واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دبير كل انجمن حمايت از بيماران عفوني: نيم ميليون نفر در دنيا به سل مقاوم به درمان مبتلا هستند توسعه بيماري سل در شهرها بيشتر از روستاهاست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
دبير كل انجمن حمايت از بيماران عفوني گفت: نيم ميليون نفر در دنيا به سل مقاوم به درمان مبتلا هستند و در منطقه مديترانه شرقي حدود 2 درصد از موارد گزارش شده از ابتلا به سل متعلق به ايران است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، دكتر علي اكبر ولايتي در بيستمين كنگره بيماريهاي عفوني و گرمسيري ايران كه امروز10 دي ماه در مركز آموزش و پژوهش وزارت امور خارجه برگزار شد، افزود: ميزان موارد ابتلا به سل در سال 75 ، 15 در 100 هزار بود كه اين آمار كاهش پيدا كرده و در سالهاي بعد به يك در صد هزار رسيده است.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود اظهار كرد: با گذشت زمان مشخص شده است كه عفونتها و ميكروارگانيسمها در به مخاطره افتادن سلامت انسانها نقش بيشتري دارند. هنگامي كه واكسن و سرم ساخته و آنتي بيوتيك كشف شد پزشكان گمان كردند كه به بيماريهاي عفوني غلبه كردند ولي به مرور زمان مشخص شد كه اين اتفاق نيفتاده است.
رييس هيات مديره انجمن متخصصين عفوني با بيان اينكه يكي از مشكلات مقاومت به آنتي بيوتيكهاست تاكيد كرد: مقاومت به سل و داروهاي ضد سل رو به تزايد است. در بسياري از كشورهاي همسايه مانند افغانستان، پاكستان، آذربايجان، عراق و جمهوريهاي استقلال يافته از شوروي سابق موارد سل مقاوم به درمان افزايش يافته است و بيماران اين كشورها زماني كه دچار مشكل ميشوند براي درمان به ايران سرازير ميشوند.
ولايتي در ادامه اظهار كرد: بيش از 4 هزار مرگ در روز و يك ميليون و 700 هزار مرگ در سال در جهان بر اثر ابتلا به سل رخ ميدهد. البته تشخيص اين بيماري بهتر شده است اما درصد قابل ملاحظهاي از بيماران دچار سل مقاوم به درمان شدهاند.
دبير كل انجمن حمايت از بيماران عفوني اضافه كرد: در منطقه مديترانه شرقي 110 هزار نفر از يك ميليون و 700 هزار نفر در دنيا ساليانه به علت ابتلا به سل مقاوم به درمان فوت ميكنند. از سوي ديگر آمار موارد جديد ابتلا به سل در ايران كاهش يافته و تقريبا تك رقمي شده است اين در حالي است كه حدود 10 سال پيش بيش از 40 مورد در سال بود.
وي با اشاره به بيماري HIV اظهار كرد: اين بيماري در ايران نسبت به كشورهاي منطقه مديترانه شرقي كمترين ميزان شيوع را دارد.
وي درباره سل مقاوم به درمان اظهار كرد: مشكلات ما در اين زمينه مربوط به شهرهاي بزرگ به ويژه حاشيه شهرهاست. حاشيه شهرها مناطقي محسوب ميشوند كه در زمينه مراقبت و آمارگيري كمتر به آن توجه ميشود بنابراين لازم است در اين زمينه فكر اساسي شود. در واقع توسعه سل و افزايش موارد مقاومت به درمان بيشتر در شهرها ديده ميشود تا در روستاها چرا كه در شهرها رژيم غذايي غيراستاندارد، مصرف برخي داروها و كاهش كيفيت برخي از آنها و درمان سل در بخش خصوصي بيشتر وجود دارد.
وي تصريح كرد: در كشورهاي دنيا نيز با اين بيماري به همين گونه برخورد ميشود و سل، ايدز و مالاريا سه بيماري هستند كه جزو بيماريهاي استراتژيك از نظر سازمان ملل به شمار ميروند.
وي با اشاره به وضعيت داروهاي مبتلايان به سل گفت: متاسفانه زمان توليد تا انقضاء اين داروها كوتاه است و تقريبا اين مدت يك سال و نيم است اين در حالي است كه زماني كه اين دارو توليد ميشود تا به دسترس بيمار قرار گيرد شش ماه از تاريخ توليد آن گذشته است.
دبير كل انجمن حمايت از بيماران عفوني درباره سل مقاوم به درمان در كودكان اظهار كرد: اين مورد تشابهاتي با درمان سل در بزرگسالان دارد و طول مدت درمان بر اساس وسعت بيماري و نوع مقاومت به درمان تعيين ميشود كه ممكن است اين مدت از شش ماه تا 14 ماه براي افراد مختلف متفاوت باشد.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]