تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):علم ما به شما احاطه دارد و چیزی از اخبار شما بر ما پوشیده نیست
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820631484




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

به مناسبت آغاز هفته وحدت؛نواي مولودي خواني در آسمان كردستان طنين انداز شد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: به مناسبت آغاز هفته وحدت؛نواي مولودي خواني در آسمان كردستان طنين انداز شد
سنندج - خبرگزاري مهر: همزمان با آغاز ماه ربيع الاول و ميلاد حضرت محمد (ص) از صبح امروز آواي خوش مولودي خواني در آسمان كردستان طنين انداز شد.

به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، از گذشته دور تا كنون برگزاري برنامه هاي مولودي خواني همزمان با آغاز ماه ربيع الاول و ميلاد حضرت محمد (ص) در استان كردستان سابقه داشته و هر سال اين مراسم با شور و شكوه خاصي در تمامي نقاط استان برگزار مي شود.

جمعيت استان كردستان همانند چند استان ديگر كشور تلفيقي از مردمان شيعه و سني است كه همه ساله با شور و شوق فراوان به استقبال ميلاد پيامبر مي روند.

هفته اي كه بنا به دستور بنيانگذار انقلاب اسلامي ايران و از 12 ربيع الاول (روز ميلاد حضرت محمد به روايت اهل سنت) تا 17 ربيع الاول به نام وحدت نامگذاري شده و هر ساله برنامه هاي خاصي براي گراميداشت اين ايام در نظر گرفته مي شود.

در كنار برگزاري مراسم مختلف در سراسر كشور، در اين ايام در كردستان با مشاركت دستگاه هاي دولتي مساجد و تكيه هاي استان مملو از جمعيتي مي شود كه ميلاد مسعود ختمي مرتبت محمد مصطفي (ص) را به جشن و شادي مي نشينند.

بيش از سه هزار تكيه و مسجد در كردستان ميزبان مراسم هاي مولودي خواني

در استان كردستان بيش از سه هزار مسجد و تكيه وجود دارد كه به جز ماه ربيع الاول در هر ماه حداقل يك مولودي خواني در مساجد برگزار مي شود و در ماه ربيع الاول (ماه مولود) نيز در تمامي مساجد و اكثر منازل مراسم مولودي خواني برگزار خواهد شد.

يكي از سنت هاي ديريني كه همچنان در شهرها و روستاهاي استان كردستان برگزار مي شود برپايي مراسم هاي مولودي خواني است به نحوي كه امروزه علاوه بر مساجد و تكايا اكثر منزلهاي شخصي نيز در ايام ماه ربيع الاول ميزباني كساني است كه به عشق مهرباني محمد مصطفي (ص) در يك محفل جمع شده و به راز و نياز با خداوند بزرگ مي پردازند.

مراسم مولودي خواني به شكلي است كه اشعاري با نثر زيبا در وصف حضرت محمد (ص) از كودكي تا زمان وفات سروده شده و يك نفر كه صداي خوش دارد همراه با نواي دف، دو طبل و شمشال آنها را مي خواند و جمع حاضر نيز بعضي از مصراع ها را تكرار كرده و مراسم اين گونه ادامه مي يابد.

در اين مراسم ابتدا چند آيه از قرآن مجيد تلاوت مي شود، بعد از بيان مقدمه اي كوتاه، فصلي از "قصيده برديه" خوانده مي شود، اين اولين و معمولي ترين بخش از مولودخواني است.

همه حاضران در اين محفل اين اشعار را حفظ هستند و همزمان و همصدا در نوبت خود، شعرهاي سربند را تكرار مي كنند كه نواي خوش به وسيله دف، تاس، دوطبله و گاهي شمشال نيز همراهي مي شود.

مولودنامه اشعاري زيبا و روان در وصف حضرت محمد (ص) از كودكي تا زمان فوت ايشان است

بعد از پايان اين بخش از مراسم، سخنران كه معمولا يكي از روحانيون حاضر در اين محفل است بحثي را آغاز مي كند كه محتواي آن عظمت قرآن يا شخصيت و رسالت پيامبر (ص ) يا هر مطلب ديني ديگري است كه بيشتر جنبه تشويق مسلمانان براي تازه كردن عهد و پيمانشان با خدا را دارد.

بعد از آن موضوع اصلي مولود نامه شروع مي شود و آن تاريخچه اي است قبل از تولد حضرت محمد (ص)، دوران كودكي و نوجواني و جواني و شناخت خدا و عبادات و چگونگي بعثت آن حضرت كه با سروده هاي بسيار روان و شيوا توسط افراد خوش صدا و به نوبت خوانده مي شود.

در پايان با خواندن خطبه الوداع كه آخرين خطبه پيامبر (ص ) است، حاضران به احترام حضرت به پا مي خيزند و رو به قبله ايستاده آواي خوش "يا محمد مصطفي" را مي خوانند و نيز براي حاضران، شفاي بيماران، ترقي اسلام و مسلمين به طور دسته جمعي در فضايي سرشار از سرور و قلب هايي پر از محبت، ايمان، معنويت و اخلاص به پيغمبر (ص) دعا مي كنند.

اين مراسم به شكلي گسترده تر و با مشاركت جمعي از اهالي محل در مساجد نيز برگزار و در آن گروه هاي دف نوازي و مولودي خواني به اجراي برنامه مي پردازند.

نذر و نذورات در ماه مولود در ميان مردم كردستان از جايگاهي ويژه برخوردار است

توزيع نذر و نذورات در ايام ماه مولود نيز در استان كردستان رونق خاصي دارد به گونه اي كه هر فرد به اندازه وسع و توانايي خود در اين ايام اقدام به توزيع نذورات كرده و بيشتر آن را در ميان افراد نيازمند توزيع مي نمايد.

انجام نذورات در مناطق روستايي كردستان نيز با شكوه بيشتري از گذشته دنبال مي شود و به گونه اي است كه هر خانواده اي معمولا يك گوسفند را از ابتداي سال براي مولوي در ايام ميلاد حضرت محمد (ص) قرار داده و در اين ماه گوشت آن را در بين مردم و خانواده هاي همسايه و نيازمند توزيع مي كند.

در كنار اين گونه برنامه ها ديدار از خانواده هاي كه در طول سال جاري يكي از اقوام خود را از دست داده و كمك به آزاد سازي زندانيان و افراد نيازمند از ديگر آيين هايي است كه در مناطق مختلف كردستان و در ايام ماه ربيع الاول برگزار مي شود.

سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1329]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن