تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):ميان حق و باطل جز كم عقلى فاصله نيست. عرض شد: چگونه، اى فرزند رسول خدا؟ فرمود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826822734




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

عضو هيئت علمي موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره):


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو هيئت علمي موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره):
خبرگزاري فارس: عضو هيئت علمي موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) گفت: بايد مراكز تخصصي آينده پژوهي در كشور تاسيس شود تا مسئولان با استفاده از نتايج مطالعات اين موسسات، تصميم‌گيري براي كشور را با نگاه به آينده انجام دهند.


به گزارش خبرگزاري فارس از قم، حجت‌الاسلام محمدمهدي نادري ظهر امروز در همايش اسلام و آينده‌پژوهي در موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) با اشاره به تعريفي از آينده‌پژوهي اظهار كرد: نخستين بار توسط عده‌اي از دانشمندان آمريكايي با روش علمي، روندهاي موجود در جامعه آمريكا بررسي شد و طبق اين روندها حوادثي براي آينده اين جامعه پيش‌بيني شد كه اين اتفاق را مي‌توان آغازي بر آينده‌پژوهي به حساب آورد.
وي افزود: اين پيش‌بيني‌ها كه در مسائلي مانند افزايش نرخ مهاجرت يا افزايش آمار طلاق در جامعه آمريكايي بود، در آن زمان در جامعه ايالات متحده محقق شد.
عضو هيئت علمي موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) ابراز داشت: بر اين اساس نخستين مراكز آينده‌پژوهي مانند WFS در ايالات متحده آمريكا شكل گرفت كه در اين مراكز محققان از متدهايي مانند ديده‌باني، دلفي، روندگرايي، سناريوسازي، مدل‌سازي و شبيه‌سازي براي مطالعه در مورد آينده استفاده مي‌كردند.
وي گفت: آينده‌پژوهي از لحاظ افق زماني به سه دسته پژوهش درباره آينده نزديك، ميان مدت و آينده دور تقسيم مي‌شود.
نادري خاطرنشان كرد: در آينده‌پژوهي با بعد زماني نزديك، اتفاقات در بازه پنج ساله مورد بررسي قرار مي‌گيرد، در آينده‌پژوهي ميان‌مدت بازه زماني بالاي ۱۰ سال و در بلند مدت افق چشم‌انداز 50 ساله مورد بررسي است.
وي عنوان داشت: از مشهورترين افراد و نظريه‌ها در آينده‌پژوهي جهان مي‌توان از نظريه برخورد تمدن‌هاي ساموئل هانتينگتون نام برد كه پس از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي سعي داشت آينده دنيا را بر اساس تحليل‌هايش پيش‌بيني كند.
وي افزود: ماركس و فوكوياما از ديگر افرادي هستند كه راجع به آينده بشر قلم‌فرسايي كرده و حدس‌هايي زده‌اند.
عضو هيئت علمي موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) ابراز داشت: روش ديگر براي دسته‌بندي مطالعات آينده پژوهانه ميزان وسعت اين مطالعات است، برخي تحقيقات آينده پژوهي سعي در پيش‌بيني آينده جهان دارند در حالي كه برخي ديگر از اين مطالعات در يك منطقه، كشور و يا يك قوم محدود مي‌شوند.
وي با اشاره به برگزاري اين همايش گفت: مديريت موسسه امام خميني(ره) به دليل نقشي كه آينده پژوهي در معارف و روايات اسلامي داشت، تصميم به برگزاري اين همايش گرفت تا مقايسه‌اي ميان آينده‌پژوهي در دنيا با مطالبي كه در اين باب در اسلام آمده، داشته باشد.
نادري اذعان كرد: آنچه در روايات اسلامي در پيش‌بيني وضعيت جهان در آخرالزمان ذكر شده، مطمئنا جلوه‌هايي از بررسي آينده است.
وي افزود: حتي بياناتي در قرآن مانند اينكه اگر تقوا داشته باشيم، بركات از آسمان و زمين به ما نازل مي‌شوند نيز بر اساس متدي ذكر شده كه اين متد امروز در آينده‌پژوهي استفاده مي‌شود.
عضو هيئت علمي موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) ادامه داد: اگر امروز در سايه انقلاب اسلامي بخواهيم تاثيرگذاري خود را روي جهان افزايش داده و حفظ كنيم، نگاه به آينده و مطالعه در نحوه شكل‌گيري آن ضروري به نظر مي‌رسد.
وي اظهار داشت: با وسعت فعاليتي كه امروز حوزه‌هاي علميه و مراكز آموزشي پژوهشي دارند، فرصت بزرگي براي كار مطالعاتي در اين زمينه و تربيت متخصصان آينده پژوه با نگاه ديني وجود دارد كه بايد از اين فرصت به بهترين وجه استفاده كرد.
نادري در پايان ابراز كرد: بايد در كشور ما مراكزي وجود داشته باشند كه روي اين موضوع به طور تخصصي مطالعه كرده و زمينه‌اي فراهم كنند تا تصميم‌گيران و مسئولان ارشد نظام بتوانند از نتيجه اين تحقيقات براي تصميم‌گيري در مسائل كشور استفاده كنند.
انتهاي پيام/و۱۰

پنجشنبه|ا|15|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن