واضح آرشیو وب فارسی:فارس: صفارهرندي در پيش از خطبههاي نمازجمعه تهران:
خبرگزاري فارس: وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره 9 دي گفت:حماسه 9 دي يعني گرفتن يك عكس يادگاري براي قيامت نه براي نشان دادن به مسئولان شوراي نگهبان در انتخابات.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، محمدحسين صفارهرندي وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي در پيش خطبههاي امروز نماز جمعه تهران طي سخناني به بازخواني 9 دي پرداخت و اين حماسه را داراي نقشي تعيين كننده و تأثيرگذار در تاريخ معاصر ايران توصيف كرد.
وي با بيان اينكه اگر در 9 دي حماسه حضور جانانه مردم به خصوص در شهر تهران به وقوع نميپيوست، جريان فتنه و فتنهگران مرعوب نميشدند، تصريح كرد: اگر در روز عاشوراي 88 كه عدهاي با حضور در خيابانهاي تهران آشوب به پا كردند، با مقابله عزاداران حسيني مواجه نميشدند، آن حادثه تلخ به عنوان يك ننگ ابدي تا ابد به پيشاني اين شهر ميچسبيد.
اين كارشناس مسائل سياسي از خدا به پاس خلق حماسه 9 دي سپاسگذاري كرد و در همين زمينه گفت: مردم در آن روز در خيمههاي عزاداري مشغول عزاداري بودند و هيچ كس باور نميكرد كساني كه در ماههاي گذشته انواع پستيها را از خود نشان دادهاند، در اين ماه نيز دست به انجام اقدامات رذيلانه بزنند.
صفارهرندي به حضور زرتشتيها در مراسم عزاداري سيدالشهدا(ع) اشاره كرد و گفت: مردم با دانستن چنين مسائلي باور نميكردند كساني آنقدر سقوط كرده باشند كه پرچم حسيني را آتش بزنند و به نماز خوانان روز عاشورا سنگ پرتاب كنند.
وي با تاكيد بر اينكه عزاداران حسيني در روز عاشورا حرمتشكنان اين روز را ناكام گذاشتند، بر اين نكته تاكيد كرد كه در اين روز كمر فتنهگران با حضور عزاداران حسني شكست.
صفارهرندي تصريح كرد: نيروي انتظامي در آن روز به وظايف خود عمل كرد اما آنها اعلام كردند كه اگر عزاداران حسيني به صحنه نميآمدند، ما از پي كار بر نميآمديم.
وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي با تشبيه 9 دي به عاشوراي سال 57 بر اين نكته تاكيد كرد كه در تمام سالهاي بعد از انقلاب هيچ وقت اين احساس به ما دست نداد كه راهپيمايي شبيه عاشوراي 57 در ايران به وقوع پيوسته باشد كه اين حس در 9 دي در ما ايجاد شد.
صفارهرندي حماسه 9 دي را از لحاظ كمي و كيفي مشابه عاشوراي 57 دانست و در همين زمينه گفت: البته 9 دي از لحاظ كيفي از عاشوراي سال 57 بالاتر بود زيرا در آن راهپيمايي گرايشهاي مختلفي در راهپيمايي حضور داشتند اما در راهپيمايي 9 دي در حالي كه كميت به اندازه راهپيمايي عاشوراي 57 بود اما همه از لحاظ اعتقادي يكي بودند.
اين كارشناس مسائل سياسي 9 دي را اينگونه توصيف كرد كه "9 دي يعني گرفتن يك عكس يادگاري براي قيامت نه براي نشان دادن به مسئولان شوراي نگهبان در انتخابات".
وي 9 دي را همانند انفجاري توصيف كرد كه بسياري از معادلات فتنهگران را در هم ريخت و در همين زمينه گفت: وزير دفاع انگليس بعد از اين حماسه در جمع سران كفر در اتاق جنگ خود براي بررسي مسائل ايران اعلام كرد كه با اين حضور همه جانبه و اعلام برائت از فتنه جنبش به اصطلاح سبز به پايان رسيده است، البته وزير دفاع انگليس بر اين نكته تاكيد كرد كه اگر در 22 بهمن اقدامي از سوي جريان فتنه صورت بگيرد، حيات آنها ادامه مييابد و در غير اين صورت بايد از اين جريان قطع اميد كرد و بعد از آن بايد به سراغ گزينههاي ديگر رفت.
