واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سيدحسن خميني: افراط، آفت بيداري اسلامي است پيام ما حاكم كردن معنويت توأم با عدالت در ضوابط جهاني است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي - ايران
سيدحسن خميني با بيان اين كه افراط، آفت بيداري اسلامي است و بايد نسبت به آن هوشيار بود، گفت: شيعه هيچگاه در نقطه افراط هيچ عقيدهاي قرار نگرفته است.
به گزارش خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجتالاسلام و المسلمين سيدحسن خميني كه در جمع سفرا و رييسان نمايندگيهاي سياسي ايران در خارج از كشور و وزير امور خارجه و معاونانش در حرم امام (ره) سخنراني ميكرد، ضمن خير مقدم به حضار افزود: اين فرصتي كه فراهم شده تا در خدمت وزير دوستداشتني و خدوم و موفق وزارت امور خارجه و همچنين سفراي ايران باشيم خوشحاليم.
وي ياد و خاطره شهدا، امام و فرزندان امام را گرامي داشت و افزود: سالي كه در آن قرار داريم سال استثنايي در طول چند دهه اخير در جهان اسلام است و روزهاي بسيار بزرگي درعين حال در پيش رو داريم.
نوه امام راحل (ره) با اشاره به برگزاري سمينار سفرا در تهران با عنوان بيداري اسلامي گفت: در تقسيم علوم اجتماعي برخي انقلابها را تنها يك انقلاب سياسي ميدانند، انقلابهاي سياسي انقلابهايي هستند كه تنها تغييراتي را در نظامهاي سياسي اعمال ميكنند. انقلابهاي سياسي يك حركت و خروش اجتماعي است كه با كودتا تفاوت دارد. اين انقلابها تنها به تغيير ساختار سياسي و بعضا مديران سياسي منجر ميشود و نمونههايي از آن را نيز داشتهايم؛ همانطور كه اگر موضوع ملي شدن صنعت نفت را انقلاب بدانيم، ميتوانيم بگوييم حركتي كه براي نفت درايران انجام شد يك انقلاب سياسي بود.
يادگار امام (ره) تصريح كرد: برخي از انقلابها علاوه بر تغييرات سياسي گامي ديگر را نيز در درون خود دارند و آن گام، يك گام اجتماعي است كه نهادهاي اجتماعي را در جامعه دستخوش تغيير ميكند.
سيدحسن خميني توضيح داد: انقلابهاي اجتماعي، نهادهاي اجتماعي را تغيير ميدهند و بالاتر از انقلابهاي سياسي هستند. با اين توضيح بسياري خواستند انقلاب مشروطه را انقلابي اجتماعي بدانند، زيرا تنها در درون خود تغيير نظام سياسي به همراه نداشت؛ بلكه بالاتر از آن تغييراتي اجتماعي ايجاد كرد و به نوعي اشرافسالاري دوره قاجار كه ادامهاي از دوره صفويه بود دسخوش تغيير كرد و افرادي ديگر را همراه خود به صدر آورد و تعريف نويني از منزلت اجتماعي ارائه كرد.
وي خاطرنشان كرد: انقلاب سال 57 قطعا يك انتخاب سياسي و اجتماعي است، چرا كه منزلتهاي اجتماعي را به شدت دستخوش تغيير كرد و نظام سياسي را از حيث مفهومي، ساختار و مصاديق به هم ريخت و كساني كه در صدر بودند رفتند و نهادهاي جديد و ساختار نويني برپا شد.
سيد حسن خميني ادامه داد: نوع سوم انقلابها، انقلابهايي تاريخي يا تاريخساز هستند كه براي فراتر از مرزهاي جغرافياي خود پيام دارد. براي انقلابهاي تاريخي تنها چند مورد محدود ميتوان ذكر كرد كه انقلاب فرانسه يكي از آنها است. اين انقلاب بحث آزادي و ليبراليسم را به عنوان پيام خود ارائه داده است. از انقلاب شوروي نيز به عنوان انقلاب تاريخي ياد ميكنند كه نظام سلطنت تزار به هم ريخته است و فراتر از آن پيامي با عنوان سوسياليسم براي جهان داشته است، البته انقلاب آمريكا كه عليه بردهداري بود را انقلاب تاريخي ميدانند.
به گزارش ايسنا، نوه حضرت امام (ره) با تاكيد بر اينكه انقلاب اسلامي ايران در گام سوم خود يك انقلاب تاريخي با پيامي روشن براي دنيا است، گفت: پيام انقلاب، بيداري معنويت است. انقلاب ما انقلابي سياسي و اجتماعي است، اما فراتر از آن انقلاب تاريخي است، پيام انقلاب تاريخي هم چندان ارتباطي با نسل اول و دوم وحتي بنيانگذار سيستمهاي سياسي و اجتماعي ندارد. بعضا چندين دهه يا سده بعد شنيده ميشود و همانطور كه براي فرانسويها ابتدا يك ليبراليسم منطقي شكل نگرفته بود و سوسياليسم در درون روسيه پديد آمده بود، اما بازتاب آن و پيامدهاي آن در جهان غرب و شرق به گونهاي ديگر بيان داشت، سوسياليسم چيني و اروپايي شكل گرفت و حتي در درون آمريكا تفكرات چپ در درون اين كشور را تحت تاثير قرار داد و تفكرات راست را بعد از شكست مككارتيسم در آمريكا به تعادل انسانگرايانهتري رسانده است.
سيد حسن خميني تصريح كرد: آنچه كه پيام ما است حاكم كردن معنويت توأم با عدالت در ضوابط جهاني است. اين پيامي است كه امروز در دنيا و جهان اسلام شنيده ميشود، بنابراين بيداري اسلامي به نوعي يادآوري كننده اين پيام است.
يادگار امام اضافه كرد: مانند همه امور اگر مراقبت از اين امر نشود، آفت ايجاد ميشود و معمولا براي اينكه چيزي زمين بخورد افراط در درون خود بزرگترين عامل براي از بين بردن آن چيز است. ما در جهان اسلام با بيداري اسلامي مواجهيم و ترديدي در آن نيست همانطور كه انتخابات اخير مصر با بيش از 70 درصد طيفهاي مختلف اسلامي رأي آورد و انتخابات تونس نيز اينگونه بود، اما آفت اين موضوع چيست؟ اين كه ترس در دل بسياري افتاده است كه سلفيگري اين حركت را از آن خود كند درست است، زيرا مي تواند جريانهاي اجتماعي بدين شكل در درون كشورها توسط گروهي كه معمولا شعارهايي فراتر از ديگران مطرح ميكنند، مديريت شود و به بيراهه برود و حركتها را در برگيرد. از اين اقدامات به عنوان طالبانيگري و طالبانيسم ياد ميكنند.
وي توضيح داد: آنچه امروز در جهان اسلام به عنوان بحث طالبان ميبينيم يك آفت است كه اگر مراقب نباشيم مدعيان اين بيداري با ترويج و توسعه آن و بزرگ نمايياش به همه تير خلاص ميزنند. هميشه بايد مراقب باشيم كه يك انديشه وقتي روي كار ميآيد بزرگترين لطمه را از افراطيون خود ميخورد و اين يك قاعده فلسفي است؛ هر چيزي از حد خود فراتر رود نتيجه معكوس ميگذارد.
سيد حسن خميني تاكيد كرد: افراط در يك مساله آفت دروني است، بنابراين انقلاب اسلامي ايران به عنوان انقلابي كه ريشه در تفكرات امام و اهل بيت دارد و اهل بيت مظهر تعادل در تفكر اسلامي هستند افراط را نميپذيرد.
وي با بيان اينكه مذهب اهل بيت و به ويژه اماميه در ميان همه فرق اسلامي همواره متعادل بوده است، گفت: ما هيچگاه در نقطه افراط هيچ عقيدهاي نيستيم. هيچگاه شيعه در هيچ نقطه افراطي قرار نگرفته است. آنچه كه پيام انقلاب اسلامي است به عنوان امري برخواسته از انديشه امام كه وامدار نفس مسيحايي اهل بيت پيامبر است، بزرگترين پايگاه خود را در تعادل ميداند.
سيد حسن خميني تاكيد كرد: ما امروز با گام سوم پيام تاريخي انقلاب امام مواجه هستيم و بايد بدانيم اين جريان از دو ناحيه لطمه خواهد خورد، ابتدا كساني كه از بنياد آن را قبول ندارند و ديگر از جانب افراطيون.
نوه حضرت امام خميني يادآور شد: اگر بخواهيم اين مساله در جهان اسلام بارور شود و ادامه پيدا كند بايد به عنوان يك وظيفه از جريان طالبانيسم كه در درون جامعه اسلامي است پرهيز كرد. اينها آفت بيداري اسلامي است.
سيد حسن خميني اضافه كرد: روح بيداري اسلامي چيزي نيست جزاينكه پيامبر فرمود همانا من براي تمام كردن مكارم اخلاق آمدهام، آيا همه اين حرفها براي اين نيست كه انسانها بهتر شوند و جوامع اخلاقي شود. اخلاق فلسفه وجودي بعثت، دينداري و اصل مذهب و تدين است و شاكله و ظاهر اين بيداري دين است، اما شالوده و اصل اساسياش كه در درونش وجود دارد، اخلاق است كه بعد ديگر آن معنويت است و آن نه به عنوان گرايش به معنويت بدون شريعت.
وي تاكيد كرد: بايد اخلاق را به عنوان درس از انقلاب به جهانيان ارائه دهيم و شالوده پيام ما اخلاق است، اين امري است كه در دنيا شنيده ميشود و كاستن از اخلاق چيزي است كه دنيا به شدت از آن لطمه ديده است. گاهي مسائل را آنقدر بد ميگوييم يا آن را تكرار ميكنيم و يا اساسا فردي كه بايد بگويد صلاحيت آن را ندارد كه حرفها بيمعنا ميشود؛ در حالي كه واقعيت اين است كه دنيا از حيث اخلاق فرو كاسته است. ترديدي نداريم كه در جامعه خودمان و همچنين جوامع ديگر از حيث اخلاق عقبگرد اتفاق افتاده است و اين پيام براي متن اروپا و حتي كشورهاي غير اسلامي نيز بيداري اخلاقي است، بنابراين بيداري اسلامي در درون خود بيداري اخلاقي است. اگر بيداري اخلاقي بر ظاهرش غلبه كرد باقي ميماند و به عنوان يك انديشه تا عمق جان همه دنيا ميرود.
به گزارش ايسنا، سفرا و روساي نمايندگيهاي وزارت امور خارجه به همراهي علياكبر صالحي، وزير خارجه ايران با حضور در حرم مطهر امام خميني (ره) و تقديم تاج گل با آرمانهاي بنيانگذار انقلاب تجديد بيعت كردند.
روساي نمايندگيهاي ايران در خارج از كشور كه به منظور شركت در سمينار سفرا به تهران سفر كردهاند، در بخشي از گردهمايي خود با حضور در حرم مطهر امام (ره) با آرمانهاي خميني كبير و انقلاب اسلامي تجديد پيمان كردند.
وزير امور خارجه به همراه سفرا و مديران و معاونانش به امامت سيدحسن خميني نماز مغرب و عشا را به جماعت برگزار كردند.
پس از پايان مراسم، وزير خارجه و سفرا در مراسم ضيافت شام سيد حسن خميني شركت و با وي گفتوگو كردند.
انتهاي پيام
جمعه|ا|9|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]