واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پذيرايي با كلوچه فومن در شهر مجسمه ها
مجموعه اي از مجسمه هاي پرمعنا و زيبا در جاي جاي شهر فومن آراسته شده اند و در ايام مختلف سال بويژه در تعطيلات آغاز سال نو با زبان بي زباني از ميهمانان خود با كلوچه بسيار لذيذ، خوشمزه و سنتي اين شهر تاريخي پذيرايي مي كنند.
براي آمدن به اين شهر، بايد از دالاني مملو از درختان چنار سر به فلك كشيده كه تعدادشان به حدود سه هزار اصله ميرسد و آرام آرام خداوند قادربا بهارنورسيده به برگهايش رنگ زيبا و روحبخش سبز را مي پاشد و به مسافران و گردشگران سر احترام فرو مي آورند و خوش آمد مي گويند، عبور كنيد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي و به نقل از ستاد تسهيلات نوروزي فومن در ايام تعطيلات نوروزي پارسال، بيش از 400 هزار مسافر و گردشگر از اين شهر تاريخي و بسيار زيبا در 25 كيلومتري غرب مركز استان سرسبز گيلان در كنار مجسمه هاي زيبايش عكس يادگاري گرفتند و مطمئنا هنوز شيريني كلوچه سنتي فومن در ذائقه شان مانده است.
امروزه فومن را به شهر مجسمه هاي ايران لقب داده اند و مسافران و گردشگران فومن را به اين عنوان مي شناسند.
اين لقب به دليل وجود مجسمه هاي متنوع و متعدد كه در سطح شهرپراكنده اند ، در اواخر دوره پهلوي دوم (نيمه دوم دهه 50) به اين شهر تاريخي داده شده است.
هر كدام از اين مجسمه ها نماد و سمبلي از فرهنگ، آداب و رسوم گذشته اهالي اين شهر تاريخي و زيبا است.
اگر به فومن سفر كنيد خواهيد ديد، در روزهاي بهاري و نوروزي اين شهر هيچگاه سر اين مجسمه ها آن هم بخاطر گرفتن عكس ها و فيلم هاي يادگاري مسافران با آنان خلوت نخواهد بود.
البته در كلوچه پزي هاي فومن نيز چنين مناظري ديده مي شود و مردم براي خريدن كلوچه براي خوردن داغ داغ آن كه مزه اي فراوان دارد و هم براي بردن سوغات به ولايت خود مي خواهند از هم سبقت بگيرند.
مجسمه هاي "چهار دختران" كه در ديواره اي به تربيت ما بين خيابان اصلي و پارك كودك فومن قرار گرفته اند، نمادي از تلاش زنان روستايي و كشاورز اين سامان است كه هر كدام در دستان خود چهار محصول و سوغات عمده فومن از جمله برنج ، چاي، كلوچه سنتي و توتون را به دوش دارند كه نشان از اشتغال مردم منطقه به كشاورزي و زراعت برنج و چاي است.
با نزديك شدن زمان و حال و هواي كار زراعت در اين منطقه، انگار اين چهار مجسمه با غرور و شادابي خاصي در خيابان اصلي اين شهر به كشاورزان خدا قوت مي گويند.
همچنين كودكاني در محوطه پارك كودك اين شهر در قالب مجسمه نمايان گر شور، شادي و شادماني مردم و وجود بازي هاي قديمي در اين منطقه هستند.
در محوطه اين پارك قديمي در فاصله 900 متري مركز فومن كه تفرجگاه دلپذيري براي ميهمانان اين شهر است، مجسمه هاي بزرگ و توخالي از ميوه هاي گوناگون شامل سيب، انار، هلو و موز و .
.
.
وجود دارد، كه مكاني خوب و دلچسب براي گفت و شنود خانواده ها به شمار مي رود.
از ديگر مجسمه هاي اين شهر زيبا و ديدني كه در ابتداي جاده فومن به شهرك تاريخي ماسوله قرار دارد، مجسمه شكاربانان كه سمبل شكار حيوانات، در ميان اهالي روستايي اين مرز و بوم است، چشم هر گردشگري را به خود جلب مي كند.
فومن با داشتن شهرك تاريخي ماسوله و دژ هزاران ساله قلعه رودخان هرساله پذيراي گردشگران ايراني و خارجي زيادي است.
فومن كه تا تاريخ 980 هجري قمري مركز فرمانروايي غرب گيلان را به عهده داشته، با گذشت زمان و حوادث گوناگون، قدمت تاريخي خود را حفظ كرده است.
هر مسافري كه قصد ديدن ماسوله و قلعه رودخان را داشته باشد، بايد از ميدان شهداي فومن و از كنار مجسمه اي بزرگ عبور كند و كلوچه سنتي فومن را به سوغات ببرد.
آناهيتا كه يكي از معروفترين مجسمه هاي فومن است ،به روايت اوستا، زني است راست بالا و آزاده نژاد و شريف كه قهرمانان او را مي ستايند و به عنوان مظهر پاكي هاي ايران باستان، زنده و شاداب در يكي از ميدان هاي اصلي شهر ايستاده است.
مجسمه آناهيتا ساليان سال است با مشعلي در دست و سوار بر درشكه اي در ميدان شهداي فومن چنان مي تازد كه گويي گردي به پاي او نمي رسد اين زن سواركار با دو اسب سفيد خود، رو به سوي ماسوله مي تازد.
مجسمه ها در طي سال هاي 54 تا 56 در زمان مرحوم"نصرت الله فرهي" شهردار وقت ساخته و نصب گرديده اند.
بيشتر اين مجسمه ها در محدوده پارك شهر (كودك ) فومن قرار دارند.
شهر فومن با بيش از 38 هزار نفر جمعيت، بر سر راه شهرك تاريخي ماسوله و دژ قلعه رودخان قرار دارد و ساليانه ميزبان بيش از يك ميليون مسافر، بازديدكننده و گردشگر داخلي و خارجي است.
ك/4 506/7294/604/1552 شماره 171 ساعت 12:21 تمام
پنجشنبه|ا|15|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 589]