل ايراني را كه مجوز كار در نيروگاه داشته باشند را در نيروگاه به كار بگيريم.
وي با تاكيد بر اينكه " ما در مرحله نهايي هستيم" گفت: براي من خوشحال كننده است كه در اين مرحله قرار گرفتهايم اما هنوز زود است كه سست شويم و كار را با فكر اينكه به اتمام رسيده است رها كنيم؛ بلكه بايد شدت روندي را كه در پيش گرفتهايم ادامه دهيم.
به گزارش ايسنا، در مذاكرات ميان طرفين ايران و روسيه دكتر محمد سعيدي معاون امور بينالملل و برنامهريزي سازمان انرژي اتمي، دكتر احمد فياضبخش رييس شركت توليد و توسعه نيروگاههاي اتمي و معاون نيروگاهي آقازاده و تعدادي ديگر از مديران سازمان انرژي اتمي و نيروگاه بوشهر حضور داشتند.
پس از مذاكرات ميان هياتهاي ايراني و روسي، مذاكرات خصوصي روساي سازمانهاي انرژي اتمي دو كشور برگزار شد و پس از آن كرينكو و آقازاده در كنفرانسي خبري به سوالات خبرنگاران داخلي و خارجي اعزامي به نيروگاه بوشهر پاسخ دادند.
سرگئي كرينكو به همراه آقازاده صبح روز چهارشنبه از بخشهاي اتاق كنترل و ساختمان توربين بازديد كردند.
رضا آقازاده: ايران شش هزار سانتريفيوژ در حال كار دارد
رييس سازمان انرژي اتمي كشورمان در پاسخ به ايسنا درباره گزارش البرادعي مبني بر كاهش روند گسترش غنيسازي و تعبير وي از اين اقدام ايران به عنوان يك تصميم سياسي گفت: آژانس ميتواند به سياق خود فضاي دنيا را آرام يا متشنج كند، اما اينها تاثيري در فعاليتهاي صلحآميز هستهيي ايران در نطنز ندارد. شايد آژانس بخواهد فضا را آرام نشان دهد، اما ما كار خود را ميكنيم.
به گزارش خبرنگار انرژي هستهيي ايسنا رضا آقازاده در نشست خبري كه با حضور كرينكو در جمع خبرنگاران برگزار شد، در پاسخ به اين سوال افزود: در حال حاضر شش هزار ماشين سانتريفيوژ در حال كار داريم كه از سال آينده آنها را نيز افزايش ميدهيم.
وي با اشاره به اينكه برخي عنوان ميكنند چرا ايران با وجود نداشتن نيروگاه اتمي اقدام به غنيسازي ميكند؟ گفت: نصب سانتريفيوژ و توسعه نيروگاهها بايد به موازات يكديگر انجام شود. اگر مراحل نصب در نطنز را به تعويق بياندازيم در واقع توسعه نيروگاهها را به تعويق انداختهايم.
وي تاكيد كرد: ما هيچ تغييري در برنامه نطنز چه در زمينه تعديل و چه سرعت بخشيدن به روند نصب آن نداريم. برنامه نصب ماشينهاي سانتريفيوژ و بهرهبرداري از آنها تابع هيچ شرايط سياسي نيست بلكه اين مساله كاملا تابع زمانبندي مدون و تصويب شده داخلي است.
رييس سازمان انژي اتمي كشورمان خاطرنشان كرد: اگر ظرفيت ماشينهاي ما در سال 10 هزار سانترفيوژ باشد، حداقل پنج سال لازم است تا اين ماشينها در كارخانه غنيسازي نصب شوند و همزمان بايد نيروگاه 360 مگاواتي در دارخوين به انجام برسد و اين كارخانه چند سال بايد كار كند تا سوخت اوليه نيروگاه 360 مگاواتي را تامين كند. اين مقدار بيش از ظرفيتي است كه كارخانه غنيسازي نطنز دارد؛ بنابراين اگر نصب و راهاندازي ماشينها را در نطنز به تاخير بياندازيم، راهاندازي نيروگاه را به تعويق انداختهايم.
وي گفت: يك برنامه پنج ساله آينده داريم كه اين برنامه را به مجلس شوراي اسلامي ارائه ميدهيم اين برنامه معين ميكند در پنج سال آينده همه 50 هزار ماشين سانتريفيوژ نصب شود، البته اين ماشينها از يك مقطع زماني در آينده نزديك جايگزين نسل جديد سانتريفيوژهاي فعلي ميشود. ماشينهاي نسل جديد از لحاظ ظرفيت به مراتب بيشتر از ماشينهاي موجود است و به لحاظ تكنولوژي بسيار به روز است. از اين رو در زمانهاي مقرر خود اين برنامهها را براي پنجسال آينده اعلام ميكنيم.
رييس سازمان انرژي اتمي در پاسخ به اين سوال كه چند درصد قطعات نيروگاه بوشهر آلماني و چند درصد روسي است؟ گفت: بخش اعظم تجهيزات نيروگاه در آلمان باقي مانده و به ايران منتقل نشد؛ بنابراين تجهيزات اصلي و ارزبر به دست ايران نرسيد.
وي د رعين حال تصريح كرد: از آن مقدار تجهيزاتي كه به ايران آمده است 24 درصد آلماني، 36 درصد ايراني و 40 درصد روسي است.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاراني كه به طور متعدد از كرينكو درباره زمان راهاندازي نيروگاه بوشهر ميپرسيدند، اينگونه پاسخ داد: اينكه خبرنگاران ايراني اينقدر به زمان راهاندازي نيروگاه حساسيت دارند به اين دليل است كه نيروگاه به لحاظ افكار عمومي از حساسيت بالايي برخوردار است، اما من امروز به عنوان مسوول سازمان انرژي اتمي اعلام ميكنم كه نگراني براي راهاندازي نيروگاه در زماني كه هر نيروگاهي به اين مدت زمان براي راهاندازي نياز دارد، وجود ندارد.
آقازاده ادامه داد: زمان براي راهاندازي هر نيروگاهي به طور معمول بين 4 تا 7 ماه به طور ميانجامد اگر مراحل تست خوب باشد كار زودتر انجام ميشود در نيروگاه بوشهر تجهيزاتي با بيش از سي سال عمر به كار گرفته شده است و تست آنها بايد دقيق انجام شود. يك نيروگاه هستهيي نميتواند با ريسك راهاندازي شود.
وي ادامه داد : يك نيروگاه هستهيي بايد تمام نظامهاي ايمني خود را از سر بگذراند و حتي اگر طرف روسي بخواهد با تعجيل از اين مرحله بگذرد، ما قبول نميكنيم؛ چراكه نيروگاه بايد پس از راهاندازي 50 سال كار كند.
وي از خبرنگاران حاضر در اين كنفرانس خبري خواست تا ديگر درباره زمان راه اندازي نيروگاه سوال نكنند و در ادامه خاطرنشان كرد: از نظر ما زمان راهاندازي نيروگاهها كه در تمام دنيا يك نرم است براي نيروگاه بوشهر نيز بيشتر از آن نخواهد بود.
آقازاده درباره گفتوگوهاي ايران با 1+5 تصريح كرد: بحث ما با 1+5 ربطي به فعاليتهاي هستهيي داخلي ايران ندارد، بلكه مساله ما سياسي است و مربوط به قابليتهايي كه در ايران به لحاظ هستهيي ايجاد شده است، بايد بگويم كه اين قابليتها غيرقابل بازگشت است.
وي ادامه داد: زمان آن رسيده است كه كشورهاي غربي و امريكا با واقعيت هستهيي ايران روبهرو شوند. در اظهارنظرها و تحليلهاي مختلف مشاهده ميكنم كه گفته ميشود بايد ايران هستهيي را در كنار خود بپذيرند. اگر هم نپذيرند باز ايران هستهيي شده است.
وي ادامه داد: به نظر من در همه زمينهها ايران به نقطهاي كه بايد برسد رسيده است و خبرهاي خوبي هم براي 20 فروردين داريم.
رييس سازمان انرژي اتمي درباره مذاكراتش با همتاي روسي خود گفت: مهمترين نكته براي مردم ما اين است كه نگراني براي راهاندازي نيروگاه بوشهر به دلايل مسائل سياسي كه وجود داشته است، كاملا برطرف شده و اين اطمينان وجود دارد كه نيروگاه در زمان خودش بعد از تستها بر اساس آخرين جدول زمانبندي شده راهاندازي ميشود. بنابراين هيچ نگراني براي راهاندازي نيروگاه نيست.
وي تاكيد كرد: به خصوص درباره تحريمها و كشورهاي ثالثي كه با توجه به تكنولوژي پيشرفتهاي كه بايد در نيروگاه به كار گرفته شود، بايد بگوييم كه خوشبختانه اين تجهيزات نصب و تكميل شده است.
وي اظهار كرد: مرحله نصب انجام و وارد مرحله انجام تست نيروگاه شدهايم. اينكه چند روز ديرتر يا زودتر نيروگاه راهاندازي شود مهم نيست؛ مهم وارد شدن نيروگاه به مرحله راهاندازي است.
آقازاده در پاسخ به سوالي درباره فعاليتهاي هستهيي ايران در آينده گفت: مجلس شوراي اسلامي، دولت را موظف كرده كه در مدت بيست سال، 20 هزار مگاوات برق هستهيي را توسعه دهد. اين كار ميتواند در همكاري با ديگر كشورها انجام شود؛ هرچند كه اولين اقدام ايران با تاسيس يك نيروگاه 360 مگاواتي براي كسب دانش و تكنولوژي نيروگاهي آغاز شده، تاكنون 60 درصد طراحي پايه پيشرفت كرده است و طراحي جزئيات آن را به زودي شروع ميكنيم. همچنين به روزرساني صنعت هستهيي كشور را دنبال ميكنيم و اميدواريم به موازات اين اقدامات قراردادهايي را با كشورهاي ديگر به انجام برسانيم.
وي ادامه داد: با توجه به جذابيت بازار ايران پيشنهادات وسيعي پيش روي ايران خواهد بود و براي انجام و به امضاء رسيدن قراردادهاي پيش رو نياز است و ما خود را براي قراردادهاي نيروگاههاي جديد آماده ميكنيم و اكنون سه شركت ايراني براي مكانيابي مشغول به كار هستند تا هر قراردادي كه به نتيجه ميرسد مكان آن از قبل مشخص شده باشد.
وي گفت: براي پيشرفت برنامه هستهيي كشور بايد همكاري همه جانبهاي با كشورهاي مختلف به ويژه با روسيه داشته باشيم كه همكاريهاي ما بلندمدت و در چارچوب موافقتنامه جامع همكاري هستهيي است.
رييس سازمان انرژي اتمي كشورمان يادآور شد: بازار ايران براي روسيه جذاب خواهد بود.
وي با اشاره به برنامه زمابندي شده براي 50 هزار سانتريفيوژ در نظنز گفت: از مقطعي نصب ماشينهاي سانتريفيوژ نسل جديد آغاز ميشود كه تكنولوژي آن به روز است.
وي تاكيد كرد: برنامه نصب ماشينهاي سانتريفيوژها و بهرهبرداري ما تابع هيچ شرايط سياسي نيست، بلكه تابع برنامهريزيهاي خاص خودمان است.
آقازاده در پاسخ به سوال ديگر ايسنا مبني بر اينكه تجهيزاتي كه قرار است پس از تست و به دست آمدن نتيجه نصب شوند به ايران حمل شده است يا خير؟ گفت: نيامدن تجهيزات مانع پيشبرد برنامه زمانبندي ايران نخواهد بود، تنها تجهيزات باقيمانده چيلرها هستند اما با توجه به اينكه چيلرهاي موجود در نيروگاه را با برنامه مشترك با روسها راهاندازي كردهايم هيچ مانعي بر سر راهاندازي وجود نخواهد داشت؛ بنابراين چيلرها حتي اگر با تاخير هم وارد شود به دليل اينكه چيلرهاي موجود در نيروگاه راهاندازي شده است، مانعي بر سر راه نيست.
سرگئي كرينكو:
كار نصب و راهاندازي درسايت شروع شده است
همچنين رييس شركت دولتي روس اتم با اشاره به مذاكرات روز چهارشنبه خود با رييس سازمان اتمي كشورمان گفت: در مذاكرات امروز درباره امضاي قرارداد براي حمل سوخت به مدت 10 سال صحبت كرديم.
به گزارش خبرنگار ايسنا سرگئي كرينكو در كنفرانس خبري پس از بازديد و ديدار با همتاي ايراني خود در تشريح مذاكرات با آقازاده كه در قالب دو دور عمومي و خصوصي برگزار شد، اظهار كرد: علاوه بر اين، درباره تشكيل شركت مشتركي براي بهرهبرداري از نيروگاههاي اتمي ايران نيز مذاكره كرديم.
وي ادامه داد: در حال حاضر قراردادهايي ميان دو كشور وجود دارد كه ميتوان آنها را نشانه همكاريهاي بلندمدت دانست.
وي درباره زمان بارگذاري سوخت اصلي نيروگاه بوشهر گفت: تاريخ دقيقي را نميتوانم اعلام كنم، يك جدول زمانبندي تنظيم شده وجود دارد كه براي كليه نيروگاهها بر اساس اين جدول زمانبندي عمل ميكنيم و اين جدول براي نيروگاه بوشهر نيز رعايت ميشود.
رييس شركت دولتي روس اتم گفت: تاريخ مرحله بعدي اقدامات متناسب با زمان و نتيجه تستها خواهد بود.
وي در پاسخ به اين سوال كه چقدر روسيه آماده است در ساخت نيروگاه بعدي براي ايران شركت كند؟ اظهار كرد: اجازه دهيد اول نيروگاه بوشهر را به اتمام برسانيم. همچنين ما يك قرارداد بلندمدت ميان دوكشور داريم كه بر اساس آن ميتوانيم به همكاريها ادامه دهيم اما در حال حاضر هدف ما اتمام واحد اول نيروگاه بوشهر است تا هرچه سريعتر آن را به اتمام برسانيم.
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه آيا راهاندازي نيروگاه بوشهر دليل تنش ميان مسكو و واشنگتن است، گفت: ساخت نيروگاه اتمي بوشهر دستخوش فعاليتهاي سياسي نيست، شما ديدگاه روسيه را ميدانيد كه معتقد است هر كشوري ميتواند از فرآيند صلحآميز هستهيي استفاده ببرد، در عين حال كه بايد تحت نظارت آژانس باشد و عدم گسترش و انحراف از مسير صلحآميز بايد رعايت شود. مسلما اعتقاد داريد كه سازههاي نيروگاه بوشهر با اين قوانين بينالمللي همخواني دارد. واحد اول اين نيروگاه گوياي اين مساله است.
كرينكو همچنين بار ديگر از پاسخ به زمان دقيق راهاندازي نيروگاه بوشهر خودداري كرد.
به گزارش ايسنا وي در حالي از بيان راهاندازي نيروگاه بوشهر اجتناب ميورزيد كه پيش از سفرش به تهران يك مقام روسي خبر داده بود كه رييس روس اتم در اين سفر زمان دقيق راهاندازي نيروگاه بوشهر را اعلام خواهد كرد.
وي در پاسخ به سوال ديگري اظهار كرد: كساني كه امروز در بازديد از نيروگاه همراه ما بودند، شاهد بودند كه در هر قسمت همكاران روسي و ايراني حضور داشتند و در حال حاضر كارشناساني مشغول به كارند كه مجوز كار در نيروگاه را دارند. ما امروز از همكاران روسي خود سوال كرديم كه نيروهاي ايراني چطور كار ميكنند و آنها گفتند عملكردشان خوب است.
رييس شركت دولتي روس اتم ادامه داد: طبق مفاد قرارداد حداقل يكسال تعهدات نيروگاه و آموزش به پرسنل به عهده پيمانكار روسي است. از همين رو ما دست به تاسيس يك شركت مشترك زدهايم تا پس از اتمام تعهداتمان در پايان يكسال نيروهاي روسي بتوانند در چارچوب آن شركت فعاليت كنند.
