واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از ششمين روز جشنواره عمار
خبرگزاري فارس: دبير جشنواره مردمي عمار در نشست صميمانه مستندسازان جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي گفت: برخي آثار عمار را ميتوان با سربلندي در خارج از ايران نمايش داد لذا هماكنون در حال مذاكره براي حضور 5 فيلم برتر عمار در جشنوارههاي خارجي هستم.
به گزارش خبرنگار فرهنگي فارس، ششمين روز جشنواره مردمي فيلم عمار روز گذشته با پخش 12 فيلم و 23 انيميشن به كار خود ادامه داد و در آن براي فيلمهاي «علي شير خدا» و «چمران» جلسه نقد و بررسي برگزار شد و همچنين در مراسمي با حضور حجتالاسلام همازاده به بررسي نقش و جايگاه عمار ياسر در فتنههاي صدر اسلام پرداخته شد.
بنابر اين گزارش مهمترين حادثه روز ششم جشنواره مردمي فيلم عمار نشست صميمانه مستندسازان جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي با حضور وحيد جليلي عضو شوراي سياستگذاري جشنواره عمار، نادر طالبزاده دبير جشنواره و مسعود دهنمكي و سيدسليم غفوري داوران جشنواره بود.
* جليلي: جغرافياي ايران و فرهنگ ايران را ميتوان در جشنواره عمار ديد
در اين مراسم وحيد جليلي با بيان اينكه دفتر مطالعات جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي جشنواره عمار را را برگزار ميكند، گفت: اين دفتر رسما ۶-۵ سال است كه شروع به كار كرده و در عرصه فيلمسازي 1.5 تا 2 سال است كه فعاليت ميكند.
وي افزود: علاوه بر اين تدريس فيلمسازي، نقد فيلم و فيلمنامه نويسي داريم و از برخي آثار كه البته تاكنون معطوف به مستند بوده حمايت كرديم و اخيرا در حمايت از توليد فيلم وارد شديم كه البته به جايي نرسيده است؛ علاوه بر اين چند كار داستاني كوتاه را هم شروع كرديم و توليد تله فيلم و فيلم سينمايي نيز در برنامه داريم.
جليلي درباره علت برگزاري جشنواره عمار گفت: جشنواره را از اين بابت برگزار كرديم كه حس ميكرديم جنسي از فيلمسازي در ايران امروز وجود دارد كه به اندازه كافي فضاي پيراموني و رسانهاي براي آن وجود ندارد.
وي افزود: به طور مشخص سينماي روشنفكري ما قلههاي خودش را دارد، چهرههاي خودش را دارد رسانه متنوع خودش را دارد و سابقه ممتد هم كسب كرده است و ورود به آن مساوي با مواهب كثير است و حتي در خارج از كشور ساز و كارهايي وجود دارد كه استعدادها در اين پارادايم شناسايي كنند جذب كنند تا رشد داده شود.
جليلي ادامه داد: اما اين طرف و نوع فيلمهاي جشنواره عمار متفاوت بود و برخي فيلمهايي كه هست سازندگان گفتند كه به ديگر جشنواره ها فرستادهاند اما هيئتهاي انتخاب آنها رد كردهاند با اينكه وقتي نگاه ميكنيم كار ضعيفي از لحاظ فني نيست و ضمن اينكه چيز عجيبي نيست كه در برخي موضوعات كه تاكنون به آن پرداخته نشده اگر كارهاي اول حتي كارهاي ضعيفي باشد آن را ميپذيرند مثلا در نقد درون گفتماني بايد تجربياتي شكل بگيرد تا سينمايي در اين زمينه راه بيفتد و اين جنس كار شكل بگيرد.
وي با اشاره به موضوع «جنگ نرم» در جشنواره فيلم عمار، تاكيد كرد: در حوزه جنگ نرم مثلا كار «مشتي اسماعيل» يكي از اين نمونهها بود كه خيليها مي گفتند چه ربطي به عمار دارد.
مدير مسئول نشريه راه افزود: ما در جنگ نرم ۲ محور داشتيم؛ ۱ شناسايي تهديدهاي جامعه امروز ايران و ۲ شناخت فرصتها و داشتههاي جامعه ديني بود كه به اينها كم پرداخته شده است.
وي با بيان اينكه در 24 سال گذشته در كانون سينماي جوان ۱۰۰ هزار فيلمساز تربيت شده است؛ گفت: اما از اين ۱۰۰ هزار تا نميدانم چقدر ميتوانند يك تصوير روشن از ايران امروز به دست بدهند لذا بسياري از اثار مثل «مشتي اسماعيل» هست كه معطوف به داشتههاي جامعه امروز ايران است اما خوب ديده نميشود كه اميدواريم كه فيلمهاي نسل جوان امروز به اين سمت برود.
جليلي با بيان اينكه جشنواره عمار يك شروع است، افزود: براي اينكه اين جوانهها در كشور يك محفل و پاتوقي پيدا كنند اين جشنواره راه افتاد و اميدواريم امثال جشنواره عمار بيشتر بشود.
وي با اشاره به اكران روستايي در جشنواره عمار، تاكيد كرد: با رسيدن خبر جشنواره عمار به مناطق مختلف آنها درخواست كردند كه اين فيلمها را در منطقه خودشان نمايش دهند و ما در هفتههاي آينده و تا يكي دو ماه در خيلي از شهرها و روستاهاي كشور اكران خواهيم داشت.
رئيس دفتر مطالعات جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي افزود: در جشنواره جشنواره عمار ما از خراسان، از تبريز و از همه جاي ايران فيلم داريد و جغرافياي ايران و فرهنگ ايران را در اين جشنواره ميبينيم و حتي اهلتسنن در اين جشنواره فيلم دارد و درباره زرتشتيها نيز فيلم داريم.
وي تاكيد كرد: البته جشنواره عمار نسبت به واقعيت فيلمسازي نيروهاي ارزشي و حزبالهي خيلي عقب است و از آن طرف فيلمسازي نيروهاي ارزشي نسبت به ظرفيتهاي موجود خيلي عقب است.
* دهنمكي: خودسازياي كه هنرمند به آن نياز دارد بيش از خودسازي يك رزمنده در شب عمليات است
بنابر اين گزارش در ادامه اين مراسم مسعود دهنمكي در سخناني با اشاره به خاطرهاي از حضور فيلم «اخراجيها 2» گفت: پس از اكران «اخراجيها ۲» به شكلي من را از لحاظ فني و محتوايي سوال پيچ كرده بودند كه چرا آمديد در اين عرصه و چرا به زمين ما آمديد.
وي افزود: تعبيري رهبري دارند كه من با يك واسطه از اقاي صفار هرندي شنيدم كه عرصه فرهنگ و هنر خاكريز فتح نشده انقلاب است
حالا اين تعبير را از لحاظ جنگي حساب كنيد كه كسي كه از اين خاكريز ميگذرد و ميرود آن طرف در زمين دشمن بازي ميكند، زميني كه قاعدهاش را آنها براي شما نوشتند مگر اينكه جبههاي كار بكنيد و آن را فتح كنيد.
دهنمكي ادامه داد: البته وقتي عدهاي ميآيند براي فتح اين خاكريز هم خوديها و هم دشمن آتش تهيه روي آن ميريزد و حكايت شما عماريها همين است و وقتي من حالا كه فيلمها را ديدم، معتقدم اتفاقي در حال رخ دادن است.
كارگردان سلسله فيلمهاي «اخراجيها» تاكيد كرد: البته بدانيد كه از هر دو طرف به سر شما آتش ميريزند هم اين طرف كه اهميت اين عرصه را نميدانند و هم آن طرف كه نميخواهد شما وارد آن حوزه شويد و آن جا را حيات خلوت خودش ميداند.
وي افزود: آمدن در اين حوزه آسانتر از ماندن هست البته اين به آن معنا نيست كه آمدن سخت نيست اما ماندن خيلي سختتر است چرا كه جمع الجمع همه زيباييهاي دنيوي در سينما نهفته است و امكان لغزش بسيار است و چه شهرت، چه شهوت و چه ثروت همه هست و اگر ميخواهيم عمارگونه سخن بگوييد بايد سلوك عمارگونه داشته باشيد.
دهنمكي ادامه داد: خودسازياي كه يك هنرمند به آن نياز دارد بيش از خودسازي يك رزمنده در شب عمليات است.
* طالبزاده: در حال مذاكره براي حضور 5 فيلم برتر عمار در جشنوارههاي خارجي هستم
نادر طالبزاده دبير جشنواره عمار نيز در سخناني در اين نشست صميمي، گفت: جشنوارههاي ديگر تقليدي از فرش قرمز غرب است اما اين جشنواره از دغدغههايي سخن گفته است كه پيش از اين گفته نشده است.
وي افزود: يقين بدانيد ۱۰ اثر از آثار عمار را شبكههاي داخلي و خارجي پخش خواهند كرد و در برنامه راز نيز با حضور كارگردانها ـ انشاء ا... ـ اين كارها را پخش خواهيم كرد و برخي كارها را ميتوان با سربلندي در خارج از ايران نمايش داد چراكه ساخت و خيلي از اينها جرات ميخواهد.
دبير جشنواره عمار تاكيد كرد: الان نيز دارم رايزني ميكنم كه حداقل ۵ اثر اينها را به خارج از كشور و جشنوارههاي ديگر بفرستيم و كارگردانها آنجا حضور پيدا كنند و در يكي از جشنوارههاي معتبر مستند دنيا بتوانيم كارها را نشان دهيم.
وي با بيان اينكه ما نبايد منتظر مراكز رسمي بمانيم، افزود: الان در غرب جشنوارههايي هست كه اين فيلمها را به نمايش ميگذارند و ميتوان فيلمها را در آنجا به نمايش گذاشت.
طالبزاده با بيان اينكه قدمهاي اول جشنواره عمار برداشته شده است، تصريح كرد: اين قدم اول عمار قبل از اين نشده است و جبهه سكولار اصلا وارد اين حوزه ها نميشود لذا خيلي عصباني هستندكه چرا مثلا «اخراجيها» پرفروش شده است.
وي افزود: ما در جشنواره عمار حتما بايد به سمت فيلمهاي داستاني برويم و در دورههاي يك يا دوساله به اين سمت حركت كنيم و اينكه جشنواره عمار در ايذه ديده شده است خيلي عالي است و جوانان مختلف در ايران استعداد دارند و بايد فيلمها آنجا برود
* غفوري: فعالان سينمايي جبهه فرهنگي انقلاب به صنف و جبهه نياز دارند
در ادامه اين نشست سيدسليم غفوري نيز با اشاره به نياز مستندسازان و فعال سينمايي جبهه فرهنگي انقلاب به صنف و جبهه گفت: ما دوستاني داشتيم كه مثل آقاي اسلامزاده، اصغرزاده و ... كه حتي در جشنواره هاي بينالمللي در عرصه مستند جايزه كسب كردند اما هنگامي كه رفتند عضو صفوف موجود شوند به بهانه اينكه شما براي تلويزيون كار كرده ايد اجازه ندادند و عضويت آنها را رد كردند لذا اين جبهه بايد شكل بگيرد و آن وقت ميتواند در توزيع آثار در كشور اقدام كند.
در اين مراسم كه مستندسازان حاضر در جشنواره عمار حضور داشتند پيشنهادهايي مبني بر دائميشدن دبيرخانه جشنواره عمار، ايجاد جلسات دائمي بين اهالي مستندساز جبهه فرهنگي انقلاب و تشريك مساعي در توليد مستند ارائه شد.
انتهاي پيام/
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]