محبوبترینها
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1840540612
منصوري در گفت و گوي تفصيلي با فارس:
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: منصوري در گفت و گوي تفصيلي با فارس:
خبرگزاري فارس: معاون اسناد مركز اسناد انقلاب اسلامي درباره انتخابات مجلس، گفت: جرياناتي، معاند و معارض با نظام هستند و مباني و اركان آن را قبول ندارند، به همين دليل به هر بهانه درصدد آسيب زدن به فضاي سياسي كشور خواهند بود كه لازم است هم مردم و هم مسئولان در اين زمينه هوشيار باشند.
اشاره: جواد منصوري فارغالتحصيل رشته اقتصاد و معاون اسناد مركز اسناد انقلاب اسلامي است. وي اولين فرمانده سپاه در انقلاب اسلامي بوده است . در مواجهه با منافقين در يك حادثه تروريستي بيش از 13 گلوله بر بدن وي نشسته است. منصوري ، معاون كنسولي وزارت امور خارجه بود كه در ميدان هفت تير تهران در تاريخ 20/1/1361 مورد حمله قرار مي گيرد.
وي همچنين در كارنامه خود سابقه سفير ايران در چين را نيز دارد.
آنچه در ذيل مي خوانيد حاصل گفت و گوي يك ساعته ما درباره مسائل سياسي روز و انتخابات نهمين دوره مجلس با اوست:
*جناب آقاي منصوري همانطوري كه مستحضر هستيد ما در طول انقلاب اسلامي بيش از ۳۰ انتخابات موفق برگزار كرديم لطفا براي شروع بحث بفرمائيد كه اهميت انتخابات و مشاركت مردمي در هر انتخابات چيست؟
منصوري: مبناي اقتدار و مقبوليت در جمهوري اسلامي ايران بر اساس رأي و خواست مردم است. اين مردم هستند كه با حضور و مشاركت خود در هر انتخابات موجب ميشوند كه نظام ما با پشتوانة محكم و با قدرت، امور خود را پيش ببرد. قانون اساسي منشأ قدرت و مقبوليت و مشروعيت سياسي را مبتني بر خواست مردم قرار داده است و تعيين سرنوشت كشور را در انتخابات مختلف به عهده مردم گذاشته است.
اين مردم هستند كه با انتخاب مستقيم و غير مستقيم مديران از عاليترين مقام كشور تا پائين مقام را مستقيم يا غيرمستقيم انتخاب ميكنند. از سويي ميبينيم كه بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران حضرت امام خميني(ره) اساس و بنيان كار خود را توجه به مردم قرار دادند. ايشان در اكثر صحبتهاي خود به نوعي بر راي مردم، مطالبات و خواست مردم به اشكال مختلف اشاره و بر آن تاكيد كردهاند. همچنين طبق تحقيقي كه انجام شده ، مشخص شده است كه بيشترين كلمهاي را كه حضرت امام(ره) در طول عمر مبارزاتي خود بكار بردهاند "مردم"بوده است.
ايشان در به كار بردن كلمه "مردم" كاملا با صداقت عمل ميكردند و نگاهشان اينگونه نبود كه فقط براي رأي گرفتن و رأي آوردن و كسب اعتبار شخصي و گروهي اين كار را بكنند.امام(ره)واقعا اعتقاد داشتند كه منشا قدرت، مقبوليت و مشروعيت سياسي مردم هستند؛ به همين جهت انتخابات به عنوان نماد مشاركت مردم مطرح است.
به نوعي ميتوان گفت، هر انتخابات تجلي قدرت سياسي و حاكميت رأي و خواست مردم است؛ دقيقا اين انتخابات است كه نشاندهنده استقلال، آزادي و جمهوريت نظام است.
* آقاي منصوري! ما همواره شاهد هستيم كه دشمنان در هر انتخابات اقدام به طراحي ترفندهاي خصمانه و سناريونويسي براي زير سؤال بردن آن انتخابات ميكنند. چرا؟
*منصوري: آنچه مسلم است در هر انتخابات با برگزاري موفق و حضور و مشاركت بالاي مردم برنامهها و منافع نامشروع دشمنان ما نقش بر آب ميشود. انتخابات موفق موجب ميشود كه نظام با حيثيت بالا و با اعتبار بيشتر در عرصة داخلي و بينالمللي برنامههاي خود را عملي كند؛ ضمن اينكه همين انتخابات پشتوانة عظيم ملي محسوب ميشود. به عبارت ديگر هر بار كه انتخابات برگزار ميشود، ميبينيم كه دنيا انتخابات ما را رصد ميكند تا ببيند ميزان مشاركت مردم در انقلاب اسلامي ايران چه مقدار است و به اين وسيله تحليلهاي خود و برنامههاي خود را عليه نظام طراحي ميكنند.
آنها با ميزان حضور مردم ميسنجند كه ميزان پايبندي و وفاداري ملت ايران به انقلاب اسلامي چه ميزان است؟ لذا ميبينيم كه همواره تمام تلاش خود را به كار گرفتهاند، تا بتوانند به نحوي هر انتخابات ما را زير سؤال برده و خدشهاي به آن وارد كنند.
* جناب منصوري با توجه به اينكه ما حدود دو ماه ديگر انتخابات نهم مجلس شوراي اسلامي را در پيش داريم و اين انتخابات اولين انتخابات بعد از فتنه ۸۸ است، اهميت اين دوره انتخابات را چه ميدانيد و فضاي سياسي و انتخاباتي اين دوره را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
منصوري: معتقدم مردم ما هوشيار هستند و بخوبي نشان دادهاند كه شرايط سياسي داخلي و بينالمللي را درك ميكنند، مردم ما همواره نشان دادند كه پشتيبان واقعي اسلام، انقلاب اسلامي، آرمانهاي امام خميني(ره) و ولايت فقيه هستند. اگر گاهي ديده شود كه بخشي از مردم به كمبودها و برخي بيعدالتيها معترضند اين ربطي به اصل نظام ندارد و فقط خواهان رفع مشكلات هستند.
از سوي ديگر اگر در هر انتخابات همه چيز بر اساس قانون پيش برود، همانطور كه در دورههاي گذشته شاهد آن بوديم مشكل خاصي نيست. اگر در اين انتخابات نيز شوراي محترم نگهبان، قوة قضائيه و ساير نهادهاي مسئول به وظايف قانوني خودبه طور كامل و با جديت عمل كنند، هيچ مسئله خاصي بوجود نميآيد. بشرط آن كه تمام دستگاهها به مسئوليت خود عمل كنند.
* فضاي اين انتخابات را چگونه ميدانيد؟
منصوري: در كل فضاي سياسي موجود كشور فضاي نسبتاً خوبي است، طبيعتا در هر انتخابات شور و هيجان انتخاباتي در آستانه انتخاباتي فضاي كشور را در بر ميگيرد و متأثر ميكند؛ آن چيزي كه مهم است اين است كه همة كساني كه ميخواهند نامزد ورود به مجلس شوند بايد بر اساس قانون رفتار كنند و همة دستگاههاي مسئول به طور كامل به وظايف خود عمل كنند و هيچ كمكاري در اين زمينه نداشته باشند.
در انتخابات طبعاً عدهاي صلاحيت حضور در انتخابات را ندارند، كه به طور طبيعي بايد رد صلاحيت شوند، ضمن اينكه فضاي انتخابات همچنان بايد آزاد باشد و همة جريانهاي قانوني بتوانند در انتخابات مشاركت سياسي داشته باشند. هرچند در همة دورههاي انتخاباتي شاهد بوديم كه رقابتهاي سياسي در مواردي به تنش منجر ميشد؛ اما اگر مسئولان برگزاري انتخابات و مسئولان كشور از ابتدا به وظايف قانوني خود به طور قاطع عمل كنند، جلوي بسياري از سوءاستفادهها و طراحيهاي دشمن گرفته خواهد شد.
اما واقعيت ماجرا اين است كه عدهاي و جرياناتي، معاند و معارض با نظام هستند و مباني و اركان آن را قبول ندارند. به همين دليل به هر بهانه درصدد آسيب زدن به فضاي سياسي كشور خواهند بود كه لازم است هم مردم و هم مسئولان در اين زمينه هوشيار باشند.
آنان در پي اخلال در برگزاري انتخابات خواهند بود و آرام نخواهند نشست؛ اخبار و شواهد هم گواه اين مسئله است؛ بنابراين تاكيد من بر انجام وظايف نهادهاي مسئول مبتني بر همين موضوع است. من معتقدم اگر فضا به خوبي مديريت شود، دشمن و عوامل خود فروخته و گروهكهاي معاند نميتوانند كاري كنند، چرا كه مردم نيز ماهيت اكثر آنها را شناختهاند.
ما در فتنه ۸۸ به نوعي غافلگير شديم و ديديم كه مسئولان نهادهاي مختلف، غافلگير شدند، ما در اين حوزه ضعف داشتيم، مردم نيز تا آن موقع با شيوة طراحي دشمن در قالب جنگ نرم آشنايي چنداني نداشتند، اما به طور كل تجربة بسيار بزرگي از وقايع فتنة ۸۸ عايد مسئولان و مردم شد.
* آقاي منصوري به فتنه ۸۸ اشاره كرديد، ما شاهد وقايع عبرتآموزي در فتنه ۸۸ بوديم برخي خواص سقوط كردند و در آزمون فتنه مردود شدند. به نظر شما با توجه به عملكرد اشخاص، گروهها و برخي جريانات سياسي در فتنه ۸۸، حضور در انتخابات آينده را چگونه تحليل ميكنيد؟ عملكرد افراد در جريانات چه تأثيري در ادامة فعاليت آنان در انتخابات بعد ميتواند داشته باشد؟
منصوري: قاعدة كلي در هر انتخابات آزادي در انتخابات است يعني همة طيفهاي سياسي داخل كشور كه داراي فعاليت سالم و قانوني هستند، ميتوانند در انتخابات شركت كنند. اما جرياناتي كه در فتنه ۸۸ مقابل نظام و مردم ايستادند، به طور طبيعي و منطقي ديگر نميتوانند در انتخابات حاضر شوند، كساني كه در سال ۸۸ ادعاي دروغ را مطرح كردند و حيثيت نظام و مردم و انتخابات پرشور سال ۸۸ را زير سؤال بردند و بدترين تهمتها را به نظام زدند،بدون اينكه مدركي در ادعاهاي خود ارائه دهند به چه دليل بايد در انتخابات آينده حضور داشته باشند. لذا اين مردم بودند كه اين جريانات همراستا با دشمن را از صحنة سياسي كشور بيرون كردند.
امروز هم انتخابات ديگري در پيش است، همان نظام ،انتخابات ديگري را ميخواهد برگزار كند. بنابراين اين افراد تا هنگامي كه از مواضع غلط گذشته خود ابراز پشيماني نكرده و مواضع خود را محكوم نكرده باشند، طبيعتا حق حضور در انتخابات آتي را ندارند.
* در آستانه انتخابات مجلس صداهاي مختلفي را مجددا از درون جريانات سياسي كه در فتنه نقش داشتند ميشنويم. برخي سخن از تحريم انتخابات ميكنند، برخي سخن از حضور قطعي ميكنند، برخي ميگويند كه بايد با مهرههاي سفيد وارد انتخابات شد، و اخيرا نيز خبرهايي منتشر شد كه بخشي از اين جريان و گروههاي معاند اين جريان در برخي كشورهاي همسايه ديدارهايي را با مقامات آمريكايي، انگليس و صهيونيست داشتهاند. تحليل شما از اين جريان چيست؟
منصوري: قبلا هم گفتم كه نهادهاي قانوني بايد به وظايف خود عمل كنند. البته خيلي مقيد به اسمها، گروهها و جريانات نيستم. خيلي از افراد ممكن است خود را به اين جريان و آن جريان بچسبانند! لذا خيلي كاري به اسمها ندارم. فردي كه تا ديروز در يك مسئوليتي ناتوان و ناصالح بود، امروز به چه دليل بايد نماينده مجلس شود؟ اين موضوع مهمي است. شوراي محترم نگهبان و نهادهاي مسئول در تاييد صلاحيت كانديداها بايد بسيار دقيق، محكم و قاطع عمل كند.
نكتهاي را لازم ميدانم كه به آن اشاره كنم؛ ما از اول انقلاب تاكنون يك اشتباه بزرگ داشتيم و همچنان آن را ادامه ميدهيم. اين اشتباه براي ما خسارتهاي جبرانناپذير داشته است و آن اين است كه حاضر نشديم قانون به طور كامل در همه جاي كشور و در برابر همه اجرا كنيم.
ما عملاً حاكميت قانون را در برخي مواقع نقض كرديم، در نتيجه شاهد بوديم تمام دولتهاي بعد از انقلاب خلافهاي قانوني بسيار زيادي مرتكب شدند. تمام دولتها در قانونشكني مثل هم بودند. در برخي شديدتر و در برخي خفيفتر بود. همه دولتها در مقابل مجلس ايستادند و با هيچكدام از اين قانونشكنيها برخورد نشد.اين فقط در دولت نيست، علاوه بر دولت در نهادهاي ديگر و قواي ديگر هم اقدامات خلاف قانون اتفاق ميافتد كه بايد اين مشكل رفع شود.
علاوه بر اينها ميبينيم با متخلفان بزرگ هم همواره آنچنان كه بايد برخورد نشده است. در اين زمينه قوة قضائيه مسئوليت سنگيني بر عهده دارد. مردم اين انتظار را دارند كه نظام اسلامي جلوي متخلفان با قاطعيت گرفته شود. اين مردم اگر عدالت ببينند تا پاي جان از انقلاب اسلاميشان دفاع ميكنند و به آن وفادار هستند.
* آقاي منصوري به نظر شما چرا اين شائبه وجود دارد كه با متخلفان اقتصادي، اجتماعي و سياست آنهم از نوع دانه درشتها برخورد نميشود؟
منصوري: بيش از ۱۳۰ سال است كه بحث حاكميت و اجراي قانون در كشور ما مطرح است. انتظار اين بود كه بعد از انقلاب اسلامي اين مشكل حل شود، ولي هنوز اين فرهنگ بطور كامل جاري و حاكم نشده است. ما نياز به تحول و اصلاح در اين زمينه را بطور كامل احساس ميكنيم.
* پس شما ريشه مشكلات را به خصوص در انتخابات عمل نكردن برخي نهادها را به وظايف قانوني خود و عدم حاكميت قانون ميدانيد.
بله
*آقاي منصوري! رهبر معظم انقلاب چندي پيش هشدار دادند كه بايد مراقب بود دشمن ميخواهد از فرصت انتخابات استفاده كند و آن را به چالش امنيتي براي نظام تبديل كند.
منصوري: تجربه و تاريخ نشان داده است كه دشمنان ما مصمم هستند كه به اسلام و انقلاب اسلامي به هر طريق ممكن ضربه بزنند و از هر فرصتي در اين راستا استفاده كنند. انتخابات و هيجانات انتخاباتي براي آنها بهترين فرصت است.
در اين زمينه رسانههاي ما بايد به طور كامل به اين موضوع مهم بپردازند و ابعاد و سناريوهاي دشمن را به اطلاع مردم برسانند. مردم نيز تجارب خوبي از انتخاباتهاي گذشته دارند و در اين زمينه لازم است هوشياري خود را حفظ كنند.
در اين انتخابات بايد همة تخلفات قانوني به دقت مورد رصد قرار گيرد. بايد مشخص شود كانديداها و نامزدهاي مجلس هزينههاي تبليغاتي و انتخاباتي خود را از كجا تامين ميكنند. بايد با تخلفات تبليغاتي كه در قانون تصريح شده است برخورد جدي شود. اگر اين برخوردها صورت نگيرد موجب گستاخي بدخواهان خواهد شد و دشمن از اين فضا سوءاستفاده كرده و سناريوهاي خود را عملي ميكند.
* به نكته خوبي اشاره كرديد، رهبر انقلاب همچنين به اين نكته تذكر دارند كه نمايندگان مجلس از نزديك شدن به كانونهاي ثروت و قدرت پرهيز كنند.
منصوري: اين تذكر رهبر معظم انقلاب نكته بسيار مهمي است. كانديدا اگر ببيند كه قانون انتخابات به خوبي و كامل اجرا نميشود و نظارت و بازخواستي وجود ندارد. براي رأي آوردن دست به هر كاري ميزند. او ميداند كه در هر صورت كسي با او كاري نخواهد داشت و اين موجب لجام گسيختگي ميشود. در مواردي مشاهده ميشود كه هزينههاي بسيار سنگيني براي تبليغات صرف ميشود. بايد مشخص شود اينها از كجا ميآيد.
* آقاي منصوري تحليل شما از سناريوي دشمن براي انتخابات پيش رو چيست؟
منصوري: آنچه كه مشخص است اين است كه دشمنان نظام اسلامي براي اين انتخابات نيز همانند انتخابات گذشته طراحيها و سناريوهايي را ريختهاند اولين هدف دشمن اين است كه مشاركت مردمي را در اين انتخابات كاهش دهد و در اين راه تمام دستگاههاي تبليغاتي و رسانههاي خود را به كار گرفته است. برداشت من اين است كه دشمن از دو طريق در تلاش است كه در انتخابات فعاليت كند يكي اينكه سعي كند افراد مورد نظر خود را براي ورود به مجلس به هر قيمت پشتيباني و حمايت كند.
دوم اينكه در نظر دارد با ايجاددرگيريها و تشنجهاي محلي سلامت انتخابات را زير سؤال ببرد و اين درگيريها را به سمت شهرهاي بزرگ بكشانند. من معتقدم اكثر مردم ما به خوبي نشان دادهاند كه دشمن خود را ميشناسند و فريب طراحيهاي آنهارا نخواهند خورد. البته ما نيز وظيفه داريم در اين زمينه روشنگريهاي لازم را انجام دهيم. به خصوص نسل جوان را از ماهيت دشمن آگاه كنيم. من معتقدم در اين زمينه روحانيت و همچنين دانشگاه وظيفة سنگيني بر عهده دارند.
دانشجويان ما قشر بيدار و حاضر در صحنهاي هستند و لازم است به خوبي تحركات و سناريوي دشمن را كه گام به گام اجرا ميشود را تحت نظر بگيريم و در زمان مناسب و به موقع نقشه دشمن را نقش بر آب كنيم. مردم همواره به روحانيت اعتماد داشته و دارند بنابراين روحانيت آگاه و بيدار بايد با حضور در صحنه هشدارها و آگاهيهاي لازم را به مردم منتقل كند.
از سوي ديگر غالب مردم نشان دادند با بصيرت هستند و از بسياري از خواص مسائل را بهتر فهميده و پشت سر رهبر معظم انقلاب ايستادهاند.
يكي از اشتباهات گروههاي معارض و معاند با نظام اين است كه فكر ميكنند مردم به صرف اينكه از يك جريان به خاطر مشكلات ناراضي شوند از اصل نظام و انقلاب فاصله ميگيرند و اين تصور بسيار غلط است. مردم بارها و بارها ثابت كردهاند كه در سختترين شرايط اقتصادي و اجتماعي پشتيبان انقلاب اسلامي هستند. زيرا اين انقلاب را متعلق به خود ميدانند و به رهبري نظام بيش از هركس ديگري اعتماد دارند. آنچه براي مردم اهميت دارد اسلام، نظام اسلامي و آرمانهاي امام خميني (ره) و تداوم راه شهدا است. بنابراين حاضر هستند براي پيشرفت اين اهداف همة مشكلات را با جان و دل تحمل كنند.
بارها ديدهايم كه در اوج مشكلات، اكثريت مردم مشتاقانه در پاي صندوقهاي رأي حاضر شدهاند و هركجا كه احساس كردند كه خطري انقلاب و نظام را تهديد ميكند در صحنه حاضر شدند و من ميگويم كه اين دلبستگي به انقلاب در شهرستانها بسيار بيشتر از شهرهاي بزرگ است.
گروههاي معارض نشان دادهاند كه جامعه شناسي و تحليل غلطي از جامعه و مردم ايران دارند. اين يك امر طبيعي است كه بخش كوچكي از جامعه نسبت به انقلاب معترض باشند و مباني آن را قبول نداشته باشند. اما اكثريت قاطع مردم مدافع نظامشان هستند.
جا دارد من در اينجا به يومالله ۹ دي اشاره كنم. روز ۹ دي واقعا يك روز بزرگ و كم نظيري بود. به نظرم بايد به صورت كاملا منصفانه ، بدون پيشداوري و عميق اين روز بزرگ را تحليل و جامعهشناسي كرد. پاسخ گروههاي معارض و مدعي، يوم الله ۹ دي 88، ميباشد.
*آقاي منصوري آيا فكر ميكنيد اين جريان كه در فتنه نيز نقش اساسي داشت در بين مردم جايگاهي دارد؟
منصوري: نه؛ اينها ديگر در بين مردم جايگاهي ندارند، به همين دليل در تلاش هستند كه براي حضور در انتخابات پيش رو از مهرههاي به اصطلاح سفيد خود استفاده كنند. آنها ميگويند بايد اين مهرهها را به كار بگيريم. زيرا ارتباط چنداني در ظاهر با ما نداشتند تا بعدا بتوانيم بهرههاي لازم را از اين افراد ببريم.
آنان خودشان خوب ميدانند كه پايگاه مردمي ندارند و اگر بعضي مواقع از زبان برخي از آنان ميشنويم كه براي حضور در انتخابات با ترديد مواجه هستند به اين دليل است كه اين واقعيت را ميدانند و ميدانند كه در صورت ورود به صحنه انتخابات رأي نخواهند آورد و شكست ديگري را متحمل خواهند شد. آنان همچنان ميدانند كه اگر انتخابات را تحريم بكنند به نوعي همگامي با دشمن خارجي و آبروريزي بيشتر براي جريان اصلاحات است. به همين دليل شاهد چند صدايي در اين گروه هستيم.
* آقاي منصوري! رهبر معظم انقلاب در صحبتهايشان فرمودند كه ابعاد فتنه ۸۸ بسيار عميقتر از اينهاست و شايد سالها طول بكشد كه عمق آن براي مردم روشن شود امروز باتوجه به اينكه در آستانه سالروز ۹ دي هستيم به نظر شما براي روشنتر شدن ابعاد بيشتري از فتنه ۸۸ چه بايد كرد؟
- ما هميشه جريانهاي ضد دين را در جامعه و در جريانات سياسي شاهد بودهايم. به عقيدة من مجموعة وقايع ۸۸ بايد بسيار عميقتر از اينها مورد تحليل و بررسي كارشناسانه قرار گيرد. بايد بفهميم كه ريشههاي به وجود آمدن اين وقايع چه مسائلي بوده است.
يكي از اين مسائل نظام آموزشي و دانشگاهي كشور است. آنچه كه امروز مي بينيم خروجي سيستم آموزشي ما آن نيست كه مطلوب يك نظام اسلامي باشد ما امروز مي بينيم در دانشگاه هاي ما متوني تدريس ميشود كه كاملا سكولار بوده و يك دانشجو با مطالعة اين كتابها قطعا در راستاي اهداف انقلاب اسلامي تربيت نخواهد شد.
اگر بسيار خوشبين باشيم ميتوانيم بگوييم كه طرفدار نظام اسلامي نخواهند بود بلكه طرفدار غرب و ايدئولوژي غربي خواهد شد. اين يك مسئله عميق است، هرچند كه حركتهايي در اين زمينه شروع شده اما بايد تحول اساسي در اين زمينه صورت گيرد؛ ما اگر ميخواهيم كه برنامههاي خود را در نظام اسلامي به درستي پياده كنيم طبيعتا بايد نسلي را تربيت كنيم كه متناسب با آرمانها و انديشههاي اسلامي باشند.
اين نيروي انساني است كه بعدا وارد اجتماع ميشود و به مسئوليتهاي مختلف در كشور ميرسند همين ها هستند كه بعدا نماينده مجلس، عضو دولت و مديريتهاي مختلف را در كشور به عهده ميگيرند. آنچه كه در سال 88 رخ داد بخش اعظم آن نتيجة سيستم غلط تربيت نيروي انساني در كشور بوده است. بايد هرچه زودتر با دقت كافي و عمق كامل تغيير و تحول در آن رخ دهد.
از طرفي ديگر انواع و اقسام دشمنيهاي بيروني و بدخواهان داخلي همه و همه دست به دست هم ميدهند كه ماجرايي مانند فتنه ۸۸ را ايجاد كند.
علاوه بر اينها حوزههاي ديگري مثل بانكداري واقعا برازنده يك نظام اسلامي نيست. اگر اين سيستم بانكي شبههدار به ربا باشد، طبق آموزههاي ديني و نص صريح قرآن چه آثار تربيتي را در يك كشور و يك جامعه برجاي خواهد گذاشت؟
فتنه ۸۸ نمودي از نارسائيها و ناهنجاريها بود و هنوز ريشهكن نشده است. اين جريان زايش دارد. شايد بتوانيم بگوئيم كه فتنه كنترل شده است ولي اگر ريشهها و دلايل بوجود آمدن اين گونه انحرافات برطرف نشود، در آينده نيز به نوعي و به شكل ديگر ادامه خواهد داشت.
به طور كل اين وقايع ابعاد اجتماعي، فرهنگي، ديني، انساني، اقتصادي، آموزشي و تربيتي و ... داشته كه بايد از اين زوايا به آن نگريسته شود. و نهادهاي مذكور احساس وظيفه كرده و به وظايف خود عمل كنند.
* اگر بخواهيد رفتار گروههاي سياسي اعم از اصولگرا و اصلاحطلب را آناليز كنيد برآورد شما از اين رفتارها چيست؟
ما دو جريان شاخص داريم كه البته هر كدام به بخشهايي تقسيم ميشوند. يكي جريان اصولگراست كه بسيار دغدغهمند و نگران مسائل و مصالح كشور است. اما اين جريان هنوز نتوانسته است به يك تمركز و مركز منسجم دست پيدا كند. دوم جريان معارض و فرصتطلب است كه در هر فرصتي تلاش ميكند ضربهاي را به نظام بزند. در انتخابات پيشرو اين جريان در پي آن است كه بهرهبرداريهاي خود را از آن داشته باشد. در كشورهاي ديگر به هيچ عنوان اجازه نميدهند گروههاي معارض با اصل نظام در انتخابات شركت كنند.
آنچه كه مهم است اصولگرايان بايد با هم اتحاد داشته باشند و اين تنها راهي است كه موجب ميشود امور كشور به طور نسبي بهتر به پيش برود.
*آقاي منصوري به نظر شما مجلس مطلوب بايد داراي چه ويژگيهايي باشد؟
ما دورههاي مختلفي را در طول عمر مجالس ديدهايم. مجالس در ايران همواره چند مشكل داشته است. يكي اينكه نمايندگان ما معمولا بخشي و محلي فكر ميكنند و واقعا مصالح و منافع كل نظام را فداي بخشينگري ميكنند. و يا اينكه مجلس بايد محل تجمع متخصصين و افراد متعهد باشد. كشور نيازهايي دارد كه اين نيازها بايد به وسيله متخصصين رفع شود. دو وظيفه برعهده مجلس گذاشته شده است كه يكي قانونگذاري و ديگر نظارت بر حسن اجراي آن قانون، كه در اين زمينه با ناكارآمديها و مشكلاتي مواجه بودهايم.
اولين وظيفة مجلس قانونگذاري است، حداقل بايد يك سوم نمايندگان مجلس حقوقدان باشند و هر آنچه كه ميخواهند در مجلس به يك قانون تبديل شود بايد با مباني حقوقي صحيح منطبق باشد.
مجلس بايد دو ويژگي مهم داشته باشد يكي اينكه از نظر علمي توانايي ايجاد قانون جامع و كامل را داشته باشد دوم از نظر رفتاري صلاحيت و سلامت كامل را داشته باشد تا بتواند وظيفه نظارت خود را به طور كامل انجام دهد.
اما متأسفانه در هر زمينه ما با ضعفهايي مواجه هستيم در مورد دوم به دليل اينكه نظارت خاصي بر روي عملكرد نمايندگان نيست، موجب ميشود كه يك نماينده از مسير قانوني خارج شده و به تدريج تحت تاثير كانونهاي قدرت و ثروت قرار گيرد و كمكم منحرف شود.
دلسوزان نظام بايد بروند و از افراد متخصص، به ويژه حقوقدانها، اقتصاددانها، جامعهشناسان و .... دلسوز و متعهد كشور كه پايبند مباني انقلاب اسلامي و معتقد آرمانهاي نظام هستند درخواست كنند كه در انتخابات مجلس حاضر شوند. زيرا فضاي حاكم طوري است كه اين گونه افراد كمتر تمايل دارند كه در انتخابات مجلس حاضر شوند. بايد به دنبال آنها برويم و دعوت كنيم كه در انتخابات دعوت شوند. در نتيجه ميبينيم كه با غايب بودن اين افراد كارآمد، افرادي به صحنه ميآيند كه بعضي از آنان به دنبال منافع شخصي و جناحي خود هستند و فاقد تخصصهاي مورد نياز كشور ميباشند.
-----------------
گفتو گو از محسن زيرك
---------------
انتهاي پيام/
پنجشنبه|ا|8|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 238]
-
گوناگون
پربازدیدترینها