وي افزود: ما آرام آرام در حالت انتقال فعاليتها به طرف ايراني قرار ميگيريم، اما حداقل يكسال تعهدات نيروگاه به عهده طرف روسي خواهد بود.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا مبني بر اينكه قرار بود شما پس از بازديد از نيروگاه بوشهر ميزان عددي نصب تجهيزات را اعلام كنيد، با بيان اينكه " اكثر سيستمها يعني بيش از 97 درصد آنها نصب شده است" گفت: آن قسمتي از تجهيزات باقيمانده نصب نشده است كه منتظريم تست آنها را انجام دهيم و نتيجه كار را ببينيم تا بعد مابقي را نصب كنيم. در حال حاضر 50 درصد عايقهاي حرارتي را نصب كردهايم و بايد ببينيم كه اين مقدار چه نتيجهاي ميدهد تا مابقي را نصب كنيم. همچنين تجهيزات ديگري از نيروگاه باقي مانده است كه قرار بود توسط كشور ثالث تامين شود، اما به دليل نقض كشور ثالث در قراردادهايشان اين تجهيزات تامين نشده است و همچنان اين تجهيزات باقي مانده است.
خبرنگار ايسنا از كرينكو پرسيد كه آيا تجهيزاتي كه به دليل انجام تست هنوز نصب نشده به ايران منتقل شده است؟
در اين هنگام رييس سازمان انرژي اتمي كشورمان به اين سوال اينگونه پاسخ داد: تنها تجهيزات باقيمانده بوشهر چيلرها هستند كه با توجه به اينكه چيلرهاي موجود در نيروگاه با برنامه مشترك در روسها راهاندازي شده است، نيامدن اين تجهيزات مانع پيشبرد برنامه زمانبندي راهاندازي نيروگاه نخواهد بود.
كرينكو در پاسخ به سوالي ديگري درباره تاثير همكاريهاي روسيه و ايران بر نگرانيهاي غرب تصريح كرد: تمام همكاريهاي بين ايران و روسيه در حال انجام است و اين همكاريها در چارچوب قوانين بينالمللي قرار دارد و هيچ چيز خارج از معاهده منع گسترش سلاحهاي هستهيي وجود ندارد كه به عنوان مثال اين مساله را در بوشهر ميبينيم.
وي افزود: فكر ميكنم تمام كساني كه از قبل دنبال اين پاسخها بودند، الان بايد قطع اميد كرده باشند و ديگر همكاران ما نميپرسند كه چرا داريد در ايران نيروگاه ميسازيد.
يك خبرنگار امريكايي از كرينكوپرسيد: شما چطور اين اطمينان را ميدهيد كه ايران به سمت سلاح هستهيي نميرود؟
در اين هنگام آقازاده با بيان اينكه " فكر ميكنم اين سوال را من بايد پاسخ دهم روسيه كه به نيابت از ايران نميتواند پاسخ دهد" در پاسخ به اين خبرنگار گفت: اين سياست را ما بارها اعلام كردهايم كه هيچ برنامهاي براي توليد سلاح هستهيي نداريم. چرا غرب تلاش ميكند با اين مساله بازي كند؟ چون كه محمل ديگري براي بازي ندارد. اگر اطمينان ميخواهد ميتواند در قالب يك مذاكره و معاهده چندجانبه قابل حصول است وارد شود. اما اگر برايش غيرمترقبه بوده است كه ايران به همه قابليتهاي چرخه و دانش سوخت هستهيي برسد اين مشكل خودش است كه چگونه آن را حل كند.
به گزارش ايسنا رييس روس اتم در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه چقدر مطمئن هستيد تجهيزات متعلق به شركت آلماني زيمنس كه سي سال است در نيروگاه وجود دارد، جواب مثبت دهد و اطمينانآور باشد؟ اظهار كرد: ما سالهاست كه با شركت زيمنس فعاليت ميكنيم و تجهيزات آنها واقعا خوب است، ما مشكلي نداريم كه اين شرايط يكپارچه قرار ميگيرد و تنها مشكلي كه وجود دارد اين است كه نميتوان گفت كه چقدر اين كار زمان ميبرد، اگر مجبور شويم تستها را دوباره انجام ميدهيم البته اين كار زمان بيشتري ميبرد. از نظر فني تصميم گرفته شده است كه اين تجهيزات انتگراسيون (يكپارچهسازي) شوند.
وي ادامه داد: همكاري ما در ساخت نيروگاه بوشهر مثال بارزي است. بايد بسترهاي آن به وجود آيد تا براي كسي هيچ بحثي به وجود نيايد. تمام كارها در بوشهر تحت نظارت آژانس انجام ميشود و كل پروژه براي همه باز و شفاف است. اگر كسي فكر ميكند كه اين پروژه در راه سلاح هستهيي ميتواند حركت كند، خودش ميتواند بيايد و از نزديك روند كار را ببيند كه كاملا تحت كنترل ما و نيز آژانس بينالمللي انرژي اتمي است.
وي در پاسخ به سوال ديگري يادآور شد: نيروگاه بوشهر 35 سال از عمرش ميگذرد نه 10 سال. خوشحالم كه مرحله نصب و راهاندازي را به اجرا ميگذاريم كه ميتوانيم بگوييم كارهاي ساختماني آن تمام شده است و براي اينكه به اين هدف نائل شويم كار فراواني انجام دادهايم.
كرينكو گفت: ميخواهم اين را به اطلاع همه برسانم كه اين پروژه منحصر به فرد بوده و ساخت يك نيروگاه اتمي جديد نيست. در روند ساخت اين نيروگاه يك سري تصميمات منحصر به فرد اتخاذ شده است.
وي درباره تعويض تجهيزات نيروگاه گفت: ميتوان اذعان كرد كه كارشناسان ما اين پروژه را به انجام رساندهاند و كارهاي نصب و راهاندازي در سايت شروع شده است.
وي گفت: نميتوانم الان تاريخ دقيق راهاندازي نيروگاه بوشهر را به شما بگويم.
رييس شركت دولتي روس اتم ادامه داد: ما جدول زمانبندي داريم كه بر اساس آن تستها انجام ميشود. اين جدول زمانبندي صرفا براي نيروگاه بوشهر نيست، بلكه براي تمام نيروگاههاي اتمي اين جداول مورد استفاده قرار ميگيرد. حتي براي برخي از نيروگاههاي اتمي داخل روسيه.
وي گفت: نبايد قرباني كيفيت انجام تستهايي شويم كه از اين به بعد انجام ميگيرد. اين تستها در همان زماني كه مورد نياز است انجام ميشود، زمان دقيق راهاندازي نيروگاه به نتيجه آزمايشها بازميگردد.اگر تستها درست انجام شود مرحله راهاندازي با شدت بيشتري انجام ميگيرد.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر بحث ما بر سر كوتاه كردن زمان مقطع راهاندازي است؛ چراكه راهاندازي نيروگاه به زمان نهايي خود نزديك شده است. دو طرف در حال حاضر تلاش ميكنيم تا اين نيروگاهها را هرچه سريعتر به انجام برسانيم.
سوخت مجازي در دي و بهمن ماه سال جاري وارد نيروگاه شده است
به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا به بوشهر، سوخت مجازي براي استفاده در راكتور نيروگاه بوشهر به منظور آمادهسازي نيروگاه براي انجام تستهاي سرد و گرم طبق برنامه زمانبندي شده در دي و بهمن ماه سال جاري وارد نيروگاه بوشهر شده است.
فرآيند راهاندازي راكتور نيروگاه اتمي بوشهر با سوخت مجازي صبح روز چهارشنبه با حضور رضا آقازاده معاون رييسجمهور و رييس سازمان انرژي اتمي و سرگئي كرينكو مدير عامل شركت دولتي روساتم آغاز شد.
در اين فرآيند تمام پارامترها و مشخصات فني كه مبناي طراحي نيروگاه قرار هستند در محدوده مجاز خود عمل ميكنند. پس از پايان مونتاژ و نصب سيستمهاي اصلي و جانبي بايد شرايط راكتور به گونهاي آماده و مهيا شود كه پارامترهاي هيدروليكي و ترموهيدروليكي (فشار، دما، دبي، افت فشار) مثل شرايط نرمال بهرهبرداري به دست آيد با اين تفاوت كه در اين حالت سوخت اصلي نيروگاه يعني اورانيوم كم غني شده در قلب راكتور قرار نميگيرد و به جاي آن از سوخت مجازي استفاده ميشود.
اين سوخت از نظر ابعاد، اندازه، وزن و شكل هندسي و همچنين به لحاظ مقاومت ساختاري و استحكام دقيقا مشابه سوخت اصلي نيروگاه است.
به گزارش ايسنا، دليل عمده استفاده از سوخت مجازي شبيهسازي شرايط هيدروليكي قلب راكتور، تاييد نتايج محاسبات مبناي طراحي، آزمايش لرزه و استحكام تجهيزات مدار اول و اطمينان حاصل كردن از تحقق الزامات ايمني هستهيي مطابق ضوابط و مقررات ملي و بينالمللي است.
سوخت مجازي طبق برنامه زمانبندي شده در دي و بهمن ماه سال جاري از طريق سه پرواز؛ كانتيرهاي حامل مجتمعهاي سوخت مجازي وارد نيروگاه شد كه پس از كنترل ورودي و اعلام آمادگي جهت بارگذاري در قلب راكتور به سالن مركزي ساختمان راكتور منتقل شده و پس از باز شدن كانتينرها روي دستگاه مربوطه مجتمعهاي سوخت مجازي از آنها و در محل انبار سوخت تازه فرآيند كنترل ابعادي انجام شده و سپس مطابق نقشه جايگذاري در قلب راكتور استقرار مييابند.
به گزارش ايسنا، طبق مفاد قرارداد، پيمانكار روسي ملزم به استفاده حداكثر از ساختمانها و تجهيزات بجاي مانده از طرح شركت KWU در طرح تكميل نيروگاه بوده است كه در اين جهت كليه تجهيزات و سازهها در فرآيند برنامه انتگراسيون تحت بازرسي تفصيلي قرار گرفتند.
همچنين سوخت اوليه نيروگاه اتمي بوشهر شامل 180 مجتمع (17 مجتمع به صورت رزرو) در دي ماه سال 86 به نيروگاه بوشهر حمل شد كه پس از انجام آزمايشهاي اوليه توسط سوخت مجازي در راكتور بارگذاري خواهند شد.
به گزارش ايسنا، پيشرفت نيروگاه اتمي بوشهر تا اسفند سال 1387 معادل 54 / 95 درصد گزارش شده است. اين در حالي است كه برخي كارشناسان ورود نيروگاه اتمي بوشهر به مرحلهي تست سرد را دليلي بر نصب و تجهيز 100 درصدي تجهيزات و تكنولوژي نيروگاه بوشهر عنوان ميكنند.
نيروگاه بوشهر در حالي امروز آغاز پيشراهاندازي شد كه هنوز بيش از چهار درصد از اين نيروگاه تا تكميل شدن فاصله دارد.
همچنين به گفته برخي مديران و كاركنان نيروگاه بوشهر روند بارگذاري سوخت مجازي از دو هفته قبل آغاز شده است و امروز با حضور مقامات ارشد سازمانهاي انرژي اتمي روسيه و ايران اين روند به طور رسمي مورد بهرهبرداري قرار گرفت.
بعد از مذاكرات ميان هياتهاي ايران و روسيه و صرف ناهار رضا آقازاده به همراه همتاي روسي خود مذاكرات خصوصي را انجام دادند.
راهاندازي نيروگاه بوشهر پس از بيش از 30 سال كه از شروع ساخت آن توسط آلمانيها و در زمان رژيم سابق ميگذرد يكي از مراحل تكميل چرخه سوخت هستهيي است كه قاعدتا از بخشهاي مهم اين چرخش محسوب ميشود، اما بدون شك در مقطع كنوني راهاندازي هرچه سريعتر اين نيروگاه ميتواند اعمال فشارهاي سياسي كه بر فعاليتهاي صلحآميز هستهيي ايران براي مدتي سنگيني ميكند را بردارد. امري كه بدون شك اگر 10 سال پيش اتفاق ميافتاد شايد برخي برخوردهاي سياسي كاملا يكجانبه از سوي كشورهاي خاص را به وجود نميآورد و ايران از زماني كه تصميم به گسترش فعاليتهاي هستهيياش گرفت در مسير طبيعي پيشرفت و توسعه قرار داشت.
انتهاي پيام
جمعه|ا|9|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]
-
گوناگون
پربازدیدترینها