واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كسب روزي حلال، ضرورت و ضامن سلامت جامعه
تبريز- خداوند متعال آنچه را كه در روي زمين براي انسان قرار داده، فقط نوع حلال و پاكيزه اش را براي حيات طيبه و رسيدن به كمال و سعادت مباح و مجاز مي داند، اين در حالي است كه شيطان براي منحرف ساختن انسان از مسير درست و الهي،نقشه هايي دارد كه ساده ترين آن نفوذ در مال و روزي انسان است .
خداوند متعال بعد از توصيه به استفاده از روزي حلال و پاكيزه،هشدار مي دهد كه مراقب نقشه و دام هاي شيطان باشيد، همان هشداري كه خداوند به حضرت آدم و حوا در نخستين روزهاي خلقت داد كه مبادا از ميوه درختي كه نهي شده اند تناول نمايند و اين جا بود كه اولين لقمه حرام باعث سقوط آدم از بهشت و سپس آغاز انحراف براي انسانها شد.
در واقع با نخستين لقمه حرام قدم هاي شيطان در وجود انسان احساس مي شود و با او و خانواده اش عجين مي شود و به مرور اعضا و جوارح خود را كه آغشته به مال حرام است را در مسير و قدمهاي شيطان قرار داده و در منجلاب تباهي سقوط كرده و سلامت و زندگي خود را به خطر مي اندازد.
از گذشته هاي دور تاكنون اينكه برخي مال حرام و طعام مسايل رواني هم داشته باشند در تصورشان نمي گنجيد تا آنكه با گسترش مرزهاي دانش بشري هم اكنون ثابت شده كه طعام دو ويژگي را به انسان منتقل مي كند اول انواع ويتامين ها دوم صفات رواني و روحيات خاص، به اين معني كه تحصيل مال حرام خواسته يا ناخواسته داراي تبعات در زندگي بشر است كه گريزي از آن نيست .
خداي بي نياز، ما را نيازمند آفريده است، نيازمند به ذات مقدس خود، با اين نياز ما را بهانه و وسيله اي براي قرب به خويش قرار داد.
از جمله نيازهاي ضروري انسان معيشت و كسب روزي است كه ناگزير از آنيم . اين در حالي است كه برخي از انسانها راه را به اشتباه رفته و به جاي كسب روزي حلال با استفاده از ابزار گناه و نافرماني و به پندار خود درصدد كسب مال بيشتر و البته حرام و نامشروع مي روند. اين مال حرام احتمال كسب آن دور از انتظار نيست ولي سرآغاز بسياري از فلاكت ها و بدبختي هاست كه همچون آتش زبانه خواهد كشيد و انسان را به ورطه نابودي خواهد كشاند.
بررسي ها نشان مي دهد كه منشا بسياري از آسيب هاي اجتماعي و بدبختي ها از جمله بزهكاري ها، كودكان خياباني، گدايي، همسرآزاري، اعتياد، فحشا ، قتل، بيماري هاي سخت، قانون شكني، طلاق و مرگ زودرس از جمله تاثيرات كسب روزي حرام است.
نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي و امام جمعه تبريز در خصوص كسب روزي حلال گفت: اشتغال و تحصيل روزي، جهاد در راه خدا و از افضل عبادتها مي باشد و كسب روزي حلال از نگاه دين مبين اسلام بالاترين ثواب را دارد.
آيت الله "محسن مجتهد شبستري با ذكر اينكه اسلام به داشتن عزت نفس از طرف انسان تاكيد كامل دارد، افزود: فرد مسلمان نبايد زير منت كسي برود و اين كار با حفظ عزت نفس و تلاش براي كسب روزي حلال ممكن است.
كارشناس مسايل ديني و سياسي و مسوول نمايندگي سابق ولي فقيه در حفاظت و امنيت سپاه كشور گفت: هركس در راه كسب روزي حلال براي اهل و عيال و خانواده اش تلاش كند همچون مجاهد در راه خدا بوده و اجر و پاداش مجاهده در راه خدا اجر بسيار بزرگي است.
حجت الاسلام "رسول جليل زاده" اظهاركرد: امام حسين (ع) در خطبه روز عاشورا به مردمي كه به جنگ او آمده بودند فرمود:"شكم شما از مال حرام پر شده است." و همين گناه باعث شد دست به گناه عظيمي همچون كشتن امام معصوم بزنند.
وي تاكيد كرد: پر شدن شكم از مال حرام و تاثير آن در اعضا و جوارح انسان به قدري است كه تلاش براي هدايت آنان آب در هاون كوبيدن است و اين مساله در حادثه كربلا به وضوح خود را نشان داد.
حجت الاسلام جليل زاده همچنين با اشاره به كاهش آسيب هاي اجتماعي با مراعات كردن كسب روزي حلال افزود: حضرت محمد (ص) فرمودند، "عبادت 10 جزء دارد كه 9 جزء آن كسب روزي حلال است" و بايد اين فرهنگ را در جامعه به خصوص در بين جوانان نهادينه كنيم.
استاد دانشگاه هاي تبريز نيز در اين خصوص معتقد است: كسب روزي حلال ريشه در بحث هاي اعتقادي جامعه دارد و هرقدر توكل به خدا و تقوي بيشتر باشد زندگي سالم تر خواهد بود.
عزيز جوانپور اظهاركرد: براين اساس آرامش رواني نبايد با ماديات ايجاد شود بلكه برقراري آرامش و امنيت خانوادگي با عواطف و معنويات معني پيدا مي كند.
وي افزود: در فرهنگ ديني مسلمانان اعتقاد به مقدر بودن روزي مانع از بروز بسياري از آسيب هاي اجتماعي بوده و اعتقاد به اينكه خالق يكتا در زمان آفرينش انسان به فكر روزي وي نيز بوده بشر را به آينده روشن اميدوار مي كند.
وي با تاكيد بر اينكه زياده طلبي و مادي گرايي انسان را به سمت گناه و ناهنجاري هاي اجتماعي سوق مي دهد، گفت: قناعت، تقوي، پرهيزگاري، كار و تلاش انسان را از انحراف و ناهنجاري هاي اجتماعي بازمي دارد و وي را به يك زندگي سالم رهنمون مي سازد.
گزارش از : پيمان پاكزاد
7223/587
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30740036
جمعه|ا|9|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 576]