واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نامه بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق(ع) به وزير فرهنگ درباره مساله حجاب
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق(ع) نامهاي خطاب به سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نوشته است.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، متن اين نامه به شرح زير است:
جناب آقاي دكتر حسيني، وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي؛
سلام عليكم؛
به جرات ميتوان مساله بدحجابي را يكي از مهمترين معضلهاي فرهنگي عصر حاضر در ايران اسلاميمان دانست كه بروز و ظهور برجستهاي هم در سطح جامعه دارد. متاسفانه چهره برخي مناطق ايران اسلامي آلوده به اين ضد ارزش ديني و اسلامي شده به گونهاي كه ثبات و وحدت فرهنگي جامعه اسلامي را متاثر از خود كرده است كه اين امر به نوبه خود به مرور زمان هويت ديني جامعه را خدشهدار ميكند. بدحجابي مسالهاي چندبعدي و چند وجهي است كه كسب شناخت و ارائه تحليل و راهكار كارآمد براي آن، نيازمند درك پيچيدگيهاي آن است.
امروزه بدحجابي تنها يك مساله اجتماعي و فرهنگي تلقي نميشود. در نگاهي دقيق و البته عميق ميتوان ادعا كرد كه اين موضوع قسمتي از جنگ نرمي است كه دشمن چندين سال است كه در حال طراحي، برنامه ريزي و اجراي آن است. مستكبران و زورگويان و بدخواهان جمهوري اسلامي به درستي دريافتهاند كه تقابل با نظام اسلامي با رويكردهاي جنگ سخت هرگز نميتواند به ثمر بنشيند. امري كه از همان ابتداي سال پيروزي انقلاب اسلامي كليد خورد و پروژهها و برنامههاي متعددي در رويارويي سخت با انقلاب تازه به ثمر رسيده به بوته آزمايش درآمد كه همگي آنها با شكست به پايان رسيد.
درك درست دشمن از ماهيت و هويت جمهوري اسلامي ايران آنان را به اين باور رسانده كه تنها راه غلبه و چيرگي بر ايران، نشانه رفتن باورها، ارزشها و بايدهاي ديني و در يك كلمه تضعيف ايمان و تقواي جامعه است. طراحيهاي دشمن متمركز بر هدف گيري فاكتورهايي است كه ميتواند به اين هدف نامقدس جامه عمل بپوشاند. رواج بدحجابي و شكستن حدود و مرزهاي ديني در روابط بين افراد جامعه قسمتي از اين برنامههاست كه مع الاسف در مواردي حتي شاهد پديده منحوس بي حجابي در قالب نافرمانيهاي مدني و شيطاني بودهايم. موضوعي كه به خودي خود ميتواند عامل و عللي براي بروز بسياري از مسائل و مشكلات در حوزههاي مختلف باشد كه پرداختن به آن خارج از هدف اين نوشتار است.
مبارزه با اين معضل اجتماعي، نيازمند مشاركت و پيوستگي در اجراي برنامهها است. بنابراين هماهنگي و تلاش همه سازمانها و دستگاههاي موثر در اين مساله را ميطلبد. حركتهاي مقطعي و كوتاه مدت و يا بي توجهي برخي از دستگاهها نسبت به تكاليف خود، منجر به ضايع شدن ساير تلاشها و فعاليتها در اين زمينه خواهد شد.
كميته ضربان (امر به معروف و نهي از منكر) بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق عليه السلام بر اساس تكليف و رسالتي كه در حفظ و ترويج دستاوردهاي انقلاب اسلامي بر دوش خود احساس ميكند، لازم ميداند در خصوص كم توجهي (و يا بهتر بگوييم بي توجهي) اكثر دستگاههايي كه بر اساس قانون راهكارهاي اجرايي گسترش فرهنگ عفاف و حجاب مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي در تاريخ 13 دي 1384 مكلف به انجام وظايف تخصصي در اين حوزه شدهاند هشدار داده و اين سوال و مطالبه جدي را مطرح كند كه تا چه ميزان دستگاههاي موظف به تكليف خود عمل كردهاند؟
1- هماهنگي و نظارت بر رسانههاي ارتباط جمعي همانند: روزنامهها، مجلات و محصولات سمعي و بصري، نمايشها و ... براي توجه به فرهنگ حجاب و عفاف و رعايت آن.
2- حمايت مادي و معنوي از آثار فرهنگي - هنري همانند تسريع در صدور مجوز، ارايه يارانه و تشويق توليد كنندگان آثار فرهنگي و هنرمنداني كه راهكارهاي تازه و جذاب در راستاي توسعه فرهنگ عفاف ارائه ميكنند.
3- جلوگيري از انتشار و تبليغ كالاهاي فرهنگي كه با فرهنگ عفاف و حجاب مغايرت داشته باشد مانند (كتاب، فيلم، نشريات، تئاتر و... )
4- ترويج الگوهاي مناسب براي عفاف و حجاب و ممانعت از ترويج فرهنگ مدگرايي منفي در محصولات و كالاهاي فرهنگي.
5- هماهنگي و همكاري با رسانههاي جمعي براي ايجاد حساسيت لازم در خانوادهها نسبت به اهميت فرهنگ حجاب و عفاف.
6- توليد سمفوني و آثار موسيقايي متناسب با موضوع عفاف و حجاب.
7- برگزاري جشنوارههاي فرهنگي - هنري، منطقهاي، ملي و بينالمللي براي رواج فرهنگ عفاف و حجاب.
8- استفاده از ظرفيت سازمانهاي فرهنگي غير دولتي و خصوصي جهت ترويج فرهنگ عفاف و حجاب.
9- نظارت فرهنگي بر اينترنت و ايجاد سياستهاي حمايتي و هدايتي به منظور تعميق فرهنگ عفاف و حجاب و جلوگيري از ورود و گسترش مظاهر تهاجم فرهنگي.
10- تبيين و تحليل ريشههاي ديني و اعتقادي فرهنگ عفاف و حجاب - به ويژه براي نسل جوان - از طريق توليدات ملي، برگزاري نشستهاي فكري - فرهنگي، ايجاد باشگاه انديشه و مانند آن.
11- نظارت بر تشكلهاي هنري - مردمي، نمايشگاههاي هنري و محافل هنري عمومي مانند: كنسرتها و نمايشگاهها در جهت رعايت عفاف و حجاب.
12- اهتمام لازم براي اجراي قانون «منع استفاده ابزاري از تصاوير زنان در مطبوعات.»
13-به عضويت پذيرفتن خانمهاي متعهد و مطلع از مسائل عفاف و حجاب در هياتهاي نظارت بر بازبيني فيلم، كتاب و.....
14-تهيه فيلمهاي سينمايي در مورد تاريخچه كشف حجاب در ايران و بررسي علل و عوامل آن.
15- استفاده مناسب از لباسهاي اسلامي - ملي (حجاب و حجاب برتر) در فيلمهاي سينمايي و استفاده نكردن از اين پوشش توسط شخصيتهاي منفي و منفور در فيلمها.
16- ارزيابي مستمر وضعيت حضور زنان در فيلمهاي سينمايي و مطبوعات.
17- نظارت دقيق و اصولي بر وضعيت فرهنگي - اخلاقي سالنهاي سينما و مراكز مربوط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي.
18-حمايت از انتشار نشريات تخصصي و پوشاك اسلامي و سعي در جهاني كردن اين نشريات از طريق اينترنت.
19- ارتباط مستمر و تبليغ در جهت گسترش فرهنگ و سنن ايراني - اسلامي در بين ايرانيان مقيم خارج از كشور به وسيله رايزنيهاي فرهنگي در سفارتخانههاي جمهوري اسلامي ايران در سراسر دنيا ( با همكاري سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي)
20- همكاري و هماهنگي در جهت اعزام گروههاي فرهنگي جهت ترويج و تبليغ فرهنگ و آداب اسلامي - ملي براي ساير ملل- خصوصاً ايرانيان مقيم خارج از كشور - (با همكاري سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي)
21- توسعه و گسترش ارتباط فرهنگي - اسلامي و ملي بين سفارتخانههاي كشورهاي اسلامي در ايران ( با همكاري سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي)
بعد از گذشت بيش از 5 سال از تصويب اين قانون جاي اين سوال و مطالبهگري وجود دارد كه چه فعاليتها و اقداماتي در راستاي تحقق اين وظايف انجام گرفته است؟ تا چه ميزان فعاليتهاي انجام شده توسط اين سازمان اثر بخش بوده و توانسته است تاثير لازم را در حل اين مشكل مهم ايفا كند؟ و اگر فعاليتهاي انجام شده منسجم و هدفمند نبوده و يا نتوانسته آن گونه كه بايد و شايد موثر واقع شود، علت اين امر در چيست؟
بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق عليه السلام ضمن دعوت از وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي براي حضور در دانشگاه، مطالبه جدي خود را در خصوص توضيح عملكرد اين سازمان در عمل به تكاليف مشخص شده در قانون عفاف و حجاب را خواستار است و اميد آن دارد كه اين جلسه محلي براي ارائه گزارشي مفيد از عملكردي منسجم و دغدغهمند باشد كه تاكنون از آن بي خبر بوده و در عرصه جامعه شاهد اثربخشي آن نبودهايم.
لازم به يادآوري است كه اين نامه سرگشاده بوده و امت شهيدپرور و هميشه در صحنه در جريان جزئيات اين امور هستند و لذا هرگونه تعلل و كوتاهي در ارائه پاسخ مستند، منطقي و قابل قبول در اين امر را به منزله بي توجهي به آرمانهاي اين انقلاب و قصور در تبعيت از فرامين رهبري و ولايت امر دانسته و مطابق بند ميم وصيت نامه الهي- سياسي حضرت امام خميني(ره) خود وارد عرصه ميشويم و به وظيفه انقلابي خويش عمل خواهيم كرد.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|7|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]