تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش روشنى بخش انديشه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821073679




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

زهره صفاتي : اسلام همانند خورشيدي بر زنان در صدر اسلام طلوع كرد


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: زهره صفاتي : اسلام همانند خورشيدي بر زنان در صدر اسلام طلوع كرد
آنكارا - خانم " زهره صفاتي " مدرس حوزه و دانشگاه قم روز شنبه گفت : اسلام همانند خورشيدي بر زنان در صدر اسلام طلوع كرد.


به گزارش روز شنبه ايرنا، وي طي سخناني در همايش يك روزه " خدمات بانوان به فرهنگ و تمدن اسلامي از گذشته تاكنون " در آنكارا گفت : در روزگاري كه در تمام فرهنگ هاي اقوام و ملل جهان زن به عنوان يك موجود پست و طفيلي و انسان درجه دو مطرح بود و تلخي و محروميت بر همه ابعاد زندگي او چه سياسي، چه فرهنگي وچه اقتصادي سايه افكنده بود و مورد بدبيني ها و آماج تهمت ها قرار داشت، خورشيد اسلام طلوع كرد و سراسر افق زندگي او را روشن كرد.
وي درباره انديشه پيشينيان در برخي از فرهنگ ها درباره زن افزود : به گفته مورخان سرشناس جهاني ، در گذشته معتقد بودند كه زن انساني درجه دوم و در زمره حيوانات است كه در صورت آزاد گذاشتن وي هرگز از شر و فساد او ايمن نخواهند بود و قبل از اسلام زن هيچ نوع حق اجتماعي كه به نفع او باشد را نداشت.
صفاتي افزود : بدون ترديد ظهور اسلام و تعاليم حيات بخش آن مهم ترين واقعه در طول تاريخ حيات زن بوده است، زيرا اسلام جايگاهي رفيع و هويتي والا براي زنان به ارمغان آورد كه آن را مي توان به نوعي جنبش براي رهايي زنان از بسياري از قيودات و زنجيرهايي كه بر دست و پاي آنان در طول قرن هاي متمادي نهاده شده بود، تعبير كرد كه با آمدن اسلام همه اينها كنار زده شد.
وي با تاكيد براين كه قرآن كتابي است كه براي رهايي انسان ها و بر زن و مرد نازل شده است، گفت : زنان نامدار از صدر اسلام تاكنون در تاريخ اسلام نقش گذار بوده اند و مهم ترين نمونه براي بانوان مسلمان در صدر اسلام نيز خديجه (س) و فاطمه سلام الله عليه و حضرت زينب (س) است.
اين مدرس حوزه علميه در بخش ديگري از سخنان خود ، شاخص هاي حيات پربركت خديجه ( س) و حضرت فاطمه الزهرا (ع) را برشمرد و گفت : در تشريح خصايل حضرت فاطمه همان بس كه حضرت محمد (ص) وي را " مادر خود " خوانده است.
اين بانوي مجتهده در تشريح نقش حضرت فاطمه (ع) در حيات اجتماعي صدر اسلام گفت : درغياب حضرت علي (ع ) كه درغزوات مختلف شركت داشتتند، حضرت فاطمه به تنهايي وظيفه سنگين اداره خانه و تربيت فرزندان را به عهده داشت و علاوه بر آن خود نيز با تمام توان براي ياري سپاه اسلام مي كوشيد و در كارهاي خدماتي و امدادي شركت مي كرد و به ياري خانواده هاي رزمندگان و شهدا مي شتافت.
صفاتي افزود : بعد از بعثت پيامبر اكرم (ص) به موازات تحولي كه در همه ابعاد زندگي انسان ها به وقوع پيوست تحول وسيعي نيز در باره موضعيت زن ها صورت گرفت و در كنار تعداد زيادي از مردان كه در مكتب بافضيلت آن حضرت به تحصيل علم پرداختند، تعداد زيادي از زنان نيز در محضر نوراني آن پيامبر از امكانات مساوي با مردان برخوردار شدند كه نمونه آن ها اسماء بنت عميس، اسماء دختر يزيد بن سكن، ام ايمن، ام سليم، ام درداء نسيبه انصاري، ليلا غفاري و فضه مي باشند.
وي با اشاره به اين كه اسلام موقعيت و منزلت ويژه اي در خصوص نقش آفريني زن در جامعه قائل است، گفت : اين نگاه، نگاه عادلانه و معتدل اسلام است كه به دور از تفريط و افراط است و نگاهي است در مقابل نگاه انحرافي بعضي از مكاتب كه در حالت تفريط هيچ هويتي را براي زنان قائل نيستند.
مدرس حوزه علميه افزود : در عصر درخشان رسالت رسول اكرم (ص) در عرصه علم و تحقيق ، صدها زن در فضاي اسلامي درخشيدند كه تعداد آنان در برخي كتب تاريخ 1552 نفر ذكر شده است.
وي افزود : نكته قابل توجهي كه بعد از عصر رسالت شاهد آن هستيم ، قوس نزولي زنان درعرصه نقل احاديث است به طوري كه تعداد مردان 15هزار 542 نفر ذكر شده ولي در برابر آن فقط نام 134 زن ذكر شده است.
بر پايه اين گزارش ، در اين همايش كه از سوي موسسه بانوان " ايلكدر" برگزار مي شود، خانم " زهره صفاتي " مدرس حوزه و دانشگاه قم ، " پروين سليحي" مشاور امور زنان سازمان صدا و سيما و " زهرا پيشگاهي فرد " عضو هيات علمي دانشگاه تهران به نمايندگي از سوي بانوان كشورمان شركت دارند.
بنا به برنامه اعلام شده، در اين نشست موضوعاتي همانند، زن و خانواده از ترك هاي باستان تا عثماني ها، زن در جامعه عثماني، موسسه هاي وقفيه تاسيس شده توسط بانوان ، نقش زن در تاريخ تمدن اسلام، تاثير متقابل زنان مسلمان و زنان غربي بر يكديگر، سياست و زن، زن در اروپا، زنان خدمتگزار به علم حديث، نگاهي به جايگاه زن در رسانه ها، زن و هنر، زن و ادبيات، خدمات زنان در عرصه هاي فرهنگي و آموزشي مورد بررسي و نقد قرار مي گيرد.
خاورم**2012**230**1373

شنبه|ا|17|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 238]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن