واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ارتقا سطح آموزش عالي در خراسان شمالي
بجنورد - مسوولان و دست اندركاران مراكز آموزش عالي در خراسان شمالي مي گويند كه در دوران استقرار دولت هاي نهم و دهم تحولات بسيار مثبتي در عرصه آموزش عالي اين استان به وجود آمده است.
به گزارش ايرنا، به گفته آنان دانشگاه هاي خراسان شمالي به دنبال حمايت دولت هاي نهم و دهم در راستاي گسترش آموزش عالي، شكوفا شده و از نظر امكانات، تجهيزات، شمار استاد و دانشجو توسعه چشمگيري پيدا كرده اند.
دانشگاه بجنورد به عنوان نخستين مركز آموزش عالي دولتي استان خراسان شمالي با آغاز كار دولت نهم در مهرماه 1384 با پذيرش 210 دانشجو در سه رشته تحصيلي آغاز به كار كرد.
برنامه توسعه اين دانشگاه در سه مقطع پنج سال اول، پنج سال دوم و 10 سال دوم تهيه و تدوين شده به طوري كه بر اساس اين برنامه بايد در پايان برنامه توسعه پنجم تعداد دانشجويان آن به 9 هزار و 200 نفر برسد.
سال تحصيلي 88-89 در 15 رشته دانشگاه بجنورد حدود هزار و 700 دانشجو، 27 عضو هيات علمي و 80 نفر پرسنل تمام وقت فعاليت داشتند و امسال 700 دانشجو و سه رشته جديد ارتباط تصويري، آموزش زبان انگليسي و مهندسي برق قدرت به تعداد دانشجويان و رشته هاي اين دانشگاه اضافه شده است.
دانشگاه آزاد اسلامي بجنورد نيز كه سابقه 23 ساله دارد، اكنون هفت هزار دانشجو، 59 رشته تحصيلي و 138 عضو هيات علمي دارد.
رييس دانشگاه آزاد اسلامي بجنورد مي گويد: فعاليت دانشگاه آزاد اسلامي بجنورد سال 1367 با 99 دانشجو در دو رشته كارداني برق قدرت و مديريت آموزشي آغاز شد.
دكتر "علي فيروزنيا" تصريح مي كند: دانشگاه آزاد اسلامي با اينكه نهادي غيردولتي است از حمايت هاي دولت نهم و دهم به طور غيرمستقيم بهره مي گيرد.
رييس دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي نيز مي گويد: از زمان استقرار دولت نهم تاكنون تعداد رشته هاي تحصيلي اين دانشگاه از دو به 12 رشته و تعداد دانشجويان آن نيز از 233 نفر به 790 دانشجو افزايش يافته است.
دكتر "محمدرضا مجدي" مي افزايد: در اين فاصله زماني اعضاي هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي از 14 به 61 نفر افزايش يافته اند.
وي اضافه مي كند: از سال 84 تاكنون تعداد مراكز آموزشي اين دانشگاه از يك به شش باب رسيده و دو دانشكده نيز در حال احداث است.
وي مي گويد: در حاليكه ابتداي سال 84 هيچ مركز تحقيقاتي در اين دانشگاه نداشتيم اكنون سه مركز تحقيقاتي فعال در حوزه پزشكي داريم.
دكتر مجدي ارتقاي سطح دانشكده علوم پزشكي خراسان شمالي به دانشگاه را مهمترين رهاورد دولت دهم عنوان كرد.
رييس دانشگاه پيام نور خراسان شمالي نيز با ذكر اينكه اين دانشگاه سال 85 مستقل شد، مي گويد: اين دانشگاه در سه سال با داشتن هشت واحد دانشگاهي و دارا بودن بيش از 17 هزار دانشجو توانسته راه درازي را در مسير اعتلاي علمي استان بپيمايد.
"مجيد كبيريان" مي افزايد: از سال 85 تاكنون تعداد واحدهاي اين دانشگاه از سه به هشت واحد و تعداد رشته هاي تحصيلي آن از 23 به 119 رشته افزايش يافته است.
وي اظهار مي دارد: در اين مدت تعداد اعضاي هيات علمي از چهار به 36 نفر افزايش يافته و دانشجويان نيز از چهار هزار و 447 نفر به 17 هزار نفر رسيده اند.
وي خاطرنشان مي كند: آزمايشگاه هاي اين دانشگاه در سال 85 تنها سه باب بود كه اكنون به 15 افزايش يافته است .
كبيريان اضافه مي كند: كتاب هاي موجود در دانشگاه پيام نور خراسان شمالي از 20 هزار عنوان به 50 هزار عنوان رسيده و تعداد طرح هاي پژوهشي نيز از دو به 53 طرح رسيده است .
وي مي گويد: سال 85 هيچ فضاي فرهنگي و ورزشي در اين دانشگاه وجود نداشت در حاليكه اكنون پنج هزار و 290 متر مربع فضاي فرهنگي و رفاهي در اختيار دانشجويان پيام نور خراسان شمالي قرار دارد.
استان خراسان شمالي با 836 هزار نفر جمعيت اكنون داراي شش دانشگاه دولتي و دو دانشگاه غيردولتي است كه مجموعا قريب به 40 هزار دانشجو در اين مراكز تحصيل مي كنند. ك/4
7186/626
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30741600
شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]