تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):اگر اراده قوى باشد، هيچ بدنى براى انجام دادن كار، ناتوان نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816918410




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

واردات 185‌ميليون دلار لپ‌تاپ به كشور طي يازده ماه گذشتهكيلويي وارد مي‌كنند ميلياردي مي‌فروشند


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: واردات 185‌ميليون دلار لپ‌تاپ به كشور طي يازده ماه گذشتهكيلويي وارد مي‌كنند ميلياردي مي‌فروشند
مريم عسگريتقريبا كسي شك ندارد كه امسال ميزان فروش لپ‌تاپ در ايران چندين برابر سال‌هاي گذشته بوده است. اين را نه فقط از آمارهاي فروش كه از روي تغيير كاربري‌هاي مغازه‌هاي فروش قطعات كامپيوتر به لپ‌تاپ به راحتي مي‌توان دريافت بلكه طي امسال حضور چشمگير لپ‌تاپ در ويترين‌هاي بازارهاي كامپيوتر كاملا به چشم آمد و انواع و اقسام اين دستگاه با شكل‌هاي متنوعي از فروش جلوي چشم خريداران قرار گرفت.


بر اساس تازه‌ترين آمار گمرك ايران تنها در يازده ماه نخست سال 1387 بيش از هزار و سيصد تن لپ‌تاپ تنها از مبادي قانوني وارد كشور شد كه اين رقم در مقايسه با سال گذشته كه 703,007 كيلوگرم لپ‌تاپ وارد كشور شد، حدود دو برابر شده است.
صرف نظر از اين كه مدل سنجش واردات يكي از پيشرفته‌ترين محصولات ديجيتالي در كشور ما هنوز «كيلوگرم» است، اما همين هزارو سيصد و هفتادو چهار تن لپ‌تاپ وارداتي ارزشي بالغ بر 185ميليون دلار يا به عبارت رايج يك‌تريليون و 779‌ميليارد ريال برآورد مي‌شود. اين در حالي است كه ارزش ريالي واردات لپ‌تاپ طي سال گذشته 880 ميلياردو 854 ميليون و و 970 هزار و 435 ريال بوده است.
اين تازه ميزان واردات لپ‌تاپ‌هايي است كه از مجاري قانوني وارد كشور شده‌اند، اما تقريبا كسي شك ندارد كه ميزان قاچاق قطعات كامپيوتر و لپ‌تاپ در كشور كم نيست.
اگرقاچاقچيان نيز آمار دقيقي از ميزان واردات لپ‌تاپ به ما ارائه مي‌دادند، مي‌شد دقيق حدس زد طي امسال همين دستگاه‌هايي كه كيلويي سنجيده مي‌شوند و ميلياردي ارزش دارند، تا چه اندازه بازارهاي كامپيوتر ايران را در دست گرفته‌اند.
اين براي كشوري كه تقريبا قريب به اتفاق برندهاي توليدكننده لپ‌تاپ آن را تحريم كرده‌اند، يك اتفاق عجيب به شمار مي‌آيد، اما همين اتفاق عجيب بيشتر به سود شركت‌هاي توليد كننده و واسطه‌هاي فروش تمام شده است.
محصولات اين شركت‌ها به راحتي در داخل كشور به فروش مي‌روند و قيمت آنها نيز نسبت به قيمت‌هاي جهاني چندان تفاوتي ندارد، اما تقريبا قريب به اتفاق آنان به بهانه تحريم از ارائه خدمات پس از فروش به مشتريان ايراني خود امتناع مي‌كنند و از اين بابت سود كلاني به جيب مي‌زنند.
برندهايي روي سكوي طلايي
DELL، SONY، HP، APPLE، ACERو، TOSHIBA و... از جمله برندهايي هستند كه سال‌ها است ميهمان بازار لپ‌تاپ ما هستند و هر كدام سهمي‌از بازار فروش را به خود اختصاص داده‌اند.
باشگاه فعالان آي سي تي (S&P) طي چند سال گذشته توانسته با تجميع نظرات اعضاي خود كه بيشتر آن‌ها را فروشندگان بازار تشكيل مي‌دهند، آمارهاي قابل توجهي را به دست آورد.
بر اساس آخرين نظرسنجي كه اين باشگاه در سال جاري در بخش لپ‌تاپ انجام داده است هم‌اكنون برند دل با 7/30درصد، سوني – وايو با 5/24‌درصد، توشيبا با 7/13‌درصد، اچ پي با 1/8‌درصد و ايسر با 7‌درصد محبوبيت توانسته اند رتبه اول تا پنجم بازار اين كالا را به خود اختصاص دهند.
در اين بين برندهايي چون ايسوس، سانيو، اپل، آي‌بي‌ام – لنوو، فوجيتسو زيمنس، سوزوكي، گيگابايت، فراسو، سامسونگ، شارپ، ال‌جي، جونيپر، ‌هاي گارد، ان‌اي‌سي، بنكيو و هيوندايي نيز در مجموع توانسته اند 16‌درصد از سهم محبوبيت بازار را به خود اختصاص دهند.
مظفري، مدير فروش شركت نقش، عرضه‌كننده لپ‌تاپ‌هاي TOSHIBA، APPLE، SONY و... در اين زمينه مي‌گويد: تا حدود يك سال پيش لپ‌تاپ‌هاي برند توشيبا در بازار بسيار پرفروش بوده و به نوعي رقيب قدرتمند سوني به حساب مي‌آمد. اما طي يك سال گذشته با كاهش شديد قيمت لپ‌تاپ در بازار جهاني و به تبع آن بازار داخلي، توجه كاربران لپ‌تاپ به سوي لپ‌تاپ‌هاي سوني جلب شد و به اين ترتيب كاهش قيمت لپ‌تاپ‌هاي سوني باعث افزايش فروش آن شد.
به اين ترتيب در بازار امسال، لپ‌تاپ‌هاي سوني بيشترين متقاضي را داشتند و پس از آن DELL در رتبه بعدي قرار دارد.
ACER به دليل عرضه لپ‌تاپ‌هاي ارزان قيمت نيز در رده بعدي فروش قرار دارد. APPLE ،HP و ساير برندها نيز رده‌هاي بعدي فروش را به خود اختصاص داده‌اند.
به گفته مدير فروش شركت نقش، توجه اكثر كاربران لپ‌تاپ طي يك سال گذشته به سمت لپ‌تاپ‌هاي ارزان‌قيمت جلب شده است و تعداد افرادي كه به قابليت‌هاي لپ‌تاپ توجه بيشتري دارند تا قيمت و ظاهر آن نيز كاهش يافته است.
وي همچنين معتقد است، ورود لپ‌تاپ‌هاي ارزان قيمت‌، كم حجم و فانتزي به بازار همچنين باعث تغيير سليقه كاربران شده است و امروزه بازار لپ‌تاپ با كاربران فانتزي‌پسندي مواجه است كه به رنگ و ظاهر لپ‌تاپ توجه خاصي دارند.
يك فروشنده ديگر نيز از رشد فروش لپ‌تاپ‌هاي APPLE طي سال 87 خبر داد و گفت :شركت APPLE در سال 2008پروسسور لپ‌تاپ‌هاي خود را به INTEL تغيير داده و اكنون لپ‌تاپ‌هاي اين برند علاوه بر سيستم عامل مخصوص لپ‌تاپ‌هاي APPLE كه MAC است، به ويندوز نيز مجهز است و اين موضوع باعث رشد تقاضا براي لپ‌تاپ‌هاي اين برند شده است.
بكايي، مدير فروش شركت اپل ايران عرضه‌كننده لپ‌تاپ‌هاي APPLE نيز در اين رابطه گفت: ما قبول داريم كه سهم فروش اين برند در بازارهاي جهاني و داخلي نسبت به ساير برندها كم است، اما اين موضوع به علت اين است كه لپ‌تاپ‌هاي اين برند كاربران خاصي دارند كه هدفشان از خريد لپ‌تاپ انجام امور خاص و حرفه‌اي است.
معماي پيچيده نمايندگي‌هاي فروش
اينكه رشد آمار فروش لپ‌تاپ با عامل ناخوشايندي چون رشد قارچ‌گونه نمايندگي‌هاي فروش بي‌اسم و رسم همراه بوده، موضوعي است كه نه تنها خريداران بلكه آن دسته از فروشندگاني را كه خدمات پس از فروش آنها نظم و ماهيت بهتر و بيشتري دارد، گله‌مند كرده است.
مظفري، مدير فروش شركت نقش، در اين رابطه مي‌گويد: متاسفانه به دليل اينكه صنف رايانه در اين زمينه با هم متحد نيستند مشكلاتي از اين دست پيش مي‌آيد و علاوه براين به دليل رقابت شديد بين فروشندگان براي فروش بيشتر معضلي به نام شكست بي‌دليل قيمت‌ها نيز وجود دارد. به گفته مدير فروش اين شركت، نقش از سال 80 به طور تخصصي به خريداران لپ‌تاپ خدمات پس از فروش ارائه مي‌كند. وي افزود: ما هنوز عقيده داريم بايد در قبال خدماتي كه به مشتري ارائه مي‌دهيم، از وي مبلغي حدود 30 تا 50‌هزار تومان دريافت كنيم و هنگام فروش لپ‌تاپ بابت گارانتي لپ‌تاپ اين مبلغ را از خريدار اخذ مي‌كنيم.
