تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):جز به یکى از سه نفر حاجت مبر: به دیندار، یا صاحب مروت، یا کسى که...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815173161




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رييس اداره ميراث فرهنگى سازمان منطقه آزاد قشم: كشف دست ابزار سنگى قديمى در منطقه بام قشم


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس اداره ميراث فرهنگى سازمان منطقه آزاد قشم: كشف دست ابزار سنگى قديمى در منطقه بام قشم
خبرگزاري دانشجويان ايران - بندرعباس
سرويس: ميراث و گردشگري

رييس اداره ميراث فرهنگى سازمان منطقه آزاد قشم از كشف دست ابزارى سنگى قديمى در فعاليت‌هاى ميدانى در بام قشم به عنوان نخستين استقرارگاه بشر اوليه در اين منطقه خبر داد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه خليج فارس صبح امروزعبدالرضا دشتى زاده گفت: تيم باستان شناسى اداره ميراث فرهنگى سازمان منطقه آزاد قشم در فعاليت ميدانى خود ابزار سنگى شامل سنگ مادر، ساطور، سنگ‌هاى مادر ديسكى شكل، تراشه‌هاى لوالوا، سوراخ كننده و مواردى ديگر را كشف كرده است.

رييس اداره ميراث فرهنگى سازمان منطقه آزاد قشم افزود: ابزار كشف شده در بام قشم نشان از استفاده انسان هاى اوليه از اين ابزار در زمينه شكار و تكه كردن گوشت حيوانات، كندن پوست آنها و يا كندن ريشه گياهان دارد و منطقه بام قشم به عنوان نخستين استقرارگاه بشر در جزاير خليج فارس محسوب مى شود.

وي اظهار كرد: عمر اشياء كشف شده به دوره هاى اواخر پارينه سنگى قديم و پارينه سنگى ميانى در دوره زمانى بيش از 150 هزار سال پيش مربوط مى شود.

دشتى زاده تصريح كرد: كشف ابزار جديد وجود نئاندرتال ها در دوره پارينه سنگى ميانى در جزيره قشم را تقويت كرد و استنباط استقرارگاه بشر در جزيره قشم مربوط به عصر آهن با حدود 750 سال قبل از ميلاد را تا 150 هزار سال افزايش داد.

رييس اداره ميراث فرهنگى سازمان منطقه آزاد قشم بيان كرد: جزيره قشم برخلاف ساير جزاير خليج فارس در واقع بخشى از زاگرس جنوبى محسوب مى‌شود، اين سرزمين در كمتر از ده هزار سال پيش به جزيره تبديل شد كه پيش از آن به سرزمين اصلى پيوسته بود.

وى گفت: يكى از مسيرهاى احتمالى خروج انسان هاى اوليه از آفريقا به آسيا، از سمت شرق آسيا آغاز و از طريق تنگه باب المندب به سوى شرق شبه جزيره عربستان و يمن، از آنجا به تنگه هرمز و در نهايت به جنوب آسيا بوده است.

دشتى زاده اظهار كرد: انسان هاى نئاندرتال نيز حدود 200 هزار سال پيش موفق به مهاجرت از قاره آفريقا به قسمت‌هاى مختلف آسيا شدند و در آن زمان نيز تنگه هرمز بصورت سرزمينى خشك به عنوان يكى از مهمترين گذرگاه هاى مسير مهاجرت انسان‌هاى اوليه در پژوهش هاى باستانشاسى مورد توجه قرار گرفته است.

رييس اداره ميراث فرهنگى سازمان منطقه آزاد قشم در پايان خاطر نشان كرد: مهمترين نكته در خصوص وجود انسان‌هاى اوليه جزيره قشم، به يافته هاى سنگى پراكنده بر روى سطح بام قشم مربوط مى شود كه با انجام حفارى باستانشناسى مى‌توان تمامى بقاياى گياهى، استخوان حيوانات و همچنين نوع رسوبات مورد مطالعه و تاريخ‌نگارى را بررسى و با اطمينان بيشتر در مورد اقليم اين سرزمين و همچنين پوشش گياهى، جانورى و نوع غذاهاى انسان‌هاى اوليه در اين منطقه اظهارنظر كرد.

پنجشنبه|ا|15|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 267]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن