واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: پروتكل حق حاكميت ابرهادربرخي كشورها! مديرمركزملي تحقيقات باروري ايران: كشورسال آينده هم باخشكسالي مواجه خواهدبود باروري ابرها،بارندگي راتا20درصدافزايش ميدهد
خبرگزاري دانشجويان ايران - زنجان
سرويس: علمي
مدير مركز ملي تحقيقات و مطالعات باروري ايران با بيان اين مطلب كه نبايد از بارورسازي ابرها انتظار معجزه داشت، اظهار داشت: البته براي اجراي پروژه بارورسازي ابرها بايد شرايطي از قبيل ابرهاي مناسب، پيش بينيهاي هواشناسي دقيق و يك شرايط نرمال آب و هوايي مهيا شود؛ لذا با باروري ابرها مي توان تا 20 درصد افزايش در بارندگي را شاهد بود اما گاهي تا 300 درصد نيز افزايش بارندگي در بعضي از مناطق مشاهده شده است.
به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه زنجان، مهدي سالاري كه در جلسه شوراي هماهنگي مديريت استان سخن مي گفت، اظهار داشت: يكي از نعمات و ظرفيتهاي بزرگي كه در اختيار انسان قرار داده شده، همين آسمان و ابرها مي باشد و قطعاً با دخالت دانش بشري مي توان از اين نعمات استفاده بهينه كرده و شرايط بهتر و مطلوب تري را براي زندگي انسانها فراهم كرد.
وي افزود: امروزه دانش بشري چنان پيشرفت كرده است كه مي تواند ابرها را چنان مديريت كند كه آنها در يك زمان و مكان معين شروع به باريدن كنند؛ لذا از اين گونه تكنولوژي ها مي توان در مقابل مشكلاتي نظير خشكسالي استفاده كرد.
سالاري خاطرنشان كرد: طبق پيش بينيهاي صورت گرفته، كشور سال آينده دوباره با خشكسالي همراه خواهد بود و چه بهتر كه در مبارزه با اين پديده از تكنولوژيهايي نظير بارور كردن ابرها كه استفاده از آن يك قدمت 60 ساله دارد، استفاده كرد.
وي با بيان اين مطلب كه در برخي ازكشورها حق حاكميت ابرها نيز مطرح شده است، تصريح كرد: امروز دولتها در ميزان استفاده از ابرها پروتكل امضا مي كنند و در بعضي كشورها حق حاكميت ابرها نيز مطرح و حتي پروندههاي قضايي براي استفاده از ابرها تشكيل شده است تا جايي كه برخي ازكشورها ادعاي سهم خواهي نسبت به ابرها دارند.
مدير مركز ملي تحقيقات و مطالعات باروري ايران با ذكر اين نكته كه تكنولوژي باروري ابرها تا جايي رسيده است كه مي خواهد ابر توليد كند، گفت: امروزه با استفاده از اين تكنولوژي، ميتوان رطوبت را از ابر گرفته و يا ميزاني از رطوبت را به آن اضافه كرد. تگرگ زدايي از ابرها يعني قبل از اينكه تگرگ در ابر تشكيل شود، از توليد شدن آن در داخل ابر جلوگيري كرد.
سالاري با بيان اين مطلب كه طي پنج پروژه، فناوري بارورسازي ابرها را از روسيه به ايران انتقال داده ايم، عنوان كرد: امروزه به وسيله دو فروند هواپيما قادر هستيم كه در بارور كردن ابرهاي سرد، عمليات داشته باشيم كه براي اجراي اين عمليات از سه رادار در فلات ايران و پنج رادار در يزد كه مركز تحقيقات باروري نيز در آنجا مستقر است، كمك مي گيريم.
در ادامه اين جلسه، معاون عمراني استاندار زنجان نيز گفت: از 25 اسفند لغايت 15 فروردين ماه سال آينده، طرح امداد و نجات مسافران نوروزي در استان برگزار خواهد شد تا مسافران با خاطرهاي خوش به استان سفر كنند.
احمد پيري اظهار داشت: طرح همگاني بيمه منازل روستايي كه براي اولين بار در كشور اجرا ميشود، ميتواند منازل آنها را در برابر زلزله، صاعقه و سيل بيمه كرده و آرامش خاطري براي روستاييان باشد.
وي ادامه داد: البته هزينه اين بيمه توسط شركت برق منطقهاي از طريق فيشهاي برق دريافت خواهدشد.
اين مقام مسوول به عمده حوادثي كه در سال جاري در استان رخ داده است اشاره و خاطرنشان كرد: علاوه بر خشكسالي كه نه تنها استان بلكه كل كشور با اين مشكل مواجه بود، مسائلي از قبيل تگرگ و برف، يخبندان، بيماري شبه وبا، سه مورد آنفولانزاي مرغي و غرق شدن سه نفر از هم استانيها از عمده حوادثي بود كه در طول سال جاري در استان اتفاق افتاده كه خسارت ناشي از آنها 450 ميليارد تومان برآورد شده است.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]