واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: كارشناس فرانس24 : اوباما مي داند ايران كليد حل مشكلات خاورميانه است
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1387/11/04
00:42:54.19
كارشناس سياسي روزنامه ليبراسيون در ميزگردي در شبكه تلويزيوني فرانس بيست و چهار تصريح كرد رئيس جمهور جديد امريكا از اين مساله اگاه است كه براي حل و فصل بحران خاورميانه بايد با ايران گفتگو كندو به حماس احترام گذارد.
در اين ميزگرد مجري برنامه ابتدا به بروز بحران غزه در آغاز دوران مسئوليت باراك اوباما به عنوان رئيس جمهور امريكا اشاره كرد و گفت : اوباما جرج ميچل هفتاد و پنج ساله و سناتور سابق را كه يكي از معماران صلح در ايرلند شمالي به شمار مي رود و به مهارت در مذاكره شهرت دارد به عنوان فرستاده خود در خاورميانه تعيين كرده و او همان فردي است كه در گزارش خود در سال دوهزار و يك به اسرائيلي ها پيشنهاد داده بود استعمارگري را در سرزمينهاي فلسطيني كاملا متوقف كنند.
وي افزود: با اينكه اوباما هر چند با وجود احتمال اينكه به بي تفاوتي متهم شود اظهار نظري در باره جنگ غزه نكرد اما در اولين موضعگيري خود محمود عباس رئيس تشكيلات خودگردان و ساير بازيگران اين درگيري ها از جمله حماس را مورد خطاب قرار داد تا نشان دهد كه حماس يكي از مخاطبان اصلي وي خواهد بود و اكنون اين سوال مطرح است كه آيا اوباما موفق خواهد شد آتش بسي طولاني مدت را بين حماس و اسرائيل برقرار كند يا نه ؟
مارك سِمو كارشناس سياسي روزنامه ليبراسيون فرانسه درباره سخنان اوباما خطاب به محمود عباس و انتصاب جرج ميچل در امور خاورميانه و تغييراتي كه اين اقدامات مي تواند براي خاورميانه به دنبال داشته باشد گفت: اين اقدام بسيار مهمي بود زيرا موضع گيري هاي قبلي وي در مقام رئيس جمهوري منتخب بود اما امروز به طور رسمي رئيس جمهور شده است. اوباما در اظهارت خود قبل از رسيدن به رياست جمهوري امريكا گفته بود به موضوع غزه همچون مسائل ديگر بين المللي خواهد پرداخت كه مطمنا اين نوع نگاه به غزه نگاه مناسبي نبود اما به نظر مي رسد اكنون به اهميت غزه واقف شده است اما درحال حاضر مشخص نيست كه آيا سياست اوباما درباره خاورميانه با سياست هاي بيل كلينتون و سياست هاي بوش در اين منطقه تفاوت بسيار زيادي خواهد داشت يا نه زيرا بسياري از اطرافيان كلينتون از جمله همسرش در كنار اوباما قرار گرفته اند اما در نهايت بايد گفت : شكل اين سياست ها در خاورميانه كه بسيار نيز حائز اهميت است بسيار متفاوت تر از گذشته خواهد بود.
ژان فرانسوا آنژوين رومي مشاور امور امنيت بين الملل نيز در اين باره گفت: اوباما گفتمان را در اين منطقه تغيير خواهد داد و رويكرد وي رويكردي باز خواهد بود اما از ده ها سال پيش روشن شده است كه سياست خاورميانه اي امريكا سياستي فراجناحي بوده است و بايد گفت كه به همين علت اوباما در اين منطقه حاشيه مانور بسيار كمي خواهد داشت اما پرونده هاي عظيمي براي حل و فصل در پيش روي دارد .
وي با اشاره به انحراف هاي بوش در خاورميانه گفت: آنچه مسلم است اينكه گفتمان ها تغيير خواهد كرد اما نبايد در انتظار تغييرات عمده در خاورميانه بود و بدنه سياسي امريكا اينگونه احساس مي كنند كه مجبور هستند به دلايل بسياري از اسرائيل نه تنها زياد انتقاد نكنند بلكه از رژيم اسرائيل حمايت نيز كنند و اوباما كه در زمان سناتوري اش افكاري انتقادي درباره اشغالگري اسرائيل داشت اكنون به اتحاد امريكايي ها نياز دارد زيرا در حال حاضر بيست درصد امريكايي ها، سنتي هاي تندرو و مسيحيان انجيلي هستند و اين افراد به حدي از اسرائيل حمايت مي كنند كه ساير پرونده ها را تحت الشعاع قرار مي دهد.
كارشناس سياسي ليبراسيون در ادامه در اين باره كه آيا انتصاب ميچل و هيلاري كلينتون مي تواند باعث تغيير در مذاكرات و بهبود آن شود يا نه گفت: اينكه راستگرايان انجيلي امريكا از اسرائيل حمايت مي كنند كاملا صحيح است اما اصلي ترين حاميان سنتي در بدنه سياسي امريكا دموكرات ها هستند و تنها رئيس جمهوري كه توانست اسرائيل را به انجام كارهايي مجبور كند بوش پدر بود و ساير روساي جمهوري و بويژه دموكراتها خط سير متفاوتي را در پيش گرفتند و به دنبال فرآيند صلح بودند .
وي افزود: بايد قضايا را با توجه به دو انتصاب اوباما در خاورميانه و افغانستان بررسي كرد زيرا در عين حال كه اوباما حساسيت خود را به درگيري اسرائيل و فلسطين نشان مي دهد در عين حال فهميده است كه اين درگيري ها خارج از مجموعه خاورميانه بزرگ و گفتگو و رابطه با ايران حل نخواهد شد زيرا ايران در اين منطقه كشوري كليدي است و مشخص است كه ايران از حماس و حزب الله حمايت مي كند.
آنژوين رومي نيز در ادامه گفت:اوباما داراي آگاهي و اراده كافي است اما حاشيه مانور بسيار كمي دارد زيرا پرونده هاي عظيم اقتصادي و ساير پرونده هايي را دارد كه بايد به آنها رسيدگي كند و نيازمند امريكايي است كه در حد ممكن متحد باشد.
وي با وجود اهدافي كه قبلا اعلام كرده بود بايد رفتاري استثنائي با دولت اسرائيل داشته باشد و اين رفتار استثنائي در همه زمينه ها از جمله دفاعي ، سياسي و اقتصادي خواهد بود زيرا امريكا با اسرائيل رفتاري دارد كه متفاوت از رفتار اين كشور با يك كشور خارجي است و اين امر به امنيت امريكا مربوط مي شود.
مارك سمو در ادامه گفت: امريكا اسرائيل را به عنوان متحد اصلي خود در منطقه خاورميانه تلقي مي كند و مصر غير دموكراتيك نيز از ديگر متحدان اصلي امريكا به شمار مي رود اما بايد بگويم كه اسرائيل تنها دولتي است كه چون متحد امريكاست از منافع بيشتري برخوردار است. حماس بنا به برخي دلايلي به عنوان يك جنبش تروريستي تلقي مي شود و اگر حماس مي خواهد كه به عنوان ديگري غير از جنبش تروريستي مطرح شود به خود اين جنبش بستگي دارد زيرا بايد اسرائيل را به رسميت بشناسد و توافقات گذشته از جمله كمپ ديويد را بپذيرد و از خشونت نيز امتناع كند اما به نظر من سياست اوباما تا حدي بازگشت به سياست كلينتون و دموكرات ها خواهد بود.
آنژوين رومي نيز گفت: سياست اوباما براي حل اين مشكلات در چارچوب محدوديت هاي وي خواهد بود .
تروريسم اسرائيل تروريسمي بسيار گسترده است و از چهل سال و حتي شصت سال پيش در جريان است و آنچه به رسميت شناخته شده است خلع سلاح هر كشوري غير از اسرائيل است و مي توان گفت تا كنون رفتاري استثنائي با تل آويو صورت گرفته است.
وي افزود: بين سال هاي دوهزار و پنج تا دو هزار و هفت، هزار و دويست و نود نفر از فلسطيني ها و فقط يازده نفر از اسرائيلي ها كشته شدند. اوباما لحن گفتگو ها را تغيير خواهد داد اما از سياست هاي امريكا فاصله نخواهد گرفت زيرا نمي تواند امريكا را دو قطبي كند. اما راهي را در پيش خواهد گرفت كه مي تواند باعث تعجب ما شود .
00:56:54.04
جمعه 4 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]