اين كارشناس مسائل سياسي با اشاره به تلاش كشورهاي غربي براي تحريم ايران و ديگر اقدامات آنها بر ضد كشورمان، از شكست دشمن در تمامي عرصهها در مواجه با ايران سخن گفت.
وي با طرح اين پرسش كه چرا دشمن به اين اميد بست كه كساني از ما را ميتواند به خدمت بگيرد؟ در پاسخ به اين پرسش گفت: غربيها اعتقاد دارند كه اگر قرار باشد در ايران تغييري ايجاد شود، بايستي اين تغيير توسط افرادي اتفاق بيفتد كه ما امروز آنها را به عنوان جريان نخبه و يا خواص ميشناسيم.
صفارهرندي اضافه كرد: آنها اعتقاد دارند بايد جرياني را براي ضربهزدن به نظام برگزيدند كه آن جريان نزديك به انقلاب بوده و حتي علائمي از وابستگي به نظام در آن وجود دارد همچنين اين جريان بايستي نگاهي به بيرون نيز داشته باشد و به تغيير نظام نيز معتقد باشد.
وي اضافه كرد: پسر يكي از شخصيتهاي مطرح كشور در سال 88 طي يك مصاحبه با نشريه معتبر آمريكايي «يو اس اي تودي» اعلام كرد كه اگر پدر من رئيس جمهور شود، قانون اساسي را به صورت تغيير ميدهد كه شان رهبري در حد يك مقام تشريفاتي شود.
اين سخنان صفارهرندي شعار "مرگ بر ضد ولايت فقيه" نمازگزاران را در پي داشت.
صفارهرندي در همين زمينه گفت: اينكه اكنون گفته ميشود ماجراي فتنه ريشه در زمان فعلي ندارد و مربوط به گذشته است، سندهايي مثل سند ذكر شده دارد.
وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به اعتقاد غربيها براي بهكارگيري از يك جريان ميانجي در ايران براي تغيير در نظام گفت: ميانجي مدنظر غربيها شامل افرادي ميشود كه در انقلاب حضور داشته و طالب تغيير هستند؛ اعتقاد آنها اين است كه 2 گروه ميتوانند ميانجي باشند. يكي نهضت آزادي كه البته اين گروه اكنون در داخل كشور مانند گذشته نيست و يك گروه و جريان داخلي منحسوب نميشود و گروه ديگر پيروان سروش كه حلقهاي به نام حلقه كيان دارند.
وي ادامه داد: اطراف سروش كساني حضور داشتند كه در دوران اصلاحات آشوب به پا كردند و در جريان فتنه نيز دست آنها ديده ميشود.
صفارهرندي همچنين در ادامه سخنان خود در پاسخ به اظهارنظر يك نمازگزار كه از وي ميخواست كه به صورت شفافتر و با ذكر نام افراد سخن بگويد، حاضرين در نماز جمعه را افرادي فهيم و هوشمند ارزيابي كرد و گفت: همين نمازگزاران زماني كه ديدند از همين تريبون نماز جمعه بحثهايي مطرح ميشود و خطبهها به سمتي رفته است، جواب خطيب را دادند.
اين كارشناس مسائل سياسي در ادامه با اشاره به مناصب بالاي برخي از افراد حاضر در فتنه گفت: اين افراد در سال 88 در روزهاي بعد از انتخابات كه نظام به آنها اعتماد كرده بود، راه ديگري را پيمودند.
وي همچنين در خصوص منحرفان به 4 گروه اشاره كرد و در معرفي اين گروهها و بيان ويژگيهاي آنها گفت: دسته اول كساني هستند كه از ابتداي انقلاب رگههايي از اعوجاج فكري در آنها نسبت به انقلاب وجود داشت كه امروز اين افراد به وجود اين اعوجاجهاي فكري اعتراف ميكنند.
