واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نارضايتي مردم عربستان از قرارداد خريد تسليحات نظامي آمريكايي
خبرگزاري فارس: قرارداد 30ميليارد دلاري خريد تسليحات نظامي آمريكايي توسط آل سعود، خشم بسياري از مردم عربستان را موجب شده است.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري ميدل ايست آنلاين، بسياري از مردم عربستان از قرارداد تسليحاتي 30ميليارد دلاري عربستان با آمريكا ناراضي بوده و از اين قرارداد به عنوان "قرارداد مشكوك" ياد كردهاند.
علت نارضايتي مردم عربستان از اين قرارداد 30 ميليارد دلاري بيكاري و گراني و فقر در اين كشور است، آنها اعتقاد دارند، آلسعود به جاي بستن چنين قراردادهايي به وضعيت ميليونها بيكار سعودي رسيدگي كنند.
در حاليكه واشنگتن پنجشنبه گذشته از چنين معاملهاي ميان شركت بوئينگ با عربستان خبر داد، روزنامههاي رسمي عربستان خبري از آن منتشر نكرده و تنها روزنامههاي نيمهرسمي اين كشور به انتشار خبر وزارت دفاع عربستان اكتفا كردند كه دليل اين خريد را تقويت توان دفاعي نيروهاي مسلح ارتش عنوان كرده بود.
گزارشهاي رسمي تاكيد ميكنند، با وجوديكه عربستان بزرگترين كشور صادر كننده نفت در جهان بهشمار ميآيد و درآمدهاي فراواني از آن كسب ميكند، با اين حال ميانگين فقر و بيكاري در اين كشور همچنان روند صعودي دارد، وزارت كار عربستان اعلام كرده كه حدود يك ميليون جوان سعودي متقاضي دريافت كمكهاي مالي از اين وزارتخانه هستند. مجلس شوراي اين كشور نيز اعلام كرد كه 22درصد مردم اين كشور در فقر بسرميبرند.
ميدل ايست انلاين در ادامه به نقل از يك مهندس سعودي كه از بيكاري رنج ميبرد، نوشت: مصيبت بزرگ اين است كه عربستان براي خريد اين هواپيماها سه برابر قيمت آن را در بازارهاي جهاني به آمريكا پرداخت ميكند و آمريكا هواپيماهاي جديد اف 35 را نيز بيش از دو برابر قيمت آن به عربستان ميفروشد.
اين موضوع موجب شده تا برخي از سعوديها اين سوال را مطرح كنند كه خرج ساليانه ميلياردها دلار خريدهاي تسليحاتي چه چيزي را عايد مردم اين كشور ميكند و آيا بهتر نيست اين هزينه صرف بخشهايي چون آموزش و بهداشت و توسعه زيرساختهاي مورد نياز مردم شود؟
يكي از معترضان به اين قرارداد تسليحاتي گفت: در حاليكه چيزي براي خوردن و جايي براي زندگي كردن نداريم، خريد جنگنده چه سودي براي ما خواهد داشت؛ چه ميشد اين مبالغ صرف تامين مسكن مردم بيخانمان عربستان ميشد، با اين مبلغ ميتوان 240هزار شهروند سعودي را خانهدار كرد.
يكي ديگر از شهروندان سعودي گفت: ما ميدانيم اين سلاحها راهي انبارهاي تسليحاتي عربستان ميشود، درحالي كه مبلغ آن 50 هزار فرصت شغلي براي آمريكاييها ايجاد و به اقتصاد بيمار آن كمك ميكند.
اما يك شهروند ديگر سعودي گفت: بهتر بود حداقل با تنوع منابع تامين سلاح، مانند ايران قدرت ساخت آن را نيز پيدا ميكرديم، همانطور كه ايران بيشتر نيازهاي دفاعي را در داخل توليد ميكند و از اين طريق هم به خودكفايي ميرسد و هم هزينههاي بسيار كمتري را صرف خريدهاي تسليحاتي ميكند.
انتهاي پيام/++
يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]