واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: روزنامه روسي : اوضاع شبه جزيره كره خيلي وخيم است
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1387/12/20
روزنامه روسي گازيه تا نوشت بوي جنگ از شبه جزيره كره به مشام مي رسد.
ايگور كروچكف تحليلگر اين روزنامه اينترنتي نوشت
كره شمالي نيروهاي مسلح خود را در حالت اماده باش كامل قرار داده و اين كار دو علت دارد: نخست اين كه در روزهاي نهم تا بيستم مارس نيروهاي امريكايي و كره جنوبي قصد دارند تمرينات نظامي برگزار كنند و دوم اين كه دولت ژاپن از امادگي خود براي ساقط كردن موشك پرتابگر حامل ماهواره كره شمالي در صورت پرتاب ان خبر داده است.
مقامات كره شمالي با تاكيد بر جدي بودن عزم خود اخرين خطوط ارتباطي را با كره جنوبي مسدود كرده و هشدار داده اند كه امنيت هواپيماهاي مسافر بري خارجي را در زمان پرواز در اسمان اين كشور تامين نخواهند كرد.
به همين دليل برخي شركتهاي هواپيمايي مسيرهاي خود را به سمت جنوب شرقي تغيير داده اند.
نويسنده روزنامه با اشاره به اين كه تشديد موضع پيونگ يانگ با انتخابات مجلس خلق كره شمالي همزمان شد كه هيچ ترديدي در خصوص انتخاب مجدد رهبر فعلي اين كشور در ان وجود نداشت چنين مي نويسد: رسانه هاي كره شمالي اعلام كرده اند كه كيم جون ايل صد درصد اراء را به دست اورده است.
به گفته انها اين نتيجه حمايت قاطع و گسترده و اعتماد مردم را به رهبر كشورشان ثابت كرده است. اما با وجود اين نتيجه موضوع زنده بودن كيم جون ايل هنوز در پرده ابهام قرار دارد.
بعضي رسانه هاي جهان بر اساس شايعات تاكيد دارند كه وي در تاريخ نهم دسامبر سال گذشته در زمان رژه نظامي درپيونگ يانگ دچارسكته مغزي شده است.
برخي هم اعلام كرده اند كه وي از ماه اوريل سال گذشته بيمار است و چند بار در زمان كار بيهوش شده و در نهايت سكته مغزي كرده است.
علاوه بر اين در ماه نوامبر سال گذشته شايعاتي در خصوص دومين سكته رهبر كره منتشر شد و احتمالا به خاطر بيماري وي انتخابات مجلس خلق كه بايد اواخر سال گذشته برگزار مي شد به تعويق افتاد.
تا كنون تنها چند عكس و فيلم كوتاه از رهبر كره در اختيار رسانه ها قرار گرفته كه بر اساس هيچ يك از انها نمي توان زنده بودن وي را تاييد كرد.
تحليلرگر روزنامه معتقد است اگر رهبر كره به راستي زنده و سلامت باشد با نيروي تازه اي كار خود را از سر گرفته است.
روز گذشته كره شمالي تمرينات نظامي امريكا و كره جنوبي را تحريك خطرناك ناميد اما به گفته نظاميان امريكايي و كره جنوبي اين مانور كه با حضور بيست و پنج هزار سرباز امريكايي و تعداد زيادي از نظاميان كره جنوبي برگزار مي شود به هيچ و جه خطرناك نيست و هر سال بنا به ملاحظات دفاعي برگزار مي شود.
با اين وجود بايد گفت اين تمرينات در زماني انجام مي شوند كه براي كره شمالي اهميت زيادي دارد. اواخر ماه فوريه اين كشور از امادگي خود براي پرتاب نخستين ماهواره در اينده نزديك خبر داد.
پرتاب اين ماهواره به منزله پيروزي كره شمالي نه تنها در زمينه فناوري و بلكه در زمينه ايدئولوژيكي بر كره جنوبي است كه سالهاست با كمك فناوريهاي روسيه در زمينه فضايي به پيشرفتهاي خوبي دست يافته است و اگر كره شمالي موفق شود پيش از كره جنوبي ماهواره اش را به فضا پرتاب كند در ان صورت سئول بايد مكان يازدهم خود را در زمينه فضايي به پيونگ يانگ بدهد.
نويسنده مقاله در ادامه به اين مسئله مي پردازد كه اظهارات مقامات كره شمالي در خصوص امادگي براي پرتاب ماهواره اين ترديد را در ميان كشورهاي جهان بوجود اورده كه اين كشور نه تنها قصد ندارد از برنامه فضايي خود صرفنظر كند بلكه در حال توسعه ان است.
در سال دو هزارو شش اين كشور تحت پوشش پرتاب موشك به فضا سلاح بالستيك را ازمايش كرد كه مي توان ان را به كلاهك هسته اي مجهز كرد.
البته اين موشك در اسمان ژاپن متلاشي شد و حالا توكيو هشدار داده كه در صورت ازمايش موشكي در كره شمالي صرفنظر از نظامي يا فضايي بودن ان چاره اي ندارد جز اين كه ان را سرنگون كند.
اين سخنان مورد حمايت متحدان ژاپن يعني امريكا و كره جنوبي قرار گرفت و انها ازمايش موشك فضايي را به منزله ازمايش موشك بالستيك اصلاح شده دانستند.
به نوشته تحليلگر روزنامه اظهارات استيون باسوورت نماينده ويژه جديد امريكا در امور كره شمالي را نمي توان به منزله تغيير در سياست رئيس جمهور اين كشور در خصوص پيونگ يانگ ارزيابي كرد. اوباما اوضاع كره را به دقت زير نظر دارد و از امادگي خود براي همكاري با توكيو و سئول در صورت حمله پيونگ يانگ خبر داده است.
به گفته باسوورت واشنتگن خواهان كاهش تشنج در منطقه است و از گفتگو بين طرفين حمايت مي كند. وي در عين حال تصميم كره شمالي را براي پرتاب ماهواره بسيار ناموفق ناميده است.
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]