واضح آرشیو وب فارسی:موج: مهار آب هاي سطحي از برنامه هاي جدي دولت براي مقابله با خشكسالي است
خبرگزاري موج - معاون امور عمراني استانداري خراسان رضوي گفت: علاوه بر بهينه سازي مصرف آب، مهار آب هاي سطحي، گسترش تصيفه خانه ها و ترويج كشت گلخانه اي از برنامه هاي جدي دولت براي مقابله با آثار خشكسالي است.
به گزارش موج به نقل از روابط عمومي استانداري خراسان رضوي، سعيد حسين پور در نشست خبري با موضوع آب و خشكسالي با بيان اين مطلب افزود: براي مقابله با خشكسالي در سال زراعي 88-87 كارگروه هاي 23 گانه ستاد حوادث غيرمترقبه استانداري خراسان رضوي به شدت فعال شده است.
وي افزايش راندمان آب در بخش كشاورزي، متناسب سازي الگوي كشت، كاهش هدر رفت آب در شبكه هاي آبرساني شهري و روستايي و اقدامات آبخيزداري را از ديگر اقدامات مواجه با خشكسالي پيش رو عنوان كرد.
معاون امور عمراني استانداري خراسان رضوي از كاهش 40 درصدي ميزان بارش در پاييز سال جاري نسبت به مدت مشابه سال گذشته و افزايش 6 درجه اي دما در اين مدت خبر داد و گفت: بر اساس پيش بيني هاي هواشناسي در سال زراعي 88 – 87 نيز با خشكسالي مواجه خواهيم بود كه لازم است تمهيدات لازم براي مقابله با آن انديشيده شود.
حسين پور با اشاره به پيگيري نصب سيستم هشدار سيل در سطح استان و استقرار 50 دستگاه سنجشي باران در رودخانه هاي منطقه مشهد و نيشابور، افزود: در حال حاضر 16 رودخانه در سطح استان وجود دارد كه نيازمند كنترل در زمان بارش باران مي باشد.
وي به اقدامات انجام شده در سطح خراسان رضوي براي استفاده از پساب ها اشاره كرد و گفت: با راه اندازي دو تصفيه خانه جديد به ميزان 800 ليتر در ثانيه از پساب هاي استان براي مصارف كشاورزي اختصاص يافته است.
معاون امور عمراني استانداري خراسان رضوي از رو به اتمام بودن تصفيه خانه تربت حيدريه خبر داد و افزود: احداث چند تصفيه خانه ديگر نيز در دستور كار قرار دارد.
حسين پور با اشاره به اقدامات صورت گرفته براي برخورد با چاه هاي غيرمجاز در خراسان رضوي گفت: از مسائل اصلي آب در استان، عدم مصرف بهينه آب است؛ چرا كه 60 درصد منابع آب مصرفي در بخش كشاورزي هدر مي رود.
وي فعاليت هاي جهاد كشاورزي در راستاي ترويج فرهنگ بيمه در ميان كشاورزان و دامداران و تعادل بخشي دشت ها و اصلاح سهميه برداشت آب كشاورزان را بسيار مفيد خواند و افزود: تاكنون 420 ميليارد ريال به بيمه شدگان خسارت ديده از سرمازدگي و خشكسالي پرداخت شده است.
معاون امور عمراني استانداري خراسان رضوي مسئله آب را از چالش هاي اساسي جهان در هزاره سوم دانست و اظهار داشت: نقش رسانه ها در بيان شرايط ويژه آب و ايجاد آگاهي در مردم اساسي است و بايد در مديريت مسئله آب دولت را ياري دهند.
حسين پور به اختلاف فاحش ميان متوسط 250 ليتري مصرف آب در ايران و 120 ليتري مصرف آب در جهان اشاره كرد و افزود: از 36 دشت استان، 92 درصد در حالت ممنوعه است و بيش از يك ميليارد متر مكعب كسري آب در استان وجود دارد كه اين ميزان در سال زراعي 88- 87 به يك ميليارد و 300 ميليون متر مكعب افزايش مي يابد.
وي ادامه داد: در سال زراعي گذشته به دليل خشكسالي و سرمازدگي بيش از 18 هزار ميليارد ريال خسارت به بخش كشاورزي، باغداري و دامداري استان خسارت وارد شده است كه دولت توانست بخشي از اين خسارت را جبران كند.
معاون امور عمراني استانداري خراسان رضوي افزود: در گام نخست 2 هزار و 300 ميليارد ريال براي جبران خسارت كشاورزان و دامداران بيمه شده و 340 ميليارد ريال نيز براي آبرساني به شهرها و روستاها و تامين علوفه و آب شرب دام به استان اختصاص يافت.
حسين پور خريد بيش از 390 هزار راس دام با اعتبار 80 ميليارد ريال و اختصاص، اعتبار ويژه براي انتقال آب سد دوستي به مشهد را از ديگر اقدامات انجام شده براي مقابله با خشكسالي و سرمازدگي عنوان كرد و افزود: به لطف خدا و با همت مسوولان، خط انتقال آب از سد دوستي به مشهد در 22 بهمن افتتاح مي شود.
وي ادامه داد: بر اساس دستورالعمل اجرايي بودجه سال جاري، دولت اجازه داد دستگاه هاي مرتبط با بحث آب 5 درصد از اعتبارات تملك دارايي خود را به موضوع آب اختصاص دهند كه از اين محل 217 پروژه با اعتبار 290 ميليارد ريال تعريف شد.
معاون امور عمراني استانداري خراسان رضوي گفت: در گام دوم 2 هزار و 580 ميليارد ريال براي مسائل كشاورزي و 2 هزار و 180 ميليارد ريال براي مسائل آبرساني به استان اختصاص يافت كه در مجموع معادل 2/11 درصد از اعتبار 25 هزار ميليارد ريالي مصوب مجلس شوراي اسلامي است.
حسين پور افزود: از 8 هزار ميليارد ريال اعتبار تامين يارانه نهادهاي كشاورزي، 645 ميليارد ريال براي خراسان رضوي در نظر گرفته شده است.
وي تكميل آبرساني شهري و مجتمع هاي روستايي و آبرساني اضطراري شهري و روستايي را از جمله اقدامات صورت گرفته از محل اعتبارات آبرساني استان عنوان كرد و گفت: در خراسان رضوي 172 پروژه در اين رابطه تعريف شده است.
در اين جلسه جواد عرفانيان مديركل بازسازي و حوادث غيرمترقبه استانداري خراسان رضوي توسعه طرح پروژه آبرساني امام رضا (ع) براي تامين آب اضطراري مشهد و عمليات آبخيزداري، اصلاح شبكه هاي انتقال آب شهري و روستايي و جداسازي آب مورد نياز آبياري فضاي سبز و آب شرب را از ديگر اقدامات صورت گرفته در استان در اين زمينه عنوان كرد.
دوشنبه 7 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]