تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خرج کردن در راه طاعت خدا دریغ مکن وگرنه دو برابرش را در راه معصیت او خرج خوا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836939710




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مديرعامل ستاد مركزي معاينه فني خودروهاي تهران اعلام كرد:ايران خودرو و سايپا وارد طرح معاينه فني مي‌شوند


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: مديرعامل ستاد مركزي معاينه فني خودروهاي تهران اعلام كرد:ايران خودرو و سايپا وارد طرح معاينه فني مي‌شوند
مژگان ميرزايي- طرح نصب برچسب سلامت زيست‌محيطي (برگ معاينه فني) كه در سال 84 از سوي مجلس شوراي اسلامي تدوين و به مرحله اجرا گذاشته شد، چند هفته‌اي است كه به طور جدي در دستور كار اداره راهنمايي و....


رانندگي تهران قرار گرفته به طوري كه براي جلوگيري از تردد خودروهاي آلاينده، راهنمايي و رانندگي به كمك ستاد مركزي معاينه فني خودرو آمده تا به اين طريق از سطح آلودگي هواي تهران كاسته شود. بر اساس جدول زمان‌بندي شده از سوي راهنمايي و رانندگي ممنوعيت تردد خودروهاي بدون برچسب معاينه فني بر اساس سال توليد از 15 بهمن ماه آغاز و از ابتداي سال آينده نيز تردد خودروهاي بدون برچسب معاينه فني تماما و بدون توجه به سال توليد خودرو ممنوع خواهد شد. اين طرح كه چند سالي است از زمان تدوين آن مي‌گذرد به منظور كاهش آلودگي هوا و حذف خودروهاي دودزا به مرحله اجرا گذاشته شد اما كمبود مراكز معاينه فني و عدم سخت‌گيري مسوولان راهنمايي و رانندگي كشور منجر به آن شده بود كه تاكنون اين طرح به طور جدي به مرحله اجرا گذاشته نشود اما چندي است كه داشتن برگه معاينه فني جزو مدارك اصلي خودرو قرار گرفته كه با سخت‌گيري‌هاي انجام شده حضور مردم در مراكز بيشتر شده است به همين دليل مسوولين ستاد معاينه فني تهران ناچارا براي اتمام طرح، نمايندگي‌هاي مجاز در شركت ايران خودرو و سايپا را نيز وارد طرح كرده‌اند. به منظور بررسي ابعاد تشكيلات ستادهاي معاينه فني و مشكلاتي كه چندي است براي دارندگان خودرو به وجود آمده، با رحيم نوروزي مديرعامل ستاد مركزي معاينه فني خودروهاي تهران به گفت‌وگو نشستيم.
در ابتدا بفرماييد طرح معاينه فني خودرو از چه سالي كليد خورد؟
در سال 84 مجلس شوراي اسلامي قانون جلوگيري از آلودگي هوا را تصويب كرد كه بر اساس آن تمام مالكان خودروها موظف شدند در مراكزي كه از سوي شهرداري‌ها تاسيس مي‌شود برچسب سلامت زيست‌محيطي خودرو دريافت كنند.
آيين‌نامه اجرايي اين قانون چگونه تدوين شد؟
آيين‌نامه اجرايي ماده چهار قانون جلوگيري از آلودگي هوا توسط سازمان محيط‌زيست، وزارت صنايع و معادن و كشور تدوين و در نهايت مصوبه مذكور از سوي هيات وزيران جهت اجرا به سازمان‌هاي مربوطه ابلاغ شد.
بر اساس آيين‌نامه اجرايي چه خودروهايي بايد برچسب سلامت زيست‌محيطي (برگه معاينه فني) دريافت كنند؟
بر اساس آيين‌نامه اجرايي، خودروهايي كه دو سال از سال ساخت آنها گذشته باشد نيازي به دريافت برگه معاينه فني ندارند اما ساير خودروها بايد براي دريافت برچسب سلامت به مراكز معاينه فني مراجعه كنند به طور مثال هم اكنون خودروهاي توليدي سال‌هاي 86 و 87 نيازي به گرفتن برگه معاينه فني ندارند اما از سال آينده خودروهاي سال‌هاي 87 و 88 از دريافت برگه معاينه فني معاف خواهند شد.
آيا خودروها به هنگام مراجعه تنها از لحاظ زيست‌محيطي تست مي‌شوند و يا اينكه عوامل ديگري نيز در اين معاينه در نظر گرفته مي‌شود؟
علاوه بر بحث زيست‌محيطي بحث ايمني نيز در اين آيين‌نامه مطرح شده كه بر اساس آن علاوه بر تست آلايندگي تجهيزات و قطعات ايمن خودرو مانند ترمزها، كمك‌ فنر، سيستم تعليق و ... هم مورد معاينه فني قرار مي‌گيرند تمام معاينات به صورت يكجا و همزمان انجام مي‌شود.
