واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: با كاروان سيدالشهدا از كربلا تا كربلا-2؛ حضرت رقيه (س) مركز بني اميه را تبديل به پايگاه تشيع كرد
كاروان نهضت حسيني در شام يك يادگار گران بها و درخشان از خود به جا گذاشت تا به وسيله آن نور، گمراهان و سرگشتگان بتوانند راه را از بيراهه تشخيص دهند؛ بارگاه حضرت رقيه در شام تبديل به مناري از هدايت شد تا ...
گروه دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»، زينب صارم، ورود كاروان عاشورا به شام را مي توان به منزله داخل شدن در مركز حكومتي بني اميه تعبير كرد؛ چرا كه شهر شام به عنوان پايگاهي سياسي و تفكري سلطنت بني اميه بود و از آن مي توان به عنوان قلب تپنده بني اميه نام برد.
در زمان خليفه سوم بدعت ها و دهن كجي هاي بسياري به سنت و روش رسول الله صورت گرفت از جمله آن كه مطرودين و ملعونين زمان پيامبر جذب دستگاه هاي حكومتي شدند و ياران و اصحاب رسول الله مانند اباذر تبعيد شده و رهسپار ربذه شدند.
در همين راستا در زمان خليفه سوم، معاويه در شام به عنوان فرماندار منصوب شد و مردمان اين شهر توسط برنامه ريزي هاي دقيق اجتماعي فرهنگي معاويه در مسير بغض به علي بن ابي طالب تربيت شدند و اين يكي از بزرگترين ظلم هايي بود كه در جهت رياست طلبي عده اي دنيا پرست در حق اسلام و مسلمين شكل گرفت.
متاسفانه جريان بغض به علي ابن ابي طالب و خاندان عصمت و طهارت به مدت بيست سال در شام جريان داشت و لعن امام علي (ع) در منابر و خطابه ها امري متداول شده بود.
كينه مردم شام به اهل بيت پيامبر
گستره اين جنايت فكري در تاريخ همچنان ادامه دارد چنان در كتب تاريخي و مقاتل به اين حقيقت اشاره شده است كه در روز عاشورا هنگام به ميدان آمدن برخي ياران امام حسين (ع) كوفيان جرات جنگ و جسارت نداشتند، اما شاميان به علت داشتن بغض با خاندان رسول الله در كشتن و به شهادت رساندن ايشان اكراهي نداشتند.
به عنوان نمونه هنگامي كه قاسم بن الحسن (ع) وارد ميدان مبارزه شد هيچ كوفي براي به شهادت رساندن آن بزرگوار پيشقدم نشد اما در مقابل، جسارت و قساوت لشكر شام به علت غلبه تفكرات معاويه برآنان بيشتر بود.
ورود كاروان كربلا به شهر شام با سه روز تاخير همراه شد و اين بدان سبب بود كه، شاميان قصد داشتند به علت ورود اهل بيت داغدار رسول الله شهر را آذين بندي و آماده جشن نمايند. رفتار و سكنات مردم شام با خاندان علي بن ابي طالب بسيار گزنده و نا محترمانه بود اما از آن جا كه اين كاروان در ادامه نهضت حسيني گام بر مي داشت باعث هدايت و آشكار شدن حقيقت ناب و آشكار شدن چهره عوام فريب معاويه و يزيد شد.
كينه اي كه به مهر تبديل شد
زماني كه كاروان اهل بيت در شهر شام در حال حركت بود پيرمردي ازمردم شام نزد امام سجاد (ع) آمد و گفت: خداى را سپاس كه شما را كشت و نابود كرد و شاخ فتنه را قطع كرد و از هيچ دشنامى فروگذارى نكرد.
چون سخن او تمام شد، على بن حسين (ع) از او پرسيد: آيا كتاب خداى عز و جل را خواندهاى؟ گفت: آرى. فرمود: آيا اين آيه را خواندهاى كه مىفرمايد «بگو بر اين كار از شما پاداشى نمىخواهم جز دوستى خويشان»؟ گفت: آرى. فرمود: ما همان خويشان پيامبريم. پرسيد: آيا اين آيه را خواندهاى كه مىفرمايد «حق خويشاوندان را بپرداز»؟ گفت: آرى. فرمود: ما همانان هستيم. سپس فرمود: آيا اين آيه را خواندهاى كه مىفرمايد: «همانا خداوند اراده فرموده است كه پليدى را از شما اهل بيت بزدايد و شما را پاك كند پاك كردنى»؟ گفت: آرى. فرمود: ما همان اهل بيتيم.
در اين هنگام مرد شامى دست به آسمان بلند كرد و سه بار گفت: پروردگارا! من به پيشگاه تو توبه مىكنم. خدايا! من از دشمن خاندان محمد و هر كس كه آن خاندان را كشته است در پيشگاه تو بيزارى مىجويم.
قصر يزيد بن معاويه با گام هاي كاروان اسرا به لرزه افتاد
وسعت تاثيرات شگفت انگيز كاروان كربلا در شهر شام محدود به مردمان عادي شهر نمي شود بلكه با ورود كاروان حسيني در كاخ يزيد انقلاب و دگرگوني به معناي واقعي در قلب پايگاه بني اميه پديدار مي شود. اين تحول و دگرگوني تا بدان جا يزيد را تحت فشار قرار داد كه وي در مقابل خانواده خود و اطرافيان احساس شرم كرد.
همچنين كاروان اسرا با زبان حال خويش گوياي عمق فاجعه رخ داده بودند و وجهه اجتماعي يزيد به شدت تخريب شده بود. اين نگاه اجتماع و خانواده وي تا بدان جا به يزيد فشار آورد كه وي مجبور به فرا فكني شد و گفت : من دستور قتل حسين بن علي(ع) را نداده بودم و اين كار را پسر مرجانه به خودي خود انجام داده بود. هرچند اين جمله يزيد شبيه توجيهي كودكانه و ابلهانه است اما گوياي شدت فشار انتقادات و مخالفت هايي است كه بر يزيد وارد شده است.
همسر يزيد به خاندان رسالت گرويد
در رابطه با موج نارضايتي هايي كه در قصر، به علت ورود كاروان اهل بيت به شام پديد آمده بود مي توان به اعتراضات و مخالفت هاي همسر يزيد؛ هند، اشاره كرد. هند دختر عبد اللَّه بن عامر بن كريز بود. وي كه در زمان هاي گذشته در كوفه ساكن بود و در كودكي به مريضي صعب العلاجي مبتلا مي شود كه به وسيله دعاي با بركت امام حسين (ع) شفا مي يابد دست تقدير او را به شام رسانده و به ازدواج يزيد در آورده بود.
وي متوجه گفتگو هاي حضرت زينب (س) با يزيد در مجلس شراب شد و از عمق فاجعه اي كه توسط يزيد رقم خورده بود آگاه گرديد و به نزد يزيد كه در مجلس عمومى بود رفت و گفت: اى يزيد! آيا جا دارد سر پسر فاطمه بر در خانه من بر فراز دار باشد؟ يزيد برجست و بدن هند را پوشانيد سپس به هند گفت: آرى براى حسين صدا به گريه بلند كن. گريه كن بر پسر دختر پيغمبر خدا و آن كسى كه قريش برايش ناله كردند.
حضرت رقيه (س) مركز بني اميه را تبديل به پايگاه تشيع كرد
در كتب تاريخ روايت هاي متعددي از هدايت شدن مردمان به سمت خاندان عصمت و طهارت به وسيله كاروان اسرا نقل شده كه نشان دهنده اين است كه قيام امام حسين (ع) داراي وجوهات و جنبه هاي بسيار متعدد هدايتي است تا آن جا كه نه تنها در تربيت و تفكر بيست ساله مردم شام اثر بگذارد و باعث تحول آن شود بلكه اركان قصر يزيد را نيز مي لرزاند و باعث پراكنده شدن انسان هاي حق طلب و منصف از اطراف يزيد مي شود.
كاروان اسرا رسانه اي كه حقيقت و حقانيت را به گوش مردمان رساند
كاروان اسرا به مانند رسانه اي بود كه توانست حقيقت و حقانيت را به گوش مردمان برساند و آنان كه چشم و گوشي سالم داشتند هدايت شدند و برخي كه بر قلب هاي آنان قفل زده شده بود نتوانستند بهره اي از هدايت ببرند.
كاروان نهضت حسيني در شام يك يادگار گران بها و درخشان از خود به جا گذاشت تا به وسيله آن نور، گمراهان و سرگشتگان بتوانند راه را از بيراهه تشخيص دهند بارگاه حضرت رقيه در شام تبديل به مناري از هدايت شد تا به وسيله آن در مركز حكومت امويان پايگاهي براي تشيع ايجاد شود.
تبليغات ريشه دار معاويه هاي زمان در ايجاد بغض و كينه نسبت به اهل بيت و ايجاد فضاي فكري بسته در شهر شام با حضور جاودانه حضرت رقيه رنگ باخت و اكنون قلب بني اميه به بركت كاروان اسرا و آن دخت سه ساله به مركزي شيعي تبديل شد و اين چنين نورخداوند چيره شد.
جمعه|ا|9|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 257]