واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اميني اعلام كرد:افزايش 30 درصدي هزينه توليد واحدهاي سيماني پس از هدفمندي
افزايش 30 درصدي هزينه توليد واحدهاي سيماني پس از هدفمندي
مديرعامل يك شركت سيماني با بيان اينكه پس از اجراي هدفمندي يارانهها هزينه توليد اكثر واحدهاي سيماني كشور بين 25 تا 30 درصد افزايش يافته است، گفت: چنانچه دولت در سياست تعيين قيمت سيمان بازنگري نكند، سال آينده تمام اين شركتها با مشكلات نقدينگي، زياندهي، و ناتواني در پرداخت بدهيها به موسسات مالي روبرو ميشوند.
به گزارش خبرگزاري مهر، علي اميني با بيان اينكه شركت سيمان آرتا اردبيل در تحقق EPS خود جلوتر از برنامه حركت مي كند افزود: اميدواريم مجمع در آينده نزديك برنامه افزايش توليد تا سقف دو ميليون تن در سال را تصويب و آن را محقق كنيم.
وي اظهارداشت: EPS اين شركت كه براي سال مالي جاري 1520 ريال به ازاي هر سهم پيش بيني شده بود، با توجه به اقدامات صورت گرفته در راستاي كاهش هزينه ها اين رقم به 1740ريال افزايش يافته است.
اميني با اشاره به اينكه قرار است براي اجراي اين طرح توسعه از تسهيلات صندوق توسعه ملي استفاده شود، گفت: پيش از اين موضوعاتي در رابطه با كاهش EPS اين شركت مطرح شده بود و با توجه به حضور سرمايه گذار خارجي، سال مالي اين شركت مصادف با اول سال ميلادي است و بسياري از تحليلها در رابطه با ارزش سهام شركت نادرست بوده و نمي تواند مبناي صحيحي براي پيش بيني ها باشد.
وي گفت: در حال حاضر سيمان توليدي اين شركت در سقف قيمت به صورت نقدي و پيش فروش، فروخته مي شود و در مقابل تلاش كرده ايم سياست كاهش هزينه ها را جلوتر از برنامه محقق كنيم.
مديرعامل اين شركت سيماني خاطر نشان كرد: پس از اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها هزينه توليد اكثر واحدهاي سيماني كشور بين 25 تا 30 درصد در كارخانه هاي گاز سوز و 60 تا 70درصد در كارخانه هاي مازوت سوز افزايش يافته و چنانچه دولت در سياست تعيين قيمت سيمان بازنگري نكند سال آينده تمام اين شركتها با مشكلات نقدينگي، زياندهي، و ناتواني در پرداخت بدهي ها به موسسات مالي روبرو خواهند شد.
اميني گفت: از نيمه تيرماه سال جاري دولت افزايش قيمت 9هزار و 300 توماني براي هر تن سيمان فله را اعلام كرد كه اين عدد شامل رشد 20درصدي قيمتها به صورت ناخالص بوده و اين در حالي است كه پس از اجراي قانون هدفمندي يارانه ها، هزينه هاي توليد بيش از 30درصد افزايش يافته است.
مديرعامل اين شركت سيماني افزود: حذف سقف قيمتها و آزاد شدن آن در بورس كالا از ديگر راهكارهاي رقابتي شدن بازار سيمان به شمار مي رود و در عين حال استمرار اين وضعيت باعث مي شود تا بورس كالا ماهيت اصلي خود را به دست آورد.
اميني خواستار تعيين قيمت سيمان بر اساس عرضه و تقاضا شد و افزود: پس از تحقق اين امر تنها راه بهبود وضعيت بازار حضور تمام كارخانجات در بورس كالا است و چنانچه قيمت مصوب سيمان حذف شود شفافيت بيشتري در بازار ايجاد خواهد شد.
وي گفت: در حال حاضر اكثر كارخانجات سيمان پاكتي را با زيان عرضه مي كنند، زير اختلاف قيمت آن با سيمان فله اي 65هزار ريال است و در چنين شرايطي اكثر كارخانجات ناچارند با اعطاي يارانه تا سقف 30هزار ريال، سيمان پاكتي را به بازار عرضه كنند.
وي با بيان اينكه كارخانجات سيمان بين 60 تا 70 درصد از توليدات خود را به صورت پاكتي عرضه مي كنند، افزود: چنانچه دولت در سياست سقف فروش سيمان تجديد نظر نكند، حداقل بايد براي سيمان پاكتي افزايش قيمت در نظر بگيرد و چنانچه اين مسير طي شود مي توان از زيان بيش از اندازه واحدهاي سيماني جلوگيري كرد.
اميني افزود: در سالجاري در اين شركت با تمركز بر روي بهره وري و حذف هزينه هاي سربار توليد توانستيم تا حدود زيادي از تحقق زيان جلوگيري كنيم، اما بايد توجه داشت كه برخي از هزينه ها مانند نرخ تسعير ارز اجتناب ناپذير بوده، زيرا با توجه به عدم انجام گشايش اعتبار رسمي ارز، كارخانجات ناچارند براي واردات تجهيزات و قطعات يدكي فرآيند انتقال پول را با هزينه بالاتري طي كنند.
وي گفت: اين در حالي است كه همواره هزينه هاي ديگري بر توليد كنندگان تحميل مي شود كه بخشي از آن اجتناب ناپذير بوده و هزينه هاي توليد را افزايش مي دهد.
© 2003 Mehr News Agency .
شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]