در حال حاضر چند مركز معاينه فني در تهران راه‌‌اندازي شده است؟
حدود نه سال از راه‌اندازي اولين مركز معاينه فني در كشور مي‌گذرد و هم اكنون مراكز مكانيزه معاينه فني در سطح تهران به نه مركز و 32خط رسيده است كه هر كدام از اين 32خط قابليت نصب در يك مركز مجزا برخوردار هستند .
قانون جلوگيري از آلودگي هوا در سال 84 تدوين و اجرايي شد. چرا تاكنون نسبت به اجراي جدي اين طرح اقداماتي صورت نگرفته است؟
قانون هميشه بوده اما به دليل مشكلاتي كه داشتيم شهروندان به صورت مرتب مراجعه نمي‌كردند از سوي ديگر پليس هم خيلي برخورد سخت‌گيرانه‌اي در خصوص معاينه فني خودروها نداشت به همين دليل طرح به خوبي پيش نرفت اما در سال جاري خطوط معاينه افزايش يافت. به خصوص افزايش آلودگي هواي تهران به مرحله جدي رسيد و به همين دليل رييس پليس راهنمايي و رانندگي كشور دستور توقف خودروها بدون برچسب را صادر كرد كه اين دستور اجراي صريح قانون راهنمايي و رانندگي است كه در آن به طور جدي عنوان شده از تردد خودروهاي فاقد برگه معاينه فني جلوگيري شود.
در حال حاضر مراكز معاينه فني با انبوه زيادي از خودروها مواجه هستند كه اين امر موجب شده متقاضيان ساعت‌ها در انتظار بمانند. براي برطرف كردن اين مشكل آيا اقدامي صورت گرفته؟
مراكز معاينه فني براي يك‌سال و در دو شيفت طراحي شده بودند اما عدم مراجعه به موقع شهروندان موجب شده كه در حال حاضر با شلوغي مراكز مواجه شوند كه براي برطرف كردن اين مشكل در جلسه‌اي كه با حضور شهردار، رييس‌جمهور و برخي از وزراي كشور و فرمانده ناجا برگزار شد، مقرر گرديد كه به طور موقت تعميرگاه‌هاي مجاز ايران‌خودرو و سايپا تحت‌نظارت مراكز معاينه فني تهران وارد عمل شوند و خودروهاي مدل 81 تا 85 كه وضعيت بهتري نسبت به ساير خودروها دارند براي معاينه به اين مراكز مراجعه كنند.
آيا معاينه فني اين خودروها توسط پرسنل تعميرگاه‌ها صورت مي‌گيرد؟
معاينه فني كه در اين جايگاه‌ها انجام مي‌شود توسط پرسنل معاينه فني صورت مي‌گيرد و تنها از فضا و دستگاه‌هاي اين مراكز استفاده مي‌شود. در حال حاضر نيز 150 نمايندگي براي حضور در طرح معرفي شده‌اند كه اين مراكز طي چند روز آينده به طرح اضافه خواهند شد.
در حال حاضر از تردد چه خودروهايي جلوگيري مي‌شود؟
هم‌اكنون از تردد خودروهاي دودزا كه از نظر بصري نيز آلاينده بودن آنها قابل رويت است جلوگيري مي‌شود اما بر اساس جدول زمانبندي اعلام شده از سوي رييس پليس راهنمايي و رانندگي ناجا خودروهاي مدل 1365 تا تاريخ 15/11/87 خودروهاي مدل 1366 تا 1375 تا تاريخ 30/11/87 و خودروهاي 1376 تا 1380 تا تاريخ 27/11/87 مهلت دارند تا برحسب معاينه فني دريافت كنند و در صورت فقدان برچسب سوخت در تاريخ‌هاي مقرر از تردد آنها جلوگيري خواهد شد.
به نظر شما با توجه به تعداد بالاي خودروهايي كه هنوز برچسب معاينه فني دريافت نكرده‌اند آيا طرح تا پايان سال به اتمام خواهد رسيد ؟
تا پايان سال‌جاري و با كمك مراكز خدمات‌رساني دو شركت ايران‌خودرو و سايپا، معاينه فني تمام خودروها به اتمام خواهد رسيد.
خودروهايي كه پس از معاينه فني موفق به دريافت برچسب سلامت زيست محيطي نشده‌اند بايد چه اقدامي صورت دهند؟
شهروندان پس از مراجعه به مراكز معاينه فني پرينت معاينه را دريافت مي‌كنند و در صورتي كه خودرو موفق به دريافت برچسب نشود بايد ظرف مدت يك‌ماه مشكل درج شده در پرينت را برطرف و مجدد براي معاينه فني مراجعه كند. اما در مرحله دوم مراجعه تنها ايراد قيد شده در مرحله اول مورد بازبيني قرار مي‌گيرد.
مراجعه‌كنندگان براي معاينه فني بايد چه هزينه‌اي را پرداخت كنند؟
در مراجعه اول مبلغ هشت‌هزارو 500تومان كه با عوارض سه‌درصد ماليات بر ارزش افزوده در مجموع مي‌شود 8هزارو 750 تومان از مراجعه‌كننده دريافت مي‌شود اما در مرحله دوم كه مرحله برطرف كردن عيوب است از متقاضي دو هزار تومان هزينه كه با كسب عوارض سه درصد ماليات بر ارزش افزوده مي‌شود دو هزار 60تومان دريافت مي‌شود اما اگر مرحله دوم مراجعه تنها نياز به بازبيني براي عيوب ظاهري خودرو باشد هيچ مبلغي از شهروندان دريافت نخواهد شد.
در حال حاضر روزانه چه تعداد خودرو در مراكز معاينه فني مي‌شوند؟
هم‌اكنون روزانه 11هزار مراجعه‌كننده به مراكز داريم كه اين آمار در دي‌ماه به 183هزار دستگاه رسيده است.
بيشترين عيوب خودرو پس از مراجعه به مراكز معاينه فني به چه بخش‌هايي مربوط مي‌شود؟
در دي‌ماه بيشترين مردودي‌ها مربوط به گازهاي خروجي، عيوب ظاهري، ترمزها و هم راستايي محورها مربوط بوده است.
عيوب ظاهري چند درصد مردودي‌ها را به خود اختصاص داده؟
حدود يك سوم خودروها يعني 30درصد از خودروهاي مردودي مربوط به عيوب ظاهري بوده كه اين نشان‌دهنده آن است كه شهروندان خيلي به ظاهر خودروهاي خود اهميت نمي‌دهند و نكته جالبي كه شايد از ديد مالكان پنهان مانده اين باشد كه ايرادهاي ظاهري تاثير بسياري در تصادف و ايمني خودروها ايفا مي‌كند.
لطفا درخصوص عيوب ظاهري و تاثير آن بر ايمني خودرو توضيح بيشتري بدهيد؟
به‌طور مثال شيشه ترك خورده خودرو شايد از نظر ظاهري چندان مورد توجه نباشد اما همين ترك ساده به هنگام تصادف امكان خمير شدن شيشه را نمي‌دهد و موجب مي‌شود كه در هنگام تصادف شيشه خرد شده و همانند تركش عمل كند به همين دليل به هنگام مراجعه اين عيوب موجب مردودي خودرو مي‌شود.
آيا خودروهاي تيونينگ شده مي‌توانند برگه معاينه فني دريافت كنند يا خير؟
خودروهاي تيونينگ شده‌اي كه از شرايط استاندارد خارج شده باشد نيز نمي‌توانند برچسب سلامت زيست محيطي دريافت كنند و جزو خودروهاي مردودي محسوب مي‌شوند. به‌طور مثال پايين آوردن سطح خودرو موجب خروج خودرو از حالت استاندارد مي‌شود، به همين دليل در رده خودروهاي مردودي قرار مي‌گيرند.
در صورتي كه تيونينگ استاندارد باشد چطور؟ آيا باز هم برچسب سلامت زيست‌محيطي نخواهد گرفت؟
خودروهايي كه به صورت استاندارد تيونينگ شده باشند با مشكل مواجه نخواهند شد و به هنگام مراجعه مي‌توانند برچسب سلامت زيست‌محيطي دريافت كنند.
در حال حاضر نصب چراغ‌هاي نئوني و رنگي روي خودرو باب شده و بسياري از شهروندان اقدام به تعويض چراغ‌ها و نصب اينگونه چراغ‌ها مي‌كنند، آيا چراغ‌هاي جديد قابليت دريافت برچسب زيست‌محيطي را دارا هستند؟
چراغ‌هايي كه موجب اختلال در ديد ساير رانندگان شود از نظر مراكز معاينه فني مردود هستند، از سوي ديگر در حال حاضر مالكان اقدام به چسباندن چسب روي چراغ‌ها مي‌كنند تا به اين ترتيب رنگ خودرو با چراغ هم‌رنگ شود، اين خودروها نيز از نظر مراكز مردود هستند، نصب برچسب روي چراغ‌ها موجب مي‌شود كه رنگ چراغ‌ها براي رانندگان ديگر قابل تشخيص نباشد. رنگ چراغ‌ها در تمام دنيا يكسان است و نبايد آن را تغيير داد. همچنين 90درصد خودروهاي موجود در تهران داراي زاويه تابش غيراستاندارد هستند كه اين خودروها نيز مردود شناخته مي‌شوند.
در مجموع خودروها هرچند وقت يكبار بايد جهت معاينه مراجعه كنند؟
معاينه فني خودروهاي شخصي سالي يكبار، تاكسي‌ها، اتوبوس‌ها و ميني‌بوس‌ها سالي چهار بار كه متوسط مي‌شود هر سه ماه يكبار ، بايد براي معاينه فني مراجعه كنند.

چهارشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 509]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن