واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديرعامل مركز شمارهگذاري كالا و خدمات: * تجار دچار سوء تفاهم شدهاند * به نصب ايرانكد روي كالاهاي وارداتي يا صادراتي نيازي نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
مديرعامل مركز ملي شمارهگذاري كالا و خدمات ايران با تاييد ايجاد مشكلات ناشي از كاركردها در ايران كد براي علت اصلي آن را كمبود آشنايي صادركنندگان و تجار با كاركردهاي ايران كد و باركدهاي جهاني برشمرد.
به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا احمد غلامزاده در جمع خبرنگاران با اشاره به مشكلات اخيري كه براي برخي اعضاي اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران مبني بر استفاده از ايرانكد عنوان شده است، افزود: مساله اينجاست كه بسياري از افراد نميدانند كه ايران كد از دو بخش تشكيل شده است؛ بخش اول كه هدف اصلي اين نظام را تشكيل ميدهد، كد ملي كالاست كه تمام كالاهاي كشور بايد آن را دريافت كنند و با اين كد، كالاها در پورتال ملي كالا قابل مشاهده و رهگيري است.
به گفته او بخش دوم نمايشگر يا باركد اين كد ملي است. نحوه استفاده از اين دو بخش براي فعالان مختلف اقتصادي كشور شامل تجار و توليدكنندگان داخل كشور متفاوت است. تمام نظامهاي باركدي جهان نيز از همين دو بخش تشكيل شدهاند.
وي توضيح داد: باركدهاي متداول فعلي كه روي كالاها نصب ميشود و عمدتا در فروشگاههاي بزرگ و زنجيرهاي كاربرد دارند، بيانگر شماره جهاني اقلام تجاري يا اختصار GTIN هستند. اين نوع كدها يك شناسه جهاني براي كالا ايجاد ميكند كه عمدتا براي محاسبه سريع عمليات صندوق و دريافت وجه كالا هستند و كاركرد محدود خاص خود دارند.
رييس مركز ملي شماره گذاري كالا و خدمات تصريح كرد: اما ايرانكد با هدف سازماندهي اطلاعات كالاها و خدمات در قالبي استاندارد شده و مدون وايجاد زبان مشترك ميان توليدكنندگان و تجار ايجاد شده است كه با برخورداري از بانك اطلاعاتي منسجم به معرفي اطلاعات محصولات ميپردازند. حال آنكه شماره جهاني اقلام تجاري فاقد اين بانك منسجم است و كاربرد محدودتري دارد.
غلامزاده افزود: در عين حال نحوه استفاده از ايران كد و تبديل آن به باركد براي سه گروه كالاهاي صادراتي، كالاهاي وارداتي و كالاهاي توليدي و توزيعي داخل با هم متفاوت است.
وي ادامه داد: توليدكنندگاني كه محصولات خود را صادر ميكنند و واردكنندگان كالا به عنوان دو گروه اول صرفا بايد كد ملي كالا دريافت كنند و نيازي به نصب باركد ملي كالا ندارند و از همان باركد 13 رقمي ميتوانند استفاده كنند. در واقع ايران كد ميخواهد كالاهاي اين افراد با دريافت كد ملي كالا و عضويت در ايران كد قابل شناسايي و اطلاعرساني از طريق پورتال اطلاع رساني ملي كالا باشد.
غلامزاده خاطرنشان كرد: نكتهاي كه دوستان را دچار سوء تفاهم كرده همين است كه فكر كردهاند بايد باركد 16 رقمي ايران كد را در كنار باركد 13 رقمي جهاني روي كالا نصب كنند، حال آنكه نيازي به اين كار نبوده است و صرفا دريافت كد ملي كفايت ميكند.
مجري ايران كد همچنين تصريح كرد:اما نحوه استفاده از ايران كد براي كالاهاي توليدي و توزيعي در داخل كشور با كالاهاي صادراتي و وارداتي فرق ميكند. اين افراد موظفند، علاوه بر دريافت كد ملي كالاي 16 رقمي، باركد نمايشگر اين كد را نيز روي كالاهاي خود نصب كنند تا اين كالاها در سيستم نوين توزيع كه از اول سال آينده با مصوبه دولت اجرايي ميشود، قابل استفاده باشد.
غلامزاده با بيان اينكه ايران كد ميتواند با سر كدهاي بينالمللي متناظر و معادل شود گفت: با مراجعه به كد 13 رقمي ميتوان به ويژگيهاي مندرج در ايران كد و با مراجعه به كد ملي كالا به سايركدها از جمله كد 13 رقمي دسترسي پيدا كرد. اين خدمات تناظر نيز از سوي مركز ملي شمارهگذاري كالا و خدمات ايران ارائه ميشود.
غلامزاده جامعه تجاري و توليدي توزيعي كشور را به آشنايي و تعامل بيشتر به نظام ايران كد دعوت كرد و گفت: هدف ايرانكد تشكيل بانك اطلاعات پايه كالاهاي كشور براي نظم بخشيدن به سيستم توليد و توزيع است و سلامت و رونقي كه از اين رهگذر حاصل ميشود، براي همه سودمند و مفيد است.
وي افزود: البته ايران كد به عنوان يك عضو جديد در فضاي تجاري كشور نياز به فرهنگسازي و اطلاعرساني بسيار بيشتري دارد كه مركز ملي شمارهگذاري كالا و خدمات ايران تلاش دارد به اين وظيفه خود بهتر عمل كند.
فعال شدن ايران كد در فروشگاههاي زنجيرهاي
مديرعامل مركز ملي شمارهگذاري كالا و خدمات ايران همچنين از فعال شدن ايران كد در كليه فروشگاههاي زنجيرهاي كشور خبر داد و گفت: در جلساتي كه به اين منظور برگزار شد، مقرر شد از اول ارديبهشت 88 كالاها با باركد ايران كد در كليه شعب فروشگاههاي زنجيرهاي كشور مانند شهروند، رفاه، سپه و اتكا در كشور پذيرفته و عرضه شود و اطلاعات به هنگام پايه كالا براي فروشگاههاي زنجيرهاي از تاريخ ياد شده ارسال ميشود.
غلامزاده عنوان كرد: اين اقدام در چارچوب مصوبه اخير هيات وزيران مبني بر آغاز اصلاح نظام توزيع كالاي كشور در راستاي طرح تحول اقتصادي انجام ميشود.
رييس مركز ملي شمارهگذاري كالا و خدمات همچنين گزارشي از عملكرد فعاليت بيش از سه ساله ايران كد ارائه كرد و گفت: تاكنون هيات دولت در راستاي حمايت از اجراي ايران كد سه مصوبه داشته و در راستاي آن وظايف همه دستگاهها نيز مشخص شده، همچنين در راستاي فرهنگسازي هم با توجه به ظرفيتهايي كه وجود دارد اقدامات بسياري انجام شده است.
وي تاكيد كرد: كليه مصوبات ناظر بر كد ملي كالاست و طبق مصوبه هيات وزيران همه كالاها بايد از كد ملي استفاده كنند.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]