واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: اميرحسين فردي در اختتاميه جشنواره شهيد حبيب غنيپور:سلوك نويسنده او را به سمت جاودانگي و خلق اثر هدايت ميكند
گروه ادب: دبير هشتمين جشنواره شهيد «حبيب غنيپور» در مراسم اختتاميه اين مراسم گفت: اين جشنوارهها نيستند كه خلوت نويسنده را تشكيل ميدهند، بلكه خلوت و سلوك نويسنده است كه او را به خلق اثر و جاودانگي آن هدايت ميكند.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، مراسم پاياني هشتمين دوره جشنواره ادبي «شهيد حبيب غنيپور» روز گذشته 12 اسفند در مسجد «نور» تهران به كار خود پايان داد.
در اين مراسم كه با استقبال گسترده اهالي قلم و نويسندگان برگزار شد، حجتالاسلام «محيالدين بهرام محمديان»، رئيس سازمان پژوهش و برنامهريزي درسي اولين سخنران مراسم بود.
محمديان با اشاره به اينكه جشنوارههاي ادبي بايد در حوزه انديشه و ذهن باعث ارتقاي معرفت فردي شوند، گفت: اگر يك جشنواره ادبي نتواند به اقناع فكري بيانجامد در كار خود موفق نيست و معتقدم اگر يك باور و يقين قلبي در باره موضوع خلق اثر در نويسنده شاهد نباشيم، برگزاري جشنوارهها تنها ميتواند يك رنگ و لعاب ظاهري باشد.
وي افزود: جشنوارهها بايد به تصحيح رفتارهاي فرهنگي بيانجامد و در حقيقت ناظر به نياز مخاطبان، حافظ ضروريات و نيازمنديهاي امروز بخش فرهنگ ما باشد، به ويژه در بخش كتاب كه بايد با ضرورت بيشتري به اين موضوع توجه شود.
معاون وزير آموزش و پرورش تأكيد كرد: امروز نويسندگان به ويژه نويسندگاني كه از اهالي مسجد هستند، بايد نسبت به وقايع پيرامون خود با حساسيت بيشتري روبرو شوند و شبهات ذهني جوانان مخاطب خود را با دقت و حساسيت بيشتري پاسخ بگويند. در حوزه فرهنگ معمولاً گرفتار جنس عملي چون تعقيب مجرم هستيم، در حاليكه پيشگيري و پيشبيني در اين موضوع امري ضروريتر است و اهالي فرهنگ بايد به آنچه كه مخاطبان آنها را در آينده تهديد خواهد كرد با حساسيت بيشتري برخورد كنند.
در ادامه اين مراسم، «اميرحسين فردي» دبير جشنواره به سخنراني پرداخت.
او با بيان اينكه جشنواره غنيپور هنگامي كه در حال شكلگيري بود، ما در اين ترديد به سر ميبرديم كه آيا ميتوان چنين جشنوارهاي را با نام شهيد برگزار كرد، گفت: از ويژگيهاي جشنواره امسال اين بود كه فرصت داوري در آن زياد بود و توانستيم در 3 يا 4 دور داوري كنيم، به ويژه در اين دوره نيز داوران توانستند به فراغت بال بيشتري به جمعبندي در آرا برسند.
وي افزود: گاهي ميگويند كه داوريها سليقهاي هستند، اين درست است، ولي اين كه ما با سليقه چه كسي انتخاب را انجام ميدهيم، بسيار حائز اهميت است. البته بايد پذيرفت كه هر انتخابي در حقيقت سليقه داوران است و اين جشنوارهها نيستند كه خلوت نويسنده را تشكيل ميدهند، بلكه خلوت و سلوك نويسنده است كه او را به خلق اثر و جاودانگي آن هدايت ميكند.
بايد پذيرفت كه جشنوارهها در حقيقت تنها حمايتكننده هستند
فردي تاكيد كرد: آثار زيادي هستند كه حتي با نبود پذيرش در جشنوارهها از سوي مردم با اقبال روبرو ميشوند و بايد پذيرفت كه جشنوارهها در حقيقت تنها حمايتكننده هستند. البته نبايد فراموش كرد كه فضاي ادبي كشور هم بدون جشنوارهها بسيار سرد و بيروح خواهد شد.
در ادامه «محسن پرويز» معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به سخنراني پرداخت.
پرويز در ابتدا با بيان اينكه از زيباييهاي اين جشنواره مشاهده جريانسازي توسط آن است، گفت: اينكه نوجوانان ديروز توانستهاند با الهام از كلامي كه خود باني آن بودهاند امروز به منشاء يك جريان زنده و سازنده تبديل شوند و در ادامه اين جريان نقش داشته باشند، جاي خوشحالي فراوان دارد
وي افزود: 27 سال پس از پيروزي انقلاب اسلامي ما در عرصه شعر فاقد جشنواره بوديم و در عرصه داستان هنوز هم نداريم كه علت تاخير 27 ساله براي برگزاري جشنواره شعر هنوز هم براي داستان برقرار است.
پرويز با انتقاد از اينكه «جشنواره شعر فجر» را متهم به باندبازي شده است، گفت: انسان نميتواند قاضي خوبي براي خودش باشد و بايد با كمي صبر تامل گذاشت تا ديگر افراد ناظر بر كار ما قضاوت كنند. قضاوت امري بسيار مشكل است كه در صورت نبودن سعه صدر تنهابه پاك شدن صورت سوال ميانجامد.
پرويز افزود: در عرصه جشنوارهها براي ما بسيار راحتتر بود تا از كسي تجليل نميشد، ولي ما اين بار را به دوش كشيديم و جشنوارهاي مانند شعر فجر را در سه سال گذشته برپا كرديم و اميدواريم در سال آينده حوزه داستان نيز از اين جشنواره برخوردار شود كه اين كار تنها با همدلي و نقد صحيح فعاليت و نه شخصيت انجام ميشود.
در ادامه اين مراسم «احمد بيگدلي» سرداور جشنواره در بخش بزرگسال به ارائه گزارش پرداخت.
بيگدلي تعداد آثار بررسي شده در اين دوره را 60 جلد كتاب مشتمل بر 20 رمان و 40 مجموعه داستان ناميد كه در مجموع و با وجود اينكه در برخي موارد كار اول نويسنده به حساب ميآمدند و افزود: در مجموع بررسيها به ويژه در بخش مجموعه داستان ما شاهد پويايي و طراوت بسيار بالايي در ادبيات معاصر بوديم و همه داوران در انتخاب آثار برگزيده متفقالقول بودند و اين مايه خرسندي است كه جشنواره در حال تبديل به يك جريان بنيانساز است.
«عليرضا متولي» سرداور گروه كودك و نوجوان نيز در ادامه اين مراسم به سخنراني پرداخت.
وي تعداد آثار رسيده به جشنواره را نزديك به 30 اثر نام برد كه در مرحله ابتدايي 24 اثر و در مرحله نهايي تنها 4 اثر امتياز لازم را براي حضور در مرحله نهايي به دست آوردند.
متولي افزود: با توجه به اينكه در مرحله نهايي در بخش داستان كوتاه هيچ كتابي امتيازات لازم را به دست نياورد و 2 اثر بلند نيز در مجموع ميتوانستند، سازنده يك اثر بلند باشند كه يكي از نظر هنري و يكي از نظر روانشناسي به بيان داستان پرداخته است، هيأت داوران تصميم گرفت جايزه نهايي را مشتركاً به دو اثر داستاني بلند اهدا كند.
در پايان مراسم برگزيدگان جوايز خود را از دست خانواده شهيدان «محمد» و «رضا زينلي» و شهيد «محمدتقي آراسته» و با حضور حجتالاسلام و المسلمين محمديان و «محسن پرويز» دريافت كردند.
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]