صفارهرندي در بيان مثالي درهمين زمينه اظهار داشت: اكبر گنجي كه يكي از چهرههاي منفور ايران به شمار ميرود، سالها در كشور ما در مناصبي حضور داشت اما اكنون در مصاحبههاي خود وقتي از وي سؤال ميشود كه تو امروز علم مخالفت با انقلاب و حتي اسلام را به دست گرفتهاي و در روزگاري خودت در نظام بودي؟ پاسخ ميگويد كه من از اول انقلاب هم درباره نظام ترديد داشتم و تصور ميكردم كه دموكراسي از نظام بيرون نميآيد و چون من عاشق دموكراسي بودم، بعد از مشاهده عدم خروج دموكراسي از نظام از انقلاب خارج شدم.
صفارهرندي در همين زمينه خاطرنشان كرد: البته بايد به اين نكته توجه كرد كه "اكبر گنجي" سالها بعد از عدم اعتقادش به انقلاب و نظام در كشور حضور داشت و جيرهخوار بود و با توجه به ديدگاههاي وي و عدم اعتقادش به نظام و انقلاب آيا رفتار اكبر گنجي منافقگونه نيست.
اين كارشناس مسائل سياسي با اشاره به جرياني كه پس از هجوم جريان بيروني مرعوب شدند، اين جريان را جريان ديگري از منحرفان برشمرد و و گفت: اين جريان بر اثر هجومي كه از بيرون به داخل ميشود، تغيير موضع دادند و در مقابل جريان بيروني مرعوب شدند.
وي در ادامه با بيان اينكه دسته سوم كساني بودند كه بعد از رحلت امام خميني (ره) تصور كردند از قافله دنيا جا ماندند، تصريح كرد: اين افراد كساني بودند كه در انقلاب و جنگ مجاهدت كردند اما بعد از پايان جنگ تصور كردند كه اكنون بايد به دنيا برسند و متاسفانه در آن روزهاي كه بايستي كشور بايد براي ساختن آماده ميشد، آنها حتي از همين تريبون نماز جمعه استفاده كردند و مردم را به سمت زيادهخواهي و تجملگرايي دعوت كردند و اين سرآغاز ورود عدهاي به دنياطلبي شد.
اين كارشناس مسائل سياسي دسته بعدي را كساني توصيف كرد كه از عدم مديريت اطرافيان خود ضربه خوردهاند و در همين زمينه گفت: اين افراد كساني بودند كه به دليل تبعيت از نزديكان خود سقوط كردند و به تمايلات اطرافيان خود هيچ واكنشي نشان ندادند و تحت تاثير آنها قرار گرفتند.
صفارهرندي ادامه داد: گروهي نتوانستند مدير خانههاي خود باشند، نتوانستند بچههاي خود را اداره كنند و آنها به دليل تبعيت از اهواي نزديكان و اطرافشان سقوط كردند.
وي اضافه كرد: اين افراد در فتنه 88 سكوت كردند، زيرا قبل از آن سقوط كرده بودند.
صفارهرندي همچنين تاكيدكرد كه مسائل ذكر شده نبايستي به كساني تعميم داد كه در ابتدا تصور ميكردند كه اين صحنه، صحنه ديگري است و در ادامه به دليل روشنگريهاي صورت گرفته ديدگاههاي خود را اصلاح كردند اما در اين بين بودند كه كساني كه بعد از واقعه عاشورا سكوت كردند و سكوت آنها به دشمنان خدا و امام حسين (ع) كمك كرد.
وي در پايان سخنان خود به بيان سخنان امام علي (ع) درباره چرايي آلودگي برخيها بعد از رحلت پيامبر (ص) عظيمالشان اسلام با قرائت بخشي از خطبه 150 نهج البلاغه پرداخت.
انتهاي پيام/
جمعه|ا|9|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]