اميدي، مدير فروش شركت زيگورات نيز در اين رابطه مي‌گويد: نمايندگي رسمي‌ فروش بابت لپ‌تاپ در كشور وجود ندارد. چرا كه كشور ما سال‌ها است در تحريم اقتصادي است و لپ‌تاپ‌هاي وارداتي اكثرا آمريكايي هستند و فاقد نمايندگي. به اين ترتيب وزارت بازرگاني مجوزي به شركت‌ها ارائه مي‌كند تا بتوانند به خريداران لپ‌تاپ‌هاي وارداتي خدمات پس از فروش ارائه دهند. البته برخي شركت‌ها نيز از طرف شركت‌هايي كه در دبي فعاليت مي‌كنند، خدمات پس از فروش به خريداران ارائه مي‌دهند.
مدير فروش شركت اپل ايران نيز در اين رابطه مي‌گويد: شركت‌هايي كه به اشتباه تحت نام نمايندگي فروش فعاليت مي‌كنند در واقع شركت‌هاي خدمات‌دهنده هستند و نبايد از عنوان نمايندگي فروش براي آنها استفاده كرد.
فيضي مدير عامل شركت ايران رهجو نيز در اين رابطه گفت: برخي از فروشندگان نسبت به ايران رهجو كم لطفي كرده و مي‌گويند لپ‌تاپ‌هاي ايران رهجو مخصوص كاربران آسيايي توليد شده و اين شركت را نماينده توليدكننده آسيايي معرفي مي‌كنند.
در حالي كه اين موضوع صحت ندارد و چطور ممكن است يك توليدكننده بزرگ لپ‌تاپ براي كاربران آسيايي و اروپايي تبعيضي در توليد قايل شود و اصلا اينكه توليدكننده از اينكه مليت كاربر چيست و ... اطلاعي ندارد.
بازار لپ‌تاپ در سالي كه گذشت
فعالان بازار ارزيابي‌هاي متفاوتي از بازار لپ‌تاپ در سال گذشته دارند.
گروهي براين باورند بازار لپ‌تاپ طي سال گذشته بازاري پويا ،سيال و روان بوده و گروهي معتقدند ركود اقتصادي جهاني و افت شديد قيمت‌ها و در كنار آن عرضه مدل‌هايي با قابليت پايين و قيمت ارزان باعث حركت بازار به سمت لپ‌تاپ‌هاي ارزان و بي‌كيفيت شده است.
آنچه مسلم است، اين كاهش قيمت باعث شده بسياري از افرادي كه خريد لپ‌تاپ برايشان تا سال‌ها بعد ميسر نبود به جمع لپ‌تاپ‌داران بپيوندند و نتيجه آن شد كه طبق اعلام فعالان بازار ميزان واردات و فروش اين كالا افزايش يابد.
اما اين افزايش عرضه، افزايش مشكلات را نيز به همراه داشته است. نبود سيستم‌هاي خدمات پس از فروش پيشرفته و همچنين فقدان تعميرگاه‌هاي مجهز و استاندارد تعمير لپ‌تاپ عملا بخش عمده مشتريان را از مزاياي اين دستگاه محروم كرده است.
بسياري از فروشندگان به ارائه يك برگه گارانتي بي‌نام و نشان بسنده مي‌كنند كه در صورت بروز مشكل براي كاربر اساسا قادر به رفع مشكل نيست.
شايد از همين روست كه رييس شوراي انتظامي‌سازمان نظام صنفي استان تهران نيز چند روز قبل از جريان داشتن پرونده‌هاي متعدد شكايت مشتريان از خدمات پس از فروش لپ‌تاپ خبر داد.
مهرداد ذولفقاريان پيشنهاد كرده است كه ارائه‌كنندگان محصولات نوت‌بوك بيشتر نوع خدمات‌رساني نمايندگي‌هاي خود را كنترل كنند تا از رعايت اصول حرفه‌‌اي و صنفي توسط آنان مطمئن شده و با پيشگيري از مواردي مبني بر نارضايتي مشتريان، مجبور به پاسخگويي نباشند.
اما در اين بازار به هم ريخته از شركت‌هايي كه خود عملا نماينده واقعي و رسمي‌ شركت‌هاي خارجي نيستند، ولي چنين تبليغ مي‌كنند و به واقع خود مشغول فريب دادن مشتريان هستند چه انتظاري مي‌توان داشت؟

چهارشنبه|ا|21|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 234]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن