واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: بررسي حذف كنكور در «خبرگزاري دانشجو»؛ آيا قيف وارونه آموزش كشور تغيير جهت ميدهد؟
كنكور- ماراتني كه همواره حاشيههاي بسياري را با خود به همراه داشته- در اين سال ها زمزمه هايي مبني بر حذف آن به گوش مي رسد، اما....
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ حذف كنكور سراسري به عنوان طرح ساماندهي پذيرش دانشجو در سال 86 به تصويب مجلس شوراي اسلامي و تأييد شوراي نگهبان رسيد كه براساس اين قانون قرار بود كنكور سراسري با افزايش ميزان تاثير سوابق تحصيلي داوطلبان تا سال 90 حذف شود كه اين امر محقق نشد و وزير علوم نيز در آخرين اظهار نظر خود در اين خصوص اعلام كرده است كه كنكور در سال 93 حذف مي شود.
بر اساس قانون حذف كنكور قرار بود كنكور در تابستان 91 حذف شود، اما طبق تصميم هاي گرفته شده اجراي تاريخ اين قانون به سال هاي 92 يا 93 تغيير يافت.
دكتر كامران دانشجو، وزير علوم يك ماه گذشته در مراسم نواختن زنگ پژوهش از حذف كنكور سراسري تا سال 93 خبرداد و اعلام كرد كه كنكور طبق قانون حذف مي شود و وزارت علوم نيز در اين راستا تلاش مي كند.
وي بيان داشت: در حال حاضر تاثير سوابق تحصيلي در كنكور سراسري 25 درصد است كه اين رقم طي سالهاي آينده افزايش مي يابد.
وزير علوم تصريح كرد: حذف كنكور به معناي حذف رقابت نيست، بلكه داوطلبان با حذف كنكور براي رشتهها و رشتهمحلها رقابت ميكنند.
درحال حاضر ميزان تاثير سوابق تحصيلي در كنكور سراسري 25 درصد است كه قرار است اين ميزان تا سال 93 كه به عنوان سال حذف كنكور انتخاب شده است، افزايش يابد و اين رقم در زمان قطعي حذف كنكور به 100 درصد افزايش مي يابد.
رفع مشكل كنكور يا ايجاد مشكل در سوابق تحصيلي دانش آموزان
با توجه به اينكه تاثير سوابق تحصيلي در حذف كنكور مهم ترين موضوع است رئيس سازمان سنجش در برخي از مصاحبه ها و نشست هاي خبري خود از برخي دستكاري ها در سوابق تحصيلي با توجه به اينكه درحال حاضر امتحانات نهايي دانش آموزان به صورت سراسري تصحيح نمي شود، ابراز نگراني كرده است.
دكتر سرورالدين، رئيس سازمان سنجش معتقد است كه افزايش سهم تاثير سوابق تحصيلي در كنكور ممكن است كه منجر به كاهش امنيت نمرات دانش آموزان در دوران دبيرستان شود.
وي درباره زمان حذف كنكور و اعمال سوابق تحصيلي دانشآموزان براي ورود به دانشگاه گفت: از سال 86 كه قانون حذف كنكور به تصويب مجلس رسيده است، عوامل مختلفي باعث تاخير در حذف كنكور شده است كه از جمله آنها محتاطانه عمل كردن اعضاي كارگروه ماده 4 قانون مربوطه است.
رئيس سازمان سنجش بيان داشت: اعضاي كارگروه احتياط ميكنند تا شيوهاي را كه جايگزين كنكور ميكنند، مفيد باشد و ضعف كمتري داشته باشد؛ همچنين مسئله حذف كنكور فقط به سازمان سنجش برنميگردد و پايه اصلي كار، وزارت آموزش و پرورش است.
سرورالدين افزود: ما از خيلي وقت پيش براي حذف كنكور آماده شدهايم، اما اولا آموزش و پرورش نيز بايد آماده باشد و ثانيا مسئولاني كه در اين رابطه دخيل هستند، بايد آمادگي آموزش و پرورش را براي حذف كنكور تاييد كنند.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر يكي از دغدغهها اين است كه سوالات امتحانات نهايي دانشآموزان به صورت سراسري طراحي ميشود، اما تصحيح اوراق به صورت سراسري نيست؛ بنابراين اگر يك پاسخ را به 10 نفر بدهيم ممكن است 10 نمره متفاوت به آن بدهند كه اين قابلقبول نيست، لذا آموزش و پرورش بايد طرح خود را براي تصحيح سراسري اوراق به كارگروه بياورد.
رئيس سازمان سنجش ادامه داد: نگراني ديگر اعضاي كارگروه بويژه نمايندگان عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس اين است كه وقتي وزن سوابق تحصيلي دانشآموزان افزايش مييابد و كنكور حذف ميشود در آن صورت بايد امنيت سوابق تحصيلي از جمله طراحي سوالات، برگزاري آزمون و تصحيح اوراق نيز بسيار بيشتر از الان باشد، يعني در طراز كار سازمان سنجش قرار گيرد.
آموزش و پرورش اقدامات امنيتي براي حذف كنكور را فراهم مي كند
عبدالامير عرفي، رئيس مركز سنجش وزارت آموزش و پرورش نيز گفت: آموزش و پرورش با توجه به موضوع حذف كنكور و تاثير سوابق تحصيلي در اين آزمون به بحث افزايش امنيت سوالات امتحانات نهايي دانش آموزان توجه كرده است و سوالات را به صورت نرم افزار كد گذاري شده طراحي كرده است.
وي افزود: كد هاي موجود در نرم افزارهاي سوالات امتحاني براي هر درس متفاوت است كه نرم افزارها براي حوزه هاي امتحاني مي فرستند.
رئيس مركز سنجش وزارت آموزش و پرورش بيان داشت: قدم بعدي وزارت آموزش و پرورش در افزايش امنيت سوابق تحصيلي دانش آموزان براي كنكور ايجاد نرم افزاري است كه برگه هاي امتحاني دانش آموزان در امتحانات نهايي را تصحيح كند.
عرفي خاطرنشان كرد: براين اساس دقت در تصحيح برگه هاي امتحاني افزايش يافته و سيكل سرعت ارسال نمرات از يك ماه به يك هفته كاهش مي يابد.
وي گفت: در صورتي كه نرم افزاري براي تصحيح برگه هاي امتحاني دانش آموزان طراحي شود دخالت افراد و سوء گيري هاي احتمالي در امتحانات دانش آموزان به طور كامل حذف مي شود.
رئيس مركز سنجش وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان كرد: پيش بيني مي شود سوالات امتحاني دانش آموزان به صورت هاي مختلف از جمله سوالات با جواب كوتاه، سوالات جور كردني و چند گزينه اي طراحي شود كه براساس اين سوالات نرم افزار تصحيح اوراق در آموزش و پرورش طراحي مي شود.
طي سال هاي اخير كنكور را ماراتن علمي كشور مي نامند و اين درحالي است كه امروز نيز موضوع حذف كنكور خود نيز بار سنگيني بر دوش اين ماراتن علمي شده و حدس و گمان هاي مختلفي را به خود اختصاص داده است.
امري كه همچنان اين سوالات را پيش روي ما قرار مي دهد كه با حذف كنكور كه سامان بسياري از امور آموزش عالي ما منوط به آن بوده و بر اين اساس است كه جاي گيري دانش آموزان در رشته و دانشگاه هاي مختلف پي گرفته مي شود چطور ممكن است با حذف آن همه اين مسائل در هم تنيده به يكباره سامان گيرد؟
چهارشنبه|ا|7|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 493]