واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: تقاضا براي سرمايهگذاري خارجي در كشور افزايش يافت
وزير امور خارجه:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: وزير امور خارجه گفت: به دنبال طرح پيشنهادي رئيسجمهور در شوراي اجلاس دوحه و شوراي همكاري خليجفارس، به زودي گفتوگوها براي جذب سرمايهگذاري خارجي آغاز ميشود.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، "دكتر منوچهر متكي" در همايش بررسي بحران اقتصادي غرب، فرصتها و چالشهاي آن براي منطقه و ايران كه صبح امروز در جزيره كيش برگزار شد، اظهار داشت: امروز ايران در تعامل با كشورها بر اساس احترام متقابل عمل ميكند. موقعيت ايران حلقه اتصال شرق و غرب است كه ميتواند زمينهساز سرمايهگذاري خارجي هم باشد.
وي افزود: حتماً ايران ميتواند در ايجاد و تقويت همكاريهاي بين حوزه خليجفارس و كشورهاي مشتركالمنافع نقش مهمي را ايفا كند.
متكي با اشاره به سفر دبيركل شوراي همكاري خليجفارس در راستاي پيشنهاد محمود احمدينژاد، رئيس جمهور در اجلاس اخير دوحه اظهار داشت: در سفر دبيركل شوراي همكاري خليج فارس راهكارهاي اجرايي براي امضاي موافقتنامه تجارت آزاد مورد بررسي قرار گرفت و به زودي گفتوگوها براي جذب سرمايهگذاري خارجي در حوزه خليجفارس آغاز ميشود.
وي با اشاره به تشكيل سازمان ملل و تشكيل برتونوودز اظهار داشت: با تشكيل نظام برتونوودز يكي از محوريترين اصول منشور سازمان ملل در حالت اغما قرار گرفت، زيرا اين نظام با محور قرار دادن برتونوودز بر همه تصميمسازيها تاثير گذاشت.
متكي با اشاره به بحران اقتصاد جهاني و تاثيرات آن بر ايران و ساير كشورها خاطر نشان كرد: شرايط اقتصادي ايجاد شده پيشروي دولت قرار گرفته است و موجب شده تا دولت تصميمهاي خود را با جسارت بگيرد. شايد در گذشته دولتها كمتر فرصت ورود به تصميمهاي تحولُساز را داشتهاند اما دولت نهم در اين زمينه مصمم است.
وي افزود: در شرايط جديد اقتصادي دنيا دولت در نظر دارد با اتصال به ايرانيان در سراسر دنيا بر اساس منطق زمينه را براي حضور اين سرمايهها در ايران فراهم كند.
متكي ادامه داد: بحث تاثيرگذار اقتصاد ما بهاي نفت است. تحولات قابل توجهي در سالهاي اخير به وقوع پيوسته است و شرايط جديد اقتصادي در حوزههاي مختلف از انرژي تا تجارت را شاهد بوديم و سرمايهگذاري و تخصيص منابع براي اجراي پروژهها در داخل كشور در ماههاي گذشته از شتاب بسيار خوبي برخوردار شده است.
وزير امور خارجه در عين حال به مشكل موجود در بازار كالاهاي ساخته شده اشاره كرد و عنوان داشت: با وجودي كه دولت مصمم به توسعه ميادين انرژي و تكميل پروژههاي حوزه نفت است، اما مشكلي كه در بازار كالاهاي ساخته شده به دليل بحران اخير ايجاد وجود دارد اين است كه اين بحران بر قيمت كالاها تاثير بسياري گذاشته است. با اين حال دولت در تلاش است تا فاصله بين تجارت و توليد را كم كند.
وي با بيان اينكه مواردي در يك سال گذشته در دستور كميسيونهاي وزارت خارجه قرار داشت كه براي سرمايهگذاري خارجي با آنها وارد مذاكره شويم اما آنها تقاضاها را معطل ميكردند، گفت: پس از بروز بحران اقتصادي دنيا و در شش ماهه گذشته به سهولت ميبينيم كه پيشنهادها يكي پس از ديگري پذيرفته ميشوند و تقاضا براي سرمايهگذاري خارجي در كشور افزايش يافته است.
متكي ادامه داد: نكته مهمي كه بسياري از تحليلگران و صاحبنظران نيز بر آن تاكيد دارند اين است كه برخلاف جو ايجاد شده در سالهاي اخير كه ايران را در حلقه تحريم قرار داده بودند، امروز ميبينيم كه حلقه تحريم ديگر كارساز نيست و ناكارآمدي آن به افراط رسيده است.
وي تاكيد كرد: به همين دليل نيازمنديم در داخل كشور با نشاط و پرتلاش سرمايهگذاري خارجي تقويت شود تا مسير توليد و خودكفايي طي شود.
وزير امور خارجه تصريح كرد: كساني كه به صورت ويژه و هوشمندانه تحولات اخير را بررسي ميكنند روزي خواهند گفت كه عليرغم شرايط تحميل تحريم، دولت به خوبي توانست آن را مديريت كند و حتي بازدهي اين مديريت در چارچوبهاي قالب ارائه براي بسياري از كشورها مهيا است.
وي با اشاره به واگذاريها بر اساس سياستهاي كلي اصل 44 يادآور شد: در حوزه واگذاريها فكر ميكنيم به ميزاني كه بتوانيم مالكيت را توأمان مديريت كنيم، وارد عرصه خواهيم شد.
وزير امور خارجه در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه جمهورياسلاميايران طي 30 سال گذشته و سالهاي اخير سياست خارجي متين، منطقي و قابل دفاعي را در پيش گرفته است، گفت: اين سياست در عين حال عدالتخواهانه و حقطلبانه در جهت حفظ منافع ملتها تعريف شده است. اگر روند سياستخارجي ايران را در 30 سال اخير در همين منطقه دنبال كنيد، به نمودار منطقي تعامل ايران دست ميِيابيد كه نشانميدهد در آن فرصتطلبي وجود نداشته است.
وي افزود: ايران در مركزيت 15 كشور از استعمارگر تا مستعمر قرار داشته است. همواره ايران بخشي از حل بحران در منطقه بوده است؛ نه آنچنان كه تبليغ ميكردند كه ايران برخي از مشكلات منطقه بوده است.
او با اشاره به تلاشهاي ايران براي حل بحران لبنان خاطر نشان كرد: براي حل بحران لبنان كشورهاي مختلففرمولهاي زيادي دادند، حتي رفتند در آن كشور اطراق كردند اما سرانجام بحران لبنان در قالب فرمول اجلاس چهارجانبه دوحه از سوي ايران مطرح شد و ما نشان داديم كه مواضع ايران برتر بوده است.
وزير امور خارجه همچنين گفت: تجربه نشان داده اگر در جايي حرفي زديم كه بعداً معلوم شده سخن ما درست بوده، نبايد كساني از ما گلهمند شوند.
متكي با بيان اينكه ميگويند كسي حق داشتن سلاح را ندارد، تاكيد كرد: اولين حق طبيعي دولتها داشتن سلاح است، ميخواهيد سگها را آزاد كنيد و سنگها را ببنديد؛ ما ميگوييم اين غلط است.
وي ادامه داد: شما كي هستيد كه از ينگه دنيا به منطقه ما ميآئيد و ميگوييد ميخواهيم اينجا را كنترل كنيم؛ آقاي بوش عصاره شكست آمريكا بعد از دوران جنگ سرد بود.
وزير امور خارجه با بيان اينكه امروز تكنولوژي و فناوريهاي پيشرفته، اطلاعرساني را در دنيا متفاوت كرده است، خاطر نشان كرد: در چنين شرايطي ديگر نميتوان پشت درهاي بسته تصميم گرفت.
وي افزود: چهل سال است آمريكائيها فكر ميكردند كه در دنيا با ناوهايشان با كشورها صحبت كنند. ما امروز ميگوييم اين دوران به سر آمده و ديگر اين عملكرد و تئوري كه برآمده از روحيه سلطهطلبي است، شكست خورده است.
متكي يادآور شد: ديگر آمريكائيها نميتوانند با ناوهايشان سخن بگويند، زيرا كشورها به تعامل سازنده با يكديگر اعتقاد پيدا كردهاند.
انتهاي پيام//
جمعه 4 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]